ok.oksa
találjuk ki, aztán híreszteljük jól
"minigázló"
Jelentkezz be Regisztrálj
Gázló Teljesítménytúra
Posted 2009. May 08. - 21:59
Posted 2009. May 08. - 21:53
oksaMost folyamatosan versenyek, pályabejárások vannak. Valamikor a Komló maraton után.
találjuk ki, aztán híreszteljük jól
"minigázló"
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2009. May 08. - 21:49
Most folyamatosan versenyek, pályabejárások vannak. Valamikor a Komló maraton után.támogatom ezt a "szervezetten-szervezetlenül" túrát.
a Bakonyban máskor is tudok bringázni, de mivel jelöltek nekünk egy nagyon kellemes útvonalat, idén 4x vágok (vágtam volna) neki, hogy javítsak az idõmön.
Jani
mikor menjünk egy Gázló kört? (olyan erõs túramenetben)
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. May 08. - 21:38
Nekem minden évben kihívás, hogy mennyi idõ alatt tudom teljesíteni, én a teljesítmény oldaláról nézem, a túra része nem igazán érdekel. Idén úgy látszik nem szervezett formában kell letekernem a távot. Ettõl függetlenül még lehet, hogy elmegyek a Gázló 2.0-ra is.
Esetleg még azt is meg lehetne oldani, hogy szervezetten megyünk szervezetlenül. Sõt még olyat is lehetne, hogy mindenki maga méri az idejét és egy honlapra mindenki beírja, hogy mikor mennyi idõ alatt teljesítette (becsület tt).
támogatom ezt a "szervezetten-szervezetlenül" túrát.
a Bakonyban máskor is tudok bringázni, de mivel jelöltek nekünk egy nagyon kellemes útvonalat, idén 4x vágok (vágtam volna) neki, hogy javítsak az idõmön.
Jani
mikor menjünk egy Gázló kört? (olyan erõs túramenetben)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2009. May 08. - 21:27
Ha már Herendrõl indul és nem veszprémbe érkezik az már nem Gázló. Más indulási/érkezési hely más útvonal.:mad:
Én tavaly indultam rajta elõször, rövidtávot terveztem, de az ismerõsök rábeszéltek a hosszúra és nem bántam meg. Igaz a kõrisnek felfelé már görcsöltem, de Vinyén isteni volt a pokol csárdában a gulyás és a sör, majd visszafelé a Hajag vett ki belõlem rendesen, de végigcsináltam! és büszkeség töltött el, ha hullafáradtan is de szintidõn belül beértem a célba és ott mosolyogva és tapssal fogadtak a szervezõk.
Szerintem azért nem kell Herendrõl indítani, hogy a rövidtávosok is "gázoljanak" és azt sem hiszem hogy kinõtte volna a megyeszékhelyet. Egy szó mint száz ettõl függetlenül az új útvonalat is végig fogom járni, de a "rendes" gázló útvonalat is végig kell tekerni egy évben egyszer az biztos.
vendég_pier_*
Posted 2009. May 08. - 20:42
Hihetetlen mennyire nem érzed(érzitek) mirõl van itt szó:
"gázló nem jutalom a hosszútávosoknak, hanem a gázló hiánya igazságtalan büntetés a rövidtávosoknak"
A Gázló kihívás, és nem arról szól, hogy pünkösdkor két nap alatt bejárjátok a túra útvonalát.
Évekig egyre tökéletesebb módon szerveztétek meg a Gázlót, ezt a szintet kellett volna tartani és nem azon erõlködni, hogy kivigyétek Veszprémbõl az indulást, mert....
"én személy szerint arra törekednék, hogy minél több résztvevõ tapasztalhassa meg a gázlózás örömét"
Akkor szervezz egy túrát a Cuha-völgybe és ne azon erõlködj, hogy egy tradicionális kerékpáros megmozdulás útvonalát megváltoztasd.
Szerintem.
Posted 2009. May 08. - 20:25
Tavaly nem tudtam elmenni, már nem emlékszem, hogy miért.
De rá egy hétre összeálltunk vagy öten, és végigmentünk, Veszprémtõl-Veszprémig.
Szerintem idén is ez lesz a menetrend, nem?
Persze csak akkor, ha Zsizsi végre nem dugdossa el elõlünk a nyeregcsõbe a kolbászt!
Posted 2009. May 08. - 19:57
Ha nem az a hely, nem az a táv, nem az az útvonal, akkor már nem az a TT.
Aki ismerte, tudta mi vár rá a rajt helyen, a távon.
Számtalan verseny van Mo.-on, és a világban, de a tíz év már komoly tradíciót jelent. Kevesen tudják ezt felmutatni, és mivel a Gázló TT-nek indult, és az is maradt, így senki sem várt tõle olyan rendezési színvonalat, mint egy VK-futamon. Családias hangulatot, közvetlenséget, barátias légkört igen.
Bár nem ismerem a pontos körülményeket, és nem tudom, mi Veszprém város hozzáállása a helyzethez, de én - is - sajnálom, hogy vége van egy hagyománynak!
Posted 2009. May 08. - 19:26
A Gázlót úgy szerettük ahogy volt. Senkit nem zavart az eleje, meg a parkolás sem.
Amit, ahogy csináltatok, az úgy volt jó. Szerettük.
Az elmúlt tíz évben hagyományt teremtett. Értitek? HAGYOMÁNYT.
Olyan mint a vallásos embereknek a körmenet.
Lehet persze más útvonalon rendezni, meg minden, de az már egy másik Gázló.
Tavaly nem tudtam elmenni, már nem emlékszem, hogy miért.
De rá egy hétre összeálltunk vagy öten, és végigmentünk, Veszprémtõl-Veszprémig.
Fel sem merült, hogy Herendre menjünk.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Posted 2009. May 08. - 17:35
én megyek a herendi indulósra is.
Posted 2009. May 08. - 12:55
Számomra a Gázló, azzal az útvonallal egyenlõ, ami az elmúlt 4 évben volt. Lehet, hogy az új út szebb, jobb, stb. lesz, de az számomra akkor sem a Gázló, esetleg Gázló 2.0.
Nekem minden évben kihívás, hogy mennyi idõ alatt tudom teljesíteni, én a teljesítmény oldaláról nézem, a túra része nem igazán érdekel. Idén úgy látszik nem szervezett formában kell letekernem a távot. Ettõl függetlenül még lehet, hogy elmegyek a Gázló 2.0-ra is.
Esetleg még azt is meg lehetne oldani, hogy szervezetten megyünk szervezetlenül. Sõt még olyat is lehetne, hogy mindenki maga méri az idejét és egy honlapra mindenki beírja, hogy mikor mennyi idõ alatt teljesítette (becsület tt).
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. May 08. - 12:16
Bár igaz az nem derült ki eddig, hogy a 108 km, ami gondolom Kõrisheggyel együtt annyi, mennyire jön ki a hegy nélkül, távban és szintben. Valaki, aki ismeri a környéket, tudna saccolni?
Szintben mintegy 300m a különbség. Távolságban a két útvonal kb. ugyanannyi, ha az alternatíva a Bakonybél - Kisszépalmapuszta útvonalat jelenti. Az igaz, hogy mivel végig aszfalt és kevésbé emelkedik, kb. fele idõ alatt letekerhetõ.
Posted 2009. May 08. - 11:57
(has)Pókember: Tt-re azért megy az ember, hogy teljesítse szabályosan, a többiekkel együtt - én legalábbis. Ha egyébként túrázhatnékom támad, akkor el tudok menni a környékre pár napra, akár letekerni bármelyik mostani vagy ezután tervezett Gázló távját vagy naponta háromszor átcsapatni a gázlókon, a hegyek mindig ott vannak. De itt pont az a lényeg, hogy a sok más ismerõs és ismeretlen emberrel együtt lehet menni, ez ad különbséget egy átlagos túrához képest és ezért érzem szükségesnek az induláshoz hogy tudjam, szépen szabályosan végig tudom tekerni a távot.
Bár igaz az nem derült ki eddig, hogy a 108 km, ami gondolom Kõrisheggyel együtt annyi, mennyire jön ki a hegy nélkül, távban és szintben. Valaki, aki ismeri a környéket, tudna saccolni?
Posted 2009. May 08. - 10:14
Egyébként Eerie: A kiesett 30 kilométeres rész pótlására, a szép erdõs részre én nem látok utalást az általad bemásolt fõrendezõi nyilatkozatban.
Igen, ezt én kevertem össze, a saját útvonalunk járt a fejemben, a jelenlegi elképzelésrõl nem tudok nyilatkozni. Mindenesetre ebben az esetben sem hangoztatnék elõítéleteket amíg nem jártam az új útvonalon.
Posted 2009. May 08. - 10:07
Csak egy ötlet.
Posted 2009. May 08. - 10:02
Úgy érzem van egy kis félreértés ami a távokat illeti. Egyfelõl a HBSE továbbra is két távot szeretett volna, egy 85km/1400m és egy 110km/1900m útvonal volt kialakulóban, az engedélyek beszerezhetõségének függvényében. Sokhegyi Zsolt fog egyetlen útvonalas Gázlót rendezni idén (opcionálisan Kõris-hegy nélkül).
Másfelõl persze, lehet azt mondani, hogy a gázló motiváció volt, és az ember arra gyúr, hogy elõbb utóbb meglesz a hosszú táv is. Igen, ha magatokból indultok ki. Vannak azonban olyan bringások, akiknek a rövid távon vannak a határaik, soha nem lesz meg nekik a hosszú táv, nem is tervezik, és vannak olyanok is, akik meg tudnák csinálni, de csak túl nagy szenvedés árán. Úgyhogy fel lehet ezt fogni akár fordítva is, a gázló nem jutalom a hosszútávosoknak, hanem a gázló hiánya igazságtalan büntetés a rövidtávosoknak. Én nem gondolom így, de ha már választani kell, akkor én személy szerint arra törekednék, hogy minél több résztvevõ tapasztalhassa meg a gázlózás örömét. Például mindenki, aki eljött. Csak azért, mert egy család 12 éves gyerekekkel indul, még had sikongathassanak a gyerkõcök is a gázlókon áttekerve. Szerintem.
Posted 2009. May 08. - 09:59
Esetleg mert nem biztos, hogy mindenki olyan nagy és erõs, hogy meg se kottyan neki 108 km + 2x Veszprém-Herend táv... Magamból indultam ki, a 90 oké volt, ez az elõbbi táv már "kicsit" azért több lenne. De tényleg remélem, hogy egyedül vagyok ezzel a gonddal.
Ha nem megy a hosszútáv, akkor ugyanúgy visszafordulhatsz Bakonybélnél, ahogy eddig is. Sõt, most már legálisan kikerülheted a Kõris-hegyet, így annyival is könnyebb az útvonal.
Max. nem kapsz plecsnit. De gondolom nem azért túráztok.
Posted 2009. May 08. - 09:53
Áruljátok már el, miért kell a herendi indulás miatt lemondani a veszprémi szállást? Így még az is megmarad, hogy reggel Veszprémbõl tekerhettek ki a régi Gázló útvonalon Herendre, este meg vissza ugyanarra. Tehát mégiscsak végigmehettek a hosszabb távon...
Esetleg mert nem biztos, hogy mindenki olyan nagy és erõs, hogy meg se kottyan neki 108 km + 2x Veszprém-Herend táv... Magamból indultam ki, a 90 oké volt, ez az elõbbi táv már "kicsit" azért több lenne. De tényleg remélem, hogy egyedül vagyok ezzel a gonddal.
Posted 2009. May 08. - 09:49
Posted 2009. May 08. - 09:45
Látod, mennyire nem érted mirõl van szó.
Unalmas zötykölõdés szerinted Márkóig?Igen, de ez is hozzátartozik a túrához.
"_mások_ viszont talán örülni fognak az unalmas zötykölõdés helyére kerülõ szép erdõs részeknek"
Az a baj, hogy miközben minket vádolsz tudatlansággal, csak a saját fejeddel gondolkodsz. Ami érthetõ, mindenki magából indul ki, csakhogy veled ellentétben mi a vélemények szélesebb palettájával találkozunk. Többet között olyanokkal is, akik útálták. Ezért írtam amit, nem a saját véleményem volt. Kérlek fogadd el, hogy mások máshogy gondolkoznak.
De ez egyébként is meddõ vita, és nem is értem miért vitatkozol velem. A Gázló elõbb-utóbb kiköltözött volna Veszprémbõl, ha benne lett volna a HBSE, ha nem. Értem, hogy te írtózol a változtatásoktól, de vannak akik örülnek neki. Biztos vagyok benne, hogy olyanok is szép számmal akadnak, akik kivárnak, és majd csak utólag, a megtett túra után ítélkeznek. Szerintem nem gondolkoznak rosszul...