Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

jahh hát végül is 70e Ft kukába dobása elég szép eredménynek mondható:P
mert ezzel az elképzeléssel kb. le is nulláztad a rebádat.

sztem Dave vázra gondolt...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

szóval mondjuk homokfúvás, csiszolás, alapozás, szinterezés...ez így azért elég szép eredményt adhat, nem?

jahh hát végül is 70e Ft kukába dobása elég szép eredménynek mondható:P
mert ezzel az elképzeléssel kb. le is nulláztad a rebádat.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
röfike,

azért szerintem ennél sokkal profibb megoldás is létezik, mint csak simán felcsiszolni, aztán lefújni, nem? anyagiak nem fontosak, persze ne is kerüljön egy vagyonba.

szóval mondjuk homokfúvás, csiszolás, alapozás, szinterezés...ez így azért elég szép eredményt adhat, nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Én bicót festettem és 800Ft volt egy deci festék (gyöngyház) autófényezõ szaküzletben, és vagy 800féle ezüstbõl választottam ki. Kikeverték és a Posta autónál (Debrecen) lefujták 1000 (igen ezer) forintért az egészet (nekem kellett csiszolni, alapozni, õk csak festettek és lakkoztak. Szuper lett, de nem idõtálló, szerintem gyári festést bolygatni nem szabad, soha az életben nem lesz olyan tartós, mint amit ráégetnek...

azért kell a vázat szintereztetni ha már hozzányúl azember.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Én bicót festettem és 800Ft volt egy deci festék (gyöngyház) autófényezõ szaküzletben, és vagy 800féle ezüstbõl választottam ki. Kikeverték és a Posta autónál (Debrecen) lefujták 1000 (igen ezer) forintért az egészet (nekem kellett csiszolni, alapozni, õk csak festettek és lakkoztak. Szuper lett, de nem idõtálló, szerintem gyári festést bolygatni nem szabad, soha az életben nem lesz olyan tartós, mint amit ráégetnek...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
adott egy fekete lábú RS REBA Team teló, ebbõl szeretnénk valami piszkosfehéret csináltatni, saját tervezésû, fekete körvonalas felirattal.

tudtok ajánlani olyan céget, aki valóban szépen csinál ilyet, ért is hozzá, és nem is túl drága? gondolom szét kell szednünk a telót, lábat kipucolva bevinni, ott homokfúvás, aztán valami festés...

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Hát mondom csakfestéklepattogzódások...bár elég sok, de egy dl bõven elég lenne...színkeverés? Hmmm, sztem ha mutatom a vázat egy szakboltban csont nélkül vágni fogják rá a színt...a hófehér annyira nem ritka remélem :).
Ami engem ellenben sokkal jobban izgat, hogy mivel fogom felvinni? :o
Nincs szórópisztolyom...és maketteztem jópár évig, de nincs olyan gyakorlatom, hogy ecsettel elég szépen eldolgozzam a 2 szín találkozását...mert hiába ugyanaz a szín, egy picit biztos látszana, ha ecsettel csinálnám. :( Hopsz, most nézem csak, hogy még spraybe is töltik nekem a drágák...akkor asszem ez lesz a tuti módszer...
De kinéztem egy placcot, ahol Standex-el foglalkoznak és ugyanott találok glett-et is, nomeg lakk is kell majd:P Remélem tanácsot is fognak tudni adni :D

" Akril kevert szín: 11 940 Ft/l
Bázis kevert szín: 11 840 Ft/l
Gyöngyház kevert szín: 17 020 Ft/l
Spray töltés: 3339 - 3962 Ft/flakon (400ml)"
Hát nekem tényleg nem kéne sok...mondjuk glett nem tudom mibe fáj, de én úgy terveztem, hogy saját kivitelezéssel megúszom olyan 5 lepedõ alatt. :o

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
de készülj, hogy nem lesz olcsó.
kocsihoz akartam kevertetni festéket, arra mondtak 2000 Ft körül egy decit plusz a lakk ára...
ilyen színre nem festenek valami autót gyárilag? mert onnantól lazább ügy lenne...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A standox szó pl. segít a találatok számának szûkítésében. :)

• vendég
Thx, a helpért is! A vizsgák után nyakamba veszem a várost és keresek vmi jót...aztán ha alapanyagokat begyûjtöttem lehet még visszatérek...;)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Õfelségérõl volna szó:
http://www.pinkbike.com/photo/1182988/
Alapvetõen matt hófehér...nem egy ritka szín :), de van benne egy harmatnyi gyöngyházfehér beütés...jó, mondjuk nem fogom sírva felvágni az ereim, ha a gyöngyházfényû csillogás elmarad a "felülfújt" pici területeken, de az jó lenne, ha nem volna látható a gyári és új szín határa. Pesten hol és milyen festéket keressek? Autókarosszériához v. milyet?
Köszi az eddigi segítségeket is...

Nem tudok neked konkrét címet mondani, mert ahol én jártam a 90-es évek végén az már megszünt. De ha keresgélsz gugli biztos segít. Ha más nem, akkor meg bemész, vagy felhívsz bármilyen autófényezõt és tud neked ajánlani festékest.

szép a szekér;)

• vendég
Õfelségérõl volna szó:
http://www.pinkbike.com/photo/1182988/
Alapvetõen matt hófehér...nem egy ritka szín :), de van benne egy harmatnyi gyöngyházfehér beütés...jó, mondjuk nem fogom sírva felvágni az ereim, ha a gyöngyházfényû csillogás elmarad a "felülfújt" pici területeken, de az jó lenne, ha nem volna látható a gyári és új szín határa. Pesten hol és milyen festéket keressek? Autókarosszériához v. milyet?
Köszi az eddigi segítségeket is...

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Értem és arra van bárminemû esélyem, hogy egy vázon az adott festéklepattogzódást kijavítsam? úgyértem ezzel az "autós glett"-el kitöltöm a hézagot, elsimítom, lecsiszolom, stb....de kb. hol találok pont ugyanolyan festéket v. nagyon hasonlót, mint az adott vázon és milyen típusú festéket kell keresnem?

glettel szépen ki tudod javítani a lepattogzódást. Ha spéci színû a bicajod, akkor menj el egy autófesték boltba, ahol számítógéppel kikevernek neked bármilyen színt.

• vendég
Értem és arra van bárminemû esélyem, hogy egy vázon az adott festéklepattogzódást kijavítsam? úgyértem ezzel az "autós glett"-el kitöltöm a hézagot, elsimítom, lecsiszolom, stb....de kb. hol találok pont ugyanolyan festéket v. nagyon hasonlót, mint az adott vázon és milyen típusú festéket kell keresnem?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

A szinter rétegre ugyebár kell még lakk? önmagában nem elég erõs, nem?

A szinterezett festék nagyon ellenálló, rugalmas polimer alapú réteget képez. Nem igényel lakkozást. De ha lakkozni akarod, akkor azt is szinterezéssel lehet felvinni a felületre.

látom én leszek az önjelölt festés szakértõ:D

• vendég
A szinter rétegre ugyebár kell még lakk? önmagában nem elég erõs, nem?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Csiszolás alatt összefogdosod + a felület tele lesz szemcsékkel. Ezt kell lepucolni.
Alapozónál szerintem nincs spéci alura való.
Olvasd el a kisregényemet pár hozzászólással lejjebb. Ott leírtam mindent részletesen. Az égetést is.

Hello Mohus,

Na azért van itt néhány pont ami számomra még nem világos teljesen :)

- Csiszolás után zsirtalanitsam? Nem elég tiszta felület a csiszolt?
Mivel zsirtalanitsam?
- Az alapozonál az a gondom, hogy az összes autófestéket áruló cég, akiket
felhívtam, nem tudtak mondani alapozot alura. Természetesen lehet, hogy
nem a megfelelõ helyeket hívtam ... De ez a kérdés természetesen vonatkozik
vázra is. Milyen alapozót szoktatok használni ?
- A ráégetés mit takar pontosan? :) Fogjak egy pörzsölõt és szószerint
égessem rá?

Bocsi, ha túlságosan alap kérdéseket teszek fel, de annyira nem vagyok
jártas ezekben a fortélyokban. Köszönöm elõre is a segítségeket.
BassLine

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

... zsírtalanítsd, aztán fújd le valami jó minõségû alapozóval. Ha megszáradt égesd rá ...

Hello Mohus,

Na azért van itt néhány pont ami számomra még nem világos teljesen :)

- Csiszolás után zsirtalanitsam? Nem elég tiszta felület a csiszolt?
Mivel zsirtalanitsam?
- Az alapozonál az a gondom, hogy az összes autófestéket áruló cég, akiket
felhívtam, nem tudtak mondani alapozot alura. Természetesen lehet, hogy
nem a megfelelõ helyeket hívtam ... De ez a kérdés természetesen vonatkozik
vázra is. Milyen alapozót szoktatok használni ?
- A ráégetés mit takar pontosan? :) Fogjak egy pörzsölõt és szószerint
égessem rá?

Bocsi, ha túlságosan alap kérdéseket teszek fel, de annyira nem vagyok
jártas ezekben a fortélyokban. Köszönöm elõre is a segítségeket.
BassLine

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Hello Mohus!

Nem tudod véletlenül mivel lehetne a telóra alapozni, ha kénytelen vagyok
teljesen fémtisztára lepucolni? Valami alu alapozás nem jó neki?
Van valami konkrét tapasztalotod mit ne? :)
Elõre is köszi a segitséget!

BassLine

õszintén szólva nincs igazán ötletem. A magnézium még az alunál is gyorsabban oxidálódik a felületén. Ez az oxid réteg pedig nem valami jó alap a festésre. Léteznek olyan elõkészítõ bevonatoló eljárások, amit porfestõk használnak alumíniumra festése elõtt, de azt úgy végzik, hogy bemerítik egy kádba a darabot, és az anyag teljes felületét bevonják (pl. mikrokerámia bevonat). Na ez a teló belsejének, fõleg a perselyeknek nagyon nem hiányzik.

Szerintem szimplán csiszold fel finom papírral, zsírtalanítsd, aztán fújd le valami jó minõségû alapozóval. Ha megszáradt égesd rá, és utána fújd rá a színt. Jobb ötletem nincs sajnos.

BassLine

BassLine

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

...A magnézium festése spéci dolog, és a gyári festés remek alapozást ad az új színnek...

Hello Mohus!

Nem tudod véletlenül mivel lehetne a telóra alapozni, ha kénytelen vagyok
teljesen fémtisztára lepucolni? Valami alu alapozás nem jó neki?
Van valami konkrét tapasztalotod mit ne? :)
Elõre is köszi a segitséget!

BassLine