Jelentkezz be Regisztrálj
Canyon
Posted 2018. February 19. - 09:16
Meg egy vmit kiprobalok... megint felnyitom felul, adok olajat neki a tartalyba, pumpalom, hogy ne legyen ott levego ott sehol (pl a stroke csavarnal is lehet). Utana megnyitom alul es visszafele szivom az olajat a tartaly felol, hatha elmozdul vmi a fektestbol, aztan tiszta olajjal megint fel. Mas otletem mar tenyleg nincs, mert neztem ezer fele legtelenitesi modszert, igazabol ujat egyik se mutatott.
Plz, at tudnatok mozgatni a canyon topikbol a fektopikba? Nem ide kellett volna, csak mindig itt beszeltunk rola...
Posted 2018. February 19. - 08:48
Mióta kint vannak ezek az új fékek, nem hinném, hogy a shimano nem kapott erről visszajelzest. Érdekes, hogy semmit nem tesznek.
Fék topic off / canyon on
Posted 2018. February 19. - 00:34
De akkor hosszabb fékezés hatására helyre kéne álljon minden, mivel felmelegszik a rendszer (dugattyú,olaj). Nem ?
Legalábbis javulnia kéne a dolognak valamilyen mértékben.
Posted 2018. February 18. - 20:10
Posted 2018. February 11. - 22:07
Szerintem nincs mit sajnálnod.
Ezek nagyon minimalista stílusú cipők, brutál vékony alig mintás karbon talppal. Tényleg hasonlítanak az országúti cipőkre.
Na meg talán azért sem látsz sok ilyet itthoni tekeréseid során, mert ez pl a 350€ körüli árkategória.
Posted 2018. February 10. - 17:52
Posted 2018. February 10. - 11:50
Posted 2018. February 09. - 13:17
Köszi, utána nézek ennek!
Ismét az új XC fully, itt épp videón: https://twitter.com/...919103987482625
Posted 2018. February 06. - 23:36
http://www.bikeradar....php?t=13070311Srácok, Inflite AL-je van valakinek?
A kormánycsapágy zárt csapágyazását cserélnem kell, de fogalmam sincsen, mi az, ami ebbe való. Villa valamilyen tapered cucc, de felül nem 1 1/8, hanem 1 1/4, alul 1 1/2, mint a Giant-féle oversized cucc...
(Cane Creek-féle Headset Finder nekem épp nem működik... https://blue.canecre...dset-fit-finder )
Itt írt egy kolléga csapágyméretet
Posted 2018. February 06. - 10:23
Kókler-sufni-tákolda cég így csinál tesztet, pl a csillebérci tesztnap kb pont ilyen szintű ahogy leírtad. Szerintem az szarnak sem jó, max arra hogy lásd élőben a kiszemelt gépet.
De voltam az Alpinbike-nál tesztnapon Giant-okat tesztelni, na az pont a másik véglet volt. Lemérték a saját bringádon a nyereg/középcsapi/kormány távolságokat egy méteres tolómérővel, úgy állították be a tesztbringát. 2-3 órás kört mentünk a budai hegyekben, szerencsére majdnem minden részét ismertem, így az ismeretlen tereppel sem volt gond. Azt kell mondjam, azonnal szerelmes lettem a bringába, álomszerű volt, mintha ezer éve összenőttem volna a géppel.
Abban is igazad volt, hogy akkor pont nem volt money de szerintem ez a teszt is adott egy komoly lökést, hogy lecseréljem a bringám egy idő múlva. Igaz nem Giant lett belőle, annyim nem volt.
Ezért is szólok be minden elmélkedőnek a "Milyen bringát vegyek" topicban, hogy hiába kérdezget ezer sorban hosszú oldalakon át, rá kell ülni és ki kell próbálni ha új bringát akarsz. Tesztnap v túra a haverokkal, mindegy de üljön rá legalább egyszer.
Bár az is igaz, tucatnyi havernak van Canyon bringája és kipróbálás nélkül megvéve is nagyon bejött nekik a választás.
Így van ahogy leírtad, pont így lett 2013-ban Giant Trance-em...
De ha belefolysz a témába, van némi tapasztalatod, bújod a geo táblázatokat és tudod mit kell nézni akkor kissebb az esély a mellényúlásra. Kategórián belül a normálisabb márkák között nincsenek túl nagy különbségek, egy Pole Evolink vagy egy Nicolai Geometron már más téma lenne.
Canyonnal nem volt gondom, bár a Strive CF-nél vakartam egy darabig a fejelm a "race" geometria miatt, ami annyi hogy 25mm-el hosszabb volt mint a nem race modell (race 1x hajtás, nem race 2x) de végül az is jól sült el, számok alapján maradtam annál ami elôtte bevált.
Posted 2018. February 06. - 09:58
Srácok, Inflite AL-je van valakinek?
A kormánycsapágy zárt csapágyazását cserélnem kell, de fogalmam sincsen, mi az, ami ebbe való. Villa valamilyen tapered cucc, de felül nem 1 1/8, hanem 1 1/4, alul 1 1/2, mint a Giant-féle oversized cucc...
(Cane Creek-féle Headset Finder nekem épp nem működik... https://blue.canecre...dset-fit-finder )
Posted 2018. February 06. - 01:01
A tesztnapok marketingnek jók, de eléggé lekorlátozza a választás lehetôségét. Többnyire egy ismeretlen helyen mész egy bicajjal kb egy órát amit valahogy beállítottak rád, a legritkább hogy beleszaladsz a "mintha rám öntötték volna" modellre, és ha igen, az lehet hogy pont nem akkor amikor kereted is van rá, pár év múlva meg már más a geo, rugózás úgyhogy kezdheted elôrôl.
Ha 1-2 napra hozzá tudsz jutni egy géphez és kedvedre beállítod magadnak, megszokott helyeiden ki tudod próbálni az más kategória. Úgy érdemlegesen lehet tesztelni, de a vásárlók 99,9%-ának erre nincs esélye.
Kókler-sufni-tákolda cég így csinál tesztet, pl a csillebérci tesztnap kb pont ilyen szintű ahogy leírtad. Szerintem az szarnak sem jó, max arra hogy lásd élőben a kiszemelt gépet.
De voltam az Alpinbike-nál tesztnapon Giant-okat tesztelni, na az pont a másik véglet volt. Lemérték a saját bringádon a nyereg/középcsapi/kormány távolságokat egy méteres tolómérővel, úgy állították be a tesztbringát. 2-3 órás kört mentünk a budai hegyekben, szerencsére majdnem minden részét ismertem, így az ismeretlen tereppel sem volt gond. Azt kell mondjam, azonnal szerelmes lettem a bringába, álomszerű volt, mintha ezer éve összenőttem volna a géppel.
Abban is igazad volt, hogy akkor pont nem volt money de szerintem ez a teszt is adott egy komoly lökést, hogy lecseréljem a bringám egy idő múlva. Igaz nem Giant lett belőle, annyim nem volt.
Ezért is szólok be minden elmélkedőnek a "Milyen bringát vegyek" topicban, hogy hiába kérdezget ezer sorban hosszú oldalakon át, rá kell ülni és ki kell próbálni ha új bringát akarsz. Tesztnap v túra a haverokkal, mindegy de üljön rá legalább egyszer.
Bár az is igaz, tucatnyi havernak van Canyon bringája és kipróbálás nélkül megvéve is nagyon bejött nekik a választás.
Edited by marton, 2018. February 06. - 01:06.
Posted 2018. February 05. - 09:06
Ránéztem a Nerve-Neuron vonalra, változott a modellpaletta rendesen. Komolynak nem mondanám a drágulást, 10% körül lehet maximum, ha a teljes ár-érték viszonylatot nézem, de jobb a felszereltség és a standard a dropperrel sem szállt el a tömegük. Ha csak úgy nézem, hogy melyik a full-xt, mint anno a 8.9, akkor durvának tűnik a difi, de a többi alkatrésszel és a tömeggel együtt már nem az. Szóval csalóka a drágulás, legalábbis ennél a modellnél.
Ja azt én is néztem, ha az enyémhez hasonlítom akkor a '18-as 7.0 100€-val több, de ha a felszereltséget akkor meg ugyanannyi mert most a 6.0 kb ugyanaz mint az enyém. Bár most dropper is van benne alapból amit én külön vettem bele, úgyhogy akkor még olcsóbb is...
Posted 2018. February 05. - 08:58
azért kezdenek szaporodni a tesztnapok itthon is. és kb ami itthon forgalomban van egyre inkább jelen van. s mióta a helyszín is változott egész életszerű körülmények közt próbálható a tecnika. és igen létezik , a még print időkben megénekelt, mintha rám öntötték volna feeling. jó 15 év alatt 180-200 bringa próbálgatása után nekem is csak kb 4-5 vplt ilyen. meg persze én eggyel jobb helyzetben vagyok, azért jó néhány tesztgéphez hozzá tudok jutni 1-2 napra, megszokott helyen nyúzni. meg más árat is kapok, igaz venni meg annyiért sem tudok, de az más kérdés.
A tesztnapok marketingnek jók, de eléggé lekorlátozza a választás lehetôségét. Többnyire egy ismeretlen helyen mész egy bicajjal kb egy órát amit valahogy beállítottak rád, a legritkább hogy beleszaladsz a "mintha rám öntötték volna" modellre, és ha igen, az lehet hogy pont nem akkor amikor kereted is van rá, pár év múlva meg már más a geo, rugózás úgyhogy kezdheted elôrôl.
Ha 1-2 napra hozzá tudsz jutni egy géphez és kedvedre beállítod magadnak, megszokott helyeiden ki tudod próbálni az más kategória. Úgy érdemlegesen lehet tesztelni, de a vásárlók 99,9%-ának erre nincs esélye.
Utána kell nézni/olvasni, ott van a rengeteg teszt, fórumok (mtb-news, mtbr, pinkbike stb.), geometria táblázatok, megszámlálhatatlan youtube csatorna, úgyhogy sokkal jobb a helyzet mint régen. Mondjuk ehhez kell angolul vagy/és németül tudni, de akkor kitárul a világ. Én is ezt tettem a Canyon-nal, és mûködik a dolog.
Nyilván nem fog mindenki online bicajt venni - különbözô okok miatt - úgyhogy a normálisabb és fejlôdni képes üzletek fennmaradnak, a többi meg megy a levesbe. Persze mindegyik szeretne tömegesen 3-5000€-s bicajokat eladni és abból megélni, de azt itthon el lehet felejteni...
Posted 2018. February 05. - 08:56
Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016
Posted 2018. February 05. - 02:13
Mit értesz kipróbálás alatt? Egy kör a parkolóban, ismerôs bicaja, vagy odaadja az üzlet egy rendes tesztkörre mielôtt megveszed? Mert amit mondasz az rohadt jól hangzik de a realitáshoz sajnos nem sok köze van. Ha van egy specifikus márka és modell ami érdekel, akkor az nem biztos hogy ott fog ott állni az üzletben pont a méretedben és a kívánt felszereltséggel hogy kedvedre kipróbálhasd, tesztelhesd és utána eldönthesd hogy megveszed-e. A realitás inkább az hogy megrendeled, és amikor megjön kifizeted és elviszed...
Hogy "on" legyen - a Canyon-t ha megvetted, kipróbáltad és nem jó, 30 napig visszaküldheted.
azért kezdenek szaporodni a tesztnapok itthon is. és kb ami itthon forgalomban van egyre inkább jelen van. s mióta a helyszín is változott egész életszerű körülmények közt próbálható a tecnika. és igen létezik , a még print időkben megénekelt, mintha rám öntötték volna feeling. jó 15 év alatt 180-200 bringa próbálgatása után nekem is csak kb 4-5 vplt ilyen. meg persze én eggyel jobb helyzetben vagyok, azért jó néhány tesztgéphez hozzá tudok jutni 1-2 napra, megszokott helyen nyúzni. meg más árat is kapok, igaz venni meg annyiért sem tudok, de az más kérdés.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2018. February 05. - 00:57
Az egy okos dolog, ha nem 29/27,5+ Na ezert n(s)em veszek Radon-t.
Es milyen ez az Occam, meg vagy elegedve vele?
Uhhh nagyon jó... rendes trail geometria, gyakorlatilag ugyanaz mint a Loki csak a hátulja is mozog. A 2018-as Fox-ok is nagyon el lettek találva, 34-es Performance Grip az eleje meg DPS Evol a hátulja 130/120 úttal. Nekem bejött nagyon a plusszos, kicsit lassabb fôleg hosszú mászásoknál, de élménybringázáshoz kiváló az eszméletlen tapadásával. Haladósabb hosszú tekerésekhez, meg esetleges maraton versenyekhez megy bele a 29-es kerékszett, aszfaltra meg a Schwalbe Kojak.
Vártam hogy az új Spectral hasonló lesz mert akkor azt vettem volna, de sajnos nem az lett...
Posted 2018. February 05. - 00:39
Az egy okos dolog, ha nem 29/27,5+ 😃 Na ezert n(s)em veszek Radon-t.Ezt néztem én is, illetve a 27+ 8.0-t, de kérdésemre közölték hogy hátul nem fér el benne a 29-es kerék, ami nekem szempont volt. Így mivel a Canyon nem ajánlott semmit ebben a kategóriában, lett helyette az Orbea...
Es milyen ez az Occam, meg vagy elegedve vele?