Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

DT niplik vagy noname alu? 1,5év után annyira nem jellemzõ, hogy törjön az alu anya. Esetleg valamelyik tárcsaoldali adta meg magát?
Jól értem, akkor a második niplirõl a lapolt rész tört le?

Sztem DT niplik, és igen a lapolt része tört el. Lecskkoltam nem a tárcsa oldlán tört el.
NEm tom mit csináljak nem szivesen füzetném át az egész kereket, de bennem van a "félsz" hogy ecccer roszkor adják meg magukat.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szervusztok!
Alu niplivel biztos többeteknek van tapasztalata : szóval hajnalban arra ébredtem hogy egyik niplim elpattant az elsõ kerékben. A nipli feje tört le. A többi küllöt fellazítottam, hogy ne feszüljenek annyira, közben egy másik nipli is eltrt(bár a küllõt még tartja mert csak az alsó része tört el).
Kb 1.5 évet ment a kerék , idén télen hóban is mentem vele(tehát vmennyi sót is kapott).
Kérdésem: cseréljem az összes niplit vagy csak a két "rosszat"???
Elõre is köszönöm a válaszokat:-)

DT niplik vagy noname alu? 1,5év után annyira nem jellemzõ, hogy törjön az alu anya. Esetleg valamelyik tárcsaoldali adta meg magát?
Jól értem, akkor a második niplirõl a lapolt rész tört le?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Pörgess meg egy Chris King-et... :) Menet közben nem érzem, hogy fogna, de ha a hátsót megpörgetem nem forog túl sokáig.

hat engem sem zavarna, ha nem ereznem, hogy tenyleg nem ok vmi :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Pörgess meg egy Chris King-et... :) Menet közben nem érzem, hogy fogna, de ha a hátsót megpörgetem nem forog túl sokáig.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

1. a racsniban hogyan lehet retek (ujonan is ilyen volt)? nem csak lehuzni es cserelni lehet? fulre szepen reteszel.
2. miert szorul jobban a gyorsszar meghuzasara?

gyari allapotaban meg sokkal szarabbul porgott :( lehet gyarilag defektes vmi? szetszedve nem lattam semmi furat.

Gyorszar mindig szorit a konuszos agyon meg pluszban, ezt a beallitasnal figyelembe kell venni, es minimalis jatekot hagyni, amit majd a gyz meghuzasa tuntet el es lesz teljesen kotyogasmentes de siman futo az agy. Racsnit is ugyanugy kell idonkent tisztitani, zsirozni (tudtommal, bar en meg nem csinaltam, de szervizben szoktam kerni).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Vagy retek van a racsniban, vagy túlhúztad a kónuszt. Esetleg valamelyik tömítés rosszul lett betéve és az fogja.

1. a racsniban hogyan lehet retek (ujonan is ilyen volt)? nem csak lehuzni es cserelni lehet? fulre szepen reteszel.
2. miert szorul jobban a gyorsszar meghuzasara?

gyari allapotaban meg sokkal szarabbul porgott :( lehet gyarilag defektes vmi? szetszedve nem lattam semmi furat.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

mennyire kell konnyen forognia egy xts hatso agynak?

sajat modszer: frissen generalozott, boven zsirozott agynal (speciel sima deore) egy lenduletes eros porgetesnel legalabb 50et kell forognia, ha nincs annyi, kicsit lazitani szoktam

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

de egyaltalan normalis, hogy ennyire porog? a gyorsszarat ha rahuzom, mar az is fekez rajta.
hatso agynal nemtom van e ertelme - a racsnit nagyobb fekezoeronek gondolnam.

Vagy retek van a racsniban, vagy túlhúztad a kónuszt. Esetleg valamelyik tömítés rosszul lett betéve és az fogja.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A metabond kék zsírral az XT agyaim jobban forogtak mint a Hügim.

de egyaltalan normalis, hogy ennyire porog? a gyorsszarat ha rahuzom, mar az is fekez rajta.
hatso agynal nemtom van e ertelme - a racsnit nagyobb fekezoeronek gondolnam.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

termeszetesen nem :) de szerintem ennek akkor sem igy kellene porognie: "befekez". a metabond zsir az miben segitene? a korabbi cangaimon is szimpla litiumosat hasznaltam.

A metabond kék zsírral az XT agyaim jobban forogtak mint a Hügim.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ugyanolyakkora a forgó tömeg? Kend át metabond zsírral.

termeszetesen nem :) de szerintem ennek akkor sem igy kellene porognie: "befekez". a metabond zsir az miben segitene? a korabbi cangaimon is szimpla litiumosat hasznaltam.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ugyanolyakkora a forgó tömeg? Kend át metabond zsírral.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mennyire kell konnyen forognia egy xts hatso agynak? amikor gurulok a cangaval, meg mindig ugy erzem, hogy vhol csont van a rendszerben, es vmi visszafogja, konnyen veszit a lenduletebol... gyari allapotaban meg sokkal rosszabb volt (egyik oldalon alig volt zsir, a masikba meg femforgacs). atkentem, beallitottam, de ennel tobbet nem tudtam kihozni belole (most kb 800km van benne). teszt keppen melle allitottam a cirka 15 eves alivios agyas kereket (azt meg elobb is porgettem meg). bocs a szar minosegert, mobil.

a tomitesek miatt porog szarabbul?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

kizart dolog

Ezt már csak biztos-ami-zicher alapon kérdeztem, mert látszólag nyolcas is van az elsõ kerékben, de az abroncs egyenes, csak a gumin vannak apróbb "egyenetlenségek" (menetközben olyan a látvány, mintha nyolcas lenne a kerékben, de megnéztük szerelõállványon, tényleg csak a gumi)

Visszamegyek vele, ez 1értelmû, csak azért tipródok itt ilyen apróságokon, mert kezd asztalborogatós hangulatom támadni és szeretném megelõzni, hogy ok nélkül mondjak valami igen cziffrát a boltban erre az egész agyrémre. Valamint azt is szeretném megelõzni, hogy rábeszéljenek, hogy a hibás mûködés normális.
(ahogy majdnem rábeszéltek arra is, hogy normális, ha a középsõ tányérra téve a láncot, a lánc hozzáér az átdobóhoz :( )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A kérdés annyi volt, hogy normális dolog-e egy tárcsafékes kerék esetében, hogy nem középen van. A többi csak a sallang, jelentõsége nincs.

nem normalis dolog, ezert lett javasolva hogy vidd vissza a boltba

Centírozással annyi tapasztalatom van, hogy a kettõvel ezelõtti bringámról azért tettem le végleg, mert az általam kihúzott nyolcas után kezdtek töredezni a küllõk. Magyarán jobb, ha ilyet nem én csinálok. Az viszont vicc, hogy egy közel félmillás gépbe így szerelnek be egy kereket. :(

senki sem vegez 100% tokeletes munkat, hibak elofordulnak. es nem neked kell centirozni, azt majd a boltosok megcsinaljak. es a kullok sem fognak toredezni, mivel alig hasznalt bringarol van szo.

B. kérdés: létezhet-e, hogy az abroncs a helyén van, csak a gumi van rosszul a helyére téve és ettõl áll ferdén az egész?
(Michelin grip'r 26x2.1 (54-559) a gumi felirata)

kizart dolog
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Minden gumin van a peremétõl felfelé kb 1 cmre egy vékony gumi csík ha az párhuzamosan fut a felnivel ,és látszik mindenhol,akkor jól van fent.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
B. kérdés: létezhet-e, hogy az abroncs a helyén van, csak a gumi van rosszul a helyére téve és ettõl áll ferdén az egész?
(Michelin grip'r 26x2.1 (54-559) a gumi felirata)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

...közel félmillás gépbe így szerelnek be egy kereket. :(

Milyen bringa?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Most egyébként mi a kérdés? Megállapítottad/tuk, hogy nem fut középen az elsõkerék. Visszaviszed a boltba. Megmutatod nekik, hogy a gumi és a villa között az egyik oldalon X hely van a másik oldalon X+Y. Legyenek szívesek középre igazítani. Kb. 5perces meló. Egyik oldalt lazítod a küllõket másikon feszítesz. Természtesen mindegyiken ugyanannyit.

A kérdés annyi volt, hogy normális dolog-e egy tárcsafékes kerék esetében, hogy nem középen van. A többi csak a sallang, jelentõsége nincs.

Centírozással annyi tapasztalatom van, hogy a kettõvel ezelõtti bringámról azért tettem le végleg, mert az általam kihúzott nyolcas után kezdtek töredezni a küllõk. Magyarán jobb, ha ilyet nem én csinálok. Az viszont vicc, hogy egy közel félmillás gépbe így szerelnek be egy kereket. :(

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Most egyébként mi a kérdés? Megállapítottad/tuk, hogy nem fut középen az elsõkerék. Visszaviszed a boltba. Megmutatod nekik, hogy a gumi és a villa között az egyik oldalon X hely van a másik oldalon X+Y. Legyenek szívesek középre igazítani. Kb. 5perces meló. Egyik oldalt lazítod a küllõket másikon feszítesz. Természtesen mindegyiken ugyanannyit.