Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nekem 15ezer lesz a váz feketére (plusz 3500Ft volt a homokszórás).
színek, több alkatrész (váz+villa) rátesz az árra.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Köszönöm, biztosan felkeresem mert már unom a mostani kék-ezüst színt. Mennyibe "fáj" egy ilyen fényezés? Csak kábé.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
üzenet ment, Bp csepeli mûhellyel. :)

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
KÖszönöm szivesn veszem.....Érdekesek a kis csillagok a felnin..áááá
A cím az bpesti?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
az enyémmel most GriN dolgozik (talán ismert), tapasztalatok alapján nagyon jó munkát végez.
porfesto.hu-ról lebeszéltek a silány munkájuk miatt.

referenciái:

http://www.flickr.co...n00/3840885213/

ha érdekel küldök elérhetõséget privátban.

és ha nem sürgõs talán jövõhét végén/után már az én metálfeketémet is be tudom mutatni. :)

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy hol tudnám egyedire fényeztetni a vázamat??

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy anodizált vázat szeretnék megvenni, amin van 1-2 kopás és karc, azt hogy lehet kijavítani?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
több ilyen eljárás is létezik. nem mind elektrogalvanikus, ezek szobahõmérsékleten, különbözõ vegyszeres fürdõk kombinációjával is végezhetõek. némelyiket magyarországon is csinálják, illetve forgalmazzák a szükséges kemikáliákat. jelszavaid légyenek: fekete kromátozás, acél feketítés, parkerírozás.

ja, és maga a bevonat tényleg molekuláris "vastagságú" de a csõ falvastagságára nincs befolyással. csak mert az idézeted egy kissé félreérthetõ.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok! Van az og bikenak egy olyan váza hogy gypsy tears ami nem festve van hanem valami elektronikus felületkezeléssel, pontosabban ezt irta róla aki árulja:

A felületkezelési eljárás, amit a Gypsy Tears vázon alkalmaztunk, "ED
black"-nek hívják, és elektromos úton viszik fel a fekete színû vegyületet
a csõre, ami miatt korrózióálló és hihetetlenül vékony lesz.

Valaki errõl esetleg tud valamit, és hogy magyarba valahol csinálnak e ilyet?

Válaszotokat elõre is köszönöm.

Üdv: szabolcs

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

Egészen durva formációkat is fel lehet polírozni.Ha jól megnézed némelyik felnin vannak egészen eldugott zugok is polírozva.

Példa: http://www.felnipoli...eria/Album4.htm

Köszönöm szépen! :)

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Köszi! Bár a Debrecen nem igen fog mûködni, kicsit messze van:-)

Szinterezéshez: elõtte homokszórni szokták, hogy fémtiszta legyen, szóval a vázzal semmi dolgod, de a forgáspontok furatait, a csapágyak helyét és a meneteket el kell zárni a homokszórás elõl!Elõtte konzultálj valakivel, nekem pl adtak olyan szalagot, ami nem ég rá a felületre, azzal maszkoltam homokszórás után.A csapágyakat szedesd ki, nem egyszerû, (nekem is ilyen vázam van)vidd el egy jobb mûhelybe, ahol nem barmolják szét!
Jó ha olyan helyre viszed, ahol csináltak már ilyet, és tudják szórni az alut anélkül hogy elfogyna.
Én debreceni vagyok, a kismacs melletti mûhelyt tudom ajánlani, olcsó is, vázat is láttak már, jó munkát végeznek, tudják mire kell figyelni.
A felület sokféle lehet, van matt is, fényes is, metál is...sorolhatnám.Úgy néz ki,mint a festés, a felhordási technika lényegében az is, csak itt ráégetik.

A múltheti cuccaim innen, a barátnõm városija és a fixim: http://city.lordcsip...ctureid/9638644

Igen, van olyan mint a gyári.Csak ez rajta is marad.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Ilyenre szeretném megcsinálni. Felkeresek valami felnipolírozót de nemtudom hogy a váz bonyult szerkezetével mit tud kezdeni?!

Egészen durva formációkat is fel lehet polírozni.Ha jól megnézed némelyik felnin vannak egészen eldugott zugok is polírozva.

Példa: http://www.felnipoli...eria/Album4.htm

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Ilyenre szeretném megcsinálni. Felkeresek valami felnipolírozót de nemtudom hogy a váz bonyult szerkezetével mit tud kezdeni?!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Valami szakértõvel (pl. ezek a felni polírozók biztos azok) kéne beszélned. Nekem az az érzésem, hogy a közvetlen polír alura fújt lakkot a keletkezõ aluoxidréteg ledobja hamar. A nyers alut inkább eloxálni szokták.

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Akkor nem lesz annyira sérülékeny, de nagyon bemattul a felület és nem is áll meg bármilyen lakk a políron.

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

alufelni polírozásra keress rá googleban. Ahol ilyesmivel foglalkoznak biztos elvállalják a vázadat is. De azzal számolj, hogy nagyon sérülékeny lesz a felület.

Ha kap rá egy csomó lakkréteget akkor is?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
alufelni polírozásra keress rá googleban. Ahol ilyesmivel foglalkoznak biztos elvállalják a vázadat is. De azzal számolj, hogy nagyon sérülékeny lesz a felület.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Tegye már meg valaki, hogy feltesz egy jó minõségû közeli képet (vagy privátban küld szarkafarka@freemail.hu) egy utólag szinterezett vázról. Olvasgatom itt a topicot, a technológiát értem, de nem bírom elképzelni, miként néz ki az eredmény?
Kinézetre van olyan mint a gyári festés?

Vajon ha ezt a felületet szeretném szintereztetni,....

Szinterezéshez: elõtte homokszórni szokták, hogy fémtiszta legyen, szóval a vázzal semmi dolgod, de a forgáspontok furatait, a csapágyak helyét és a meneteket el kell zárni a homokszórás elõl!Elõtte konzultálj valakivel, nekem pl adtak olyan szalagot, ami nem ég rá a felületre, azzal maszkoltam homokszórás után.A csapágyakat szedesd ki, nem egyszerû, (nekem is ilyen vázam van)vidd el egy jobb mûhelybe, ahol nem barmolják szét!
Jó ha olyan helyre viszed, ahol csináltak már ilyet, és tudják szórni az alut anélkül hogy elfogyna.
Én debreceni vagyok, a kismacs melletti mûhelyt tudom ajánlani, olcsó is, vázat is láttak már, jó munkát végeznek, tudják mire kell figyelni.
A felület sokféle lehet, van matt is, fényes is, metál is...sorolhatnám.Úgy néz ki,mint a festés, a felhordási technika lényegében az is, csak itt ráégetik.

A múltheti cuccaim innen, a barátnõm városija és a fixim: http://city.lordcsip...ctureid/9638644

Igen, van olyan mint a gyári.Csak ez rajta is marad.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Tegye már meg valaki, hogy feltesz egy jó minõségû közeli képet (vagy privátban küld szarkafarka@freemail.hu) egy utólag szinterezett vázról. Olvasgatom itt a topicot, a technológiát értem, de nem bírom elképzelni, miként néz ki az eredmény?
Kinézetre van olyan mint a gyári festés?

Vajon ha ezt a felületet szeretném szintereztetni, úgy tûnik mintha natur alu lenne valami kezeléssel meg lakkozással, kell vele valamit csinálni szinterezés elõtt:
Feltöltött kép

Köszi!

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Sziasztok!

Nem tud valamelyikõtök valakit aki vállal polírozást? Szereteném a jövendõ Iron Horse Sundayról minden festéket le és az alut políroztatni tökürre.

Megoldható ez valahogy?