Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Köszi, eddig csak angolul ment. Viszont vagy szétrohadt dolgokat találok szállítással együtt az itthoni normál rögzítésû újnál picit drágábban, vagy ilyen vitrinagyakat komplett kerék árban.
Magas peremet azért forszírozom, mert tetszik :), a gyorszárat meg a lentebb beszúrt, már meglévõ, ötszög imbuszos biztonsági zár miatt. Nagyon úgy tûnik, hogy marad a 15-ös kulcs, de akkor túl azon, hogy külön kikötöm az elsõ kereket, mit tudok tenni, hogy ne monociklivel menjek haza?

Nem értem, mi ez a páni félelem? Még itt sem hallani sok olyanról, hogy gyorszáras kereket lopnának, anyacsavarosat, netán imbuszosat meg végképp nem.

Ha meg az elsõ kereket is kikötöd akkor hogyan vinnék el?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Arany Pénteken négyet, mert 180 a korsó ászok :)

Igen, arra gondolt.

Értem. köszi. Azt hittem van értéke az ilyen retro cuccoknak. De sebaj, akkor vagy maradok a szingónál, vagy elrakom dísznek. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Találtam olyat, hogy Csepel Pista pályaagy, elvben tudja azt amit keresek, de nem tudom ez mennyire szutyok cucc valójában.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

"Hochflansch" (magasperemes) és "Schnellspanner" (gyorsszár)

Köszi, eddig csak angolul ment. Viszont vagy szétrohadt dolgokat találok szállítással együtt az itthoni normál rögzítésû újnál picit drágábban, vagy ilyen vitrinagyakat komplett kerék árban.
Magas peremet azért forszírozom, mert tetszik :), a gyorszárat meg a lentebb beszúrt, már meglévõ, ötszög imbuszos biztonsági zár miatt. Nagyon úgy tûnik, hogy marad a 15-ös kulcs, de akkor túl azon, hogy külön kikötöm az elsõ kereket, mit tudok tenni, hogy ne monociklivel menjek haza?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Hát valóban, inkább vitrinbe, gyûjteménybe valóak.

Német oldalakon amúgy a "Hochflansch" (magasperemes) és "Schnellspanner" (gyorsszár) keresõszavakkal érdemes próbálkozni a lentieket is úgy találtam, hajrá :)

Ez gyönyörû. De drágább, mint a bringám :)

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

vintage, retro, kult, campagnolo, nuovo tipo, naben, qr, 36h, Schnellspanner

Ez gyönyörû. De drágább, mint a bringám :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
ebay (kerékkel együtt): Vorderrad m.klassischer Hochflansch-Nabe Pellisier unge | eBay

Campa, jó drágán:
vintage, retro, kult, campagnolo, super record, nuovo record, naben, qr, 36h, Schnellspanner

http://www.bike-vint...fixed-gear.html

Tényleg nincs
- gyorszáras
- magasperemes
- nem tárcsafékes
agy legalább elõre?

Néztem néhány webshopot itthon, CRC-t, ebay-t, semmi. Bécsbe is elmennék érte, de ott nem ismerek boltokat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha montiba kell olyannal én még nem találkoztam....

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Tényleg nincs
- gyorszáras
- magasperemes
- nem tárcsafékes
agy legalább elõre?

Néztem néhány webshopot itthon, CRC-t, ebay-t, semmi. Bécsbe is elmennék érte, de ott nem ismerek boltokat.

Ha nem montiba kell, akkor a csepel elsõagyát ajánlanám, ami ugyan gyárilag "csavaros" (ilyen imbuszos átmenõ szár van benne), de kb 10mp kicserélni egy gyorszárra. :) Vagy régebbi Maillard..stb agyak, de a csepelt egyszerûbb beszerezni.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Tényleg nincs
- gyorszáras
- magasperemes
- nem tárcsafékes
agy legalább elõre?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Arany Pénteken négyet, mert 180 a korsó ászok :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát én nem szeretnék szingót, szóval mindenképp kell vennem normál felnit és befûzetni, aztán gondoltam ha van vevõ a szingós felnire akkor kicsi pénz visszajön. Vagy úgy értetted hogy a régi szingós mavic felni kb két sört ér?

amúgy pontosítanék, nem a puch riedl saját kerekei, hanem valami másik bringából tették át, de retro darabok.

Igen, arra gondolt.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ezzel kb két sört spórolsz magadnak :)

Hát én nem szeretnék szingót, szóval mindenképp kell vennem normál felnit és befûzetni, aztán gondoltam ha van vevõ a szingós felnire akkor kicsi pénz visszajön. Vagy úgy értetted hogy a régi szingós mavic felni kb két sört ér?

amúgy pontosítanék, nem a puch riedl saját kerekei, hanem valami másik bringából tették át, de retro darabok.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

emberek
érdekelne valakit két régi szingós mavic felni? Haveromtól lehet veszek egy régi Puch Riedl outit ha minden összejön, de szingós kerekek vannak benne. Az agyak jók, de nekem a felnikre nincs szükségem. Mindenképpen szét kell fûzni, mert el vannak rozsdásodva a küllõk, aztán akkor sima belsõs felnit fûzetnék vissza, mert nem hiszem hogy full kezdõként szingóra lenne szükségem.
Még nem tuti hogy összejön az üzlet, csak érdeklõdök hogy lenne-e rá vevõ, hogy ezzel is spóroljak egy kicsit.

Ezzel kb két sört spórolsz magadnak :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
emberek
érdekelne valakit két régi szingós mavic felni? Haveromtól lehet veszek egy régi Puch Riedl outit ha minden összejön, de szingós kerekek vannak benne. Az agyak jók, de nekem a felnikre nincs szükségem. Mindenképpen szét kell fûzni, mert el vannak rozsdásodva a küllõk, aztán akkor sima belsõs felnit fûzetnék vissza, mert nem hiszem hogy full kezdõként szingóra lenne szükségem.
Még nem tuti hogy összejön az üzlet, csak érdeklõdök hogy lenne-e rá vevõ, hogy ezzel is spóroljak egy kicsit.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem. de nem is azt mondtam. hanem hogy jobban jarsz ha ezt az 50-et most inkabb felreteszed es gyujtesz meg hozza, mint rakoltod arra amid van, mert erezhetoen jobb nem lesz.

olyan 100-120korul mar lehet talalni jo allapotban levo hasznaltat, vagy valami akcios merev aluvazas uj bringat. konnyebb, tartosabb es ugy altalaban jobb minosegu lesz.

persze ez a te penzed es arra koltod amire akarod, csak meg akarlak kimelni egy csalodastol. enis elkovettem ezt anno, sok sok penzt rakoltottem egy alap egyszeru acelvazas bringara, es ugyanugy egy alap egyszeru acelvazas bringa maradt. es akkor jottem ra hogy inkabb hagytam volna ugy ahogy van mert nem erte meg a fejlesztes.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daEnar

daEnar

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
50körül már lehet jó tárcsafékes bringát kapni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es azt honnan vetted hogy egy uj bicikli 300ezer?

egy 15ezer forintos villa meg mindig a nagyon legalja kategoriat kepviseli. szoval nem fogsz hu de nagy minosegbeli valtozast tapasztalni. es ha elkoltesz meg 15-ot fekre, meg ki tudja mennyi lesz az uj agy + fuzes vagy az uj elso kerek... ott vagy hogy 50ezer also hangon. es kicsereltel 3 alkatreszt a bringan.

hidd el nem eri meg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daEnar

daEnar

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Nem akarok csúcsmodellt, nem dh-zni akarok vele. 15e a villa amit kinéztem, a tárcsafék is annyi... nekem nincs pénzem új bringát venni 300ezrekért:) amikor megfelel nekem ez is...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem akarlak megserteni de ilyen aruhazas ossztelos bringa tuningolasa nagyon nem jo otlet. a villa-fek-kerek osszesen tobbet fog erni mint maga a bringa. ennek igy semmi ertelme.

RAUH-Welt
B E G R I F F