Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Egy Campagnolo Record hátsóagy zsírzásakor vettem észre, hogy baloldalt szokásosan 9 db 1/4 hüvelykes (6,35 mm) golyó volt, ám jobboldalt 10 darab, kisebbnek tûnõ! Lemérve 5,6 mm, helyesebben, mint kiderült, 7/32 hüvelykes. Ezt a Világháló megerõsítette, Campagnolo Record agyak illetve kerekek ilyenek a 90-es évekbõl; ilyen golyókat Campagnoloéktól tizesével 5 euró körül árulnak manapság is (FH-RE 004 illetve HB-RE 008 cikkszámmal), Weldtite meg 10 dollár körül 325-öt (!) ad (más gyártók is vannak, ismert golyóméret). A Háló bölcsessége szerint a drágát érdemes venni, ezek ui. sokkal jobb minõségûek, nevezetesen méretpontosak és edzett felületûek, ez az egyik titka a Campagnolo agyak tartósságának. Ez (mármint e sajátos méret) még Sheldon Brownnál sincs leírva (csak elsõagyra), persze nyilván tudta... Amúgy a kerék ma is tökéletes (Campagnolo Mexico 68), a golyók nem szorultak cserére, a cserélt zsír nem volt fémszínû sem, csak barnult.
Hátha valaki összefut ilyen aggyal, vigyázat a golyókkal, nem szabad összekeverni!

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

No Tubes Crest-tel van tapasztalat? 350gramm... de nem durvulok szal gondoltam bevallalnam.

kb. 1 hete van bent mindkét kerék.
Végre sikerült felpasszintani a külsõket, úgy tényleg felment, ahogy valaki innen javallotta :) aztán gondom volt, hogy nem igazodott helyére a külsõ pereme, de egy kicsivel nagyobb nyomás, és már helyére is pattant. (Ezt sem tudtam korábban)

Egyelõre belsõvel használom.
Nem mentem azóta sokat, csak kb. 150 km -t terepen.
Az igénybevételrõl mit is mondjak.... nem egy xc pálya, itt a környékbeli dombok között tudtam csak kipróbálni, azért itt is vannak meredekebb lejtõk, technikás részek + jó kis mászókák - nem tapasztaltam, hogy probléma lenne vele, tette a dolgát. Durvulás nálam sem volt, egy két gyorsabb lejtmenetben szépen fogta az utat, ívet, kisebb nyomvályúk srégan átvágva sem zavarták.

Elõtte V-fékes mavic 717 (32 lyukas) volt fent, az is jó volt, ez szélesebb profilú, szépen mutat vele a gép, merevnek merev, nagyon nem érezni azt a pár deka minuszt (ugye most plusz súly a 2-3 réteg ruha is).

Szóval eddig pozitív!
Az UST-s kivitellel leszek kíváncsi még az elõnyökre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
No Tubes Crest-tel van tapasztalat? 350gramm... de nem durvulok szal gondoltam bevallalnam.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Ennyiért abszolút jó vétel. Ha jól rémlik, az elsõ agy 14ezer ft ebbõl, szóval...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
NOVATEC 32H SEALED BEARING XC HUB (A PAIR 405g) WHITE on eBay (end time 04-Nov-10 19:09:26 GMT)

Valaki megszakértené?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Ez normális,mind a villának,mind a keréknek van ennyi oldal rugalmassága.

A küllõket egyébként milyen feszesre kell húzni?Vagy csak úgy érzésre?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
6000 km-t használtam. Egy alkalommal kellett szabadonfutót cserélni rajta, mert megszorult, de a csere óta finoman jár, a konuszok, csészék nincsenek berágódva. Még most is megvan vészkeréknek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

nekem volt sokáig, mûködött.

nem nagy tapasztalat -cca 1000 km - de az van a dawg-ban (hátul) egyelõre semmi baja. pedig kap azért néha terepet, meg hát mázsát az arcába
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nekem volt sokáig, mûködött.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mennyire nem szeretjuk a deore M525 hatso agyat? azon kivul hogy nehez, van tul sok ellenerv? komplett kerekben lenne, szal nincs opciom ha csak szet nem fuzom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Eddig nem vettem észre.Lehet,hogy mostanába tettem bele egy kis nyolcast is,és könnyebben hozzá ér a felnihez a pofa.Meg a féket is most állítottam fogósabbra.Majd engedek a bowdenen.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Jobb helyet nem találtam a problémámnak.Ha mégis van,irányítsatok át.Az a gondom,hogy ha agresszívebben megrángatom a kormányt jobbra,balra,vagy ha kiállva tekerek,akkor hozzá ér a felnihez a fékpofa.Ez miért van?Lazák lennének a küllõk és deformálódik a kerék?A fék eléggé harapósra van állítva,kb. 1-1.5 mm-re vannak a felnitõl.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Mavic a317 rendben van, 2.35 -ös rampage is jól tartja magát rajta - igaz, nagyon alacsony nyomáson már kissé furcsa -

viszont legyen a hátsó kerék is felnõtt méret ! nem fogod megbánni!

a téma gurujait itt találod deviantmtb - egyszeregy

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Szabadonfutós avagy kazettás lesz, ha minden jól megy.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Menetes és szabadonfutós.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hát ez az, láma vagyok a témához...Mi a lényegi különbség?

Tigger, ismét kösz, van a bikemarketnél. 14200 ft a hátsó, kazettás 32 lyukas 16 fogas (tehát ha jól értem a lánckereket is adják hozzá) arany színû. Az elsõ párját viszont sokallom 13970-ért (Lehet, hogy BTS xc Pro lesz helyette 7500 ft-ért)... Drága hobbi ez :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Viszont a SS 32 lyukas tárcsafékes hátsóagyra továbbra is javaslatokat várok.

Menetes vagy szabadonfutós?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Változott az álláspont :) Mavic A317 Disc 28' és Mavic XM 317 Disc 26' lesz a felnipár, ha addig nem fogy el a németeknél.

Viszont a SS 32 lyukas tárcsafékes hátsóagyra továbbra is javaslatokat várok. Jó lenne, ha az elsõ aggyal együtt nem nagyon haladná meg az ár a 20ezer ft-t. Novatec-et találtam még, sajnos az arany színû ebike-on piros kosaras...úgyhogy belenyugodtam, hogy arany agyaim nem lesznek.

Elõre is kösz.

bikemarketnél sincs ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Változott az álláspont :) Mavic A317 Disc 28' és Mavic XM 317 Disc 26' lesz a felnipár, ha addig nem fogy el a németeknél.

Viszont a SS 32 lyukas tárcsafékes hátsóagyra továbbra is javaslatokat várok. Jó lenne, ha az elsõ aggyal együtt nem nagyon haladná meg az ár a 20ezer ft-t. Novatec-et találtam még, sajnos az arany színû ebike-on piros kosaras...úgyhogy belenyugodtam, hogy arany agyaim nem lesznek.

Elõre is kösz.