Jelentkezz be Regisztrálj

Nyereg, ülés, sámli, fotel etc....
Írta 2012. június 01. - 08:09

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. június 01. - 07:11

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. június 01. - 00:22

Van egy régi Specialized BG nyergem, aminek a bõr része már eléggé megviselt, és oldalt a kevlár koptatói szinte teljesen elszakadtak. Azért ragaszkodok még ilyen állapotban is ehhez a nyereghez, mert a többi része tökéletes, és 150km tekerés után se fáj a hátsóm. Illetve nincs is $kedvem$ újat venni...
Aki tud valami infót, kérem ne tartsa magában

Írta 2012. május 30. - 23:50

a nyereg orrát próbáltad lentebb venni? minimum vizszintesen kellene állnia a nyeregnek, de ez hátrafelé dõl.Több lépésben történt a lépések közt 1-2 hetes (2-300km) idõközökkel. Elõször lejjebb forgattam a kormányt (elég tatásra volt állítva), így az fváltókar töve kb 2 cm-rel lejjebb került. Miután még így is magasnak éreztem, a stuncni alól szépen elkezdtem kiszedegetni a gyûrûket. Elõször két centit aztán még egyet. Most felsõ fogásban nagyon kényelmes (leszámítva a zsibbadást). Alsóban meg nagyon szpídes
.
Így néz ki most:
KÉP
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. május 22. - 14:21

Írta 2012. május 21. - 11:43

-ja a selle trekking nyereg mégsem jött be. ez van-
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. május 21. - 11:06

Írta 2012. május 19. - 08:21

csak azért kérdem, mert nekem van egy selle italia xr0 nyergem, ami már elég szakadt mindenhol, és most az apróban látok jó áron egy selle italia slr gel flow-t a, mi szerintem formára ugyanaz mint a mostani nyergem, csak más anyagokból (titán, bõr, meg a gel), jó áron is adják, nem is tûnik szakadtnak, csak nem tudom, hogy szerkezetileg milyen állapotba kerülhet egy ilyen a használat során
Írta 2012. május 19. - 08:10

Nekünk is van kettõ a családban, én azzal cipelem a gyerkõcöt a trekking bringámon, meg feleségem montiján is van egy.
Vagy pedig Selle Italia SLR XP, az van a montimon. Errõl csak nekem van tapasztalatom, nekem bejött nagyon viszont elég drága.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. május 19. - 02:02

Jó, nem olcsók, de inkább egy jó nyereg+minõségi nadrág, mint pár csilivili haszontalan alkatrész szerintem.
Írta 2012. május 18. - 13:27

Nekem Speci jött be, sokan esküsznek WTB-ra, Selle Italia-ra, etc.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. május 18. - 13:20

Ha az bevalt vagyel ugyan olyat.ebben nem lehet tanacsot adni mindenkinek mas a segge.
Oké, ebben igazad van, de azért van pár elterjedtebb fazon, ami az emberek nagy százalékának ált. jó.
Ami eddig volt, azt már tuti nem kapni, kb. 1995-ös típus. Pedig jó lenne.
Írta 2012. május 18. - 12:58

Írta 2012. május 18. - 12:53

Érdeklõdnék, hogy valaki tud ajánlani hosszú túrákhoz kényelmes férfi nyerget?
Lehetõleg valami megfizethetõt, túl sokat azért nem áldoznék rá. Van valami jó ár/érték arányú darab, amit szívesen ajánlanátok?
Eddig egy régi géles nyergem volt, de sajna teljesen szétültem már.
Írta 2012. május 12. - 07:58

Írta 2012. május 11. - 09:40

Amúgy, elnézve a bringát a nyerek kb. vízszintes, kormány nagyon lent. Szerintem nem csoda, hogy a kormányon támaszkodva kényelmes, de ha az alsó részt fogod nyom. Ha viszont buktatod az ülést elõre akkor sokkal több súly nehezedik majd a csuklódra ami nem olyan jó. Muszáj ennyire lentre rakni a kormányt?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2012. május 11. - 09:33

Szombaton terveztem egy hosszabb tekerést, akkor majd állítgatom az ülést, bár a mostani nagyon kényelmes. Legutóbb lejtõsre állítottam pár fokkal, ettõl aztán teljesen elfáradt a karom, de a *aszom ugyanúgy zsibbadt.
Írta 2012. május 11. - 08:19

Nem, nem hinném, hogy kicsi a váz. 52-es, én 168 centi vagyok. A relatív magas üléspozíció oka a furcsa testarányaimban keresendõ. 168 centihez 81 centis lábhossz tartozik, és a fejem sem kicsi. Gondolhatjátok, mennyi maradt a felsõtestemnek. Ezért a rövid stucni, és az 1 centit elõretolt nyereg. Szerintem ettõl tûnhet nagynak a szintkülönbség. Élõben szemre nem gáz, de ma megmérem. Kösz a tippet.
Nincs ott véletlenül probléma a bicós nadrággal is, normál esetben azért az nem fordulhat elõ, hogy a himbi-limbire rá ül az ember. Nekem akkor került csak rossz pozícióba az említett szerv mikor kinyúlt a nadrág anyaga és nem tartotta a megfelelõ helyen,a nyereg orrán szerintem is buktatni kell.
Írta 2012. május 11. - 05:47

Írta 2012. május 11. - 00:28

...értelme?
most kénytelen vagyok a montira új nyerget venni és bár nem vagyok kényes ilyen téren , de arra rigolyás vagyok , hogy 130as szélessége legyen... igazából csak kíváncsi lennék , hogy ebben nekem mennyire van igazam.
A morcos.