Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

a sun eq felnikre is nehéz felrakni a gumit? utoljára DS2-es felnim volt a sun-tól, arra elég nehéz felfeszegetni a gumit, ellenben a maviccel, amire kézzel rakok fel szinte akármilyen gumit....

Nagyon. Nekem sok gumi csak szerszámmal megy fel az EQ 21-re. Egy maxxis véletlenül felment kézzel is.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

hello

Meg tudnátok mondani nekem, hogy milyen felni van ezen a bicajon, mert sehol nem találok hasonlót....fehérbe szeretnék egy ilyet. elõre is köszi

a link: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Helló! Enyém -volt- a bringa, ez egy koliken/vuelta/rodi felni volt újkorában (a három kb ugyanaz), csak leszedtem róla a matricákat és elvittem leszintereztetni.

Szerk.: És szintereztetni is lehet úgy, hogy megmaradjon a fékfelület.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
gugliztam egy ideje, de se hasonló oldalt se adatbázist nem találtam.
esetleg írhatsz az agy/felni gyártónak, hogy küldjön pontos méreteket.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Valaki tud valami hasonló küllõszámítót mint a régi dt oldalon lévõ? Mármint amiben a típus megadásával lehet számítani, a kézi mérés sosem annyira pontos.
Ha nincs ilyen, akkor jó lenne egy olyan oldal is ahol pontos adatok vannak a felnikrõl/agyakról. Nem súly érdekel, hanem a fûzéshez fontos méretek.
Egyébként idegbajt kaptam mikor megláttam, hogy a 2.0-ás spokecalc-ban csak mavic sun felnik, és csak dt agyak vannak. Pedig szinte minden gyártóé ott volt.

Kérdem újra ;)
(letiltottam a google-t :P yauba.com -ot használok ;) )

Ride everywhere.

.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Én 3 hónapja ezt használom: Fun Works N76
71500 Ft-ra jött ki. A szett mért tömege 1537 g, szóval jó súlyban van. Amúgy az agyak Sun country flea átmatricázva,a felni szintén Sun szerintem EQ21, a küllõkön meg SAPIM felirat van, amúgy fekete acél kardküllõk. Nekem bevált, kapott már két hosszú távot, meg sok edzést.
Van nekik tárcsás szett is, picit drágábban: Spec kerékösszeállítások

a sun eq felnikre is nehéz felrakni a gumit? utoljára DS2-es felnim volt a sun-tól, arra elég nehéz felfeszegetni a gumit, ellenben a maviccel, amire kézzel rakok fel szinte akármilyen gumit....

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

XC/maraton kerékszett építésén gondolkodom. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri, hiszen annyiféle gyári kerékszettet lehet már kapni...

Én 3 hónapja ezt használom: Fun Works N76
71500 Ft-ra jött ki. A szett mért tömege 1537 g, szóval jó súlyban van. Amúgy az agyak Sun country flea átmatricázva,a felni szintén Sun szerintem EQ21, a küllõkön meg SAPIM felirat van, amúgy fekete acél kardküllõk. Nekem bevált, kapott már két hosszú távot, meg sok edzést.
Van nekik tárcsás szett is, picit drágábban: Spec kerékösszeállítások

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Valaki tud valami hasonló küllõszámítót mint a régi dt oldalon lévõ? Mármint amiben a típus megadásával lehet számítani, a kézi mérés sosem annyira pontos.
Ha nincs ilyen, akkor jó lenne egy olyan oldal is ahol pontos adatok vannak a felnikrõl/agyakról. Nem súly érdekel, hanem a fûzéshez fontos méretek.
Egyébként idegbajt kaptam mikor megláttam, hogy a 2.0-ás spokecalc-ban csak mavic sun felnik, és csak dt agyak vannak. Pedig szinte minden gyártóé ott volt.

Ride everywhere.

.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
XC/maraton kerékszett építésén gondolkodom. Nem vagyok benne biztos, hogy megéri, hiszen annyiféle gyári kerékszettet lehet már kapni... viszont talán olcsóbb és személyre szabottabb, ha én állítom össze. Az alábbi alkatrészeken gondolkodom:

Agy:
BTS XC Elite
Novatec D712SB light/D711SB light

Felni:
Sun EQ21
Sun EQ23
DT XR 4.2d

Küllõ:
DT Competition 2-1.8-2
Sapim CX-Ray

Össztömegben nem szeretnék 1600-1700gr fölé menni. A felsoroltakból milyen összeállítást javasoltok? Vagy nézegessem inkább a Fulcrum Red Metal 3-as szettet? Esetleg valami mást?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Na lassan elindítom a hátsókerékprojektet amit még év elején harangoztam be.

agy: Novatec D252SB Light - 300 [g]
felni: Mavic XC717 - 395 [g]
küllõ: DT 2 [mm]
küllõanya: DT alu

Ezzel az össz megtakarítás kb. 500 [g] az eredetihez képest.

Egyetlen hiba van, el kell adnom a régit, szal aki akar egy szétüthetetlen egysebû hátsókereket, annak itt a lehetõség. (tudom nem apró)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

1900g körül lesz.

A 819 felni 500-510g között van, a gyári súlyban nincs benne a FORE anya.

ha ust akkor a legjobb
amúgy olyan súlyhoz elég kenne a 717 persze ésszel, de ust-siteni csak gányolva lehetne

amúgy 460x2 --920
agyk cca 500 (ha nem a legkönyebb nova)
küllök (2mm) cca 420
+ a nipszlik
szal belûl leszel a 2 kilón

nekem a cross keréxettem 2120 de ott majd 600 g a felnik darabja, + a küllõk is hosszabbak

na megérkeztek a kerekek, és tényleg kb-ra 1.9kg körül nyomnak (régi mérleggel mértem) szóval nincs para:) megvolt az elsõ próbakarika is. mererv, atom stabil, és nem kolbászol ellentétben a régi rigida/alivo kerekeimmel szemben. lenne még pár kérdés:
-igényelnek ezek az agyak (novatec ultralite) bizonyos idõközönként vmilyen karbantartást?

-jelenleg még teccik a hátsó agy hangja:) ha esetleg megúnnám lehet vhogy halkítani rajta?

-kérdés itt

köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
valamennyire sikerült visszagépészkedni, így már nem olyan látványos, amugy sem volt, csak így nyugodtabb a lelkem....még kis centír aztán csak kibárja az évet

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Inkább hajlítsd mint kalapáld. Vagy hagyd a francba, gurul az úgy is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
picit sikerált felütni a Syncros felnimet elõl, de az istennek nem bírom visszakalapálni :(

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

ha sorjás akkor reszeld le. nem is értem mi ezen a kérdés.

nem akartam szétbarmolni a felnit,de mondjuk ha ez ártana neki...neki is esek

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

tegnap kicsit megkeserítette az életemet a sorjás szelepnek való lyuk a felnin,gumiszalag pont nem takarja le.ezért gondoltam egyet,szigetelõ szalaggal kicsit megsegítettem még.ma ugyan úgy elõjött a probléma.kérdés az lenne,hogy nekiessek egy kis reszelõvel,vagy egy új szalag megoldaná a problémám?ezért kell most kukáznom egy latex belsõt...

ha sorjás akkor reszeld le. nem is értem mi ezen a kérdés.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

hello

Meg tudnátok mondani nekem, hogy milyen felni van ezen a bicajon, mert sehol nem találok hasonlót....fehérbe szeretnék egy ilyet. elõre is köszi

Nekem is vuelta van, fehérben. Ez eredetileg is fehér, így nem kell lefestetni, és megmarad a fékezõfelületed. ECMC2010 - ecmc2010.knapptomi.fotoalbum.hu

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
tegnap kicsit megkeserítette az életemet a sorjás szelepnek való lyuk a felnin,gumiszalag pont nem takarja le.ezért gondoltam egyet,szigetelõ szalaggal kicsit megsegítettem még.ma ugyan úgy elõjött a probléma.kérdés az lenne,hogy nekiessek egy kis reszelõvel,vagy egy új szalag megoldaná a problémám?ezért kell most kukáznom egy latex belsõt...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
kérdezd meg kiskubait, övé a biciGli

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
szerintem ez vuelta airline felni, amit utólag festettek le.

hello

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

ilovektm

ilovektm

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
hello