Jani, szerintem az összenyomós dolog kicsit kevés lesz. Azzal pl a a küllõk agy felöli, hajlított oldala nem fog rendesen beállni.
Rugalmas felniknél egész jól mûködik. Egyébként meg elsõ használat után mindig újracentrírozom a kerekeket. Magamnak csinálom így nem gond.
Illetve Atomnak régen volt egy cikke, arról, hogy érdemes kereket fûzni. Abban azt fejtegette, hogy a küllõk utolsó keresztezése, amikor át vannak húzva a másik alatt, tulajdonképp csak megszokásból adódik. Merevebb, erõsebb kerék fûzhetõ, ha nincs áthúzva. Vélemény?
Jópár kereket fûztem meg már így kiváncsiból. Egyikkel sincs gond - de valszeg egyébként sem lenne.
Van, vélemény. Én is fûztem ilyet és semmi különbséget nem éreztem a kettõ között. Abban biztos vagyok, hogy a kerék függõleges irányban merevebb lesz. Oldalirányban nem tudom, mert attól, hogy egyenesen állnak a küllõk merevebb lesz, de attól, hogy nem támaszkodnak egymásnak a küllõk, rugalmasabb, mert nem tud "segíteni" a másik küllõ, laborban biztos meg tudnák mondani, hogy melyik hatás az erõsebb. Az kizárt, hogy erõsebb lesz tõle a kerék, hamarabb fog tönkremenni a rugalmatlanság miatt.
lehet primitivnek nez ki, de van par elonye - barhova felteheto, utanallithato (meglepo finoman), es pl hangja van a felninek, ha hozzaer az elejen csak az egyik oldalra tettem fel, de jol megszivattam magam, mert a felni szetnyilt egy helyen, aztan ideoda centiroztam... lassan esett le, hogy mindket oldalan kifele gorbul a perem. tutira a robbanas nyomta szet.
Tegyél már fel errõl a felnirõl képet.
kerekfuzes mintaknal szvsz erdemes megnezni a gyari kerekeket, hogy kulonbozo terhelesre hogy optimalizaljak - milyen elol-hatul, tarcsafeloli, masik oldal, etc. ezeknel tuti ki van kalkulalva, hogy mi azaz optimalis suly/ero arany, ami szukseges az adott konstrukciohoz.
Erre ne fogadj. A gyártók képesek hülyébbnél hülyébb megoldásokkal kijönni, csak azért, hogy egyedi legyen.
olyasmivel valaki nem foglalkozott, hogy pl mixelni a kulloket, hogy elore, hatra, vagy melyik oldalra teszed? vagy miert epitenek egyforma felnit egy ht bringaba? a hatsot altalaban jobban nyuzza az ember.
Lehet mixelni és mixeljük is (pl a hátsókerekemben más küllõk vannak a két oldalon). Mondjuk túl sok gyakorlati haszna eddig nem volt, lehet pár grammot nyerni. Azért egyforma a két felni, mert így esztétikus.
Egyébként jogos felvetés.