Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A kerékszett alap állapotában (DT XR400, Mavic 717, Stans Crest felnis változat esetén) gyors záras kivitelû, és 15mm-es konverziós kittet adnak hozzá. Egyéb felnivel szerelt változatnál 20mm-s kit jár hozzá. A hátsó kerékhez soha nem adnak konverziós kittet (20mm-s nincs is), azt külön kell megvásárolni.
Magyarán neked jó lesz.:)

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Szevasztok,

szeretnék kerékszettet rendelni, HOPE pro 2 -es aggyal, de nem vagyok teljesen tisztában a gyorszár-szabványokkal, ezért nem tudom, hogy beépíthetõ lesz-e jelenlegi bringámba.

Ez a szöveg áll a leírásban:

"The 3 XC rims (400, 717 & Crest) all come as QR wheels with the fronts having a 15mm conversion in the box (20mm available aftermarket) and the remaining rims come as QR, but this time with a 20mm conversion in the box (15mm available aftermarket). Wheels are packaged in purpose made wheel boxes to avoid damage in transportation."

Nekem normál rendszerû gyorszárak vannak a gépben (sima XT agyakkal) - (azt hiszem 9 mm -es?) - tehát, ha jól értem, akkor amirõl szó van a leírásban, ott is sima gyorszárral adják a szettet, és elöl 15 mm -re , hátul meg 20 mm -re lehet felbõvíteni kiegészítõkkel. Én úgy gondolom, ez gond nélkül használható, de ha nem, szóljatok már rám, köszi.

Amúgy errõl vans zó:
Hope Hoop Pro 2 Straight Pull Front Wheel | Wheels MTB | Cycle - Cycle Sports UK

K

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha nem megterhelõ két tárcsa meg 12 csavar megvétele akkor inkább utóbbi. egyszerûbb.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ezt a kérdést már elsütöttem a tárcsafékek témakörben, de semmi reakció nem érkezett...

Két kerékszettet használnék ugyanazzal a fékkel... Mindig szereljem át a tárcsákat, vagy esetleg érdemes abból is két szettel próbálkozni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha jól értelmezem,akkor sorrendben így van,hogy felni-FORE anya-sima anya?

Nagyjából igen. A FORE anyába kell beledugni a sima anyát és azután beletekerni a FORE anyát a felnibe.

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ha jól értelmezem,akkor sorrendben így van,hogy felni-FORE anya-sima anya?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a hátsó kerekemet mindenképpen cserélni kell,mert az agyam már haldoklik,felni se az igazi már..szóval az agy megvan,novatec light,a felni ha már lúd legyen kövér alapon mavic 819-es felnivel.a küllõzéssel lenne kérdésem,hogy bármilyen küllõanyával mûködik,vagy csak ezzel a különleges FORE anyával?ezen nem tudtam most kiigazodni..

A FORE anya a felni része/tartozéka, egyébként normál anya kell hozzá, 16mm hosszút ajánlanak, de a 12-essel is tökéletes. A FORE anyákhoz a fûzésnél kell speciális küllõkulcs, ezért nem biztos , hogy mindenhol meg tudják csinálni.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
a hátsó kerekemet mindenképpen cserélni kell,mert az agyam már haldoklik,felni se az igazi már..szóval az agy megvan,novatec light,a felni ha már lúd legyen kövér alapon mavic 819-es felnivel.a küllõzéssel lenne kérdésem,hogy bármilyen küllõanyával mûködik,vagy csak ezzel a különleges FORE anyával?ezen nem tudtam most kiigazodni..

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Van valakinek tapasztalata a 2010-es shimano deore agyakkal?pozitív negatív minden jöhet.köszi!

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Köszi Gabe, akkor egy strigula a Syncros-nak!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ilyen Syncros-on cseréltem múltkor külsõt, könnyen lejött róla a gumi (a DS23-asomról szintén).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
melyik felnit ajánlanátok a következõk közül? :
Syncros AM DP25 Disc (Kerék | Felni | 26 coll MTB Disc) | Kerékpár Webshop
Bikepro - Mavic XM 317 Disc felni
WTB SpeedDisc All Mountain (Kerék | Felni | 26 coll MTB Disc) | Kerékpár Webshop

felöltözve bicós cuccba mindenestül 100 kg vagyok, sajna csak ennyi pénzem van felnire, ja és olyan keménykedõs "xc-túra-am" -re kell...

nagyopn sokat segítene az aki tapasztalt ezek közül a felnik közül bármelyikrõl bármit, fontos még, hogy a gumit könnyen lehessen levenni és feltenni a felnire...

elõre is kösz a segítséget!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

26700001 kalapács garnitura van készleten, Mjani által linkelt elfogyott
~600 ft

ez
KALAPCS GARN HTS AGYHOZ 6MM , KEREKEK S ALKATRSZEIK, KERKPR AGYAK ALKATRSZEI, NOVATEC AGY ALKATRSZEK, Foldal - Neuzer Bike Kft. - Termkadatok

készlet:162db

Jóféle! Megpróbálok intézni, bár ahogy a miskolci boltokat ismerem, nem is hallottak még ilyenrõl... :D

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Nem jön le... meg a kilincsek tönkrementek :S vagy valami más, mert néha recseg... bonyolult... szóval annyi nem is lenne elég neki :(

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én inkább a kazettát szedném le egy kis wd40es áztatás után... aztán mehet egy zsírzás.

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Novatec DO42SB Light 32L (Kerék | Agy - Hátsó | Disc) | Kerékpár Webshop
Majdnem, de nem rossz...

És az Acorról mi a véleményed?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Novatec DO42SB Light 32L (Kerék | Agy - Hátsó | Disc) | Kerékpár Webshop
Majdnem, de nem rossz...

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Sziasztok!
Tegnap tönkremet a B+ hátsó agyam. Ki szeretném cserélni, mert nem tudom róla leszedni a kazettát, pedig már mindent leszedtem róla, ami lejött. 25 ezer forint alatt keresek hátsó agyat, ami 36 lukú és 6 csavaros tárcsafék rögzítési lehetõség van rajta, és 300gramm alatt van a súlya. Most egy WTB DX 23-as felnim van, ami könnyû (elvileg), és 36 lukú sajnos. Tudtok valamit ajánlani?
Acor AHU-21001 Errõl mi a véleményetek?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
26700001 kalapács garnitura van készleten, Mjani által linkelt elfogyott
~600 ft

ez
KALAPCS GARN HTS AGYHOZ 6MM , KEREKEK S ALKATRSZEIK, KERKPR AGYAK ALKATRSZEI, NOVATEC AGY ALKATRSZEK, Foldal - Neuzer Bike Kft. - Termkadatok

készlet:162db

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok!

Szeretnék összerakni egy kazettás hátsó kereket az asszonynak gurulgatni.
Á-terv:
Van egy Novatech agyam amiben a kalapácsok tönkrementek. Van valakinek bepusztult nova agya amibõl kilehetne menteni pár kalapácsot?
Bé-terv:
Valakinek fölös, de még használható nyugdíjas agya olcsóért, mindegy h tárcsás vagy nem, mert v-fékes lesz a kerék.
Cé-terv:
A helyi garázsbótban találtam egy B+ tárcsás kazettásat 6k-ért van olcsóbb valamerre?

Köszönöm a figyelmet :D

Dé-terv: Elvileg kapható kalapács novatec agyakba, Neuzer kerkpr ::: Termkek / Novatec / Alkatrszek kerkpr agyakhoz , kérdezd meg a nagykert, hogy van-e nekik.