Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SR Suntour

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1107 hozzászólás a témában

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
A Duro egy ,,durvulósabb" teló, nem hiszem h pont annál tapasztalnád meg a vajpuha mozgást. Mellesleg gondolom nehéz is.
Ha ebbe a Meridába menne, akkor ne durot sztem.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Nem az, csak nem azoknak készül, akik szétzúzzák, arra a Rock Shox vagy Marzocchi való.
Bármelyik Suntour tulajdonos örömmel elfogadna egy Foxot, csak azt ki kell érdemelni, használni is kell és az ára sem egy elhanyagolható tényezõ. Nekem pl. olyan volna XCR LO után, mintha Ford után vásárolnék Ferrarit.

Nem tudsz valamit mondani nekem a 2007-es Duro-DJ D-rõl? Szeretnék egyet vásárolni, csak nem tudom mennyire puha a mozgása. A "vajpuha" közeli értéket szeretném már megtapasztalni végre, hogy ne rázza szét a kezem.

Egyébként milyen teleszkópot használsz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ebbõl most az jött ki, hogy olcsó sz.r. :)

A sebesség mindent megold.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Viszont nem is kerülnek sokba.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
hmmmmm...... azert abban nem vagyok biztos, hogy nagyon jo teleszkopokat gyart a suntour. sõt......

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Miért kezd elavulni ez a topic?
Nagyon jó teleszkópokat gyárt a Suntour, csak nem mindegyikkel lehet durvulni.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a 2007-es Duro-DJ D jó lehet-e durvulásra, finom-e a mozgása, nem koppan-e le, nem dob-e le a visszacsil.
Az XCR LO-mat pl. sikerült lekoppantani, érdekes módon nem 100 mm-nél csinálta, hanem 88-nál.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Az nem jó, mert nem lehet rajta kiigazodni, már letöltöttem. Ezért lenne jobb egy képregény, ami lépésrõl lépésre megmutatja a teleszkóp szétszedését.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Arra a kérésemre, hogy küldjenek valami LEGO-szerû szerviz prospektust, hogy magam finomíthassak a mozgásán,

Itt elérhetõ egy .PDF-es egyoldalas doksi:
http://www.srsuntour...detail&tnid=143
(oldal bal alsó része, "SF6-XCR-TA.pdf")
Csak sajna alig bírok kihámozni ebbõl valamit; de hátha segít...

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás

csõ, nekem is az lenne, hogy lehet a suntour xcr rugóútját megnövelni belülrõl??? Segítsen már valaki nekünk!!!

Csocsi!

Nekem a gyártó azt válaszolta, hogy tetessek bele puhább rugót, akkor tutira lesz 100 mm, mivel mondtam nekik, hogy csak 84-et sikerült belõle kihoznom a 80 valahány kg tömegemmel.
Arra a kérésemre, hogy küldjenek valami LEGO-szerû szerviz prospektust, hogy magam finomíthassak a mozgásán, azt válaszolták, hogy inkább ne szedjem szét a garancia miatt (ez nekem nem lett volna akadály). Enélkül nem szedném szét soha, vagy legalábbis nem mutatják meg, hogy kell (nem hiányzik, hogy valami kiessen nem tudom honnan).

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
2006-os évjáratú bicajomba (KTM Ultra Line) gyárilag applikáltak egy Suntour XCR LO -t, amit egész jól sikerült belõnöm úgy, hogy gyors kanyarokban is stabil maradjon vele a bicajom (2/3-3/4 keménység, a maximum keménységhez közelebb). Tudom, ez közel sem csúcskategóriás villa (na meg a bicóm sem:)), de azért két dolog zavar:
- ha "kiállok" egy kicsit hajrázni, úgy nyeli el az energiám, ahogy azt a nagykönyvben megírták - noha igyekszem közben súlypontommal nem a kormányra tehénkedni
- az általam gyakran használt bicajút (Fertõpart, s ott is fõleg Hidegség és Fertõboz környékén) gyökerektõl erõsen felszabdalt aszfaltján olyanokat szól, hogy attól félek, egyszer kirepül a rugó vagy valami összetörik ott nekem; meg ugye átalában 29-33 km/h tempóval szakítok azon a szakaszon, nekem oda az lenne a kényelmes. Csak úgy érzem, a bicajom elõbb-utóbb feladja, ha nem lassítok vagy nem veszek valami "jobb" villát... :( Végülis 2 hónapja használom és kb. 800 km-t tekertem bele, és jó, megfelelõ körülmények közt elégedett vagyok vele, és szépen rugózik a kisebb hupnikon, sõt még a 10-15 centis padkáról fel- és leszökkenéseknél is...

No jól kipanaszkodtam magam. :) Meg van egy olyan érzésem, kicsit "alulterveztem" a bicajom. Lehet, hogy rá kellett volna még dobnom legalább plusz 50-100e Ft-ot? ;)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Elnéztem... :(
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
hello!
2 oldallal ezelõtt írta valaki, hogy a 130mm Duro-k, a valóságban csak 100mm-t mozognak.nekem kimozogja mind a 130mm-t...csak progresszív a mozgása.

Gyumi

Gyumi

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
csõ, nekem is az lenne, hogy lehet a suntour xcr rugóútját megnövelni belülrõl??? Segítsen már valaki nekünk!!!

Pot

Pot

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Csõ!

Mi a véleményetek a Suntour Duro D-rõl? Úgy hallotam elég jó teló. És úgy mint az elõttem szóló, engem is érdekel a belsõ állítgatás.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sziasztok
1 új suntour teló állításában kellene nekem 1 kis segítség:

SR Suntour XCR LO lockout

Leírás:
Rugóút: 80mm (állítható 100 vagy 120mm is belülrõl)

Ezt a rugóút növelést belülrõl hogy lehet megoldani? Ebben kéne
pár instrukció.
elõre is köszi
Jani

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Üdv!Lenne egy kérdésem.Alapvetõen mi a különbség a suntour telókban található remote lock és a lockout között?

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Nekem azért kell fék mert attól h dirt street bicikli még akkarom használni városba is meg ha mek vhova nyaralni ott is tehát ez nem csak dirt street felhasználású keró lesz

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Parkba minek fék? :D Hátul egy bóvli v fék. Meg elöl van egy mx2 hogy ne üssem el a gyalogosokat.
De sztem ne itt.

SUNTOUR

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Prologban most van egy új biciklibõl kiszerelt duro-e 30000-ért ez jó ár de még gonolkozok mert a neuzernél 32000 és lehet h onnan a kapcsolatok révén vmivel olcsóbban megszerzem de 3-4 hetet adok a bringának,kész lesz sztem meg szeretném.am facs neked milyen fékeid vannak?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Jól döntöttél nekemisaz van. Sztem tud annyit mint a sima stance.
Próbáld esetleg a prologot még szegeden, az annyira nem drága.
Én a 8300 ft-os kormánycsapimat ott vettem 6500ért!!! Kb egy-két ezressel drágábbak ott a vázak mint ebikon!