Jelentkezz be Regisztrálj
Gázló Teljesítménytúra
Írta 2009. május 20. - 17:52
Semmi nosztalgia, vagy tüntetés, csak egyszerûen ott lesz a szállásunk.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2009. május 20. - 15:31
De a célban a kis kérdõívet, mely szerint hány korábbin vettél részt, és ez most hogy tetszett, továbbra is nagyon hasznosnak tartanám. Nem a szervezõk és volt szervezõk, hanem éppen a résztvevõk miatt, hogy jelezhessük, ha ez jobban tetszett, de "visszakérhessük" a hagyományos útvonalat, ha esetleg mégis az marad a nyerõ. Mert messze nem mindenki jut el ide a fórumra, hogy elmondhassa, mi a véleménye, és megintcsak nem mindenki fogja a tt után leírni és elküldeni a véleményét a szervezõknek...
Írta 2009. május 18. - 13:20
Én tanultam az elmúlt évekbõl, csak ezt sokan (szám szerint hatvanketten) nem akarták nekem elhinni.
gazloman
khm-khm.
ennél talán kicsit árnyaltabb a kép...
Az ultimátum az ultimátum, bármilyen névvel próbálja is meg valaki palástolni - 62 ember nem szeret 1 embertõl ultimátumot kapni, különsen titkosat nem. Demokrácia pártiak vagyunk.
Szeretném, ha ezzel a téma ilyen vonulata le is zárulna és innentõl kezdve valóban csak és kizárólag a Gázlóról szólna ez a fórum-téma.
Elõre is köszönöm.
Vigyázat! Nagyfeszültség!
evvagyokén,
Írta 2009. május 16. - 08:02
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2009. május 16. - 06:15
Írta 2009. május 15. - 23:44
ahogy visszanéztem a Polar progiban az idõket, a vinyei ellenõrzõpont 75 km-nél volt, s kerek 3 óra alatt értem oda.
ha jól emlékszem 11.30-kor nyitott.
Na igen. 77 km-nél volt Vinye, és délben nyitott. 2009-ben 62 kilométernél lesz, és 9:45-kor nyit. Huszonhatos átlaggal két és negyed óra kell odáig. Fél nyolcas indulással pont jó.
Én tanultam az elmúlt évekbõl, csak ezt sokan (szám szerint hatvanketten) nem akarták nekem elhinni.
Ugyan még nincs teljesen készen, de már publikus, úgyhogy ha ráértek, kukkantsatok már be ide:
http://w3.hdsnet.hu/gazlo
gazloman
Írta 2009. május 15. - 23:22
ahogy visszanéztem a Polar progiban az idõket, a vinyei ellenõrzõpont 75 km-nél volt, s kerek 3 óra alatt értem oda.Tavaly valami bibi lehetett azzal a nyitással, mivel az átlagsebességre történõ nyitás 7 órától számolandó. Ha jól emlékszem, tavaly 21 km/h-ra nyitottak a pontok, és nem volt szakaszonkénti szórás sem kiszámítva, de egy negyed kilences indulással és 26-os átlaggal a vinyei pontot mindenképpen nyitva kellett volna találnod.
ha jól emlékszem 11.30-kor nyitott.
nem kötekedésbõl írok ám ilyeneket, csak hátha segítek rávilágítani egy olyan pontra, amire eddig nem gondoltatok...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. május 15. - 08:52
és ha egy ellenõrzõ pontra korábban érkezem, mint hogy kinyitna?
tavaly 8:14-kor indultam, de pl. Vinyén
25-ös átlag jött ki a teljes útra).
jól értelmeztem, hogy ott találom az összes ellenõrzõpontot ugye?
Tavaly valami bibi lehetett azzal a nyitással, mivel az átlagsebességre történõ nyitás 7 órától számolandó. Ha jól emlékszem, tavaly 21 km/h-ra nyitottak a pontok, és nem volt szakaszonkénti szórás sem kiszámítva, de egy negyed kilences indulással és 26-os átlaggal a vinyei pontot mindenképpen nyitva kellett volna találnod.
Majd összeütök egy kis számolótáblát, amely egy 23-nál magasabb átlaggal számolva kiköpi, hogy a tavalyi top 10 legkorábban mikor indulhat el, ha nyitva akarja találni az összes pontot.
Henger külön eset, õ a 2 körével nem találhat nyitva minden pontot.
Írta 2009. május 15. - 07:41
és ha egy ellenõrzõ pontra korábban érkezem, mint hogy kinyitna?2009-ben 23 km/h átlagsebességre nyitnak a pontok, és 11 km/h átlagra zárnak. Ez szakaszonként változik, de átlagban így lesz.
tavaly 8:14-kor indultam, de pl. Vinyén csak pecsétet tudtam kérni a Pokol csárdában, mert korábban érkeztem. (kicsit több, mint 25-ös átlag jött ki a teljes útra).
jól értelmeztem, hogy ha idén is ekkor indulok, akkor ott találom az összes ellenõrzõpontot ugye?
köszi
andris
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. május 14. - 23:51
Nekem csak az a kérdésem, hogy mehetek-e 2 kört?
2007-ben a 90-en 23,45-ös, a 130-on 21,9-es átlagot mentél. A kettõ összevonva 22,675 km/h. Ez csak átlag, hiszen a Kõrisre felfelé nyilván nem ennyit mentél, Vinyére lefelé pedig szintén valami más sebességet vehettél. Ezt te tudod.
2009-ben 23 km/h átlagsebességre nyitnak a pontok, és 11 km/h átlagra zárnak. Ez szakaszonként változik, de átlagban így lesz.
Egy 7:30-as indulással az elsõ körben már biztosan nyitva találsz minden pontot, ellenben a második körben csak a vinyei pont lesz az elsõ nyitva tartó ellenõrzõállomás, mivel oda 14 óra 53-kor kell a pontos átlag szerint megérkezned, a pont pedig 15 óráig van nyitva.
Ha nagyon (de akkor nagyon!) belehúzol, akkor még a 13:30-as Kõris-hegyi zárást is elérheted. A pontos átlagot tartva a 14:01 perces érkezéssel azt már lekésed. De ha bele tudsz húzni, akkor az is megvan. Korábbi pontot viszont már semmiképpen nem találsz nyitva a második körben.
Külön a kedvedért készítettem egy excel-táblát, azzal számoltam ki a különféle indulási idõpontokat. Ha korábban indulsz, akkor még nem találsz nyitva pontokat, ha késõbb, akkor pedig akár Vinyérõl is lekéshetsz. Azt meg nyilván nem kell magyaráznom, hogy a két legfontosabb ellenõrzõpont a Kõris-hegy és Vinye, aki ezeket érinti, valószínûleg tényleg végigment az útvonalon. A többi pont csak töltelék.
Tehát a kétkörös Gázló TP-hez a 7:30-as herendi indulást javaslom. Ezzel nyilván azt is elárultam, hogy semmi akadálya a kétkörös mutatványnak. Elõtte viszont mindenképpen alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy a 9 óra 23 percnyi agymenést saját kockázatodra és felelõsségedre vállalod, és adott esetben a mentõhelikoptert, a halottkémet és a koporsóst nem a rendezõ fogja fizetni.
Így megfelel?
gazloman
Írta 2009. május 14. - 21:58
eerie
Azért ennél sokkal de sokkal szerényebben.
Volt ,van, lesz Gázló a HBSE nélkül is.
Attól tartok már megint félreértettél Én legalábbis nem értem ezt most megint miért írtad. De azt hiszem mindegy is...
vendég_pier_*
Írta 2009. május 14. - 21:57
Azért ennél sokkal de sokkal szerényebben.
Volt ,van, lesz Gázló a HBSE nélkül is.
Írta 2009. május 14. - 08:46
Nekem csak az a kérdésem, hogy mehetek-e 2 kört?
Tõlem 3-at is
hívd fel a fõrendezõt és kérdezd meg tõle
Szép napot
evvagyokén,
Írta 2009. május 14. - 00:21
Race, no Rest!
Írta 2009. május 13. - 19:38
Ez a vita nagyon erdekes, csak azt nem tudom, mi kozom van mindehhez. Sem HBSE tag, sem Gazlo rendezo nem vagyok. Ha osszeultok, talan 10 perc alatt tisztaznatok a felreerteseiteket.
Kedves Bruce!
Én lennék, a legboldogabb, ha elegendõ lenne/lett volna kitenni egy nyiltkozatot és abból mindenki értené mirõl van szó. Azért van itt errõl szó, kérdések merültek itt fel, néha pedig félreértelmezések. A kérdésekre illik válaszolni, a félreértéseket, pedig szeretem tisztázni.
Én is abban bízom, hogy most már tisztább a kép, de amíg kérdés merül fel, addig kutya kötelességünk válaszolni rá.
Nyilvánvaló és egyértelmû, hogy a berken belüli (fõrendezõ contra HBSE) problémáinkat természetesen leültünk megbeszélni mielõtt meghoztunk egy ilyen horderejû döntést. Azonban a fórum tagjaival eléggé nehézkes lenne leülni beszélgetni. Jogosnak érzem a fórumozók azon igényét, hogy kíváncsiak a miértre és a hogyanra. Magam részérõl állok elébe, ha megszervezed, hogy mind a 400 (2008-as) Gázló induló eljöjjön, hogy feltegye a kérdéseit a miértre vonatkozóan
evvagyokén,
Írta 2009. május 13. - 15:27
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2009. május 13. - 11:51
Eerie a HBSE saját ötleteként tálalta a herendi indulást.(meg egyéb naívságot)
Nem csoda, hogy ezt mondod, jócskán elragadtak az indulataid, és az alaptalan, durva sértegetéseid közepette a kezdetektõl fogva vagy nem is akartad megérteni mit írok, vagy direkt ferdítetted el a szavaimat. De akkor segítek kicsit, nézzük hogyan is tálaltam saját ötletként a herendi indulást.
"és ismét csak ismételni tudom magam, a Gázló szülõatyja a kezdetektõl fogva el akarta vinni Veszprémbõl a startot"
"A Gázló elõbb-utóbb kiköltözött volna Veszprémbõl, ha benne lett volna a HBSE, ha nem"
"a Gázló fõrendezõje a kezdektõl fogva kényszerû kompromisszumnak tartotta a Veszprémi indulást"
1. Gázló szülõatyja, a Gázló fõrendezõje = Sokhegyi Zsolt
2. Sokhegyi Zsolt != HBSE
Capisce?
egyéb nyalánkságok alatt nem tudom pontosan mit értesz.
Azt én sem, de õ naívságot írt
Írta 2009. május 12. - 08:58
clio
Most akkor kinél az igazság?
Ja, és ha nálad akkor maximálisan egyetértek!!!
Pier,
szerintem eerie nem tálalta a HBSE ötleteként a herendi indulást - egyéb nyalánkságok alatt nem tudom pontosan mit értesz.
A nyilatkozatban (amit ide Boca rakott be) szerepelnek a HBSE alapelvei a Gázlóval kapcsolatban. Az, hogy egy alapelvben valami szerepel, nem egyenlõ azzal, hogy azt feltétlenül a HBSE találta ki, pusztán azt jelnti, hogy azon elvekkel egyetért. Az, hogy egy szövegben együtt szerepelnek a "HBSE alapelvei" és az, hogy az "álláspontok nem közeledtek" még nem feltétlenül jelenti azt, hogy semmiben nem értett egyet a két fél .
A Herendre költözés a fõrendezõ 5lete volt, de azzal a HBSE egyet tudott érteni. A rajt-cél költöztetés automatikusan maga után vonja az útvonal változásást. Itt már erõsen különböztek az irányelvek, ami önmagában még nem feltétlenül lett volna baj.
Szerintem pusztán félreértetted eerie-t, esetleg a nyilatkozatot, mert nem objektíven olvastad, hanem az elsõ sokk hatása alatt.
Az igazság ebben a helyzetben értelmezhetetlen fogalom. Itt most nem igazságról van szó, hanem bizonyos elvekrõl - nem pusztán a Gázlóval kapcsolatos irányelvekrõl, hanem egyéb alapelvekrõl is.
Örülök, ha sikerült tisztázni a helyzetet
evvagyokén,
Írta 2009. május 11. - 21:15
clio
Most akkor kinél az igazság?
Ja, és ha nálad akkor maximálisan egyetértek!!!
Kedves Pier. Végre valamivel egyetértesz.
Próbálj örülni annak, hogy lesz Gázló, még ha változik is a nyomvonala.
A puding próbája az evés. Kritikáidat tartsd a túra utánra és ha még akkor is kikívánkozik belõled a bírálat, hát ne fogd vissza magad!
Az meg hogy mi álla változás hátterébe, az meg a szervezõk belsõ ügye, amire vagy így- vagy úgy de pont került. Ezt el kell fogadnunk!
Az igazság meg úgy is odaát van!
http://laciklon.fotoalbum.hu/index
Írta 2009. május 11. - 20:42
A sebesség mindent megold.