Szétszedtem a teleszkópot, hogy kell kiszedni a cuccot a rugó oldalán, illetve kicsavarni az elõfeszítõ gombot (nem akarom kibarmolni)? A LockOut gond nélkül kicsavarható, de azon az oldalon a csillapítás van. Egyébként olaj csillapításos, de mégis nitrogén patron van benne. Az csillapít, vagy valami más szerepe van?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
SR Suntour
Indította
Aske
, 2006. május 05. 10:41
Írta 2007. június 27. - 14:34
Írta 2007. június 25. - 16:23
Hello!!
Milyen teleszkópot ajánljnátok nekem dirt/street-re??
14.5"-os 2006-os Hardy 3 vázba kellene.60kg vagyok.
Elõre is kösz.
Milyen teleszkópot ajánljnátok nekem dirt/street-re??
14.5"-os 2006-os Hardy 3 vázba kellene.60kg vagyok.
Elõre is kösz.
Írta 2007. június 22. - 19:25
Van olaj az XCR LO lábában, vagy szigorúan csak a nyílt olajfürdõnél öntenek oda?
Írta 2007. június 22. - 15:13
Írta 2007. június 22. - 15:03
Mikor látom, hogy oda tesz vesszõt, ahol csuklott; vagy értelmetlen mondatokat ír, már megyek is tovább, mert azt biztos valami seggdugó csipszar írta. Mégcsak ki sem próbálta, ránézésre megmondja, hogy el tudná-e törni.
Írta 2007. június 22. - 14:49
Meg általában 12-14 éves emberkék írogatnak hülyeségeket. De azért persze ki lehet bogarászni az értelmesebbet.
Írta 2007. június 22. - 13:33
A testbikeban csak azt kell készpénznek venni, amit többen leírtak. Egy véleményre, vagy több különbözõre én sem alapozok. Sokan nem rendeltetésszerûen használják a cuccokat, aztán lealázzák 2 répával, azt én sem szeretem.
Írta 2007. június 22. - 13:05
Írta 2007. június 21. - 20:48
http://www.bikediszkont.hu
Itt rendeld meg, ha mindenképpen Duro kell. Az XCR-en kívül semmirõl sem tudok tapasztalatot mondani, úgyhogy csak az én véleményemre ne építs.
Olvasd el a www.testbike.hu-n, amit írnak a Duro-ról, hátha az segít (bár asszem nem térnek ki a keménységre).
Itt rendeld meg, ha mindenképpen Duro kell. Az XCR-en kívül semmirõl sem tudok tapasztalatot mondani, úgyhogy csak az én véleményemre ne építs.
Olvasd el a www.testbike.hu-n, amit írnak a Duro-ról, hátha az segít (bár asszem nem térnek ki a keménységre).
Írta 2007. június 21. - 20:15
Írta 2007. június 21. - 19:41
Akartam vásárolni Duro DJ D-t. Nekem azt mondták, hogy mivel a Duro dirt jump teleszkóp, ne nagyon számítsak finom mozgásra. Én azzal nyugtattam magam, hogy a gyártó Freeride / All Mounten teleszkópként jelöli meg. Egyébként a szerelési útmutató szerint lehet rajta elõfeszítést szabályozni. Azt nem tudom, milyen tartományban állítható, de gondolom az XCR-énél jobb, de megpróbálhatod az olajcserét is.
Írta 2007. június 21. - 16:31
Csõ!
Lécci segítsetek. Most állok teló vásárlás elõtt 35-öm van rá. A Suntournál néztem a Duro-kat. Duro D és Duro E. Amire igazán szükségem lenne az a nagyon finom mozgás. Valamint lécci mondjátok el hogy hogyan lehet állítani a keménységet olajcserével hasonlók...
Elõre is kösz mindent!
Lécci segítsetek. Most állok teló vásárlás elõtt 35-öm van rá. A Suntournál néztem a Duro-kat. Duro D és Duro E. Amire igazán szükségem lenne az a nagyon finom mozgás. Valamint lécci mondjátok el hogy hogyan lehet állítani a keménységet olajcserével hasonlók...
Elõre is kösz mindent!
Írta 2007. június 20. - 00:14
Ha szétszedném az XCR LO-t, akkor számítsak arra, hogy egy vagon olaj folyik ki a lábából?
Írta 2007. június 18. - 19:24
Csocsesz!
A Pace-nek is hátul van, de ettõl eltekintve frankón néz ki.
Egyébként ma megint mentem a teleszkópommal, kíváncsiságból megnéztem lockolva is. Bizony úgy is mozog kicsit, sõt a speedlockot középre tekerve jobban mozog, de még mindig lockolt állapotban van. Félig lockolt állapotban lementem vele egy 30-40 centis letörésrõl, de nem volt éppen kellemes.
Azt is észrevettem, hogy nem a "telepiros" állapotban puha, hanem "piros csík nem látszik" állapotban. Persze ettõl még nem csillapítja a traktornyomot. Ezt eddig nem is próbáltam terepen.
Mondjuk ha már csak abból indulunk ki hogy minden más gyártónak elöl van.
De ezen ne vitatkozzunk. off
A Pace-nek is hátul van, de ettõl eltekintve frankón néz ki.
Egyébként ma megint mentem a teleszkópommal, kíváncsiságból megnéztem lockolva is. Bizony úgy is mozog kicsit, sõt a speedlockot középre tekerve jobban mozog, de még mindig lockolt állapotban van. Félig lockolt állapotban lementem vele egy 30-40 centis letörésrõl, de nem volt éppen kellemes.
Azt is észrevettem, hogy nem a "telepiros" állapotban puha, hanem "piros csík nem látszik" állapotban. Persze ettõl még nem csillapítja a traktornyomot. Ezt eddig nem is próbáltam terepen.
Írta 2007. június 18. - 19:10
Axelt? Azért mert egy 160as tárcsa összefonta .
Amúgy törik a többi is, persze hogy törik de azért csak nem viselkedik ugyan úgy a kétfajta fékhíd...nem viselkedhet...tehát az egyik megoldás biztosan rosszabb.
Off. De manitouban folytathatjuk...
Amúgy törik a többi is, persze hogy törik de azért csak nem viselkedik ugyan úgy a kétfajta fékhíd...nem viselkedhet...tehát az egyik megoldás biztosan rosszabb.
Off. De manitouban folytathatjuk...
Írta 2007. június 18. - 16:26
off
Miért aminek elõl van az már nem törik?
Tehát dirt jumper, dirt-street, argyle, csak hogy a dirt telóknál maradjunk..
Ezekbõl is lehet látni töröttet...tökjó.
axel meg túra teló, szal nem is értem miért említetted.
Miért aminek elõl van az már nem törik?
Tehát dirt jumper, dirt-street, argyle, csak hogy a dirt telóknál maradjunk..
Ezekbõl is lehet látni töröttet...tökjó.
axel meg túra teló, szal nem is értem miért említetted.
Írta 2007. június 18. - 16:14
Mondjuk ha már csak abból indulunk ki hogy minden más gyártónak elöl van.
Írta 2007. június 18. - 16:07
És a neten mi nincs törötten? Szeretem az ilyen, igen komoly mûszaki érvekkel alátámasztott véleményeket.
Írta 2007. június 18. - 16:04
Idén már asszem nincs Splice.
Nem ebbe a topikba kéne mondjuk de..mi bajod is van a Manitouk fékhídjával?
Torát egyébként mindenki dicséri, a rugós az nagyon szépen mozog, és az ára is nagyon jó.
Szerintem szarabb megoldás csak a manitou ragszkodik. Imidzs...
Láttam most is a neten néhány csúnyán kõbetört stance meg gold label fékhidat, az axelról nem is beszélve.
Ja az axonban meg van levegõ ráfújás meg külsõ csill is!
http://srsuntour-cyc...etail&tnid=1178
Ez meg egyenesen gyönyörû!
http://srsuntour-cyc...etail&tnid=1188
Írta 2007. június 15. - 11:22
de az meg nem uturnös, nem?
hát, mivel nem összecsavarodik a rugóval, hanem összenyomja