Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

úgy az egész hozzászólásra egyben :)

Igen.

A sebesség mindent megold.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Mondana errõl valaki véleményt?
Új kerékszett, Hope Hoops Pro II EVO agyak, No Tubes ZTR Crest felnivel, elõl-hátul sima gyorszáras. XC, maraton felhasználásra. 75 pénzért érdemes megvenni?
DT 240s -hez képest a Hope Pro II agyak milyenek?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Melyikre gondolsz?

úgy az egész hozzászólásra egyben :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
igazabol agyat terheles alatt kellene vizsgalni, hogy forog :) a masik, hogy mindnek kell ido, amig "bekopik". elvileg amugy jelentektelen mertekben szamit, lepcsonkent majdnem nagysagrendi differenciaval:
1. legellenallas
2. gordulesi ellenallas
3. hajtasbol eredo ellenallas
4. egyeb dolgok

az uj bringaval megint egy shimano hatso agyhoz (529 - azt hittem deore, de slxnek van titulalva) van szerencsem (ugy latom en ezt sose uszom meg) es az elso, aminel azt mondom, hogy nem nyulok hozza. hihetetlen finoman forog... lehet azert, mert nincs rajta gumiharang.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Melyikre gondolsz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az alivio agyam is forog nagyon sokáig, a hope nem, mégis a hope-al úgy megindult a lejtõknek az alvio után, hogy kapaszkodni kellett a fékekbe, és valahogy felfele is gyorsabban értem. Terhelés alatt az alivio nálam gyengén teljesített (jól beállított kónusszal értendõ). A Deore sem sokkal jobb szerintem. Egy barátomnál egy ilyen szintû agynak pár év alatt minden baja lett (csavarodás, stb.), igaz nem arra használta, amire való. Én arra használtam és nálam is van baja. Hátra több shimano és kósznuszos agyat nem tervezek.

Remélem ezt sem gondolod komolyan.

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Az alivio agyam is forog nagyon sokáig, a hope nem, mégis a hope-al úgy megindult a lejtõknek az alvio után, hogy kapaszkodni kellett a fékekbe, és valahogy felfele is gyorsabban értem. Terhelés alatt az alivio nálam gyengén teljesített (jól beállított kónusszal értendõ). A Deore sem sokkal jobb szerintem. Egy barátomnál egy ilyen szintû agynak pár év alatt minden baja lett (csavarodás, stb.), igaz nem arra használta, amire való. Én arra használtam és nálam is van baja. Hátra több shimano és kósznuszos agyat nem tervezek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

zscs-mondandójához szólnék
Nekem is deore agyak vannak, fh m510-ek és a hátsóban nekem is van görbeség.Kategória ide vagy oda de ezt megengedheti magának a shimano?!Én spec biztos nem veszek többet shimano-t.

Nem rossz a Shimano, noha érthetetlen számomra, ezt a problémát miért nem javítják... Ezen túl meg van egy négyéves merevfarúm, amiben sima, V-fékes Deore agyak vannak elõl-hátul, és a hátsó agy ott szintén ezt csinálja, ezért sem volt ismeretlen a probléma. Boltos is mondta anno, hogy "ez ilyen". Ellenben gyönyörûen fut, megpörgetem a kereket és csak forog, forog, ahogy azt kell! Szerintem XT sem vészes a tartósságát tekintve, bár nekem a sima Deore agyak az XT-vel szemben eléggé elpusztíthatatlannak tûnnek - igaz, csak 2 bicajom volt eddig Deore agyakkal (mindkettõ V-fékes) és egyetlen darab XT-s, szóval ez nem egy reprezentatív minta. :-) Mindegy, kónuszt nem szabad túlhúzni, évi 1-2x újra kell zsírozni és ezt betartva örök darab egy alap Deore.
Arra leszek kíváncsi, ha lesz egy "iparis" kerékszettem, az hogyan bírja majd nálam...

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
zscs-mondandójához szólnék
Nekem is deore agyak vannak, fh m510-ek és a hátsóban nekem is van görbeség.Kategória ide vagy oda de ezt megengedheti magának a shimano?!Én spec biztos nem veszek többet shimano-t.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Próbálkoztam a küllõhosszszámítással és a következõre jutottam,miután a sunn és a hope oldaláról leszedtem a pontos méreteket.
ERD=541mm, db=56mm, dj= 54mm , wb=20mm, wj= 33mm, 3 kereszttel szeretném fûzni és az jött ki,hogy k(bal)=257,1mm k(jobb)=258,9mm.
Ilyenkor mekkora küllõket kell válasszak? 256 és 258?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Érdekes, de nem vészes dolgot fedeztem ma fel a hátsó kerék mozgásában. Nem hiszem, hogy sokat tehetnék a jelenség ellen, tudok is vele élni, de azért "érdekes". Egy ideje feltûnt, hogy mintha nyolcas lenne az a tárcsában és folyton beleér hátul az egyik fékpofába a tárcsa. Ma nézem, a kerékben olyan 1,5 mm-nyi nyolcas van - hát gondoltam, kicentírozom. Forgatom a kereket, és látom ám, hogy nem, nem a kerékben van a nyolcas, hanem mintha a tengely lenne meghajolva és az agy (Shimano XT FH-M756) a tengelyen nyolcasokat ír le, ahogy forog körbe. Sõt, a nem túl régi, spórolásból az XT sor helyett downgrade-ként vett HG-61-es Shimano sor is nyolcast ír le közben.
Arról hallottam már, hogy a sima Deore agy + Deore sor "tud" ilyen nyolcast-írós trükköt, de hogy ez is!... Nem vészes amúgy, meg egye fene, sose' legyen nagyobb bajom, alapjában véve minden tökéletesen mûködik - csak hát akkor is! ;-)
(A hátsó agyon a régi kazetta test tönkre ment és cserélve lett újra golyóstól, mindenestõl, lehet, hogy ez okozhatja? Kotyogásnak, egyéb problémának szerencsére nyoma sincs, sehol, szóval, ahogy írtam, annyira azért nem zavaró.)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts

ha hozol agyat, küllõt, felnit összerakom neked ingyen

Hálám üldözzön halálodig! :D Na mindjárt zaklatlak privátban.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha hozol agyat, küllõt, felnit összerakom neked ingyen

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Ha már itt vagyok... Duna plaza környékén 13. kerületben ismertek valami jó szervízt, ahol jól és olcsón! fûznek kereket?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Köszöntem!
Azért kerül bele singletrack, mert ez van itthon elfekvõben, költségtakarékosság :P

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
xc1 nek:
nos nekem 120-115 kg mal a Sun DS2-XC felnim sima 2 es acél küllõkel zokszó nélkül bírta és bírja is.
8 nem volt benne egy kicsi tojás de az nem nálam került bele.
2.1 gumikal vígan mûködik és a nagyja erdõben. én ajánlani tudom.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Igen,ezeken a sun felniken gondolkodtam.A freddyke által ajánlottakról utána olvastam és hát tényleg ez lehet az a kategória ami nekem megfelelõ lehet az álítások alapján.Ezek a lapos küllõk tényleg jobbak mint kör keresztmetszetûek ?Köszönöm a segítséget!

Én 120kg-ra hátul rhyno lite-ot használok, elõl meg EQ27et.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Akkor visszavonom, csak az én fejemben nem passzolt össze. :) OFF: Maxxis Xenith-et ajánlok, nekem nagyon bevált.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
1.5 slick is simán áll rajta ;)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Singletrack nehéz (590g), 31mm széles, elég furán állnának rajta ezek a gumik, ha egyáltalán rajta marad. 2.25 alatti gumit meg sem próbálnék rátenni. 17mm-es belsõ szélességû felnikhez ajánlanak általában 1.0-tól 1.5-ig (szerk.: úgy értem ez a legkisebb méret, ami rá való).