Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Geometria - tekerési pozíció

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
102 hozzászólás a témában

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
mik az alapvetõ dolgok a bicaj méretre állításánál?

1) ülõ helyzetben a nyereg annyira legyen kihúzva, hogy a pedál alsó állásában a lábadat rátéve enyhény nyújtva legyen

2)

Ha a nyeregben ülve a kormány pont takarja az elsõ agyat, illetve a térded egybeesik vizszintes hajtókarállásnál a pedáltengellyel akkor jó a váz hossza.

az, hogy a kormány takarja -e az elsõ agyat, az leginkább a stucnitól függ, nem?

van még vmi amit kihagytam volna?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
177 centi magas vagyok, kb atlagos testalkattal. probaltam egy SJ fsr-t, 19-es (L) ha a nyeregbilincs tetejeig merem, 580as felsocsovel. meg probaltam egy 18-as (M) FSR xc-t, de annak csak 560as a felsocsove. azon sztem tulsagosan felegyenesedve ultem. Poenkodos jaccogatos bringanak jo lenne, de felek ha hosszab tavra akarnek menni, akkor mar nem lenne kenyelmes. szerintetek melyik meret lenne a jobb? cc-zni kell
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Köszi a bisztatast tigger a vaz miatt meg amugy is.

Szoval a Fox meg 100 Euroval 28000Ft val OLCSOB mint a Rock cirkusz.
Most olvastam a Bike nyilvan a februari szamaban (is) hogya Fox RP3(hatso) eleg roszul birta a tesztet. (valami csapagy ami megfogja a tagot) 2x kiverte a test alat.
A villa egy Fox RLT 100 volna vagy egy Race Reba 115 el.
Ez nem ide valo tema,de örülök, hogy egy tökeletes cajglit rakhatok össze a segitsegeteknek köszönetöen.

megnéztem a geo táblát még egyszer, a 18-as nekem lenne pont jó.......úgyhogy biztos hogy a 16-os jobb lesz Neked..../és én biztos a fox telóval venném....csak azért van most rebám mert nem volt pénzem foxra, de jövõre lecserélem/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

nem fogod +bánni......nekem sokba került hogy nem hittem az okosabbaknak, mikor le akartak beszélni a 19-es konáról......saját káromon jöttem rá hogy nagy nekem...

amúgy szerintem ha belefér a keretbe akkor fox teló, /a reba egy nagyon jó teló, de csak szeretne fox lenni/ hátra viszont ha lock outos a rs tag akkor sztem hagyd azt.......

Köszi a bisztatast tigger a vaz miatt meg amugy is.

Szoval a Fox meg 100 Euroval 28000Ft val OLCSOB mint a Rock cirkusz.
Most olvastam a Bike nyilvan a februari szamaban (is) hogya Fox RP3(hatso) eleg roszul birta a tesztet. (valami csapagy ami megfogja a tagot) 2x kiverte a test alat.
A villa egy Fox RLT 100 volna vagy egy Race Reba 115 el.
Ez nem ide valo tema,de örülök, hogy egy tökeletes cajglit rakhatok össze a segitsegeteknek köszönetöen.

dev

dev

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Miutan egy lezeres testfelmerest vegezet el...

Lehet láma kérdés,de mi az a lézeres testfelmérés?
-δε√-

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Ma delutan elmentem a kivixelt Cubeval a boltba.
Termeszetesen a tulaj volt a kiszolgalom. Miutan egy lezeres testfelmerest vegezet el, viszavette a cajglit:bananadan.
Sajnos a 16" meg megkel rendelnie, mert nich a lageron.

Szerintetek hagyam a Rock Shock variaciot a Rebaval meg a kormanyrol lezarhato Lock out elöl+hatra, vagy legyen komplett Fox (kormanynelküli lock out)??

Örülök, remelem nemfogom megbanni, hogy viszavittem a 18".

nem fogod +bánni......nekem sokba került hogy nem hittem az okosabbaknak, mikor le akartak beszélni a 19-es konáról......saját káromon jöttem rá hogy nagy nekem...

amúgy szerintem ha belefér a keretbe akkor fox teló, /a reba egy nagyon jó teló, de csak szeretne fox lenni/ hátra viszont ha lock outos a rs tag akkor sztem hagyd azt.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szerintetek hagyam a Rock Shock variaciot a Rebaval meg a kormanyrol lezarhato Lock out elöl+hatra, vagy legyen komplett Fox (kormanynelküli lock out)??

nem értem biztosan a kérdést, de ha a reba-t akarod lecserélni fox-ra, akkor felesleges, ha a fox-ot reba-ra, akkor a távirányitó hatalmas buli, érdemes használni, de ez már teleszkópok topic.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Ma delutan elmentem a kivixelt Cubeval a boltba.
Termeszetesen a tulaj volt a kiszolgalom. Miutan egy lezeres testfelmerest vegezet el, viszavette a cajglit:bananadan.
Sajnos a 16" meg megkel rendelnie, mert nich a lageron.

Örülök, remelem nemfogom megbanni, hogy viszavittem a 18".

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
elméletileg 3 napig pénzvissza, ha nem vagy megelégedve a termékkel. és ehhez nem kell semmi más indok.
más kérdés, hogy ezt itthon nem lehet(ne) betarttatni, de kinn hátha van rá esély.
engem nem zavar a helyesirásod, én is fórumozok német/angol oldalakon, õk se szólnak nekem :) bár néha nem ártana, legalább tanulnék valamit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Hat 150 km mentem (pentek+szombat) le vele, de a poron kivül nemnagyon lathato hibasodas.
Ugyanott vettem az aszonynak egy Trekking biket es magamnak egy komolyab villat is.
A fönök nemnagyon kulant, de a mechanokust ismerem (ö atta el a biket).

Ja meg a helyesirasert sry, regen volt az, amikor magyar iskolaba jartam, de remelem nemzavar mindenkit.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mennyit használtad?
leginkább az eladó jóindulatában bízhatsz, jogilag nem hiszem, hogy érdemes erõsködni, inkább próbálj meg kedves lenni, remélhetõleg õk is rendesek lesznek, esetleg kérdezd meg, hogy ráfizetéssel mehet a dolog

ja és bocsi, csak kicsit szúrja a szemem: ilyesmi, szabályoz, milyen, jöjjek

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Van valami Eu-s törveny ami ijesmit szabajoz? Elvegre az elarusitonak kellet tudni.
De en vettem meg probakör utan. Mijen argomentacioval jöjek holnap a bringas boltba?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, szerinem is 16" kellett volna neked. nekem kell a 18" mert én 186 centi vagyok.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

milyen hosszú, és hány fokos stucni van most rajta? Én mindenképp vennék egy kb 2cm-el rövidebbet, és akkor pont annyival közelebb kerülsz a kormányhoz, mint amennyivel hosszabb a felsõcsöve az új vázadnak.
Arra kell még figyelni, hogy ezután lehet hogy vágni kell kicsit a bowdenházakból.
A másik része pedig a megszokás, egy idõ után már ez lesz a természetesebb geometria, ha mész vele eleget

Szoval az originaltol mar egy picit magasab es 1,5cm rövidem a stucni.
Szerintem meg a nemetorszagi forumbol majdnem minden user velemenye alapjan tul nagy lett a 18", inkab a 16" kellet volna vennem.(nincs 17").
Most holnap megprobalom lecserelni (szerintem nemlehet), es utanna kiderül mijen opcioim vannak ezutan.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
milyen hosszú, és hány fokos stucni van most rajta? Én mindenképp vennék egy kb 2cm-el rövidebbet, és akkor pont annyival közelebb kerülsz a kormányhoz, mint amennyivel hosszabb a felsõcsöve az új vázadnak.
Arra kell még figyelni, hogy ezután lehet hogy vágni kell kicsit a bowdenházakból.
A másik része pedig a megszokás, egy idõ után már ez lesz a természetesebb geometria, ha mész vele eleget

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

nem próbáltad ki mielõtt megvetted?

Dehogynem, de nem a probanal jönnek a problemak. Amikor viszaertem akkor meg azis baj volt, hogy a gumi poros lett.

Szoval a terepen nemnagyon lehetet megkinozni.
Marad egy opci, a vinklibe valtoztathato stucni meg az utoslo a DH-sab kormany.
Ha mindez nemsegit akkor baj van. Az aszonynak asztmondtam,hogy ez az eletem cajglija es a jövö evekben meg egy pillantast sem vetek masikra.
Deazert meg megprobalok a fejemben is összerakodni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem próbáltad ki mielõtt megvetted?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Az Lehet tul hoszu biket vettem? 170 vagyok es 18" a Cube ami szerintem nemjelent semmit, addig meg az ember nem ült rajta.
Az öreg felsö vaza 560 az uje 583 mm.
.

sztem +találtad a választ....

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

olyan nincs, ami elõre törik meg.
esetleg told elõre a nyerget addig, amig a pálca engedi. biztos van rajta jelzés, hogy meddig szabad tologatni.

Az öregen meg az ujon is teljesen elöl van a nyereg. (mindkettö fizik)
Lehet tul hoszu biket vettem? 170 vagyok es 18" a Cube ami szerintem nemjelent semmit, addig meg az ember nem ült rajta.
Az öreg felsö vaza 560 az uje 583 mm.
A labköszti magasag mind a ket bikenel o.k.
Szoval marad a hajtokar-ülles vinkli. Bisztosan a kisseb vinklit szokram meg.
Meglehet ezt igy szokni ahogy most van? Mehogy az öregeget ferhez kell adnom:(.
Egy igazi all mountain.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
olyan nincs, ami elõre törik meg.
esetleg told elõre a nyerget addig, amig a pálca engedi. biztos van rajta jelzés, hogy meddig szabad tologatni.