Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Bicó kerekekre szoktak rakni ilyen picike kiegyenlítõ súlyokat mint az autó kerekekre?
Csak mert ha gyorsan pörgetem a kereket, akkor ugye a szelep oldal eléggé rángatja

Létezik kiegyensúlyozó, de azt pont hogy a szelepre rakják, mert -állítólag- a felni túlsó oldalán lévõ illesztés nagyobb súlyú mint a szelep. :) Szóval a rángatásod valószínûleg nem emiatt van, de ha mindenáron szeretnél egy fémlapkát a szelepedre, akkor létezik ilyen.

Így néz ki:
Feltöltött kép

Tam: 26546354543 csillió watt megtakarítás óránként!!!!!! Nemár hogy neked nem érne meg 1500-at kerekenként :)

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

attol fugg mennyit kell rafizetni es mennyivel konnyebb a DT-s kerek. de nem hiszem hogy tul nagy erezheto kulonbseg lenne.

kb egy százas. a pénz meg 0 és 10000 között valahol.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
attol fugg mennyit kell rafizetni es mennyivel konnyebb a DT-s kerek. de nem hiszem hogy tul nagy erezheto kulonbseg lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
hello!
valakinek van még véleménye az elõzõ hozzászólásommal kapcsolatban? köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azt nem tudom hogy számít-e, csak hogy a profik pl minden kis szarra odafigyelnek, gondolom ilyet is szoktak korrigálni.

Gumi nélkül persze szépen pontosan centírozva forog, de ha fent van a gumi akkor a szelep rángatja picit nagy sebességnél. Ha rajta ülök akkor nem érzem, csak gondoltam megkérdezem hátha ha rakok rá akkor jobb lesz. :)

Senkit nem zavar. Teljesen elhanyagolható.

A sebesség mindent megold.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts

talan azert nincs ilyen mert total elhanyagolhato aprosag? o.O

Azt nem tudom hogy számít-e, csak hogy a profik pl minden kis szarra odafigyelnek, gondolom ilyet is szoktak korrigálni.

Gumi nélkül persze szépen pontosan centírozva forog, de ha fent van a gumi akkor a szelep rángatja picit nagy sebességnél. Ha rajta ülök akkor nem érzem, csak gondoltam megkérdezem hátha ha rakok rá akkor jobb lesz. :)

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Ha már veszel DT szettet akkor érdemes kicsit még gyûjteni és olyat venni amiben hátul DT ratchet system van. Az jóval jobb, mint a kilincses.

itt nem vételrõl, hanem cserérõl lenne szó, némi ráfizetéssel.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ha már veszel DT szettet akkor érdemes kicsit még gyûjteni és olyat venni amiben hátul DT ratchet system van. Az jóval jobb, mint a kilincses.

hatalma

hatalma

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
hello!
a kérdésem a következõ: érdemes-e lecserélni mavic crossride kerékszettet egy dt x1650-re?
sok mindent nem találtam a dt-rõl. ami érdemleges lehet:
DT Swiss X1650 "Canyon"
Felgen 559x18 black (außen 24mm, innen 18mm breit)
Naben DT 370SL mit Klinken Freilaufsystem (Alu Freilauf)
28 Speichen DT Competition black mit ProLock Alunippel black
6-Loch Bremsscheibenaufnahme
vorne+hinten für QR (Schnellspanner)
meg még néhány kép:
Ko³a DT SWISS x1650 DT 370 4.2d DISC OKAZJA! w archiwum allegro
vélemény?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Belemerültem egy kicsit jobban ebbe a témába. Tényleg csak oldalanként egy 3,5mm-es távtartó a különbség, annyi az egész, hogy merevebbé, erõsebbé teszi a kapcsolatot és a váltófül is úgy van pozíciónálva, hogy ne okozzon gondot. Egyelõre még nem látják vagy késõbbre tartogatják a gyártók az ebben rejlõ lehetõségeket.

Akkor csak jól láttam. Arra leszek kíváncsi,hogy vajon a sunn távtartói nem-e kompatibilisek a hope-al. Mert akkor két legyet ütnék egy csapásra! :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez azért fontos mert lusta vagyok. Bõvebben azért, mert most az elsõ kerekemben egy ilyen agy van befûzve: -- Bikemarket.hu -- Novatec*D351 SB Light
na most feltételezve azt, hogy gépészmérnökök tervezték mindkét agyat, akik szintén lusták (valamiféle tervezõprogramban ctrl-c;crtl-v), arra enged következtetni, hogy elég csak a csapágyakat és a tengelyt átmenteni a vastagtengelyesbõl az enyémbe, megspórolva így a kerékfûzés veszõdségét (idõhiányában árát). Mert, ha nem egyforma a csapágy mérete, akkor meg sem veszem a vastagtengelyes agyat. Persze az egész "csere" dolog csak feltételezésen alapul, ezért szeretnék valamiféle megerõsítést kapni arra, hogy mûködhet a dolog.

Volt vastaggyorszáras hátsóagyam és light hátsóagyam is ( meg normál hátsóagyam is). A vastaggyorszáras más felépítésû volt, mint a másik kettõ, vastagabb tengely, nagyobb csapágyak. Ez alapján nem biztos, hogy mûködni fog, amit szeretnél.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Ez azért fontos mert lusta vagyok. Bõvebben azért, mert most az elsõ kerekemben egy ilyen agy van befûzve: -- Bikemarket.hu -- Novatec D351 SB Light
na most feltételezve azt, hogy gépészmérnökök tervezték mindkét agyat, akik szintén lusták (valamiféle tervezõprogramban ctrl-c;crtl-v), arra enged következtetni, hogy elég csak a csapágyakat és a tengelyt átmenteni a vastagtengelyesbõl az enyémbe, megspórolva így a kerékfûzés veszõdségét (idõhiányában árát). Mert, ha nem egyforma a csapágy mérete, akkor meg sem veszem a vastagtengelyes agyat. Persze az egész "csere" dolog csak feltételezésen alapul, ezért szeretnék valamiféle megerõsítést kapni arra, hogy mûködhet a dolog.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
miért fontos ez?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy a link alatt szereplõ Novatec vastagtengelyes elsõ agyban milyen méretû csapágyak vannak?

-- Bikemarket.hu -- Novatec D361SB

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
talan azert nincs ilyen mert total elhanyagolhato aprosag? o.O
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Én sem láttam még ilyet. Esetleg a küllõprizma is jó ellensúlyozó.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nem. Elõre a km óra mágnesét pl. felteheted a szeleppel ellentétes oldalra.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Bicó kerekekre szoktak rakni ilyen picike kiegyenlítõ súlyokat mint az autó kerekekre?
Csak mert ha gyorsan pörgetem a kereket, akkor ugye a szelep oldal eléggé rángatja

spacecadet

spacecadet

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok,

12-es atutos hatso agyba szeretnek tengelyt csinaltatni, aminek a vegen 10-es menet van (hogy beferjen a vazba). Milyen anyagot ajanlotok? Es esztergalyost? Esetleg valami mas megoldas a problemara? Vegyek sima 12-es tengely es reszeljem le a veget? Ilyet viszont nem nagyon talaltam sehol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez látod jóü kérdés. Közben megnéztem a sunn honlapján és az agynál ugyan írják a 3 méretet,de a letölthetõ pdf fájlban már csak 2 méret van a táblázatban. A 150-es és a 135-ös.
Holnap majd megnéuzegetem világosban,hogy hogy is van ez.

Belemerültem egy kicsit jobban ebbe a témába. Tényleg csak oldalanként egy 3,5mm-es távtartó a különbség, annyi az egész, hogy merevebbé, erõsebbé teszi a kapcsolatot és a váltófül is úgy van pozíciónálva, hogy ne okozzon gondot. Egyelõre még nem látják vagy késõbbre tartogatják a gyártók az ebben rejlõ lehetõségeket.