Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

macibandi

macibandi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
üdv, a kérdésem: karbonvázat milyen lakkal lehet/szabad/kell javítani? A fémre szánt lakk nem kezdheti ki a szénszálakat? Minden segítséget hálával fogadok!

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Tehát valami ilyesmit szeretnék majd végeredményben:

http://www.russianpl...rki/zorki1b.jpg

http://cloud.lomogra...920a9308224.jpg

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Ebben a pillanatban regisztráltam be, szóval picit új vagyok.
A kérdésem sem bringás jellegû, bár van egy Magellan Hydra-m ,amit lehet egyszer alávetek a topiknévben szereplõ valamelyik eljárásnak.De a kérdésem:

Szeretnék egy ilyet csinálni:

» Painting a FED Black ZorkiKat

Csak én nem feketére szeretném festeni utána, hanem a gyári satin finish szerûre.Elméletileg ez króm ilyen szatén fényûre polírozva, de nem értek hozzá.
Szóval ezt hol tudnák nekem megcsinálni és mekkora anyagi vonzata lenne?
A választ elõre is nagyon köszönöm.

Üdv!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Még õsszel lefestettem a bringámat.Nem tudom,annak idején mutattam-e itt.Autó fényezõ festette.Van rajta egy airbruss festés is.A lakkban effekt van.Ha valakit érdekelne:

GIANT Trance
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
akkor érdemes gondolkodni egy teljes restauráláson, ha gondolod szólj és segítek
üdv

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Érdekes ez a VTN fólia van egy kicsit elcsámpázott és és megkopott Carbon hajtómûvünk és azt szeretném kicsit pofásítani Rékám új Carbon XTC-jéhez.

VTN drága és sérülékeny, lefóliázzák neked karbonmintás fóliával fele annyiért és jóval tartósabb mint a vtn. ráadásul vtnben elõre meghatározott minták vannak, és tuladonképpen az is egy fólia.. csak baromi sok lakk megy rá

küllõfestésre szinter, olcsó és nem lesz tõle érezhetõen vastagabb se nehezebb

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Érdekes ez a VTN fólia van egy kicsit elcsámpázott és és megkopott Carbon hajtómûvünk és azt szeretném kicsit pofásítani Rékám új Carbon XTC-jéhez.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Lehet,hogy érdemes lenne kipróbálni egy vázon a VTN technikát,hátha...
VTN: Víz transzferes nyomás. kevlár, fa és más effektek. Autó - Motor optikai tuning, karbon betétek, karbonfolia - Home

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Küllõfestésre van valakinek valami tuti tippje,milyen technikával,milyen festékkel?
www.sintesibikes.com

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

kromofággal még könnyebben szeded le mint a gyári lakkozott fényezéseket,
használd bátran, én is azzal szoktam leszedni
viszont újraszinterezés elõtt érdemes egy rozsdagátló fürdõt adni a váznak (vegyszeres kezelés, kérdezz egy fényezõt a környékeden is biztos van ilyen) 2-3000ft és nincs "rozsdapötty" illetve vannak már kifejezetten rozsdagátló alapozók, ezt is érdemes 1-2 rétegben felhordani a vázra hogy legközelebb ne legyen gondod rá.

ha meg nincs kedved/pénzed a macerához szinterre a legjobban szinter tapad, vidd el és szintereztess rá, ez a legolcsóbb és a leggyorsabb

Hm, nem gondoltam volna, köszi. Biztos, hogy nem fogom mégeszer szintereztetni, nem is szép annyira, hogy méegyszer megkockáztassam, meg hát túl régi és szép váz ez ahhoz...
Csõ

You can never have "enough" bikes.

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Karbont hogy lehetne felpolírozni és lakkozni?

amennyiben csak a lakk mattult be finom csiszolás 1000-2000ig utána 3m polírpaszta - 3m polír fényesítõ
ha maga a karbonszál is sérült az necces, de kivitelezhetõ, viszont házilag nem tudod majd megoldani

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
kromofággal még könnyebben szeded le mint a gyári lakkozott fényezéseket,
használd bátran, én is azzal szoktam leszedni
viszont újraszinterezés elõtt érdemes egy rozsdagátló fürdõt adni a váznak (vegyszeres kezelés, kérdezz egy fényezõt a környékeden is biztos van ilyen) 2-3000ft és nincs "rozsdapötty" illetve vannak már kifejezetten rozsdagátló alapozók, ezt is érdemes 1-2 rétegben felhordani a vázra hogy legközelebb ne legyen gondod rá.

ha meg nincs kedved/pénzed a macerához szinterre a legjobban szinter tapad, vidd el és szintereztess rá, ez a legolcsóbb és a leggyorsabb

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Azt halottam, hogy Kromofág lehozza a szintert, amit nem tudok elképzelni. Van valakinek tapasztalata etéren, vagy más biztonságos módszert tud-e ajánlani ?
Egy régi acélvázról szeretném leszedni, mert rozsdapöttyök kezdtek feltûnni alatta, nem akarom megvárni, míg szétrohad alatta. Vagy vigyem vissza, ahol csinálták és szedessem le velük?
Köszi

You can never have "enough" bikes.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Karbont hogy lehetne felpolírozni és lakkozni?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

ha már annyira felpolírozod a cuccot akkor nem tudod lakkozni mert oly sima hogy nem tapad meg a lakk a felületen.Mikor haver felnijét csináltuk voltak részek amik ki lettek polirozva és voltak részek amit festeni akart telibe le lett fujva a felni és száradás után simán le tudtuk egy ronggyal törölni a festéket :D amugy nem vészes 2 év alatt amit mattult az minimális és elég egy sima pasztás koronggal átmenni rajta és ujjra ragyog

erre való a tapadásközvetítõ
abból kell 2 réteg és az után bármi megtapad rajta

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ha már annyira felpolírozod a cuccot akkor nem tudod lakkozni mert oly sima hogy nem tapad meg a lakk a felületen.Mikor haver felnijét csináltuk voltak részek amik ki lettek polirozva és voltak részek amit festeni akart telibe le lett fujva a felni és száradás után simán le tudtuk egy ronggyal törölni a festéket :D amugy nem vészes 2 év alatt amit mattult az minimális és elég egy sima pasztás koronggal átmenni rajta és ujjra ragyog
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás
Juby a végén 4-5 réteg lak és nem veszit anyit a fényébõl,de nem a sima spérs lakkal hanem amit kompreszorba kell rekani és pisztolyal ráfujni treken teszteltem egy fokkal jobb lett a kinézete a fitnesz bringának :D ;)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
polirozáshoz kell elöször is csiszolo papir a felületi karcok eltüntetéséhez 600-as mehet akár szárazon ,de utána az 1000-essel 2000-essel már vizbe kell csiszolni. Amikor szép sima a felület jöhet a rongybol vart polirkorong és a paszta ,illetve a paszta elõtt jó ha van polir gyanta (ennek nem biztos hogy ez a neve de álagra olyan majd rákérdezek mi az és hol szerezhetö be ) meg kell egy fúro ha lehet fordulat szabályzós és közepes fordulaton jól rányomva az anyagra szép fényes lesz bõ 30 perc alatt. Nekem anno 2 éve csináltunk meg egy hajtómüvet és ahoz képest hogy haver morgott mondván jobban is kicsiszolhattam volna a karcokat hihetettlenül szép lett azóta kapott sólét vizet sarat de még mindig csillog bár egy picit veszített fényéböl.Az acélgyapot is jó ha vannak nagyobb karcok érdemes elõtte kicsit csiszolni de van egy hátránya nem lessz olyan nagyon fényes és egy idö után bemattulhat
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem ha körbefogod a rudat és huzogatod fel-le teljesen jó lesz. Ha többet is hajlandó vagy rákölteni, találtam egy ilyet is:

Fémfényezõ polírozó vatta eladó a Conrad webáruházban

Néztem én is ezeket, meg láttam olyat is, amit fúrógépre vagy sarokcsiszolóra lehet rárakni és kell hozzá paszta is. Bemegyek majd valamelyik barkácsáruházba és megnézem ezeket a cuccokat, de lehet jó lesz ez a legolcsóbb is.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi. Hogyan kell használni? Körkörösen dörzsölöm vele és ennyi?

Szerintem ha körbefogod a rudat és huzogatod fel-le teljesen jó lesz. Ha többet is hajlandó vagy rákölteni, találtam egy ilyet is:

Fémfényezõ polírozó vatta eladó a Conrad webáruházban