Jelentkezz be Regisztrálj

Ki mennyi km-t tekert idáig?
Írta 2006. november 13. - 15:24

Írta 2006. október 28. - 01:34

Írta 2006. október 27. - 21:51

üdv.
Írta 2006. október 25. - 12:04

Az élet igazságtalan!:lol1: Vagy csak velem?Ez a dög meg persze, hogy tekerni megy. Szabin van. :-/ Mi meg rohadunk bent.
Lensnek: Sütik és teljesítmény. Részünkrõl a vasárnap elfogyasztott somlói galuskák mennyisége is szép teljesítménynek számított. Fõként, hogy utána még tudtunk tekerni!

vendég_Charon_*
Írta 2006. október 25. - 11:48

Ez a dög meg persze, hogy tekerni megy. Szabin van. :-/ Mi meg rohadunk bent.
Írta 2006. október 25. - 11:46

/A munkahelyemre az utolsó 2 km-en van 100-110 méter emelkedés, ha én lenyomom 0 állóképességel.. :)/de attól dömörkapuig nem tudnék feltekerni.../5 km-en 120 m szint, aszfalton/
Edit:
Basszus, megvilágosodtam!Tehát, amikor azt írod, hogy "idén már 7000-et tekertem", az olyan, mintha azt mondanád: Megettem 10 sütit. Aki életében próbált már megenni életében 10 sütit egymás után (mint pl.én amikor fogadást kötöttem a Findlivel), az tudja, hogy egyáltalán nem mindegy a süti mérete, állaga, kinézete, minõsége, szavatossága. Oké, megettél 10 sütit, na és? Mekkorák voltak? Amíg nincs pontosan meghatározva, senki se fogja tudni, mit is teljesítettél valójában. Hogy csupán 10 pici teasütit gyömöszöltél a vékony beledbe, vagy egy igazi SütiFaló vagy.

Írta 2006. október 25. - 11:39

Na jah, azonos pulzussal. Igazából át lehetne nevezni a topic-ot edzéselméletnek, elég sokrétû a téma, s a táv tényleg csupán egy faktor. Mindjárt ki is próbizom gyakorlatban.
Dante, te szemét, csak nem azt akarod mondani, hogy ebben a csodás idõben mész tekerni, míg én itt tespedek????
Olyan helyeken megyek fel, mint még soha, etc.
Persze, mert NRS-sel mész!

Egyébként én is ismerek olyan embert, (pl.Zed), aki egyáltalán nem mér távolságot. Azt mondja - minek?
Én mérek, de inkább csak azért, hogy tudjam, egy túra hány kilcsis volt, egy maratonon még hány kilcsit kell szenvedni vagy hogy hány km hiányzik a lánccseréhez.
De ha most össze akarnám adni, hogy mennyit tekertem idén. Most akkor mit számoljak bele? Számoljam bele a városi cangával megtett km-eket? Vagy a Scwinnel betonon letekerteket? És itt is mi számít bele? Egy lazán, 10-15 megállós betontúra is beleszámít? Mert ha a teljesítmény nézzük itt, akkor nem, hisz azalatt a 6 óra alatt lehet, hogy a pulzusom egyszer se ment fel 60% fölé (amikor legalább már kezd hatékonnyá válni a cangázás!).
Vagy számítsam bele? De akkor miért ne számítsam bele a városi tingli-tanglit, meg azt a 10km-t amikor eltekerek minden nap melóba meg vissza, vagy a 3-at, amikor a boltba és egy csepp izzadság se keletkezik rajtam.
Szóval értitek, ezt így nem lehet. Én épp ezért annyira ezt nem is tartom fontosnak.
Szerintem ennek a km leírásnak csak akkor lenne értelme, ha hasonló edzettségû emberek írnák - mondjuk elit versenyzõk, akik biztos, hogy az évi 9000 km-nek a 90%-át edzési pulzussal tették meg vagy versenyeztek.
De így, hogy a topikba beleír olyan, aki hétvégi rájder, beír versenyzõ (elég kevés), papírkutya, túrázó ....
Ja igen, és még az se mindegy, hogy milyen gumival mész, hány kg-os bringával, nem is beszélve arról, hogy ebbõl hány km az igazi terep és a beton (mert ugye ott könnyebb), nem is beszélve arról hogy országútival vagy mtb-vel!!!!
Tehát, amikor azt írod, hogy "idén már 7000-et tekertem", az olyan, mintha azt mondanád: Megettem 10 sütit. Aki életében próbált már megenni életében 10 sütit egymás után (mint pl.én amikor fogadást kötöttem a Findlivel), az tudja, hogy egyáltalán nem mindegy a süti mérete, állaga, kinézete, minõsége, szavatossága. Oké, megettél 10 sütit, na és? Mekkorák voltak? Amíg nincs pontosan meghatározva, senki se fogja tudni, mit is teljesítettél valójában. Hogy csupán 10 pici teasütit gyömöszöltél a vékony beledbe, vagy egy igazi SütiFaló vagy.

Írta 2006. október 25. - 11:05

Azért Mi jól elszórakozunk itt!

Írta 2006. október 25. - 10:40

olyasmi topiok meg van a szabadonfutóbanNa jah, azonos pulzussal. Igazából át lehetne nevezni a topic-ot edzéselméletnek, elég sokrétû a téma, s a táv tényleg csupán egy faktor. Mindjárt ki is próbizom gyakorlatban.
a puszta kilóméterhalmozásoz meg annyit, hogy holnaptól elkezdek melóba járni egy terkking bicajjal, max 18km/h sebességgel, az évente lesz 15000 km, viritok egy szép nagy számot, de attól dömörkapuig nem tudnék feltekerni.../5 km-en 120 m szint, aszfalton/

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 25. - 10:34

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

vendég_Charon_*
Írta 2006. október 25. - 10:22

HA egy órát vagy kint és mész 30-as átlaggal egy kört, vagy ugyanazt megteszed 1 óra 30 alatt, az NEM ugyanaz.
Csak saját magad tudod meghatározni, hogy mi mennyit ért a fejlõdésednek.
Írta 2006. október 25. - 09:58

Írta 2006. október 25. - 09:55

Írta 2006. október 25. - 09:43

Talán egy fontos értelme mégis lenne ennek a topicnak, egy kezdõnek, nagyon helyesen, azt sugallja, hogy év elején sokat kell (idõben) menni, s akkor egész évben penge leszel.

Írta 2006. október 25. - 09:36

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_Charon_*
Írta 2006. október 25. - 09:14

Írta 2006. október 25. - 09:10

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
vendég_Charon_*
Írta 2006. október 25. - 08:51

Az idõnek sincs értelme, mert egy kényelmes túra teljes napot is igénybevesz, míg ugyanazt a 70 km-t le lehet tekerni három óra alatt is versenytempóban és nem ugyanaz az értéke.
Amikor megismertem a társaságot, még csak évi maximum 2-3000 km-t mentem, és bírtam a túrák tempóját. Most ugyanezt a távot teljesen más ritmusban (lassabban) teszem meg, mégis erõsebb vagyok. Ellenben idõközben megházasodtam és most már ketten tekerünk megint másként.
Lensnek igaza van, ez ebben a formában mellverõ topic.
Annak lenne értelme, ha mondjuk a tavaszi kmgyûjtõ alapozó aszfaltos sík edzõidõ és táv lenne feltüntetve, meg ilyesmi, de úgy meg elveszik a részletekben mindenki.
Hobbi szinten (azért igencsak többen vagyunk, ugye?) elég ha érzi az ember, hogy mennyit tekert, fõleg, hogy sokan iskola/munka/család mellett tesszük.
Írta 2006. október 25. - 08:23

Szerintetek nem lenne értelme, mondjuk tekert idõt mondani? Nekem speciel sokkal többet modnana, mint a táv. Idén én pl eddig 425 órát edzettem/versenyeztem.
Szerintem az egész topik tök felesleges, mert ez az X km semmit sem mutat meg! Valaki tekerhet 5000-et egy évben, de lenyomja õt simán egy olyan, aki csak ezret. Se nem az idõ, se nem a táv függvénye ez. Igaz e két elõbbi némileg befolyásolja, de sokkal összetettebb adatokat kéne megadnia mindenkinek ahhoz, hogy ezek az adatok nagyjából egy mérlegbe kerüljenek. Mert így kb.olyan eltérõek mint egy családi ház és egy emeletes vagy egy viskó. Mi értelme ezeket hasonlítgani?
Igaz, mellverõs topiknak teljesen jól megteszi, szal jó szórakozást hozzá!
Írta 2006. október 25. - 07:23

Szóval, szép volt!