Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

igen, hõkezeléssel égetik rá a festéket
igazából nópara, de pehely cécé vázakat nem kéne....

másfél kilótól nem sokkal több (ezt hova soroljam? átlagos?) wheeler 3900 zx trail vázról lenne szó. használtan vettem, a fejcsõ már tört ki, de elég jól vissza lett heggesztve. szal, bevállaljam vele?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, hõkezeléssel égetik rá a festéket
igazából nópara, de pehely cécé vázakat nem kéne....

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
na most akkor szinternél van hõkezelés ami hazavágná a vázam? mert ahogy olvasom a hozzászólásokat ezt veszem ki... esetleg autófényezõ szóba jöhet? utána meg még lakkozni is kell? na ki hitte volna h ennyi macera

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztem én nem akarok szinterezni, a festés pedig csak lakk kérdése, úgyhogy keresek majd lakkt, és mivel én festettem, ki is tudom javitani a hibákat

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
veszel egy fél liter kromofágot, meg egy ecsetet, lekened vele, lehozza a festéket.
aztán keresel valakit, aki lefesti neked rendesen, mert a dobozos megoldás amellett, hogy nem is olyan olcsó, könnyen megfolyik, pupos, rücskös, stb lesz. vidd inkább olyanhoz, aki megcsinálja rendesen, vagy szintereztesd le, tartósabb, és 2-3 ezerbõl megvan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
le szeretnék festeni egy sima aluvázat, mert karcos, kopottas.
mi ennek a menete? gondolom lecsiszolom, gittelem ( vagy az az alura nem jó?) és ráfújom az anyagot.... vagy valamit kihagytam? és fújós spray-k közül bármi megteszi? thx

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Sziasztok! Polírozott már valaki közületek alu vázat? Milyen paszta kell hozzá?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Szóval a szinterezéshez én a Bozsér "mûveket" használtam (azóta már többen is innen)
www.bozser.hu
Annyi a bibi, hogy õk ha jól tudom még mindig nem vállalnak homokfúvást, viszont címet nekem is õk adtak, hogy hova menjek.

LCS írta nekem:
Válasz: homokfúvás, szinterezés

--------------------------------------------------------------------------

XIII. ker Dunyov utca ? szám. A váci útról nyílik a felüljáróhoz közel (az a felüljáró, ami a Róbert Károly körút fölött megy el)
Bemész a Dunyov utcába és balra elég hamar, van ott egy autószerelõ mûhely is.
A munkafelvevõ elég bunkó, ne foglalkozz vele.
Színskáláról választhatsz és max 3 róka lesz áfával.

A vázon festés elõtt minden lukat tömj be (monoblokk, menetes részek ilyesmi...)

üdv, lcs

A Bozsér a Dunyov utcában van:

Bozsér Szinterezés
1134 Budapest Dunyov I. u. 6.
Tel.: 350-2812
Nyitva tartás: 8-16
(RAL színek )

Ezek szerint mindketten ugyanarról a helyrõl beszélnek, és akkor ott csak szintereznek, nem festenek?
KI TUD EGY HELYET AHOL KORREKT ÁRON SZÉPEN LEFESTIK A VÁZAM?

hypertevi

hypertevi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
ahha, és még annyit, hogy amivel a (többek közt) kona dirt jumperek le vannak fújva gyárilag, az is szinterezés?

vagy hogy hívják azt az eljárást? mert én olyanra akarom :D

tibi =)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
csak arra vigyázz, ha újjonan veszed, és átfesteted, garanciának annyi...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

csummee!

jövõ héten veszek egy kona scrap -et.

le akarom szintereztetni ktm -es narancssárgára. ez eddig oké, de csináltam magamnak matricákat rá, és azt akarom megtudni, hogy szinterezéssel lehet e matricát felrakni?

ja, és hogy a szinter az matt vagy fényes? mert én mattot szeretnék.

köcc

tibi =)

mattabb lesz, de nem teljesen.

szinterrel nem lehet, matrica a szinterre(tetejére) megy majd rá, ha visszakaptad a vázat a festõktõl.

utána azt teszel rá amit akarsz....

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Hello! Kerékagyat mivel lehet, érdemes festeni? (Chromosat szeretnék valszeg feketére.)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

hypertevi

hypertevi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
csummee!

jövõ héten veszek egy kona scrap -et.

le akarom szintereztetni ktm -es narancssárgára. ez eddig oké, de csináltam magamnak matricákat rá, és azt akarom megtudni, hogy szinterezéssel lehet e matricát felrakni?

ja, és hogy a szinter az matt vagy fényes? mert én mattot szeretnék.

köcc

tibi =)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Köszönöööööööm!

Az Elem utcától kb. 500 m-re lakom, úgyhogy az erkélyrõl oda tudnám dobni a vázat:)

Festetni érdemes autófényezõnél? Elvileg van távoli ismerõs, aki talán baráti tarifát szabna, meg nem k*rná el...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
bár ezt tilos...
Begbie írta nekem:

Szinterezés, homokfúvás

--------------------------------------------------------------------------------

Hali!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de hétfõ hajnalban értem haza külföldrõl...

Szóval a szinterezéshez én a Bozsér "mûveket" használtam (azóta már többen is innen)
www.bozser.hu
Annyi a bibi, hogy õk ha jól tudom még mindig nem vállalnak homokfúvást, viszont címet nekem is õk adtak, hogy hova menjek.

LCS írta nekem:
Válasz: homokfúvás, szinterezés

--------------------------------------------------------------------------------

Hali!

Na mi úgy szoktuk, hogy elõször el kell vinni homokfúvatni. Én ide újpestre szoktam vinni a "Mihóczai és fia" kft.-hez IV. ker Elem utca 1-3. Ez egy ilyen nagy vaskapus ipari telep és annak a végében, de a portán segítenek.
de homokfúvatni viheted bárhová, csak szólj, hogy aluminium, mert azt nem szabad annyira durván mert elfogy az anyag

Ezután XIII. ker Dunyov utca ? szám. A váci útról nyílik a felüljáróhoz közel (az a felüljáró, ami a Róbert Károly körút fölött megy el)
Bemész a Dunyov utcába és balra elég hamar, van ott egy autószerelõ mûhely is.
A munkafelvevõ elég bunkó, ne foglalkozz vele.
Színskáláról választhatsz és max 3 róka lesz áfával.

A vázon festés elõtt minden lukat tömj be (monoblokk, menetes részek ilyesmi...)

üdv, lcs

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Akkor talán hanyagoljuk a szinterezést...

Van valakinek javaslata festés-lakkozásra? Baráti ár, megbízható minõség kéne, naná. Esetleg homokfúvás is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
leszedés: kromofág
festés: fényezés + pár lakkréget
csak ez anyagilag jobban megvágja az embert:-\
de túlélõ dolog.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
thez;

a polarx-nél valóban nem számít az eleve baromira túlméretezett csövek gyengülése - a varratoké viszont igen...

biztos van valami jó kis elektrolízises módszer az egyenletes festékfilm kialakítására - vagy van valami speckó szórófesték, ami nem igényel ráégetést...

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
:D
viszont könnyebb

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás