Jelentkezz be Regisztrálj

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja
Írta 2011. február 24. - 22:14

Írta 2011. február 22. - 16:55

http://www.russianpl...rki/zorki1b.jpg
http://cloud.lomogra...920a9308224.jpg
Írta 2011. február 22. - 16:52

Ebben a pillanatban regisztráltam be, szóval picit új vagyok.
A kérdésem sem bringás jellegû, bár van egy Magellan Hydra-m ,amit lehet egyszer alávetek a topiknévben szereplõ valamelyik eljárásnak.De a kérdésem:
Szeretnék egy ilyet csinálni:
» Painting a FED Black ZorkiKat
Csak én nem feketére szeretném festeni utána, hanem a gyári satin finish szerûre.Elméletileg ez króm ilyen szatén fényûre polírozva, de nem értek hozzá.
Szóval ezt hol tudnák nekem megcsinálni és mekkora anyagi vonzata lenne?
A választ elõre is nagyon köszönöm.
Üdv!
Írta 2011. február 22. - 11:04

GIANT Trance
Írta 2011. február 22. - 08:35

üdv
Írta 2011. február 22. - 08:24

Érdekes ez a VTN fólia van egy kicsit elcsámpázott és és megkopott Carbon hajtómûvünk és azt szeretném kicsit pofásítani Rékám új Carbon XTC-jéhez.
VTN drága és sérülékeny, lefóliázzák neked karbonmintás fóliával fele annyiért és jóval tartósabb mint a vtn. ráadásul vtnben elõre meghatározott minták vannak, és tuladonképpen az is egy fólia.. csak baromi sok lakk megy rá
küllõfestésre szinter, olcsó és nem lesz tõle érezhetõen vastagabb se nehezebb
Írta 2011. február 21. - 22:52

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. február 21. - 20:54

VTN: Víz transzferes nyomás. kevlár, fa és más effektek. Autó - Motor optikai tuning, karbon betétek, karbonfolia - Home
Írta 2011. február 21. - 20:50

Írta 2011. február 21. - 18:59

kromofággal még könnyebben szeded le mint a gyári lakkozott fényezéseket,
használd bátran, én is azzal szoktam leszedni
viszont újraszinterezés elõtt érdemes egy rozsdagátló fürdõt adni a váznak (vegyszeres kezelés, kérdezz egy fényezõt a környékeden is biztos van ilyen) 2-3000ft és nincs "rozsdapötty" illetve vannak már kifejezetten rozsdagátló alapozók, ezt is érdemes 1-2 rétegben felhordani a vázra hogy legközelebb ne legyen gondod rá.
ha meg nincs kedved/pénzed a macerához szinterre a legjobban szinter tapad, vidd el és szintereztess rá, ez a legolcsóbb és a leggyorsabb
Hm, nem gondoltam volna, köszi. Biztos, hogy nem fogom mégeszer szintereztetni, nem is szép annyira, hogy méegyszer megkockáztassam, meg hát túl régi és szép váz ez ahhoz...
Csõ
You can never have "enough" bikes.
Írta 2011. február 21. - 10:53

Karbont hogy lehetne felpolírozni és lakkozni?
amennyiben csak a lakk mattult be finom csiszolás 1000-2000ig utána 3m polírpaszta - 3m polír fényesítõ
ha maga a karbonszál is sérült az necces, de kivitelezhetõ, viszont házilag nem tudod majd megoldani
Írta 2011. február 21. - 10:49

használd bátran, én is azzal szoktam leszedni
viszont újraszinterezés elõtt érdemes egy rozsdagátló fürdõt adni a váznak (vegyszeres kezelés, kérdezz egy fényezõt a környékeden is biztos van ilyen) 2-3000ft és nincs "rozsdapötty" illetve vannak már kifejezetten rozsdagátló alapozók, ezt is érdemes 1-2 rétegben felhordani a vázra hogy legközelebb ne legyen gondod rá.
ha meg nincs kedved/pénzed a macerához szinterre a legjobban szinter tapad, vidd el és szintereztess rá, ez a legolcsóbb és a leggyorsabb
Írta 2011. február 21. - 09:40

Egy régi acélvázról szeretném leszedni, mert rozsdapöttyök kezdtek feltûnni alatta, nem akarom megvárni, míg szétrohad alatta. Vagy vigyem vissza, ahol csinálták és szedessem le velük?
Köszi
You can never have "enough" bikes.
Írta 2011. február 20. - 13:10

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. február 20. - 13:01

ha már annyira felpolírozod a cuccot akkor nem tudod lakkozni mert oly sima hogy nem tapad meg a lakk a felületen.Mikor haver felnijét csináltuk voltak részek amik ki lettek polirozva és voltak részek amit festeni akart telibe le lett fujva a felni és száradás után simán le tudtuk egy ronggyal törölni a festéket
amugy nem vészes 2 év alatt amit mattult az minimális és elég egy sima pasztás koronggal átmenni rajta és ujjra ragyog
erre való a tapadásközvetítõ
abból kell 2 réteg és az után bármi megtapad rajta
Írta 2011. február 18. - 18:37

Írta 2011. február 18. - 09:23

Írta 2011. február 18. - 09:09

Írta 2011. február 17. - 22:36

Szerintem ha körbefogod a rudat és huzogatod fel-le teljesen jó lesz. Ha többet is hajlandó vagy rákölteni, találtam egy ilyet is:
Fémfényezõ polírozó vatta eladó a Conrad webáruházban
Néztem én is ezeket, meg láttam olyat is, amit fúrógépre vagy sarokcsiszolóra lehet rárakni és kell hozzá paszta is. Bemegyek majd valamelyik barkácsáruházba és megnézem ezeket a cuccokat, de lehet jó lesz ez a legolcsóbb is.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. február 17. - 20:59

Köszi. Hogyan kell használni? Körkörösen dörzsölöm vele és ennyi?
Szerintem ha körbefogod a rudat és huzogatod fel-le teljesen jó lesz. Ha többet is hajlandó vagy rákölteni, találtam egy ilyet is:
Fémfényezõ polírozó vatta eladó a Conrad webáruházban