Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Csak a festõn meg az adott festéken múlik. 10-20 mikron szerintem simán megoldható

Köszönöm, ez nagyon jól hangzik!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Biztos én jártam rossz helyen, de tudsz mondani olyan mûhelyt, ahol ha ennyire megmondom a mesterúrnak, hogy mit és hogyan, akkor be is tartják, amit kértem... :chin:

Üdv.

-Sajna ilyen mûhelyt nem tudok,illetve tudnék abban az esetben ha az én mûhelyem lenne,(egy korábbi munkahelyemen közel 5 évig nyomtam ezt az ipart kis és nagy tételben ill sorozat és egyedi munkákon).

-Ebben az esetben viszont csak azt írtam le hogy ha én kaptam vólna-e nemes feladatot akkor hogy jártam vólna el.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Üdv.

-Én elöször homokfúvatnám az egészet üvegporral és csak utánna tõlteném fel a mélyedéseket epokittel(már csak a homogén és zsírmentes felület miatt is) ,de ha mégis az elõbbi sorrendett követném akkor,a végén csak nagyon finom szemcsenagyságu üvegporral fújnám 170° irányból és akkor benne marad az epokitt .

Biztos én jártam rossz helyen, de tudsz mondani olyan mûhelyt, ahol ha ennyire megmondom a mesterúrnak, hogy mit és hogyan, akkor be is tartják, amit kértem... :chin:

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Szerintetek mekkora minimális rétegvastagságot lehet elérni szinterezéssel?

Csak a festõn meg az adott festéken múlik. 10-20 mikron szerintem simán megoldható

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Szerintetek mekkora minimális rétegvastagságot lehet elérni szinterezéssel?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Ha van egy alumínium hajtókarom, amin néhány mélyedést, üreget (lánctányér csavarok helyei) epokittel töltök ki, majd "homokfúvatom" az egész hajtókart, mennyi epokitt marad abból amit beleraktam? Kiszedi egészen a fémig, vagy nem hatja meg nagyon?

Simán lehet homokfújni, vagy dióhéjj, sütõpor, esetleg felejtõs az egész?

Üdv.

-Én elöször homokfúvatnám az egészet üvegporral és csak utánna tõlteném fel a mélyedéseket epokittel(már csak a homogén és zsírmentes felület miatt is) ,de ha mégis az elõbbi sorrendett követném akkor,a végén csak nagyon finom szemcsenagyságu üvegporral fújnám 170° irányból és akkor benne marad az epokitt .
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Ha van egy alumínium hajtókarom, amin néhány mélyedést, üreget (lánctányér csavarok helyei) epokittel töltök ki, majd "homokfúvatom" az egész hajtókart, mennyi epokitt marad abból amit beleraktam? Kiszedi egészen a fémig, vagy nem hatja meg nagyon?

Simán lehet homokfújni, vagy dióhéjj, sütõpor, esetleg felejtõs az egész?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Ezt azért vitatom........A szórófejes cuccok az elsõ komolyabb esõvel-fagypont körüli bulival távoznak.
Esetleg egy fényezõnél próbálhatsz valami kimaradt cuccot kérni.

ennél tényleg drágábbnak gondoltam. mondjuk "bármilyen festés" alatt nem a hajtógázas neoluxot étettem, meg a lõszõr ecsetet...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Ezt azért vitatom.
Pl debrecenben a metrónál egy váz +pár kütyü megvan ötezerbõl, egy kissebb doboz legszarabb hammerite vagy celloxin nitrós festék 2 rugó, és nem túl kopásálló meg rendkívül ocsmány is bármilyen szépen kenik, plusz nem éppen a jól csinálják kategória.
Ha kenni kell, vagy otthon kompresszorral fújni akkor mondjuk tikkurila rm40 vagy temalac fd 50.ha tudsz szerezni kissebb mennyiséget, mert boltban 3 liter(1 autónyi) a minimum asszem.
A szórófejes cuccok az elsõ komolyabb esõvel-fagypont körüli bulival távoznak.

Köszi a tippeket, agyalok rajta...

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

a homokszórás+szinterezés azért nem a "minél olcsóbb, annál jobb" kategória...

bármilyen festés megakadályozza a korróziót, ha jól csinálják.

Ezt azért vitatom.
Pl debrecenben a metrónál egy váz +pár kütyü megvan ötezerbõl, egy kissebb doboz legszarabb hammerite vagy celloxin nitrós festék 2 rugó, és nem túl kopásálló meg rendkívül ocsmány is bármilyen szépen kenik, plusz nem éppen a jól csinálják kategória.
Ha kenni kell, vagy otthon kompresszorral fújni akkor mondjuk tikkurila rm40 vagy temalac fd 50.ha tudsz szerezni kissebb mennyiséget, mert boltban 3 liter(1 autónyi) a minimum asszem.
A szórófejes cuccok az elsõ komolyabb esõvel-fagypont körüli bulival távoznak.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Nem fogalmaztam elég pontosan. A homokszórás-szinterezéssel az a bajom, hogy elõtte szét kell szedni a gépet, aztán el kell vinni a homokoshoz, utána a szinterezõhöz, majd összerakni. Valami kenhetõ festék nincs, ami jó a célnak (valami alapozó, vagy kalapácslakk)? Csak a hegesztéseknél akarom lefesteni a gépet.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
a homokszórás+szinterezés azért nem a "minél olcsóbb, annál jobb" kategória...

bármilyen festés megakadályozza a korróziót, ha jól csinálják.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

;926029']Korróziógátláshoz milyen festéket ajánlotok? Nem baj, ha ne szép a végeredmény, sõt... csak a lényeg az, hogy ne induljon rothadásnak alatta az acél. Ja, és minél olcsóbb, annál jobb!

Homokszórás, szinterezés.Többnyire egy helyen megcsinálják.Ha kifejezetten csúnya kell, matt fekete. Az ha kap egy kis sarat, eléggé randa....:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Korróziógátláshoz milyen festéket ajánlotok? Nem baj, ha ne szép a végeredmény, sõt... csak a lényeg az, hogy ne induljon rothadásnak alatta az acél. Ja, és minél olcsóbb, annál jobb!

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Halihó,tud valaki ajánlani (lehetõleg bp-i) ügyes bringafényezõs szakit,akirõl van már tapasztalat?Váz+villa fényezésrõl lenne szó.Köszi elõre is.
"Boldogok a heringek...."

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

es hogyan lehet leszedni a festeket, ami nem art az alunak...

homokszórás vagy kromofág (érdemes lenne egy kicsit visszaolvasnod), de egyiktõl sem lesz olyan a váz, mintha sose lett volna lefestve. én a helyedben kromofágoznám, aztán políroztatnám. ez idõvel mattulni, szürkülni fog, és szerintem te olyat akarsz. a homokolt alu felület elég kényes, ha rálakkozol meg inkább egy szürke fényezéshez fog hasonlítani.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
ilyenkor úgy se nagyon bringázik az ember..
van rá idõ sötét téli délutánokon..;)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

1500-ös polírpapír...?
mondtam valami olcsót..

hat megnezem, ha te egy polirpapirral lecsiszolsz egy vazat :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
1500-ös polírpapír...?
mondtam valami olcsót..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nem kell arra lakk, ha nem papírfalú országúti. az én santa cruzom festetlen 6061-es alu, és semmi baja, pedig nem mai gyerek, '96-tól 2000-ig gyártották. elõttem egy olasz versenyzõ használta, de én se kímélem a városi dzsuvától. a menetek is hibátlanok rajta. ha dendesen karbantartod, nem lesz baja.

az intense, amit linkeltél, szerintem vegyszerrel "patinázott" (esetleg homokolt, nem láttam élõben) ennél világosabb, fényesebb az extrudált alu.

es hogyan lehet leszedni a festeket, ami nem art az alunak... a vazcso amugy vmi hydroformos csoda, megkocogtatva eleg vekony lehet.