Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Olvasottak alapján valóban jónak tûnik! Hát ez a szerelõ segít így necces mert haverom összerakja csak tudnom kéne h milyen küllõhossz kell. Megrendelem a felniket meg a küllõket és -3000ft hogy nem a szerelõ rakja össze :) Találtam ebikon "hogy számoljuk ki" meg van egy rajz is de az csak a hátsókerékrõl. http://ebike.hu/images/kullo_hu.jpg

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Egyenlõre csak nézegetek viszonylag olcsón megszeretném úszni :P Tudsz nekem kicsit segíteni a küllõk kiszámításában? Rigida ZAC2000-rõl esetleg vélemény?

Küllõszámításban majd segít a szerelõ, aki befûzi neked a kereket. :) Az említett felnivel kapcsolatban nincs tapasztalatom.

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Egyenlõre csak nézegetek viszonylag olcsón megszeretném úszni :P Tudsz nekem kicsit segíteni a küllõk kiszámításában? Rigida ZAC2000-rõl esetleg vélemény?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Csá!

XC bikeom van és most akarok felnit venni. Láttam jó áron Alexrims DM24-t szerintetek nagyon széles lenen ez a túrázáshoz? Mondjuk egy b+ 18mm széles ez 24.

Üdv!

Sok lesz az a te testtömegedhez. :) Persze ha a tartósság és erõ a lényeg, akkor jó vétel lehet, csak épp nehéz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én pont nemrég vertem szét a Campagnolo Mirax monti felnimet az Üllõi úton. Most kátyúkárrendezésen van a dolog, majd meglássuk mi lesz belõle.

Eléggé sajnálom a dolgot, mert 410 grammos felni és szép kecses, mint egy országuti felni, és ilyet már ugye nem is kapni. Ha nem fizetnek, és nem sikerül megjavítani legalább tûrhetõ állapotúra, akkor befûzetem az itthon lévõ Rigida Zac 19-es felnit. Az se rossz, jó masszív, csak vagy 150 grammal nehezebb. Ha fizetnek... akkor majd kitalálom, hogy mi legyen.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Én valami rigidát néznék. Elég kedvezõ áron kínálnak strapabíró felniket. De rengeteg múlik a fûzésen is. No meg ha észnélkül padkákhoz odavágva biciklizik az ember azt semelyik felni sem tolerálja .)

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Hát csak ha szolidabbat veszek bírja a terepet meg ha a városba esetleg nagyobb patkákat mászok lépcsõrõl ugrok le meg ilyenek? Pl bike+ action. Persze full xc a bikeom de szeretek városba szenvedni :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
a dm24 az nagyon nem cc felni. több mint 600gramm és nagyon sokat kibír. elég lenne valami szolidabb is. persze baj nem lenne belõle, csak feleslegesen nehéz.

Vacsek

Vacsek

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Csá!

XC bikeom van és most akarok felnit venni. Láttam jó áron Alexrims DM24-t szerintetek nagyon széles lenen ez a túrázáshoz? Mondjuk egy b+ 18mm széles ez 24.

Üdv!

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Van valakinek információja/tapasztalata ezzel a felnivel?
Fun Works Atmosphere schwarz - Action Sports-Bike Onlineshop
Illetve milyen szelepet tud fogadni, mert ezzel kapcsolatban nem találtam infót sehol, vagy csak vak voltam?

Súlyban elég jó, talán a 67kg-om alatt nem lenne vele gond.

Válaszokat elõre is köszönöm.
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Használt már valaki tartósabban Miche RC2-es agyakat? Milyen a csapágyazása? És a tömítés? Mennyire szereti a durvább használatot? (Edzõ/ciklokrossz kereket szeretnék rá építeni.)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
jobb helyeken le is engedik. levenni szerintem sem kell

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Van egy kicsi nyolcas az egyik kerekemben. El akarom vinni centrírozni. Le vegyem a gumit vagy anélkül is meg lehet csinálni?

Nem kell ugyan levenni, de jobb anélkül: a gumi ugyanis feszíti a kereket, így a centrírozás nem lesz tökéletes gumival (a viccet a rendõrrel mindenki ismeri).

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
köszi

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nem kell levenni. csak mosd le ha retkes.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy kicsi nyolcas az egyik kerekemben. El akarom vinni centrírozni. Le vegyem a gumit vagy anélkül is meg lehet csinálni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csak kényelem kérdése, és a normál rugóirányút szeretem jobban....

annyi hogy ha normál karral használod fordítva lesznek a sebességek....(már ha van kijelzõje)

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

nem váltókar függõ...

annyi a lényeg, hogy a rugó a váltót hátul nem a kis fogaskerekek felé, hanem a nagyobbak irányába húzza....

Akkor csak az a lényeg, hogy melyik irányba szeretnél erõt kifejteni. Pöcögtetõs váltónál még választhatsz, de a fékváltókarnál lefelé szeretnél erõt kifejteni, mert felfelé nehéz lenne húzni. Vagy tévedek?

Bár csak elképzeltem ezt, de képeken meg ellenkezõleg, pont úgy van a fékváltókar, hogy felfelé kell erõt kifejteni! :-\

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem váltókar függõ...

annyi a lényeg, hogy a rugó a váltót hátul nem a kis fogaskerekek felé, hanem a nagyobbak irányába húzza....

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Valamint mit jelent az hogy normál vagy fordított rugóirányú a váltó? Ez mit befolyásol?

A fordított rugós váltó a fékváltókarokhoz passzol, tehát ahol a fékkar fel/le tologatásával váltasz (dualcontrol)