Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gázló Teljesítménytúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
698 hozzászólás a témában

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
clio

Eerie a HBSE saját ötleteként tálalta a herendi indulást.(meg egyéb naívságot)
Most akkor kinél az igazság?

Ja, és ha nálad akkor maximálisan egyetértek!!!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ahogy a mondás tartja, evés közben jön meg az étvágy.
El kell menni, végig kell tekerni. Ennyit megérdemelnek a szervezõk, aztán mindenki eldöntheti magában, hogy tetszett neki. Hm..? ;)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ariadne: De igen, csak tavaly elõtt :)

A társaság (5-6 fõ) úgy döntött, hogy idén is megyünk Gázlóra. Új, régi, mindegy, ha nem jön közbe semmi, ott leszünk.
Van, ami nem tetszik, vagy amivel nem értünk egyet, nagyjából már mindent felsoroltak a többiek, de az elsõ "sokk" után egyelõre..."Ez van".

Kíváncsian várjuk az útvonal leírását.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Nekem még csak a 3. lenne az idei, de most elbizonytalanodtam. Lehet, hogy ott leszek (leszünk) és a veszprémi szállás miatt számunkra ugyanúgy a régi táv lesz, de ez már így tényleg nem az igazi.
A rendezéssel, ellenõrzõpontok számával, ellátással, útvonallal tökéletesen elégedettek voltunk. Számunkra ezzel a távval, szinttel és útvonallal igen komoly rangot jelentett a TT teljesítése. Az meg külön jó volt, hogy elérhetõ távolságban is van.
Sajnálom, hogy így alakult.

Félig off: Az aláírásodban a kép a bringádról véletlenül nem Veszprémben a szállás elõtt készült, tavalyi Gázló elõtt/után? :D
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Azért úgy látom, alapvetõen mindenki jót akar a Gázlónak, csak mindenki a maga módján és elképzelései szerint.

Örülök neki, hogy azért akad olyan, aki helyesen látja :) A szavazás egyébként nem rossz ötlet, tavaly szóba is került egy utólagos elégedettségi kérdõív.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Azért úgy látom, alapvetõen mindenki jót akar a Gázlónak, csak mindenki a maga módján és elképzelései szerint.

Ha sikerül eljutni az új Gázlóra (nálam még mindig nem biztos, a herendi indulás és a nagyobb táv együtt komolyan hátráltat :( ), akkor azért remélhetõleg a mostani szervezõség figyelembe veszi majd azt, hogy mit mondanak az emberek utólag. Mert a fentiek alapján úgy érzem, hogy az jelentené a régi változat támogatását, ha nem menne az ember, viszont hát egy esélyt mégiscsak kell adni az új megoldásnak is. El tudnék képzelni mondjuk a befutó után egy szavazási lehetõséget, hogy mennyire tetszett az embereknek az új útvonal a régihez képest, kérdés, hogy a mostani feszültségeket figyelembe véve ez lehetséges-e... :o
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Eerie
Amit ti képviseltek az már rég nem a bringázásról szól.
Nehogy azt próbáld megmagyarázni, hogy tizesével mentek oda hozzátok a teljesítõk, hogy az indulást tegyétek át Herendre mert nem tudnak Veszprémbõl elindulni????

Olvasd vissza a hozzászólásokat, és nyugodtan mond el miért akartátok kivinni az indulást a városból: pénz,pénz,pénz.

Ez motivált benneteket és nem a teljesítõk igényei.Különben miért történhet meg az, hogy másik szervezõvel is Herendrõl akar a túra indulni????

Kedves Pier!

A rajt-cél Veszprémbõl Herendre való költöztetése a mostani és eddigi Fõrendezõ, Sokhegyi Zsolt ötlete volt. A HBSE ugyan egyet tudott ezzel a változással érteni, de nem a HBSE ötlete volt.
Másik nagy tévedésed, hogy nem mi jöttünk rá, hogy kezdetektõl nem így akartuk, hanem szintén a Fõrendezõ.
Az tény, hogy a fõrendezõ továbbra is tagja a HBSE-nek, azonban éppen azért állt el a HBSE, mint egyesület a rendezéstõl 2009-ben, mert a fõrendezõ olyan kész tények elé állítótta a HBSE elnökségét, melyekkel a HBSE Tagsága nem tudott közösséget vállalni. Mi szívesen megrendeztük volna úgy is a Gázlót, ahogy az a kezdetektõl fogva volt, azonban ilyen opciót nem kaptunk a Fõrendezõ Úrtól.
A Fõrendezõ megmondta hogyan legyen a 2009-es Gázló és felajánlotta, hogy segíthetünk, ha nekünk tetszik így. A HBSE-nek nem tetszik így, ahogy most lesz, ezért a HBSE nem vesz részt a 2009-es Gázló szervezésében és lebonyolításában.
Vagyis, ha a 2009-es Gázló nem tetszik, akkor ne a HBSE-re tessék haragudni, hanem arra, aki a 2009-es Gázló TP-t rendezi.

Korábban is leírtam már, de leírom újra, hátha nem mindenki olvas vissza: a Gázlóból nincs bevétel. Nem kötelezõ elhinni, de a HBSE és Tagjai részére inkább anyagilag ráfizetés a Gázló, mint nyereséges. Aki azt mondja, hogy a HBSE a pénzért csinálta a Gázlót, vagy azt, hogy most a pénz miatt szállt ki, az erõsen közelíti a becsületsértést.

eerie a HBSE tagja és azt állápontot képviseli, amit a HBSE Tagsága is.

Barátsággal:
Zsoldos Éva
Happy Bike SE
Fõtitkár, Elnökségi tag

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nos, döntsön a valóság!
Mindenki, aki kételkedik, aki panaszkodik, stb...induljon el idén is, és aztán itt lehet szabadon dícsérni, vagy kritizálni. Biztos vagyok benne, hogy komoly munkát fektettek bele a szervezõk, hiszen egy nagy múlttal rendelkezõ TT-rõl van szó. Meglátjuk.
Régi Gázló vagy új Gázló, én azért kíváncsian várom. Elmegyek, hosszúra - mint mindig - de nosztalgiából biztos, hogy a régi távot is végig tekerem majd.
Ez már csak így lesz minden évben...:)

ps.:burce! Füldugó...:D

gazloman

gazloman

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
  • LocationVeszprém

Hol van Azso, Sokhegyi akik megmondanák az igazat???

Én megmondhatnám az igazat, de akkor jön AZso, és õ is megmondja a maga igazát. Aztán tegyél igazságot, ha tudsz.

Hamarosan publikus lesz a Gázló TP új webcíme, ahol a miérteket hanyagolni fogom, és inkább a hogyanokra koncentrálok. A július 11-et minden esetre írjátok fel a naptárba, mert az lesz az igazság napja.

gazloman (és nem titok: Sokhegyi Zsolt)

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Kikerültétek a hadiutat, mert a honvédség pénzt kért érte.OK ezt még megértem.
Helyette a szeméthegyek között kellett bemenni a városba...Köszi

És 11 év után amibõl ti csak 4 évet kaptatok rájöttök, hogy kompromisszum volt a Veszprémi indulás.

Szánalmas,szánalmas,szánalmas.
Hol van Azso, Sokhegyi akik megmondanák az igazat???

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Olvasd vissza a hozzászólásokat, és nyugodtan mond el miért akartátok kivinni az indulást a városból: pénz,pénz,pénz. Ez motivált benneteket és nem a teljesítõk igényei.

Pfff... Ez már tényleg a no comment kategória. Sajnállak.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Eerie
Amit ti képviseltek az már rég nem a bringázásról szól.
Nehogy azt próbáld megmagyarázni, hogy tizesével mentek oda hozzátok a teljesítõk, hogy az indulást tegyétek át Herendre mert nem tudnak Veszprémbõl elindulni????

Olvasd vissza a hozzászólásokat, és nyugodtan mond el miért akartátok kivinni az indulást a városból: pénz,pénz,pénz.

Ez motivált benneteket és nem a teljesítõk igényei.Különben miért történhet meg az, hogy másik szervezõvel is Herendrõl akar a túra indulni????

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Ühüm!

ps.: Majd viszek Nektek is egy keveset a "kolbászomból"! :D

Én meg énekelek! ;)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
---

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Hihetetlen mennyire nem érzed(érzitek) mirõl van itt szó:
"gázló nem jutalom a hosszútávosoknak, hanem a gázló hiánya igazságtalan büntetés a rövidtávosoknak"

Ügyesen levágtad a mondatom elejét és végét, teljesen megfordítva a mondanivalómat. Köszi :(

De értem mirõl van szó. És csak ismételni tudom magam. Nem csak te indulsz a Gázlón, nem csak a te véleményedet kell figyelembe venni, és mi sokkal több véleménnyel találkoztunk a TT-vel kapcsolatban, mint te valaha fogsz. Fogadd el kérlek, hogy más viszont örül az útvonalváltozásnak, minden egyes TT-n résztvevõ õsgázlósok is, és vannak olyanok is, akik az ítélkezést meghagyják a TT utánra. Neked a hosszú táv kihívás, de ismét nem csak te létezel, sokaknak elérhetetlen teljesítmény. Talán nem véletlen, hogy minden évben a rövidtávon indulnak többen. A TT neve pedig Gázló, ennek ellenére a gázlókat a többség nem is ismeri. Kérlek próbálj ne magadból kiindulni.

Igen, értem, hogy a Gázló hagyomány, hogyne érteném, egy vallásos körmenet. Én is többször indultam rajta, nekem is rengeteg jó élményem fûzõdik hozzá, én is többször szerveztem nagy lelkesedéssel, hogy mindannyian teljes elégedettséggel térjetek haza, és úgy érzem hozzájárultam ahhoz, hogy még inkább vallásos körmenetté váljon. Szóval teljesen alaptalanul beszéltek úgy, mintha én csak egy robot lennék, és csak nektek jelenthet sokat. Megkockáztatnám nekem még többet jelent, de semmi értelme nem lenne ezt méricskélni.

De hát ez van, minden változik, a Gázló útvonala változott már korábban is, és ismét csak ismételni tudom magam, a Gázló szülõatyja a kezdetektõl fogva el akarta vinni Veszprémbõl a startot. Ti még nem jártátok be új útvonalakat, ezért azt mondanám, hogy legyetek nyitottabbak, és érdemesebb lenne csak utólag panaszkodni, de mivel kiszálltunk a szervezésbõl, és a legújabb, egytávos útvonalat nem ismerem, ezért nem mondok semmit ;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
"minigázló" Június 28 (vasárnap)?
Balaton Bike Fest van akkor, nem tudom ez mennyire befolyásolja a jelen levõ fórumozókat...
elõtte nagyjából minden hétvégén van valami verseny.
ötletek egyéb idõpontra? (cross kovácsi vagy dirtpark kupa maratonnal egy idõben)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Most hallottam, hogy a Salzkammergut 200-at lerövidítik 70 km-esre, mert Bad Goisen nem bír el egy ekkora rendezvényt. De a neve Salz-200 marad, mert mégiscsak hagyomány, de így legalább a nagycsaládosok is letekerhetik.

A Gázló-körben én is benne vagyok. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem még csak a 3. lenne az idei, de most elbizonytalanodtam. Lehet, hogy ott leszek (leszünk) és a veszprémi szállás miatt számunkra ugyanúgy a régi táv lesz, de ez már így tényleg nem az igazi.
A rendezéssel, ellenõrzõpontok számával, ellátással, útvonallal tökéletesen elégedettek voltunk. Számunkra ezzel a távval, szinttel és útvonallal igen komoly rangot jelentett a TT teljesítése. Az meg külön jó volt, hogy elérhetõ távolságban is van.
Sajnálom, hogy így alakult.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ühüm!

Ne osztogasd, kevés az még magadnak is!:D
Tudod, HUMMER! Flottakedvezménnyel!:P

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Szerintem idén is ez lesz a menetrend, nem?
Persze csak akkor, ha Zsizsi végre nem dugdossa el elõlünk a nyeregcsõbe a kolbászt!:D

Ühüm!