Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Please log in to reply
2194 replies to this topic

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Hát, akkor én szerencsés vagyok. Kedves volt a homokozós bácsi. :) Azt mondta, hogy olyan "finoman" dolgozik, hogy nem kell levédeni a meneteket. Egyelõre még a színterezõnél van a váz, de amikor ránéztem nem látszódott semmi rajta.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Való igaz, mi már bejárattuk a szinteresünket, szólnak is, ha valami nem jól van kitakarva. Itt Debrecen mellett Kismacson van a "törzshely". Próbálkoztunk közelebb, hogy ne kelljen kocsival kivinni a városból, de eddig 3 ból 3 helyen kaptunk vissza hibásan a motyót. Egy retro zaskar pl akkora homokszórást kapott, hogy behorpadt az alsócsõ 8 centi hosszan, pedig láttak már vázat ott is....Amúgy többnyire az a baj, hogy azzal aki csinálja nem tud az ember szót váltani, aki meg átveszi, többnyire nem vágja pontosan, mire is kell figyelni. Mi becsörtetünk a mûhelybe, és ott adjuk le a vázat, nem az irodistáknál intézkedünk...:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
megbízható helyre kell vinni, van ahol ügyet sem vetnek ilyesmire
aki viszont odafigyel egy egy vázra az jó minõségû maszkoló anyagokat használ, mielõtt magamnak kezdtem volna el csinálni a vázak festését, volt hogy elvittem a vázat, "kimaszkolták" szinterezés elõtt és beleégett a papír+festék kombó a menetekre.. mert a csapágyházhoz csak egy papírdarabot hajtogattak be...

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
A menet acélban, aluban is kissé megduzzad, jobb szavam nincs rá, a szemcsék ütései nyomán. Vagyis nehezebben megy bele a csavar szórás után. ezért is célszerû beletenni szórás elõtt két csészét, közé egy darab csövet, (nem monoblokkot, az tele van zsírral, és szinterezésnél az csodákat mûvelne...) és nem jut be a szemcse. Amúgy 20 ból egyetlenegy vázba nem kellett eddig behajtani a menetmetszõt frissítésként a középcsapágyházba.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Szeged túl messze van, többe kerülne az utazás:)
felmerült, hogy a homokfúvás nem teszi tönkre a meneteket? elv nem csak homok hanem apró acélszemcsék is vannak benne.
mik a tapasztalataitok?

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Szeged, Czibula Antal utca. Ha még mindig érdekel, akkor adok telefonszámot.

a hentes

a hentes

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Hi,
küllõvel sztetek mit tudnak ezek a mûhelyek kezdeni?
Elox vagy porfestés?
Csináltatott már vki?

szia
mi vállalunk ilyesmit, rendszeresen szinterezünk küllõket..
ha érdekel csak keress meg
üdv

bikebutcher.co.cc

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

1000ftért homokszórták a vázam. Elbánt minden festékkel, rozsdával. Nem kell mosogatni utána, vakargatni közben csiszolgatni, szórakozni vele.

ezt hol sikerült?

Lui750: köszi!

That's all folks!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Eloxálni lehet pl a titánt is az alu mellett.A magnéziumot is lehetne, de az elõzetes savazást nem bírná. De a rozsdamentes küllõt nem.
Szinterezés elõtt tekerj rá anyát (ne azt amivel fûznéd, mert szinter után ezek az anyák kukába mennek. Bár láttam már szinterezett anyát, de kb elsõ centírig esztétikus.),de csak a menet végéig, hogy a meneten ne legyen festék, és kérd meg a szinterest, hogy vékonyan szórja.Ha elõtte le van homokszórva a küllõ az jó, mert porózus felületre jobban tapad a szinter. De anyát csak a homokszórás után tegyél rá, a menetbe bejutó szemcsék károsíthatják a menetet.
A hõhatás rozsdamentes acél küllõnél nem okoz problémát. a horganyozott nem szereti.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
Amit még elfelejtettem!:
Nem tudom , hogy a 180C körüli hõ miképpen hat az acél küllõre!!
Egy jó festés legalább olyan jó , hanem jobb mint a porfestés (szinterezés)

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Fûzés elõtt lenne. Fehér küllõt szeretnék.
A DT gyárilag nagyon drága, a BTS-nek van, de az meg nem olyan jó anyag.
Szóval vennem kéne DT ezüst küllõket, s irány a kamra...
;) breeze :mad:

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

Hi,
Elox vagy porfestés?
Csináltatott már vki?

Eloxálni sztem csak alumíniumot lehet, tehát ez kilõve!
A porfestés pedig kamrában történik kb180 C fokon beégetve, kerékbe beépítve nem hinném, hogy repdesnek majd az örömtõl, hacsak nem a felnit is szeretnéd 1színûre festetni. De ha centírozni kell akkor le fog pattogni a festék a küllõ anyáról (nipple-rõl).

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 posts

pont ezt kerestem és azonnal válaszoltál is :)
én is átfesteném az egész bringámat.
ha a kromofág+nitro mégsem végezne teljes munkát milyen papírral érdemes csiszolgatni?
ha van rajta(márpedig sajnos van) rozsdafolt, azzal mit kezdjek? csak csiszoljam és fessem ott is? Lyukról még nem beszélünk, csak felületi sérülésrõl.
ill kb mennyi festék kell hozzá? hol érdemes(olcsón) beszerezni a festéket? sorry noob vagyok ezen a téren.
elõre is köszi!

Az elõttem lévõk már válaszoltak is: "homokszórás" az jó a rozsda ellen is. Nekem carbon a váz igy a homokszórás az nem jött számításba.
Festékbõl összesen 0,5dl elég, ha 1 színt festesz + alapozó festék +0,5dl 2K lakk.
Autófényezõ vagy festék üzletben kevernek neked sztem. csak autófestéket használj.
google segít majd:) pl.:Érden ezt találtam
Ha jól emlékszem a gyöngyház fehérért és a lakkért 2.800Ft-ot fizettem.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Hi,
Elox vagy porfestés?
Csináltatott már vki?
  • Illés Ferenc likes this
;) breeze :mad:

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Székesfehérvár Tudakozó - cégek

homokszórás, homokfúvás, szinterezés kulcsszavakkal próbálkozz.

és mindenképpen jelezd, hogy alumínium váz.

szerk. megtaláltam:

Nagyon köszönöm a segítséget!!!!!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Székesfehérvár Tudakozó - cégek

homokszórás, homokfúvás, szinterezés kulcsszavakkal próbálkozz.

és mindenképpen jelezd, hogy alumínium váz.

szerk. megtaláltam:

Kész lett a kopott Raleigh váz + stucni és hajtókar. Nagyon korrektül és szépen dolgoztak, két nap alatt kész lett homokfúvással égetett festéssel! És ráadásul teljesen baráti áron, csak ajánlani tudom õket:
linardics kft

Hamarosan képeket is felrakok.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

1000ftért homokszórták a vázam. Elbánt minden festékkel, rozsdával. Nem kell mosogatni utána, vakargatni közben csiszolgatni, szórakozni vele.

Sziasztok!
Én is szeretném leszedni a festéket a vázamról (magellan pyxis team '07) és nem szeretnék vele otthon tökörészni.
Hol találok korrekt homokszórót?
Székesfehérvári vagyok, fejér megye környékén jobb lenne...
Elõre is köszi a segítséget.

B
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Arra gondoltam, hogy az alu vázamról leszedetem a festéket és simán lelakkozva használom. Minden alkatrész fekete lesz rajta.
Milyen lakkot érdemes használni?
Van valakinek képe ilyen bringáról? Jó lenne elõre látni, hogy milyen lenne.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Én most festettem át az egész bringát. A festéket kromofággal tudod lemaratni aztán pedig a maradékot nitróhigítóval lemosod.
Ha jól csinálod akkor a csiszolás szinte el is maradhat.
A festést több rétegben szórva kell felvinni, majd 1000-1200-as vízpapírral finoman csiszolni, majd 2K-s lakkal lakkozni.
Autó festékkel könnyen tudsz dolgozni.

pont ezt kerestem és azonnal válaszoltál is :)
én is átfesteném az egész bringámat.
ha a kromofág+nitro mégsem végezne teljes munkát milyen papírral érdemes csiszolgatni?
ha van rajta(márpedig sajnos van) rozsdafolt, azzal mit kezdjek? csak csiszoljam és fessem ott is? Lyukról még nem beszélünk, csak felületi sérülésrõl.
ill kb mennyi festék kell hozzá? hol érdemes(olcsón) beszerezni a festéket? sorry noob vagyok ezen a téren.
elõre is köszi!

That's all folks!