Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Ez látod jóü kérdés. Közben megnéztem a sunn honlapján és az agynál ugyan írják a 3 méretet,de a letölthetõ pdf fájlban már csak 2 méret van a táblázatban. A 150-es és a 135-ös.
Holnap majd megnéuzegetem világosban,hogy hogy is van ez.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jó lenne ezeket a kerekeket még szinte újként eladni. :)
A felnik nehezek és akkor már minek fûzessem ki ezeket az agyakat és fûsessem másik felnibe? Egyszerûbb,ha meghagyom ezeket így,jó esetben eladom és fûzetek újakat az áhított agyakba. :D

Ahogy elnézem ezeket sunn agyakat ez is csak 135-ös agy,csak a hézagolók szélesebbek.

És a hátsóváltó ezt, hogy tolerálja? Mert akkor 3,5mm-rel többet kell befelé mozognia és nem vagyok benne biztos, hogy van ennyi tartalék benne.

A sebesség mindent megold.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Jó lenne ezeket a kerekeket még szinte újként eladni. :)
A felnik nehezek és akkor már minek fûzessem ki ezeket az agyakat és fûsessem másik felnibe? Egyszerûbb,ha meghagyom ezeket így,jó esetben eladom és fûzetek újakat az áhított agyakba. :D

Ahogy elnézem ezeket sunn agyakat ez is csak 135-ös agy,csak a hézagolók szélesebbek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én a sun ringle agyakat csak azért cserélem,mert elég nehezek. Mondjuk ez leginkább a hátsóra vonatkozik,mert az kb 100 grammal nehezebb. Elöl meg csak azért,mert akkor már legyenek párban. :)
A 440-essel is kacérkodtam,de abban nincs 142mm-es szélességgel. Bár a hope-nak is úgy van,hogy van hozzá átalakító,de az is lehet,hogy csak natúrban berakok két db 3,5-mm-es alátétet a két oldalra. :D

A 142 pont azért lenne jó, mert szimmetrikusabb lesz a kerék és a láncvonal is javul, de ha két 3,5mm-es alátéttel van kihézagolva akkor semmi értelme az egész szabványnak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ezt mire érted? Használtba veszem az agyakat. Az elsõ már megvan. :) Remélhetõleg hétvégén meglesz a hátsó is. :)

csak arra gondoltam, hogy ha már van két jó agyad, akkor miért nem használod el, ha más okod nem nagyon van a cserére, aztán majd veszel másikat, jobbat helyette?

persze inkább erre, mint cigire :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

veled is kedvesebben bánik a kereskedõ :)

Ezt mire érted? Használtba veszem az agyakat. Az elsõ már megvan. :) Remélhetõleg hétvégén meglesz a hátsó is. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Én a sun ringle agyakat csak azért cserélem,mert elég nehezek. Mondjuk ez leginkább a hátsóra vonatkozik,mert az kb 100 grammal nehezebb. Elöl meg csak azért,mert akkor már legyenek párban. :)
A 440-essel is kacérkodtam,de abban nincs 142mm-es szélességgel. Bár a hope-nak is úgy van,hogy van hozzá átalakító,de az is lehet,hogy csak natúrban berakok két db 3,5-mm-es alátétet a két oldalra. :D

veled is kedvesebben bánik a kereskedõ :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Én a Dt 440 Fr agyamat nem adnám semmilyen hope-ért ;)
Igaz elõl nekem is Hope van.

Miben más egy DT vagy egy Hope mondjuk egy novatechez képest?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én a Dt 440 Fr agyamat nem adnám semmilyen hope-ért ;)
Igaz elõl nekem is Hope van.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Igen.

Köszönöm. :)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

a hasonlítást azért kérdezted, mert most dt 240-es agyaid vannak? mert akkor ne cserélj :P

Nem, nem azért kérdeztem, hanem mert e két agy között vacillálok.

Nyilván használtsági állapottól függ...

Mint írtam, vadi új a szett. :)

Egyébként köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Na mindegy, úgyis hülyeségeket postolok, nem is értek hozzá, megkíméllek benneteket a jövõben.

oke, koszi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Próbálkoztam a küllõhosszszámítással és a következõre jutottam,miután a sunn és a hope oldaláról leszedtem a pontos méreteket.
ERD=541mm, db=56mm, dj= 54mm , wb=20mm, wj= 33mm, 3 kereszttel szeretném fûzni és az jött ki,hogy k(bal)=257,1mm k(jobb)=258,9mm.
Ilyenkor mekkora küllõket kell válasszak? 256 és 258?

Igen.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Igen.

Komolyan gondoltam. Nagyon elfogultak vagytok a Shimanoval szemben. Nem baj ha 1.5mm 8-as van az agyban és ez "ilyen", mert "Shimano", elnézzük neki a többi hulladék mûszaki megoldás mellett. Csoda, hogy a zárt csapágyas agyak forognak egyáltalán. Na mindegy, úgyis hülyeségeket postolok, nem is értek hozzá, megkíméllek benneteket a jövõben.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Próbálkoztam a küllõhosszszámítással és a következõre jutottam,miután a sunn és a hope oldaláról leszedtem a pontos méreteket.
ERD=541mm, db=56mm, dj= 54mm , wb=20mm, wj= 33mm, 3 kereszttel szeretném fûzni és az jött ki,hogy k(bal)=257,1mm k(jobb)=258,9mm.
Ilyenkor mekkora küllõket kell válasszak? 256 és 258?

Elvileg jó a kerekítésed:)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Ennyi szaki közül az én kérdésemre senki se tudja a választ? Ne már! :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Új kerékszett, Hope Hoops Pro II EVO agyak, No Tubes ZTR Crest felnivel, elõl-hátul sima gyorszáras. XC, maraton felhasználásra. 75 pénzért érdemes megvenni? DT 240s -hez képest a Hope Pro II agyak milyenek?

ennyiért csak nagy szerencsével kapsz dt 240-es agyakkal szerelt kereket, szóval szerintem megéri. a ztr felnik sem túl olcsók. már csak a felni-agyért is megérné
a hasonlítást azért kérdezted, mert most dt 240-es agyaid vannak? mert akkor ne cserélj :P

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

Mondana errõl valaki véleményt?
Új kerékszett, Hope Hoops Pro II EVO agyak, No Tubes ZTR Crest felnivel, elõl-hátul sima gyorszáras. XC, maraton felhasználásra. 75 pénzért érdemes megvenni?
DT 240s -hez képest a Hope Pro II agyak milyenek?

angoloktol is olyan 90k korul lenne, es nagyon jol varialhato agyak. hasonlot akartam venni :) szerintem ennyiert megeri.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
" Új kerékszett, Hope Hoops Pro II EVO agyak, No Tubes ZTR Crest felnivel, elõl-hátul sima gyorszáras. XC, maraton felhasználásra. 75 pénzért érdemes megvenni? DT 240s -hez képest a Hope Pro II agyak milyenek? "

Nyilván használtsági állapottól függ, de ha kiszámolod újonnan a két agy mag 60-70ezer ft körül mozog és a felnik sem olcsó darabok, persze a küllõk sem mindegy, hogy 1,8-as vagy 1,5-ös. Szebb és hangosabb a Hope, mint a DT ez biztos :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"