Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szilvásvárad maraton 2006. május 28.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
386 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Nono ne durvítsuk túl a BMet. Csak 99%ban volt sár, mert a reptér fûves része nagyon szupi volt, sármentes. A Bükk nem lehet olyan gáz mint a Budai Hg. Tavaly elõtt is esett esõ Bükk Marcin és tekerhetõ volt végig.

hát ha szilvás olyan lesz mint a tavalyi bükk akkor simán lehet térdre borulni a pályát illetõen.szerintem a tavalyi bükk jó volt.amúgy meg lehet sár csak ne tapadjon.az átfolyások meg külön élmény mikor beleszáguld az ember a "bio"-frissitõbe:D
gyí-gyí-gyí!77km ehh,de várom...

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Sonáj: olvasom, hogy Te is indulsz! Ööm éés bodotttád!

Szerettem volna menni, de egyre reménytelenebbnek látszik, hogy eljutok, mivel egyedül felmenni... ilyen árak mellett... :( :( :(

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kövezés ON

Elnézést kérek, ferdítettem:
Anno a bélapátfalvai aszfaltos szerpentinen lefele olyan 40 km/h-val kicsúsztam és a bringa jobb oldalán a kormány, pedál és a váltó ért le, azok lassítottak (plusz a bõröm, illetve az inkáb mínusz :P). Amikor megálltam (Lens épp elszáguldott melletem, egy heló Charon kiáltással :D), és felkeltem, csak azt láttam, hogy olyan kinézetre, mint aminek nekimentek egy reszelõvel.
Elkezdtem tekerni és tökéletesen váltott, csak a kónusz fel esõ két fokozat nem ment - késõbb kiderült, hog azért, mert a váltótartó fül befele hajlott.
Katonasírok sár, esõ szakad, tökéletesen váltott terhelés alatt is. Cél elõtti saras út - tökéletes, bár a gumim szedte a sarat. Aztán a párás - esõs - saras szemüvegnek hála nem láttam, hogy mibe megyek bele. Olyan agyagba, ami speedbike méretûre növelte a kerekeimet... Aztán megpróbáltam tovább tekerni, illetve elindulni és ekkor leszakítottam a váltót egy hatalmas sárkupac közepén.
Megjegyzem azóta is minden bringára XT hátsó váltót veszek, ajánlok. Nincs az a váltó, ami túlélte volna azt a gyalázatot, amit én mûveltem ezzel.

Kövezés OFF

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jaja, de 2.1-essel csak a mazo-vonal hívei jöjjenek. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tanács:

Ha nincs igazi sárgumija az embernek, akkor vegye elõ a legkeskenyebb (1.5-1.7-1.9) és legritkább mintás gumiját és használja azt.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
77 km-re neveztem, már kezdem megbánni. A Budán 7 órát mentem a 40-en, tavaly 7 óra volt a Szilvás is, az elsõ 30 km 4 óra, aztán 3 alatt a másik 40. És akkor még volt valami kondim.
Szóval kemény lesz.

Minden esetre szombat dél körül érkezünk és napsütéses szép idõt kérünk!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az hogy sár lesz, tutkó, az, hogy jó idõ, azt meg remélni kell. Azért nem ugyanaz a sár 10 fokban és szitáló esõben, mint 25 fokos napos idõben. Már lelkileg.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
A sár és a váltó viszonya kb. olyan, mint a hurrikán és a vitorláshajó kapcsolata. Nincs jó hajó, csak szerencsés...:) :)

Különben elõre utálom, ha ez az év is saras-dagonyás maratonokat vonultat majd fel. Eddig azért az arány elég szomorú...
Fõleg, merthogy Szilvásra is felvonulok például családostul, két nap szállás, komoly pézke benzinre meg autópálya vignyettára, meg a felszerelést is karbantartja az emberke, aztán meg "Fáájjjeeeeer..." és indulhat a szándékos és nem kicsi amortizáció. Gép, ember, minden...
Ja, és a dashboardom szerint ma is esett Szilváson, elég hosszú ideig...:(
Most nem esik, az igaz, de +9 fok van, meg borús trutyi. Merthogy így jól szárad...
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Látom sokan foglalkoztok a gumi kérdéssel.
Pana Fire XC Pro 2.1 túl széles lesz?
Sokat saraztam már vele és ahol már az a baj, h nem fér el a sár, ott már alapból elég nagy gondok vannak. Valaki tud ajánlani jobbat esetleg, vagy elmerjek indulni ezzel a középtávon?
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Hétvégén láttam pannon marcin egy sram (asszem x9) váltót, amit csúnyán legyalázott a sár. Szegényem derékbatört...

Buda Maratonon nekem is megadta magát az x9-esem, pontosabban sikerült letörnöm a váltófület (szerencsére cserélhetõ volt).
Mint utólag elmagyarázták én voltam a hülye, mert egyszerre kettõt váltottam, "nem hagytam, h kidolgozza a sarat".
Azóta sem az igazi a váltás, kicsit el is hajolt a váltó is, ráadásul sztem vmi a rugóval sem stimmel.
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Akkor az biztos nem egy SRAM váltó volt. Mert abban az esetben Õ törte volna el a sarat... :-)

Hétvégén láttam pannon marcin egy sram (asszem x9) váltót, amit csúnyán legyalázott a sár. Szegényem derékbatört...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Most indulok itt elõször hosszútávon... sajnos nem tudtam bejárni a pályát, minden összefogott azellen hogy le tudjak jutni. Viszont szinte pár km kivételével tekertem már az utvonalon, csak egyben nem. kérdésem; hosszútávon jól gondolom hogy a Szarvaskõi patakátkelés utáni fölfelé a legnagyobb sz0p@s??? :D

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Végül is a Buda marci 100% sár, a Szilvás meg mondjuk csak 40% :-)

Nono ne durvítsuk túl a BMet. Csak 99%ban volt sár, mert a reptér fûves része nagyon szupi volt, sármentes. A Bükk nem lehet olyan gáz mint a Budai Hg. Tavaly elõtt is esett esõ Bükk Marcin és tekerhetõ volt végig.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
ASB - "elvileg" felüthetetlen...valami speckó oldalfala / pereme van...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Charon tudna mesélni a sárbandefektszerelésrõl :D

Fújd fel jól ;)

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Balage_:
A Pana Smoke szerintem is gáz, én egy 1.8"-as Fire Mud-ról beszéltem...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is 1.8"-as Fire Mud-dal megyek majd asszem. Bár az meg a kövesen megaszopás, mert viszonylag gizda, így jól fel kell fújni.

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
Na akkor most legyek okos kos... Savanyugabi szerint gáz a Pana smoke, Dante viszont jónak tartja. Hmmm, most nekem az van, de ahogy az idõt elnézem, valószínûleg marad is :-) B

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Tecsek! Mi az hogy Zed+ eccsaj!!!!!! Ezt kikértem magamnak.

Hétvégén szerintem megaszopás lesz, épp most szerzek be új gumit. Csak mivel sok lesz a betonos szakasz is, direkt nem sárgumma lesz, mert azzal tök rossz lenne evickélni szikláson, betonoson. Szóval inkább benevezek egy 1.8-as Maxis valamire. Zed használta, szerinte az sárban is elég jól megállja a helyét, mert vékony és mert a ritkás mintája kiszórja a sarat, de jól kapaszkodik.

Charon: a shimano mégiscsak shimano. ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Azok a döngölt dózerutak ázottan annyira meg birják fogni a komoly mintázattal rendelkezõ gumikat, /pana smoke+dart/ hogy csak na...
Becsapós, mert nem ragad, nem agyagos, hanem tökkéletesen belesüpped a gumma mintázata, szal, szinte ha leszállsz, megáll magától..

Ez igaz, de a Bánkúti kunkort (Ördögoldal) végig tolhatod egy semislick-kel, ha sár van...a maraton végérõl nem is beszélve.