Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
tudod könnyû, erõs, occsó........

amúgy mennyire legyen könnyû?

singletrack

nem olyan könnyû de legalább occsó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

valami könnyû és jó izmos széles felnit keresek....de ha nem muszáj ne legyen 20ezer darabja...

ki mit ajánl?

vedd meg az x1800 kerékszettemet, nem széles, de legalább új villát kell venned.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

valami könnyû és jó izmos széles felnit keresek....de ha nem muszáj ne legyen 20ezer darabja...

ki mit ajánl?

Ilyen nincs.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

ki mit ajánl?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

Arany LX-t láttam a klubom boltjában, arra nem emlékszem, hogy elsõ vagy hátsó.

Köszi!Végsõ megoldásnak az arany is jó lenne, bár az meg inkább párban lenne akkor jó.várok hátha tud valaki feketében elsõt...köszi

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Arany LX-t láttam a klubom boltjában, arra nem emlékszem, hogy elsõ vagy hátsó.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!nem tudja valaki, hogy hol tudok szerezni egy régi 36 lyukas lx vagy xt agyat?még a kilencvenes évek körüli cucc érdekelne,hátsó már (re-m560) van, de az istennek sem tudok szerezni egy elsõt...ha valakinek van , vagy tud egy boltot sokat segítene.kössssszi!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ezért kéne szervizbe vinni az olyan dolgokat amihez nem értesz. most épp buktad az összes küllõt, ha mákod van talán el lehet adni, vagy +1 kereszt hátha kijön a hossz...
a küllõszámítás nem hasraütésre megy.

Elõbb olvas, aztán ír, ééérteeeem? :)

befüzettem a felniemiet de a bicikliboltos azt mondta hogy nem tudja továbbhúzni a kükllõket mert hosszúak de am belõtte pöpec módón

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
a hátsó novatec csapágycsere elõtt áll, a kérdés pedig az, h. miféle csapágyat érdemes választanom.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Apróban néha látok gépeket ilyen ezeréves rettenet vázakra építve. Kõnehéz cucc, ránézésre olyan elb@aszott geometrival, hogy fáj, maiaktól eltérõ szabványméretekkel. pfff

Aztán hirdetik mint egyedi fixi meg single, nevetséges árakon.

úgy látom ez minimáldivat, ami ezeket a szörnyszülötteket létrehozza kissé elharapódzott

de ne vedd magadra ha nem igaz

OFF

Pont erre a jelenségre próbáltam célozni, de ezek szerint nem jött át az irónia...
Attól még, hogy valami régi, nem biztos, hogy vacak is (nekem például van egy huszonéves, Reynolds csöves, Shimano 600 arabeszk felszereltségû outim, könnyebb, mint a gyári új Mongoose Maurice SS/Fixim), de az esetek többségében ez nem így van...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ezért kéne szervizbe vinni az olyan dolgokat amihez nem értesz. most épp buktad az összes küllõt, ha mákod van talán el lehet adni, vagy +1 kereszt hátha kijön a hossz...
a küllõszámítás nem hasraütésre megy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az para.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stex

stex

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
sziasztok!

olyan kérdésem lenne hogy befüzettem a felniemiet de a bicikliboltos azt mondta hogy nem tudja továbbhúzni a kükllõket mert hosszúak de am belõtte pöpec módón csakpont annyira lehetett húzni hogy jó legyen a centirozásmeg minden! na most szerintetek ez baj hogy nem tuunk többet huzni rajta vagy nem para!?

köszi

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Feltöltött kép
És milyen jól néz ki.Persze nem ebben a gagyi vázban lesz nekem hanem fehér Kross Level A2-ben.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Köszi a válaszokat. Ez biztató. Most is am pl láttam használtan itt a piactéren fûzött campa kerekeket (elsõ + hátsó, gumi nélkül): Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: campagnolo khamsin

Ilyet ha lenne keretem megvenném, de addigra elviszik, amire nekem összejönne erre pénz. Viszont a mach1-es felnijeim, ami van jelenleg, tény, hogy nem ment bele még nyolcas meg nem ütõdött fel, pedig sajna kapott rendesen és ahhoz képest még így is, hogy baromi laza a küllõzése, jó, de egyszerûen a zsír új fékpofák is alig fogják, meg nyikorog. Majd kiderül..

Eredetileg akartam pulzusmérõs km órát venni, meg kereket, de megszorultam, szóval egyik sem jön össze, viszont kereket lehet, hogy muszáj lesz cserélnem... :/ De erre nem tudom összeszedni a 25ezret. :(

A vuelta meg meglenne 11ezerbõl, fûzést meg tudnám ingyen oldani.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
az airline 4 brutál. 600-700 gramm. van benn anyag...
kicsit én már bánom, bõven elég lenne alám valami ami fele ilyen nehéz.
mondjuk 8ast még nem sikerült bele raknom, pedig találtam már be kátyút sötétben, meg kapott macskakövet, vasúti átjárót, villamos sínt, bunnyhoppot mindent.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Nekem Vuelta Airline 1 van.Most vettem és fûztem be, nem mentem még vele.Elvileg ez is Rodi mert rá van írva.Én azért választottam ezt mert az 1-re jobbakat írtak mint a 4-re.Mindenki azt írta,hogy nem törik,lehetetlen 8-ast beletenni stb.Rosszat nem olvastam ill. hallottam róla és az ára is baráti: 2700 volt darabja webáruházban.Szerintem ez nem is nehéz és nagyon jól néz ki.Az enyém kék színû.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

masszív, nehéz, budapest resist.
ez az outi felnik doubletrackje...

Hmm, a _Budapest resist_ jót jelent. A súly nem érdekel, nem vagyok gramm mániás és súlyban azért ez még belefér. A strapabírás érdekel leginkább, hogy mennyire könnyû felütni, meg milyen gyorsan áll bele a nyolcas, szóval mit bír.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
masszív, nehéz, budapest resist.
ez az outi felnik doubletrackje...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Egyetértek azzal, hogy mindenki úgy gazdagodjék meg, ahogy tud. Mindenki máshogy próbálja összeszedni a hobbihoz vagy 'életbenmaradáshoz' :D a pénzt. Na most, aki megveszi ezeket a bringákat, az így járt, azért annyira nem kap szart, az, hogy nehéz, az sokakat nem érdekel, mert balcsit körbetekerni, suliba bejárni, meg munkába jó és azért valljuk be, egyesek baromi szépre megépítik.

Aki meg kicsit konyít hozzá, az úgy is összerak magának úgy, hogy vesz 5-10ezer ft-ért egy komplett retro csepel/favorit/puch/peugeot bicót pl és még 15-20ezer ft ráfordítással használt alkatrészekbõl csinál magának egyet.

Ha lenne keretem biztos Én is ezt csinálnám. Vennék 1 bringát, felhúznám ~30ezerbõl megvan (haverom pont most csinál ismerõseinek fixiket, meg városi bringákat így) aztán ha nem ismerõsnek megy, akkor simán el lehet adni 40-50ezer ft között is akár. Csaj dizájnosan kell lefújni, meg szépen letisztítani elõtte a vázat, meg mindent, hogy késõbb ne pattogjon le a festék. De kromofággal ezt otthon is meglehet csinálni, spray festékekkel meg a festést is szépen meg lehet csinálni.

...hogy ne legyen annyira offtopic:
Mach1 felnijeim vannak campa aggyal, az agy maradna, de kellene valami jobb felni, ami nem csak jobb, de színes pl. Szeretném ha jól is nézne ki a bringám, ne csak 'belsõre' legyen jó... Többnyire városi tekerésre használom a bringát, esetleg ki hármashatár hegy, vagy jövõben balcsi/kékesen kifelé.

Kellene valami ár/értékben jó citromsárga színezésû felni. (kék váz, citromsárga bandázs baromi jól megy össze a kettõ, ezért akarok kerékben is ilyet.

Ára: 5500 Ft/rodi airline4/ 622X13-as sárga (36ly). Errõl mi a vélemény? Bajnok árulja.