Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
szinterezni mérne lehetne fényeset, homogént?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
akko OFF

"csak összehasonlítás végett, egy cigi ha szívod 5-600 fokon ég"

nem szívom me nem dohányolok, de egyébként ha jók az emlékeim akko a parázsnál 1000 fok fölött van...:)
ellenben ha megnézed az alu olvadáspontját.....jó hogy ezeké az ötvözeteké biztos magasabb, de ahol a tungsramnál melóztam anno, ott a leg-gagyibb bili aluminiumot szinterezték...

LóFarkas sztem a szinterezesrõl beszélünk, legalábbis az említett melóhelyen nekünk ezt mutatták be szint... néven...
salgó polcot meg lehetett kapni barbi rózsaszínben is....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Amirõl ti itten beszéltek az továbbra is a porszórás, nem? Engem továbbra sem érdekel. Matt, nem sima, nem szép

Nem láttam olyan salgó polcot, amirõl lejött volna a festés, úgyhogy az nem is hangzik olyan rosszul. A szín mondjuk nem az igazi...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
csak összehasonlítás végett, egy cigi ha szívod 5-600 fokon ég

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
"A szinterezés valami mûanyag-alapú festés, ami tudtommal ugyanúgy néz ki, mint bármilyen folyékony festék."

tök olyan a végeredmény....lásd õs példa salgó polcok ..:)

de thez pontosan írta le a folyamatot, annyi van még hogy felhordás elõtt a festék (por) is meg a festendõ munkadarab is kap egy kis elektromos töltést (nyilván ellenkezõ + -) így a felhordás után tapadnak 1máshoz mint állat...aztán égetés...
a 600 fok nem biztos annak tartósan az alu nem örülne sztem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hm... Schwinn Csepel a váz, amirõl szó van. Lehet, hogy megvételkor kéne egyeztetni? A gyári boltból veszem, és az is lehet, hogy festetlen nyers vázat... Lehet, h azt lefestik nekem fehérre? Tuti lenne.
Mindenesetre lécci nyomjatok elérhetõségeket!

A por ráégetés a porszórás, ha jól tudom. Nagyon ellenálló, de matt és kicsit rücskös felületet ad, ami nekem nem tetszik. A szinterezés valami mûanyag-alapú festés, ami tudtommal ugyanúgy néz ki, mint bármilyen folyékony festék.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
én a csepel müvek területén intézgetek ilyet....

kromofág(1 üvegnyi kell egy vázhoz) 700 ft
homokfújás: 1000-2000 ft (méret és áfa függõ)
szinter: 2000-5000 ft (méret és áfa függõ)

fényezni annak érdemes, aki a vitrinbe akarja tenni a vázat....
a szinter az ugytudom 600 fokon a vázra égetett por alapból készülõ festék...
olyan szinten ellenálló dolog hogy csak na.
viszont nem lehet erbrássolni, és utána ha ujra festetni akarod, a homokfújó a haját fogja tépni, te meg a végeredményt látva( jópár dekával könyebb váz, a festék eltünésén túl!)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hali okosok! Hamarosan egy új vázat kéne átfestetnem. Hogy essek neki? Vegyszerrel vagy mech. úton kapjam le a régi festést? Mibe fájna lehomokfúvatni?

A kapirgálást/oldást talán megcsinálom én, de a festést szakira bízom. A szinterezés ellenállób, ugye? Mert akkor az kéne neki, sokszor lesz utcán leláncolva. Egyéb elõnyök/hátrányok/árak egyéb festéssel szemben?

Tud valaki rendes, korrekt szakit, aki olcsón lefesti/szinterezi nekem szép fehérre Bp-en? Mennyiért?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

YA.
nah higítóval sem yön le... csak kaparászom...pedig nagyon szeretne leyönni csak manuálisan kicsit sokáig tart ug yhog yaz alsó, fólia szerü réteget meg ne sértsem..:

http://kep.tar.hu/yv...1747/12971379#2

Esetleg észter higító? Ha olyan festékkel fújták, amit old, akkor bejöhet. De szerintem erre kevés a sansz, szal reménytelennek tûnik...:(
Marad a kézimunka:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
kereket szeretnek feketere festeni, adtak a boltban direkt aluhoz valo szoro festeket ilyen muanyag bázisú vagy mi nem értek hozza...

hogyan kezdjem el ? hany reteget vigyek fel?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
YA.
nah higítóval sem yön le... csak kaparászom...pedig nagyon szeretne leyönni csak manuálisan kicsit sokáig tart ug yhog yaz alsó, fólia szerü réteget meg ne sértsem..:

http://kep.tar.hu/yv...1747/12971379#2
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...elfog fojni(!!!), ha távolról nem lessz(!!!) elég a festék...

Kérlek mondd, hogy direkt csinálod! :D
Ja egy festõtõl azt hallottam egyszer, hogy a korongecsetnél hülyeség kisebbet venni, mert aki tud festeni, az azzal is szépen fog. Szal ennyi erõvel fessetek azzal, gyorsabban végzel mint "spré"vel:)

Pár ezerért leszintereznek/lefényeznek egy vázat, egy festékspréé+lakk minimum 1.5-2k (normális), szal alig spórolsz.

conor: szívembõl szóltál:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
folyni
lesz

on:
nekem az elsõ kerekem lett lefújva feketére...ebbõl indulok ki...távolról kinéz valahogy, de közelrõl elég ocsmány
de rakj fel képet
Autist Team:)

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Egyáltalán nem néz ki ocsmányul, a festés attól függ , mien festékkel fested és hogy mien közelröl fújod.HA túl közelröl csinálod elfog fojni, ha távolról nem lessz elég a festék.Rakok majd fel képet és meglátod egyáltalán nem lett ronda.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
szerintem meg ocsmányul fog kinézni...
ja és kiváGsz...
tanuljunk már meg magyarul helyesen írni...egyszerûen bántja a szememet
Autist Team:)

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Vázat festeni szerintem sprével a legegyszerübb.Veszel egy jó kis festékszórot egy festékbolba és simán átfested a szinét.Ha nagyon profi festéket veszel nem fog lepattogni könnyen és nem is kell le lakoznod.Ábrát meg sablonnal legkönnyebb csinálni szépen kiváksz egyet azt átfujod.Nemrég festettem át egy vázat és nagyon pöpec lett .
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
yo,
apám cégénél van rendes nagynyomásu akkor oda.:)

amugy szerintem azért mert citromsárga és narancssárga a váz :)
feketére lett festve (igénytelenül)
de ez a szerncse mert igy legalább le lehet szedni....
amugy az eredeti festés oyan érzés mintha csak egy matrica lenne...lehet az is ?!:)
régi 1992es Easton Reflex aluminium váz.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nagynyomású mosó alatt nem pont az autómosókban lévõre gondoltam, mert az nekem is csak megkapirgálta a tükrön lévõ utólagos "színrefújást". másnap elvittem a srácokhoz a mûhelybe és egy "igazi" nagynyomásúval 3 másodperc alatt lejött a festék. de próba cseresznye, csak a végén ki ne derüljön, hogy miért lett utólag átfestve a váz ;)

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
köszi endroo

én is erre gondoltam még...
kis kerti slag végét befogva is kicsit tudtam leszedni....
akkor elviszem egyszer egy autómosóba.
uyrafestés nem yátszik, mert azt a szint/mintát nem is lehetne uyracsinálni , másrészt az eredeti atzz eredeti és ez most számít mivel régiségrõl van szó (csakhogy ne a retro szót használyam)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha a felsõ réteg pattogzik akkor megpróbálhatod nagynyomású mosóval leszedni. a többi módszer nagy valószínûséggel roncsolni fogja az alatta lévõt is. de a legtisztább módszer a homok/fémfújás és újrafestés