Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
nem értem miért ne tapadna egy epoxy lakk a fémre? sõt bármilyen kétkomponensû lakk?
más kérdés a tartóssága

aluminiumot inkább eloxálnék a helyedben, elérhetõ vele a lakk hatása, de mégis a fém felületét változtatod meg nem egy külsõ réteget viszel fel rá.
ha mégis lakkal szeretnéd kezelni akkor KROMOSS SRL márkát keresd, kifejezetten nyers vagy polírozott aluminiumra van

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

A segítségeteket kérem kedves kerekes társaim !

A rövid történet. Van (vagy inkább volt) egy országúti vázam, amit még Pajti bácsi csinált nekem legalább 15 éve. Azért õ csinálta, mert akkor még idehaza lehetetlen volt beszerezni olyan méretû vázat, mint ami nekem kellett a hosszú lábam miatt.
Nos ezt a vázat a villával együtt március 7-én hétfõn leadtam homokolásra a Mattfény Bt-hez (XIII. Balzac u. 30.), ahol azt az ígéretet kaptam, hogy másnapra (kedd) készen lesz. Kedden el is mentem érte, azonban azzal fogadtak, hogy nem készült el, mert valami elektromos hiba miatt a homokszóró gép nem mûködik. Ma, március 10-én ismét elmentem a vázamért. A pincehelyiségbõl két vázat is felhoztak, de egyik sem az enyém volt. A villa még elõkerült, de a vázamat nem találták.
Egy cég vitt el 2 lehomokolt vázat a mai nap, valószínûleg õk vitték el a vázamat tévedésbõl. A boltban sem telefonszám, sem név nem maradt hátra arról, aki elvihette a vázam.
Annak a cégnek az embere, aki elvitte a vázam, furcsa mód nem tûnt fel, hogy mást visz el, mint amit hozott. Valószínûleg csak a tulaj fogja észrevenni a cserét, mivel nagy valószínûséggel nem fog tudni felülni a vázamra.

A váz legfontosabb ismertetõ jele, hogy a felsõcsõbe be volt hegesztve egy rézcsõ a bowden "elrejtésére". Ez a 2 kijárat jól látható a felsõcsõ tetején. Ma már ezt a megoldást nemigen használják.

Nagy segítség lenne, ha valaki tudna tippet adni, mely cégek szoktak homokoltatni a Balzac utcában, mert akkor lenne hol érdeklõdni, s talán elõkerülne a vázam.

Elõre is köszönöm a segítségeteket.

kismillioan hordják oda
legtöbbet (heti akár 10) a szív utcai hercehurcások

szerintem a mattfény bt-n kell leverni. értékes váz, fizessék ki. nekem is hoztak fel már teljesen más tulajdonában álló vázat és el is vihettem volna holt nemérdekelte az hasrautõsen áratmondó nénit..
sõt ha utcáról bemész és azt mondod hogy tegnap hagytál itt egy vázat el is viheted, én már küldtem be a páromat egy vázért semmi mást nem mondott csak hogy elõzõ nap leadott a barátja egy piros vázat azt vinné el.

felelõtlenek és hanyagul dolgoznak, jogi formája is van a hanyagság miatti károkozásnak, segítek ha gondolod..

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
A segítségeteket kérem kedves kerekes társaim !

A rövid történet. Van (vagy inkább volt) egy országúti vázam, amit még Pajti bácsi csinált nekem legalább 15 éve. Azért õ csinálta, mert akkor még idehaza lehetetlen volt beszerezni olyan méretû vázat, mint ami nekem kellett a hosszú lábam miatt.
Nos ezt a vázat a villával együtt március 7-én hétfõn leadtam homokolásra a Mattfény Bt-hez (XIII. Balzac u. 30.), ahol azt az ígéretet kaptam, hogy másnapra (kedd) készen lesz. Kedden el is mentem érte, azonban azzal fogadtak, hogy nem készült el, mert valami elektromos hiba miatt a homokszóró gép nem mûködik. Ma, március 10-én ismét elmentem a vázamért. A pincehelyiségbõl két vázat is felhoztak, de egyik sem az enyém volt. A villa még elõkerült, de a vázamat nem találták.
Egy cég vitt el 2 lehomokolt vázat a mai nap, valószínûleg õk vitték el a vázamat tévedésbõl. A boltban sem telefonszám, sem név nem maradt hátra arról, aki elvihette a vázam.
Annak a cégnek az embere, aki elvitte a vázam, furcsa mód nem tûnt fel, hogy mást visz el, mint amit hozott. Valószínûleg csak a tulaj fogja észrevenni a cserét, mivel nagy valószínûséggel nem fog tudni felülni a vázamra.

A váz legfontosabb ismertetõ jele, hogy a felsõcsõbe be volt hegesztve egy rézcsõ a bowden "elrejtésére". Ez a 2 kijárat jól látható a felsõcsõ tetején. Ma már ezt a megoldást nemigen használják.

Nagy segítség lenne, ha valaki tudna tippet adni, mely cégek szoktak homokoltatni a Balzac utcában, mert akkor lenne hol érdeklõdni, s talán elõkerülne a vázam.

Elõre is köszönöm a segítségeteket.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Natúr alu vázra létezik valami tapadásközvetítõ amire lehet matt lakkot felhordani?Kérdeztem egy fényezõt,de nemleges volt a válasz-hátha csak rossz kedve volt 8)

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
ez elég profi?

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Sziasztok!

Az új kerekemre fekete küllõket szeretnék, de sokallom a fekete szín miatti tripla árat. Házilag milyen festékkel lehetne a rozsdamentes acélküllõt feketére fújni, hogy valamennyire azért tartós legyen? Nincsen semmilyen felszerelésem, csak a festék spray jöhet szóba. Érdemes vele foglalkozni, vagy felejtõs?

festék spray megmarad rajta és nem is olyan drága hogy ha fél évente újra kell fújnod akkor az gondot okozzon
viszont jó minõségû spray kell pl a montana gyártmányok bármin bármeddig fennmaradnak specifikus festékek graffitiseknek készül és vázakon is jól bírja a kiképzést
ha még tartósabbá akarod tenni lakkozd le utánna.
ha nem a spray megoldást akarod választani akkor zománc festékkel kend át és le se tudod majd szedni róla, zománc festékekben van kifejezetten fémre alkalmas "fém kapuk festésére" szöveggel ellátott festék, bármelyik barkácsboltban találsz.
remélem tudtam segíteni

SZINTER témához a hozzáfûzni valóm: bozsérhez nem kell vinni, homokolás árt a váznak, keresni kell olyan fényezõt aki rendelnelkezik savkáddal, és fényezés vagy szinterezés elõtt rozsdagátló savfürdõt alkalmaz, alapozót használ és erre garanciát vállal..

nem értem mi az hogy a kromofág nem hozza le a szintert? én nap mint nap ezzel dolgozok, ugyan az amit a polcról leveszel egy festékboltban és vígan lehozza a szintert csak kell neki legalább 3 óra egy kádba fekve..

ha valakit érdekel szívesen adok tanácsot fényezésben vagy ajánlom magamat de jó ha tudod az nem 3500ft lesz mint bozséréknél.. nálam nem véletlen 10 000ft a szinter és nem véletlen nem rozsdásodik be alatta..

viszont minden esetben fényezést ajánlom, elvégre ha kibírta eddig a gyári mért lenne baj ez után ugyan azzal a technikával?

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok!

Az új kerekemre fekete küllõket szeretnék, de sokallom a fekete szín miatti tripla árat. Házilag milyen festékkel lehetne a rozsdamentes acélküllõt feketére fújni, hogy valamennyire azért tartós legyen? Nincsen semmilyen felszerelésem, csak a festék spray jöhet szóba. Érdemes vele foglalkozni, vagy felejtõs?

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Ha jól emlékezem hentes írta, hogy oldja. Valszeg nem önmagában a szinterezéssel van a baj, hanem hogy magyar "szakemberek" csinálják. :-))

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Olvastam a hozzászólásod, ezek szerint te is jól megjártad. Nekem is megjelentek barna foltok, aztán mikor leszedtem a festéket derült ki, hogy mindenhol rohad már. Meglehet, ha alapozót is használtak volna, nem kezdett volna ilyen gyorsan rohadni.
Az oldószerrõl annyit, a régi kromofágban benne volt, a mostanira öles betûkkel ráírták, hogy már nem tartalmazza. Hát a mostani már nem is mûködik.
Amúgy a diklór-metánról van szó, kiváló egy anyag, csak eléggé egészségkárosító, de kellõ körültekintéssel használható.
Boltban nem fogod megkapni, én sem onnan szereztem be.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok !

A sztorim. Van egy Pajti bácsi által készített acél országúti vázam. Tavaly lehomokoltattam a Visegrádi utcában, szépen megcsinálták. Aztán elvittem a Bozsérhoz (Dunyov utca) szintereztetni. Na ezt a céget senkinek nem ajánlom. Épp most végeztem a szinter eltávolítással. Egy év (!!!) után egy merõ rozsda volt a gépem.
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni. A most kapható szuper kromofág teljesen hatástalan a szinterre. Viszont van egy oldószer, ami szépen leszedi. 1,5 liter elég volt az egész bringára, pedig nem spóroltam vele. Boltban ne keressétek, mert onnan kitiltották. :-))
Viszont most ismét le kéne festeni. A szinterezésbõl meg a mekkmesterekbõl elég volt egyszer. Profik jelentkezését várom.

Akkor légy oly' kedves, és áruld el gyorsan, mi az a szer, és hol lehet beszerezni.
Én is hasonló cipõben járok, a szinteren apró barna pöttyök tûntek fel, ésle akarom a vázról takarítani, normális fényezést csináltatok én is.
Szintert többé soha !

You can never have "enough" bikes.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Mondta valaki, hogy a szinterezést oldja a kromofág? általában nem szinterezik a vázakat a gyárban, hanem fényezik.
Sötétség nincs az csak a fény hiánya

halivudirudi

halivudirudi

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok !

A sztorim. Van egy Pajti bácsi által készített acél országúti vázam. Tavaly lehomokoltattam a Visegrádi utcában, szépen megcsinálták. Aztán elvittem a Bozsérhoz (Dunyov utca) szintereztetni. Na ezt a céget senkinek nem ajánlom. Épp most végeztem a szinter eltávolítással. Egy év (!!!) után egy merõ rozsda volt a gépem.
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni. A most kapható szuper kromofág teljesen hatástalan a szinterre. Viszont van egy oldószer, ami szépen leszedi. 1,5 liter elég volt az egész bringára, pedig nem spóroltam vele. Boltban ne keressétek, mert onnan kitiltották. :-))
Viszont most ismét le kéne festeni. A szinterezésbõl meg a mekkmesterekbõl elég volt egyszer. Profik jelentkezését várom.

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Nem akarom mindenképpen fúvatni, csak érdekelt, hogy mennyire árthat a forgáspontoknak.
Ha Pesten járok, megkeresem. (majd egyszer, mert Miskolcról csak azért felutazni drágább, mint 1 litert megrendelni) Ha meg találok a közelben az még jobb.
Köszi az infót.

akkor TAK-KERSZOLG Kft.
nem tudtam h miskolcon keresed;)

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Ha autó festéket veszel akkor kérni kell bele mattítót, a jobb helyeken találsz ilyen adalékot.

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
Nem akarom mindenképpen fúvatni, csak érdekelt, hogy mennyire árthat a forgáspontoknak.
Ha Pesten járok, megkeresem. (majd egyszer, mert Miskolcról csak azért felutazni drágább, mint 1 litert megrendelni) Ha meg találok a közelben az még jobb.
Köszi az infót.

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Látom, van itt pár szakember. A kérdésem az lenne, hogy hol találok Magyarországon olyan lakkot, ami matt, és nem fényes. Tudom, gugli a barátom, de õ csak fára való matt lakkokat talált nekem eddig.
Mer' ha mondjuk matt színûre szeretném festeni a vázamat, azért csak kezelni kéne valamivel.
Másik: össztelós Kona vázról van szó, azt érdemes- e homokfúvatni? Forgáspontok miatt kérdem.

homokolást sosem ajánlom, macerásabb a kromofág de az legalább nem eszi el a vasadat, vagy ha mindenképp fúvatni akarod akkor üveggyöngyözés kíméletesebb jóval.

matt lakkot minden festék kellékes boltban vehetsz, gloss-ban határozzák meg a fényességét
az egyik legolcsóbb pest melletti hely a Kozma Color Kft, ide érdemes kijönni mert fele annyi mint a városban bármelyik festékszaküzletben és jóféle termékeik vannak

üdv

ps. egyébkét gugliban a 4. találat Car-Color kft Budapest

DeBeer jó féle, megbízható lakk

bár azért montam a Kozma Colort mert amit linkeltem webshop neked meg nem kell 2 decinél több, itt viszont 1 litert kapsz minimum.
tehát irány egy autófestékbolt

kuckuc

kuckuc

törzsvendég

• fórumtag
  • 597 hozzászólás
Látom, van itt pár szakember. A kérdésem az lenne, hogy hol találok Magyarországon olyan lakkot, ami matt, és nem fényes. Tudom, gugli a barátom, de õ csak fára való matt lakkokat talált nekem eddig.
Mer' ha mondjuk matt színûre szeretném festeni a vázamat, azért csak kezelni kéne valamivel.
Másik: össztelós Kona vázról van szó, azt érdemes- e homokfúvatni? Forgáspontok miatt kérdem.

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

krómozást talán elvállalják a fémépítõben
de tulajdonképpen sehol, számos kis cég van aki kb kabátgomb méretû dolgokat vagy pont azt gyárt és krómoz épp ezért nem gányolnak bele a gyártósoron más drabokba, de ha ez viszonítási alap akkor egy muff újrakrómozása kb 5000ft
galvanikus eljárással egyedül a fémépítõ kft foglalkozik nagyobb elemekkel is, vagy akármilyennel, a tied költsége nem hiszem hogy sok lenne de kb. 3 hónapra vállalják annyi munkájuk van.

mivel nem értek a fényképezõgépekhez, nem tudom hogy az anyag amit galvanizálni szeretnél milyen anyag, mert amennyiben aluminium, sokkal egyszerûbb selyemfényûre gyöngyözni és lakkozni vagy színtelenre eloxálni

Ez az anyag sárgaréz, az elsõ linken látható is. Szegény öreg kopott orosz csodámnak szeretném visszaadni az újkorabeli mattselymes felületét, a mostani kopott, karcos helyett :)

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

üdv, a kérdésem: karbonvázat milyen lakkal lehet/szabad/kell javítani? A fémre szánt lakk nem kezdheti ki a szénszálakat? Minden segítséget hálával fogadok!

sima "autólakk" jó rá, semmi baja nem lesz, szerintem gyárilag is ezzel lakkozzák, kétkomponensû lakk nem mar, nem csinál semmit
de ha elmész a festékboltba ott elmondják mivel célszerû, én a tapasztalati oldalt mondom, ezzel szoktam dolgozni, eddig panasz nem volt rá.
üdv

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Sziasztok!

Ebben a pillanatban regisztráltam be, szóval picit új vagyok.
A kérdésem sem bringás jellegû, bár van egy Magellan Hydra-m ,amit lehet egyszer alávetek a topiknévben szereplõ valamelyik eljárásnak.De a kérdésem:

Szeretnék egy ilyet csinálni:

» Painting a FED Black ZorkiKat

Csak én nem feketére szeretném festeni utána, hanem a gyári satin finish szerûre.Elméletileg ez króm ilyen szatén fényûre polírozva, de nem értek hozzá.
Szóval ezt hol tudnák nekem megcsinálni és mekkora anyagi vonzata lenne?
A választ elõre is nagyon köszönöm.

Üdv!

krómozást talán elvállalják a fémépítõben
de tulajdonképpen sehol, számos kis cég van aki kb kabátgomb méretû dolgokat vagy pont azt gyárt és krómoz épp ezért nem gányolnak bele a gyártósoron más drabokba, de ha ez viszonítási alap akkor egy muff újrakrómozása kb 5000ft
galvanikus eljárással egyedül a fémépítõ kft foglalkozik nagyobb elemekkel is, vagy akármilyennel, a tied költsége nem hiszem hogy sok lenne de kb. 3 hónapra vállalják annyi munkájuk van.

mivel nem értek a fényképezõgépekhez, nem tudom hogy az anyag amit galvanizálni szeretnél milyen anyag, mert amennyiben aluminium, sokkal egyszerûbb selyemfényûre gyöngyözni és lakkozni vagy színtelenre eloxálni