Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki mennyi km-t tekert idáig?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
887 hozzászólás a témában

Don Vito

Don Vito

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
most kb. 17 000 km-nél járok idén

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Én is megosztom veletek az örömhírt :D Az új bringám túl van az ezredik kilóméterén. szeptembertõl tegnapig...

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Ma sikerült megdöntenem eddigi rekordomat a 150km-t egyhuzmba.A cél 200km volt és hát sikerült!!! Ragyogó idöben nyomtam végig némi aszfalt,de nagyrészt gáton.Békéscsaba-Szarvas útvonalon a Körös-parton.100-tól 180-ig majd meghaltam,de a végén még jópár km-t birtam volna ha közben nem esteledik be...Sajnos visszafelé elég erös volt a szembeszél,de kibirtam ezt is.Nagyon élveztem az idei utolsó nagy "túrámat"
üdv.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Eredeti szerzõ Charon

Ez a dög meg persze, hogy tekerni megy. Szabin van. :-/ Mi meg rohadunk bent.

Az élet igazságtalan!:lol1: Vagy csak velem?

Lensnek: Sütik és teljesítmény. Részünkrõl a vasárnap elfogyasztott somlói galuskák mennyisége is szép teljesítménynek számított. Fõként, hogy utána még tudtunk tekerni! :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lens a sütis hasonlat nagyon rád vall :-)

Ez a dög meg persze, hogy tekerni megy. Szabin van. :-/ Mi meg rohadunk bent.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

de attól dömörkapuig nem tudnék feltekerni.../5 km-en 120 m szint, aszfalton/ :)

/A munkahelyemre az utolsó 2 km-en van 100-110 méter emelkedés, ha én lenyomom 0 állóképességel.. :)/

Edit:

Tehát, amikor azt írod, hogy "idén már 7000-et tekertem", az olyan, mintha azt mondanád: Megettem 10 sütit. Aki életében próbált már megenni életében 10 sütit egymás után (mint pl.én amikor fogadást kötöttem a Findlivel), az tudja, hogy egyáltalán nem mindegy a süti mérete, állaga, kinézete, minõsége, szavatossága. Oké, megettél 10 sütit, na és? Mekkorák voltak? Amíg nincs pontosan meghatározva, senki se fogja tudni, mit is teljesítettél valójában. Hogy csupán 10 pici teasütit gyömöszöltél a vékony beledbe, vagy egy igazi SütiFaló vagy.

Basszus, megvilágosodtam! :D De tényleg, nagyon jó a hasonlat..

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Na jah, azonos pulzussal. Igazából át lehetne nevezni a topic-ot edzéselméletnek, elég sokrétû a téma, s a táv tényleg csupán egy faktor. Mindjárt ki is próbizom gyakorlatban. ;)

Dante, te szemét, csak nem azt akarod mondani, hogy ebben a csodás idõben mész tekerni, míg én itt tespedek????

Olyan helyeken megyek fel, mint még soha, etc.

Persze, mert NRS-sel mész! :D

Egyébként én is ismerek olyan embert, (pl.Zed), aki egyáltalán nem mér távolságot. Azt mondja - minek?
Én mérek, de inkább csak azért, hogy tudjam, egy túra hány kilcsis volt, egy maratonon még hány kilcsit kell szenvedni vagy hogy hány km hiányzik a lánccseréhez.

De ha most össze akarnám adni, hogy mennyit tekertem idén. Most akkor mit számoljak bele? Számoljam bele a városi cangával megtett km-eket? Vagy a Scwinnel betonon letekerteket? És itt is mi számít bele? Egy lazán, 10-15 megállós betontúra is beleszámít? Mert ha a teljesítmény nézzük itt, akkor nem, hisz azalatt a 6 óra alatt lehet, hogy a pulzusom egyszer se ment fel 60% fölé (amikor legalább már kezd hatékonnyá válni a cangázás!).

Vagy számítsam bele? De akkor miért ne számítsam bele a városi tingli-tanglit, meg azt a 10km-t amikor eltekerek minden nap melóba meg vissza, vagy a 3-at, amikor a boltba és egy csepp izzadság se keletkezik rajtam.

Szóval értitek, ezt így nem lehet. Én épp ezért annyira ezt nem is tartom fontosnak.

Szerintem ennek a km leírásnak csak akkor lenne értelme, ha hasonló edzettségû emberek írnák - mondjuk elit versenyzõk, akik biztos, hogy az évi 9000 km-nek a 90%-át edzési pulzussal tették meg vagy versenyeztek.

De így, hogy a topikba beleír olyan, aki hétvégi rájder, beír versenyzõ (elég kevés), papírkutya, túrázó ....

Ja igen, és még az se mindegy, hogy milyen gumival mész, hány kg-os bringával, nem is beszélve arról, hogy ebbõl hány km az igazi terep és a beton (mert ugye ott könnyebb), nem is beszélve arról hogy országútival vagy mtb-vel!!!!

Tehát, amikor azt írod, hogy "idén már 7000-et tekertem", az olyan, mintha azt mondanád: Megettem 10 sütit. Aki életében próbált már megenni életében 10 sütit egymás után (mint pl.én amikor fogadást kötöttem a Findlivel), az tudja, hogy egyáltalán nem mindegy a süti mérete, állaga, kinézete, minõsége, szavatossága. Oké, megettél 10 sütit, na és? Mekkorák voltak? Amíg nincs pontosan meghatározva, senki se fogja tudni, mit is teljesítettél valójában. Hogy csupán 10 pici teasütit gyömöszöltél a vékony beledbe, vagy egy igazi SütiFaló vagy. :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ahogy Charon is írta, itt túlnyomórészt hobbisták vagyunk, szóval Nekünk csak saját magunkal kell megkûzdenünk. Persze kihívás lehet egy-egy ismert szakaszon egyre jobb teljesítményt nyújtani. Aki meg verseny szinten nyomja, az itt legfeljebb csak mosolyogni fog itt.
Azért Mi jól elszórakozunk itt! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Na jah, azonos pulzussal. Igazából át lehetne nevezni a topic-ot edzéselméletnek, elég sokrétû a téma, s a táv tényleg csupán egy faktor. Mindjárt ki is próbizom gyakorlatban. ;)

olyasmi topiok meg van a szabadonfutóban

a puszta kilóméterhalmozásoz meg annyit, hogy holnaptól elkezdek melóba járni egy terkking bicajjal, max 18km/h sebességgel, az évente lesz 15000 km, viritok egy szép nagy számot, de attól dömörkapuig nem tudnék feltekerni.../5 km-en 120 m szint, aszfalton/ :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az idõ sem számít kollega...
HA egy órát vagy kint és mész 30-as átlaggal egy kört, vagy ugyanazt megteszed 1 óra 30 alatt, az NEM ugyanaz.
Csak saját magad tudod meghatározni, hogy mi mennyit ért a fejlõdésednek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
pcycle - én csak azt mondom, hogy nem a táv számít, de tényleg nem, hanem az eltöltött IDÕ - semmi értelme nagy számokkal villogni...szerintem itt mindenki csak erre gondol
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hogy mi számít, mi nem, az attól is függ mi a cél, ki mit akar elérni. MErt ha ez a szokásos normál távú versenyzés, akkor tényleg nem a megfelelõ edzés pusztán a kilométer (egész évi) gyüjtögetése. De ha maratonokra készül, akkor igenis kell (ez is), ráadasul még tempóra is. Vagy például alapozás idõszakában. Ha meg valaki abszolút ún. rekreációs kerekezõ, akkor fel sem merül ilyen szempont.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én pl az edzõgépen nem is mérem a kilómétert. Kit érdekel? Az a lényeg, hogy ha van 1-2 órám edzeni, kimegyek, s nyomatok egy kört. Sokkal többet ér, mint egy hülye számra hajtani. Abszolút egyetértek a többiekkel, semmit sem mond.

Talán egy fontos értelme mégis lenne ennek a topicnak, egy kezdõnek, nagyon helyesen, azt sugallja, hogy év elején sokat kell (idõben) menni, s akkor egész évben penge leszel. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nekem van egy cimborám.....kilóméter órája sincs, - mert biciklizni szeret, nem lóversenyezni - mégis az egyik legerõsebb bringás akit ismerek...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Igazán meglepõ nálam is az volt, hogy olyan két évet "kihagytam" és nem tekertem saját tempóban, mert Páromat kísérgettem elsõ útjain. Alapozás is kimaradt igazából, aztán idén egy-egy privát tekerés csúszott be és sokkal erõsebb vagyok, mint voltam. Olyan helyeken megyek fel, mint még soha, etc.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
igazatok van. amikor nekiálltam bicajozni (kb 4 éve) elsõ évben mentem x km-t, aztán x+2000km, tavaly ismét x, idén meg x-1000km és mégis idén voltam a legerõsebb. szóval az edzettségen is múlik. hiába mentem elõször sokat, nem volt alap. most már van alap, amire lehet építeni, lehet fejlõdni...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Abból a szempontból jó, hogy egy abszolút kezdõ látja, lehet egy évben több ezer km-t is letekerni. Viszont azt nem tudja meg, hogy ebbõl mennyi az aszfalt, mennyi a terep.
Az idõnek sincs értelme, mert egy kényelmes túra teljes napot is igénybevesz, míg ugyanazt a 70 km-t le lehet tekerni három óra alatt is versenytempóban és nem ugyanaz az értéke.
Amikor megismertem a társaságot, még csak évi maximum 2-3000 km-t mentem, és bírtam a túrák tempóját. Most ugyanezt a távot teljesen más ritmusban (lassabban) teszem meg, mégis erõsebb vagyok. Ellenben idõközben megházasodtam és most már ketten tekerünk megint másként.

Lensnek igaza van, ez ebben a formában mellverõ topic.

Annak lenne értelme, ha mondjuk a tavaszi kmgyûjtõ alapozó aszfaltos sík edzõidõ és táv lenne feltüntetve, meg ilyesmi, de úgy meg elveszik a részletekben mindenki.
Hobbi szinten (azért igencsak többen vagyunk, ugye?) elég ha érzi az ember, hogy mennyit tekert, fõleg, hogy sokan iskola/munka/család mellett tesszük.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Szerintetek nem lenne értelme, mondjuk tekert idõt mondani? Nekem speciel sokkal többet modnana, mint a táv. Idén én pl eddig 425 órát edzettem/versenyeztem.

Szerintem az egész topik tök felesleges, mert ez az X km semmit sem mutat meg! Valaki tekerhet 5000-et egy évben, de lenyomja õt simán egy olyan, aki csak ezret. Se nem az idõ, se nem a táv függvénye ez. Igaz e két elõbbi némileg befolyásolja, de sokkal összetettebb adatokat kéne megadnia mindenkinek ahhoz, hogy ezek az adatok nagyjából egy mérlegbe kerüljenek. Mert így kb.olyan eltérõek mint egy családi ház és egy emeletes vagy egy viskó. Mi értelme ezeket hasonlítgani?
Igaz, mellverõs topiknak teljesen jól megteszi, szal jó szórakozást hozzá!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na jó! Én is gratulálni akartam, de a cinizmus eluralkodott rajtam! :D

Szóval, szép volt!