Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szilvásvárad maraton 2006. május 28.

- - - - -

• Please log in to reply
386 replies to this topic

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Nekem van Sopeedblasterem, de szerintem sárban, sziklán, fõleg ha vizes, semmit se ér.

az egy dolog. amugy szerintem lehet vele haladni sárban, nekem legalábbis ment... :D viszont ha olvastad én hosszútávon gondolkodok, ahol viszont rengeteg lesz a murva meg a döngölt, meg stb. de lehet hogy Cinder lesz belõle...

a twistert viszont nem merném megkockáztatni... És nem a kipörgés miatt, hanem a lefelék miatt... :S :D

RideSTRONG

RideSTRONG

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
A topic kicsit gumitopic jelleget öltött...:)
Ami pozitív, hogy most ragyog a nap az egész ország felett szinte, szellõ is van, száradnak az ösvények!

Gumiról: Nálam Michelin Country Trail, 1.95 elöl-hátul, csak forgásirány-specifikusan. (hátulra fordítva kell feltenni...)
Ez egy viszonylag könnyû mindenes gumi (520g), sárban a német bikemag 4csillagot adott neki a hatból. Az azért is jó, mert a kimondott sárgumik közül is kapott néhány tipus mondjuk hármat.... Ára nagyon OK, a Decathlonban könnyen beszerezhetõ. Van egy kimondottan "sáros" tesója is, ez a Country Trail Mud, de sárban szinte ugyanazt a minõsítést kapta, viszont egyéb területeken meg sokkal lemaradt a "sima" tesójától, tehát nem éri meg.

Különben a gumiról annyit, hogy egy kész kerékszetten vettem, ez volt rajta gyárilag. Elsõ gondolatom volt, hogy le akartam cserélni, de elõtte mentem vele néhányaszor lustasági okokból. Na most ott tartok, hogy gumicsere-project egyenlõre törölve! :)
"Minden fejben dõl el..." LIVESTRONG, THINKSTRONG, RIDESTRONG!

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Szerintem nem hülyeség. Kipörögne mint állat, de nagyon pici a mintázata, ezért nem is igazán tudna eltömõdni. Kérdezd hozét, õ sárban mindig semi-slick-kel megy, de sokaknak beválnak a kismintás gumik.

Tavaly én is Conti Exp. Pro-t használtam végig. Amire figyelni kell a kis mintázat miatt, hogy sárban jobban csúszik, mint nagyobb mintás társai és ami általánosan minden idõjárásra igaz, hogy kanyarban nagy sebességnél gondjai vannak. Ezeket is figyelembe véve egy elég jó gumi pláne az árát, súlyát, tartósságt nézve - hobby tekerésre, edzésre szuper, komoly versenyzésre döntött kanyarokkal meg nem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Az aprómintás Conti. Twister pro?
Nagyon csúszkálna?
Valaki próbálta?
ÜDV

Szerintem nem hülyeség. Kipörögne mint állat, de nagyon pici a mintázata, ezért nem is igazán tudna eltömõdni. Kérdezd hozét, õ sárban mindig semi-slick-kel megy, de sokaknak beválnak a kismintás gumik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

na csakhogy bedobjak én is egy fordulatot az össznépi gumizásba... :D szóval van egy gumi ami egész jól elmegy dzsuvába, száraz terepen igen jó, aszfalton pedig terep gumihoz képest hihetetlen... de tényleg. És mindössze kb 2400Ft körül van. csak hogy el ne ringatózzunk, egyetlen baja hogy nehéz. ez pedig nem más mint a 1.8-as (~1.7 igazán) Panaracer Speedblaster... Én vagy ezzel vagy a Panaracer Cinderrel nyomulok majd...

Nekem van Sopeedblasterem, de szerintem sárban, sziklán, fõleg ha vizes, semmit se ér.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

csalloa

csalloa

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Na, vki meséljen nekem errõl a Pana Speedblasterrõl???
Tényleg jó? A biker honlapon csak 1,95öset írtak, van keskenyebb is?
Köszi!

Nekem 1.75-ös van. Párom bringájára raktam fel márciusban. Szimpatikus gumi, nekem a súlyával sincs semmi bajom. (könnyebb mint a Fire Xc) Nedves talajon, vizes köves úton még nem használtam,nem tudom mennyire megbízható.

Conti Twister Pro-t én nem tenném fel. Egy ideig használtam pár éve és nagyon rosszak a tapasztalataim. De persze ez lehet teljesen szubjektív.
Mert ez így van jól.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Az aprómintás Conti. Twister pro?
Nagyon csúszkálna?
Valaki próbálta?
ÜDV
Team Heavy Pedál Szeged

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Na, vki meséljen nekem errõl a Pana Speedblasterrõl???
Tényleg jó? A biker honlapon csak 1,95öset írtak, van keskenyebb is?
Köszi!
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Le kell tojni, hogy saras. Ha képes vagy ettõl elvonatkoztatni, s nem érdekel túlságosan, hogy 40 gramm agyagot is beépítesz defektjavításnál a kerékbe, akkor minden sima ügy - csináld úgy, mintha normális idõben szerelnél. Én versenyen nem szívóznék nejlonzacskókkal.

Z-max tényleg felejtõs, mert tömõdik. Bár az 1.7"-es még egész jó kis sárban.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Van valakinek hasznos ötlete,vagy valami okosság,sárban defektjavitásba?Pótbelsõ zacsiban,gondolom alap (ha bringára van erõsítve)Lehet más topikban kéne kérdeznem,de itt most nagyon aktuális

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Az IRC-t mikor vetted? Én ilyennel mentem eddig, de sajnos megadta magát, és most már nem tudtam beszerezni. :-( Pedig nekem jól bevált az a gumi, defekt nyista, és sárban is teljesen jól mûködött...szóval vennék, ha lehetne valahol...

Amúgy helyette Z-Max lett (1.9), ezt még nem teszteltem, remélem a sárban nem lesz nagyon gáz...

Pár hete. Régebben láttam osanban is, de ippeg a bringa butikban találtam. Occsó volt meglepõen. Gondoltam, jó lesz edzeni. Jó gumma, de sárban simán elforog, de egész gyorsan kiköpködi magából a matériát.

Z-Maxot többek is felejtõsnek tartják sárban.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Sonáj: olvasom, hogy Te is indulsz! Ööm éés bodotttád!

Szerettem volna menni, de egyre reménytelenebbnek látszik, hogy eljutok, mivel egyedül felmenni... ilyen árak mellett... :( :( :(

Hi!
Há elõ kell nevezni!
Meg egyeztetni valakivel...de te nagyon kiestél a szegedi vérkeringésbõl...
Team Heavy Pedál Szeged

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Tudna valaki mondani egy pár szót, mondatot a rövidtávról?
Én most indulok elõször itt, és nem sok jót hallottam róla, fõleg sár tekintetében.

eleje sok km aszfalt felfelé. tavaly azért volt szar, mert igen meleg volt és néhol cuppogott a bitumenes javítás.
aztán egy mókásabb mászás terepen, majd erdõ, dózerút, megint aszfalt felfelé. Majd ismét terep felfelé, apróköves, széles út. Azt hiszsed sosem lesz vége a felnek ;)
És eccercsak elindulsz elfelé, és meg sem állsz a célig. Sötét erdõ (na ott sár leszen sztem idén), széles napos út, kanyarok, ilesmi

Technikai kihívás nincs a pályában. Hacsak a végsõ lejtõt megelõzõ keréknyomokat nem veszzük annak. tavaly akkorát esett elõttem egy csaj, hogy még. kellett neki úgy sietni :D

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ááááááááááááááááááááááááá kicsit nagy sár lesz, de azt hiszem, idén ez jut nekünk osztályrészül...bm, zalaszentgrót, most meg ez. sexy saras cicanaci:P

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
NO COMMENT:
http://met.hu/omsz.p...=0&kps=1&dti=11
(Szilvásváradot nem találtam,de a Kazincbarcikai sem jobb)
:-(
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
jajjj tudom már, tényleg, bocsi.:D

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts

ralph, én is rövidet nyomok, neked van a világoszöld cannondaled, nem?

henger, szilvásról nekem is az ugrik be, hogy inkább híg folyós, mint tapadós agyagos. a rajtközpont a szokásos helyen=stadion lesz, ugye?

Nem!
Egy össztelós kék-ezüst Corratec-em van.
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Végülis aznap indul Esztergomból egy outi verseny.
Elöl Semperit Navigator 2,1, hátul IRC Mythos XC 1,95- ha hétvégéig nem találok vmi tuti párost.

Az IRC-t mikor vetted? Én ilyennel mentem eddig, de sajnos megadta magát, és most már nem tudtam beszerezni. :-( Pedig nekem jól bevált az a gumi, defekt nyista, és sárban is teljesen jól mûködött...szóval vennék, ha lehetne valahol...

Amúgy helyette Z-Max lett (1.9), ezt még nem teszteltem, remélem a sárban nem lesz nagyon gáz...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ralph, én is rövidet nyomok, neked van a világoszöld cannondaled, nem?

henger, szilvásról nekem is az ugrik be, hogy inkább híg folyós, mint tapadós agyagos. a rajtközpont a szokásos helyen=stadion lesz, ugye?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
KissCADMan szerint a pálya mág sárosan is jól járható lesz, mert nem ragadós agyag, hanem inkább híg folyós lesz a víztõl. Dózerúton meg köves részen meg tökmindegy.

Én bizakodó vagyok, de még hezitálok, hogy induljak-e. Végülis aznap indul Esztergomból egy outi verseny.
Elöl Semperit Navigator 2,1, hátul IRC Mythos XC 1,95- ha hétvégéig nem találok vmi tuti párost.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!