Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Homokfúvás, bringafestés, eloxálás, stb. nagy topicja

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2194 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
én amúgy Dantéból simán kinézem hogy királyvizet használ konyhai zsíroldónak :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Szinterre nyugodtan lakkozhatsz, festhetsz, ragaszthatsz, bármi.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Nekem még a konyhai zsíroldó is megmarta...(sütõtisztító) Egy kis felületen próbáld ki!

Sejtem hogy miféle konyhai zsíroldóról beszélsz... Arról a szerrõl azt kell tudni, hogy a Brigéciol tavaszi harmat hozzá képest. Na az tényleg úgy mûködik mint a reklámokban mutatják, hogy sutty, és nuku kosz... (Meg nuku csomó más dolog, pl. bõr a kezeden, festés, felirat, puhamûanyag alkatrészek, stb.)

Na de amiért jöttem... Szinterezett vázra szeretnék matricát rakni, de nem sima fóliásat, hanem ilyen dörzsölõset amire elvileg rá szoktak lakkozni. Ha már egyszer Bianchi, jól mutatna rajta egy diszkrét márkajelzés az újjászületése után is. :)
A kérdés, hogy rá kell-e lakkozni mindenképp hogy tartós legyen (gondolom ja), lehet-e egyáltalán lakkozni a szinterezésre, illetve hogy csak a matricázott részt lakkozni mennyire nagy hülyeség (gondolom eléggé).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Akkor az nem krómozás volt,csak matrica.:D

OFF A "konyhai zsíroldótól" az XT felirat a féken 1 centivel lejjebb úszott. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Nekem még a konyhai zsíroldó is megmarta...(sütõtisztító) Egy kis felületen próbáld ki!

Akkor az nem krómozás volt,csak matrica.:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Kromofág megmarja a krómozást?Szerintem nem.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás

én is kromofágra tippelnék. nem tudok róla, hogy reagálna a krómra.

mûanyag sárvédõt Grin lazán lefényezi. általában tart. néha viszont meg sem tapad a felületen.

Valószínüleg kromofág lesz a nyerõ,de a próba során kiderül!CSÕ

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
én is kromofágra tippelnék. nem tudok róla, hogy reagálna a krómra.

mûanyag sárvédõt Grin lazán lefényezi. általában tart. néha viszont meg sem tapad a felületen.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Hát ez szerintem kábé esélytelen, mert ha még találsz is olyan oldószert, ami a krómról leszedi a festéket, akkor is a krómozás meg lesz mattulva a festés alatt. Szerintem homokoztasd és krómoztasd be, az nem olcsó, de biztosan jó megoldás.

hõlégfúvózd le óvatosan.Vagy ha bármi módszertõl megmattulna a krómozás,azon polírozással könnyen segíthetsz.Kromofág megmarja a krómozást?Szerintem nem.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Mûanyag alkatrészek - pl. sárvédõ - (relatíve) tartós, jó minõségû festésére létezik módszer?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Persze hogy kiveszem!Az elsõ villa sárga színüre van festve,és alatta krómos ,a sárga festéket akarom leszedni,hogy szép krómos villám legyen!

Hát ez szerintem kábé esélytelen, mert ha még találsz is olyan oldószert, ami a krómról leszedi a festéket, akkor is a krómozás meg lesz mattulva a festés alatt. Szerintem homokoztasd és krómoztasd be, az nem olcsó, de biztosan jó megoldás.

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Persze hogy kiveszem!Az elsõ villa sárga színüre van festve,és alatta krómos ,a sárga festéket akarom leszedni,hogy szép krómos villám legyen!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem arra gondol, hogy hogyan szedje le a festéket úgy, hogy a festés alatti krómozás ne sérüljön.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Van egy krómozott vázam,aminek az elsõ villája is le van festve.Mivel tudom lemosni a festéket úgy hogy a krómozás ne sérüljön mattuljon?

Kiszeded a villát, a festék leszedése elõtt? (vagy nem értem a kérdést)

myk74

myk74

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.426 hozzászólás
Van egy krómozott vázam,aminek az elsõ villája is le van festve.Mivel tudom lemosni a festéket úgy hogy a krómozás ne sérüljön mattuljon?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
valaki meg tudná mondani, hogy RAL skálán milyen árnyalatok felelhetnek meg a régi KTM "arany"nak?
kép: http://www.imageserv...c92639efbbe.jpg

BikeButcher

BikeButcher

újonc

• felfüggesztett
  • 4 hozzászólás
dehogynem, teljesen jól bírják..
csak nehogy elvidd homokszórni. azt nagyon nem szeretik
üdv

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A Merida HFS vázak mennyire szeretik a savkádat? Újrafényezést, polírozást? Vagy a brutális falvastagságú alu nem bírja túl jól?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
attól függ hol.
kb 5-10e homokozással együtt.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Mostanság mennyiért szintereznek 1 egyszerû acél vázat + villát?
www.sintesibikes.com