Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem ugy mondtak regen, hogy meg kell nezni mennyi golyo fer el benne szukosen, es akkor ki kell venni egyet es ugy lesz jo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az elofordulhat, hogy egy regi alivios agyban csak 10-10 golyo legyen? mintha egy-egy hianyozna mindket oldalrol.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Köszi! :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Kiszeded a törött küllõt és leméred egy vonalzóval.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nüansznyi problémával küzdök éppen. Kitört egy fránya küllõm a hátsó kerékbõl ma délután, mikor beakadt egy faág a küllõk közé. Sajnos fogalmam sincs, hogy milyen küllõim vannak, így nem tudom, mit keressek. A kerék egy 2008-as Merida AM 3000-D gyári kereke, amiben Shimano XT agyra fûztek fel DT Swiss X430 Disc felnit, ismeretlen küllõkkel. 2008-as adatokat sehol nem találok, a 2009 Trans-Mission 3000-D-n (az AM 3000-D utódja) viszont hasonló, fekete küllõket látok a fotókon, igaz, az XT-k helyett DT 370-es agyakkal. Ez elvileg DT Champion; 2,0 / 1,8 mm. (Persze ezt is csak egy Bikemag.hu tesztben találtam meg eddig - még szerencse, hogy a végén mindig ilyen részletes az alkatrészlista!)
Nagy bakot lövök, ha pont nem ugyanilyen küllõt sikerül vennem? :)
Gondolom elég nehéz megnézni, milyen küllõim vannak pontosan. Annyit látok csak, hogy feketék - persze full hülye vagyok a témához... (Tolómérõm meg sajnos nincs...)

timilla

timilla

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

1/4 inch

Nagyon szépen köszönöm...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Szia.

Igen shimano FH-RM40-8

Elõre is köszönöm.

Üdv: Timi

1/4 inch

timilla

timilla

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

az a baj, hogy sokféle lehet...
sokat segitene, ha megmondanád milyen agy.
ha shimano, akkor tudok pontos méretet adni

Szia.

Igen shimano FH-RM40-8

Elõre is köszönöm.

Üdv: Timi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az a baj, hogy sokféle lehet...
sokat segitene, ha megmondanád milyen agy.
ha shimano, akkor tudok pontos méretet adni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

timilla

timilla

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
A segítségeteket kérném:
Tudja valaki, hogy milyen méretü a hátsó agyakban használt csapágygolyók mérete?
Nem tudom megmérni, nincs mivel...:o(

Elõre is köszönöm!
Timilla

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mályhornyú csapágynál nemigen szokik lenni állítási lehetõség. Szal esélyes a csere.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
A hátsó agyam Novatec D42 SB SS névre hallgat. Pár napja lötyögni kezdett a kerék. Ahogy néztem, ez ipari csapágyas, és nem nagyon találtam mit lehetne szorítani. Hogyan lehetne ezt javítani?
köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni hogy milyen felnit vegyek. Kizárólag aszfalton megyek keskeny slick gumival. A méret 26"-os. Annyi még, hogy 100 kg körül vagyok.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Vuelta Airline 1 és 4 között mi a különbség? Megéri a 4 a felárat?(28-as méretrõl van most szó)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Gyorszar mindig szorit a konuszos agyon meg pluszban, ezt a beallitasnal figyelembe kell venni, es minimalis jatekot hagyni, amit majd a gyz meghuzasa tuntet el es lesz teljesen kotyogasmentes de siman futo az agy. Racsnit is ugyanugy kell idonkent tisztitani, zsirozni (tudtommal, bar en meg nem csinaltam, de szervizben szoktam kerni).

kicsit lotyogosre hagytam, raszoritva nem kotyog - jobb lett, koszi a tippet.

Dadan

Dadan

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Üdv

Jó ár/érték arányú felnit keresek, 36 lyukasat, egysebihez, felnifékeset. Kinézetre a Mavic Open Sport ill hasonlót ajánljatok, semmi giga-mega aero profil. Ezüst/polírozott elsõsorban, 23-32es gumival tervezem nyomni. Duplafal és szegecselés kötelezõ. Elõre is köszi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Valaki fûzött már hátsó kereket úgy, hogy eltérõ küllõ vastagsággal vagy egyik oldal 2 másik 3 kereszt, hajtásoldal radiális, nem-hajtásoldal radiális. Ilyenekkel találkoztam idáig, de érdekelne személyes tapasztalat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
be lehet allitani ferden is.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

(Sajnos megint kénytelen voltam egy tucat hsz.-t törölni, mert folyamatában kapcsolódtak egymáshoz...)

Azért a lényeget kár volt törölni: ferde volt az elsõ kerék. Ennek ellenére a tárcsafék nem rendetlenkedett, amit nagyon nem értek, de már nincs jelentõsége.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
URAK!

Nyugi van és péntek. Téma lezárva - se pro se kontra hozzászólásokat nem szeretnék ezügyben.

(Sajnos megint kénytelen voltam egy tucat hsz.-t törölni, mert folyamatában kapcsolódtak egymáshoz...)
"In idem flumen bis non descendimus"