Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
474 hozzászólás a témában

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Jól nézne ki, ha a sár bejutna a bowdenekhez...;) (szóval egy normális állapotú bezsírzott gumiharmonika csodákra képes)

Általában képes, igen:mad: , általában

A jobbak a Buda Maratont általában fõleg nagytányéron nyomják...
a második p néma!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

ha végigmentél volna, akkor ezt a postot kitörölnéd...
az elasztikus nadrágom belsejében kb másfél kiló sár volt, mindenhol, még a camelbak-em legbelsejében is, a fékeknél két focilabdaméretû fû+faág+sár golyó, és akkor bezsírozott gumiharmónikáról beszélünk?.... :)

5x mostam ki a nadragomat, mire kijott belole minden sar:)

pink75

pink75

törzsvendég

• fórumtag
  • 313 hozzászólás

Jól nézne ki, ha a sár bejutna a bowdenekhez...;) (szóval egy normális állapotú bezsírzott gumiharmonika csodákra képes)

ha szétfûrészelném a duplafalú vázamat, a belsejében is lenne sár, szerintem:)
fentrõl vagy egyre mélyebbrõl
most már elég volt ebbõl

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ha végigmentél volna, akkor ezt a postot kitörölnéd...
az elasztikus nadrágom belsejében kb másfél kiló sár volt, mindenhol, még a camelbak-em legbelsejében is, a fékeknél két focilabdaméretû fû+faág+sár golyó, és akkor bezsírozott gumiharmónikáról beszélünk?.... :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Nagy Tibor

Nagy Tibor

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Sziastzok..tudom nem kozvetlenul, de kozvetve ide tartozik.

Lemostam letisztitottam a bringam..midnen szep rajta..kiveve a lanc. Kicsit berozsdasodott.. Ki mivel kezeli? Ugy ertem milyen rozsdamaroval fujjatok le stb.

bowdenezesekrol most nem beszelek..mert az evidens csere.

Minden sáros túra/maraton után ilyen a lánc :-( Olajozd be és menj el bringázni egy kicsit, el fog tünni a rozsda.

A bowdenezést miért kell lecserélni? Én szétszedem, megtisztítom, olajozom.
Jól néznék ki ha minden sáros bringázás után kicserélném a bowdeneket!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Úristen, nehogy rozsdamarót adj neki!
A Pc-38-am is totál rozsdás volt. Bemerítettem 1 napra olajba, utána szépen lecsurgattam, és egész jó, használható állapotba került.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Sziastzok..tudom nem kozvetlenul, de kozvetve ide tartozik.

Lemostam letisztitottam a bringam..midnen szep rajta..kiveve a lanc. Kicsit berozsdasodott.. Ki mivel kezeli? Ugy ertem milyen rozsdamaroval fujjatok le stb.

bowdenezesekrol most nem beszelek..mert az evidens csere.

Lobmayer

Lobmayer

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
a helyszínen lehetett képeket rendelni,nemtudjátok neten nemlehet véltlenül?
azért kössza a kéepket 1-2õn rajta vagyok!

üdv

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sajnos az elsõ tárcsámmal nekem se stimmel valami...
Remélem csak kisebb probléma.(nem túl régi - talán nem kopás)

Sajnálom, hogy feladtam de ez voltaz 1. és hát lelkileg is belefáradtam...

De majd a következõn...------talán végigmegyek
Amúgy kár volt, hogy csak 22 km-nél volt a frissítõ:(

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Nyah megvannak a képek, épp konvertálok tûrhetõ méretre (1024*768 a kis méret, de ha kell, akkor irsz egy privát üzit és küldöm 1600*1200-ban - sajnos csak a kis gép állt rendelkezésre, és a memóriakártya mérete miatt lejebb kellett vennem a felbontást, hogy ráférjen minél több kép. de 1600*1200-ból kiváló 10*15-ös képet lehet nyomtatni.), de elõzetesnek itt van két kép a rajtról (4 képbõl készült panorámák):

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Nyah edit: mennek fel a képek, egy 10 perc múlva itt lehet megtekinteni õket: http://kep.tar.hu/daverider

A végén van pár turista célfotó, sajnos csak ennyi lett jó minõségû (a többi közepén ott van vagy egy hatalmas esõcsepp vagy egy párafolt). meg a két rajtpanoráma is fentvan.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali mindenkinek aki megpróbálta!
Neki álltm átnézni a gépet, hát csodálkoztam..
Régi XT alutengelyes kerék agy amirõl azt hittem eléd jól tömit, próbálkozott,de egy kis saras lét beengedett... A tömítettnek hitt bovdenkupakok is csatlakoztak a szabotázshoz. Javaslom mindenkinek, hogy szedje szét a gépét a-z ig, így a szimeringek álltal védett helyekrõl is begyüjthet még egy keveset. Jó lessz emlékbe, vagy virágágyásnak. Szerintem a HHH-után a bringának is jól esik a törõdés "mint a tegnapi után egy forró fürdõ" Jó munkát és türelmet hozzá mindenkinek...

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Én a 25. km környékén adtam fel végleg, a szántóföldes rész után. Elõtte ugye tolni kellett a bringát a susnyásban, és begyûjtöttem néhány tüskét...Mit ne mondjak nem volt kellemes nekiállni defektet javítani a szemerkélõ esõben, tetõtõl talpig sárosan, a szelep is telement sárral. Gondolkodtam, hogy a maradék tizennéhány kilométeren végigtolom a bringát, de inkább a visszatérés mellett döntöttem. Az elsõ rárcsafékem gallyra ment, még nem tudom, csak a pofa koptt-e szét vagy komolyabb baja is lett-e.
Hát, nem volt kellemes érzés feladni a versenyt, de asszem megtettem mindent ami tõlem meg a gépemtõl tellett.Télleg le a kalappal mindenki elõtt, Balu cimborám egy merevvillás géppel a 30valahanyadik lett! Bár azt hiszem,a tegnapi maratonon tök mindegy volt, hányszázezres teleszkópod, tárcsaféked, csúcsbringád van...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát nagy respect minden túlélõnek. Én - mivel még otthon "jó" idõ volt, nyáriasan öltözködtem, így a helyszíni zuhogó esõben inkább nem indultam el. Persze döntésemet az is megkönnyítette, hogy még nem voltam benevezve. Ahogy hallom, milyen volt, nem is nagyon bánom. Jó darabig vaciláltam, hogy nevezzek-e, de így, utólag, ez volt a helyes döntés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Tisztelet mindenkinek, aki egyáltalán elindult!

Még nem jártam a Budai-hg.ben, de ha szárazabb idõ lesz még tuti, h vissza fogok menni, nagyon tetszett.
Sajnos nekem solymári befutó lett a vége, m 14 km után leszakítottam a váltót. Ennél jobban már csak az zavart, h a szervezõ srácnak nem volt mobilja (én meg a kocsiban felejtettem), ezért még visszább kellett mennem, h telefonálhassak,de a másik srácnak meg lemerült a telefonja, így elég nehéz volt megoldani, h szóljak apáméknak, h jöjjenek értem Solymárra (még szerencse, h rávettem õket, h kisérjenek el).
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mindenkinek elismerésem, aki végignyomta...a csajoknak fõleg. nem tudom ki kérte, estére igyekszem felrakni a képeket, csak hát tanulnom is kell valamikor...:(

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Te vagy akinek ketten próbáltuk szétszedni a lánot?
Én próbáltam elõször segíteni, de egy másik srác oldotta meg a problémát a saját marokszerszámával.Lefele gondoltam rá, hogy eleget sétálhatsz még.Mikor értél be a reptérre?

Igen én! És tényleg köszönöm, jól esett hogy ott hidegben vacogva segít valaki(k). Legközelebb vendégeim vagytok egy sörre! Ha nem lett volna ez a probléma szivesen végigcsináltam volna...
Reptérre viszont már nem mentem le, mert inkább egybõl hazafelé vettem az irányt. Hát nincs közel a Pöttyös utca lánc nélkül... Este fél7re értem haza.

Ilyenkor verseny alatt nagyon jó látni, hogy van sok segítõkész ember, és összetartás. Köszönte mindenkinek!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Te vagy akinek ketten próbáltuk szétszedni a lánot?
Én próbáltam elõször segíteni, de egy másik srác oldotta meg a problémát a saját marokszerszámával.Lefele gondoltam rá, hogy eleget sétálhatsz még.Mikor értél be a reptérre?

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
MEGCSINÁLTAM !!!

Én sokat nevettem. Magamon is és másokon is.
Az a rengeteg sár. Nem is értem, miért akart mind a kerekemen maradni... Tárcsafék ide vagy oda, nekem sem fordult el egy idõ után a kerekem. Ilyenkor gondosan letakarítgattam a súlyt, aztán keresztben a hátamra kaptam a drágám és így caplattam. Egyébként régi ismerõsökkel találkoztam, jókat beszélgettünk.
Az elsõ tolásnál elfelejthettem az SPD-t. Szerencsére a fék (tárcsa) végig fogott. Az elsõ váltó is hamar beállt, nem erõltettem sehova a középtányérról. A hátsónak pedig minden egyes váltást megköszöntem. :)
Az itatónál természetesen kapott a bringa is. És szerencsére voltak útközben kutak is, ahol a váltókat, fékeket le lehetett áztatni. Hüledezve lestem a 2 körös agyag bringásokat. Némelyiket felismertem. Bogár Gáborral lehetett szót váltani, ment, mint a gép. Lõrinc Olivér egy kútnál felvilágosítást adott a HHH-en a még ránk váró szakaszról.
Dénes, téged csak hátulról ismertelek fel. Nem hittem a szememnek, azzal a bringával hogy lehet ezt mégis végig csinálni.
Meg egyébként sem értettem, hogy aki egyszer már látta ezt a pályát, miért akart még egy kört menni rajta. Olivér szerint, ha már elindultunk egy bringa versenyen, akkor menni kell.
Számomra nagyon kellemes meglepetés volt, hogy megvártak a pályán lévõ emberek engem is. És igen kedvesek voltak, annak ellenére, hogy egész nap kint fagyoskodtak az esõben. Szerintem a pálya nagyon jól volt kijelölve. És Kacsa én is szívesen letekerném ezt szárazon is.
Az igazság az, hogy sokszor megfordult a fejemben, hogy nem kéne ezt tovább csinálni. Tudtam is, hogy merre lehet legurulni a célba. De a tavalyi Crosskovácsi maraton feladásom olyan rossz érzés volt utána, hogy azt gondoltam, amíg vannak még emberek körülöttem, megyek.

A legmurisabb jelenet, amit láttam, az volt, amikor a Virágos nyereg után a krossz pályánál a dagonyás dózer útról egy srác megpróbálta a füves rézsüre feldobni a bringáját, ami félig sikerült is neki, de közben hasra esett.
A legdurvább pedig az volt, amikor egy srác, a v-fékjei már biztos nem fogtak, a talpával próbált fékezni a HHH-Fenyõgyöngye aszfalton és jobbra hirtelen bekanyarodtában felkenõdött a hegyoldalba. Elõtte már több esésének is szemtanúja voltam, de ez durva volt.

Végül nagyon jó volt beérni a célba.
Köszönet a fórumosok lelkes fogadtatásért és egyébként is a pályán a biztatgatásért. Jó volt látni újra titeket.

Aztán este, a fürdõ után leültem tévézni, de elég darabos lett a mozgásom. Egy idõ után már nem is tudtam felállni.
Kemény pálya volt, de megcsináltam.
Fél 12-kor volt a rajt és fél 7-kor értem be a célba. (Örültem, hogy volt még egyáltalán cél.)

Aki nem volt ott, az nem is tudja mibõl maradt ki. Akik ott voltunk, ezután életünk végéig emlegetni fogjuk ezt a versenyt.

És Paul köszönet a gondoskodásért, a masszázsért, a bringa lemosásáért, a ruhák kilögyböléséért. Nincs még egy ilyen férfi!

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Bár nem vagyok a sárhoz szokva, de jó volt. Lassú, de jó. Ennyi sarat életemben nem ettem/ittam. Szemembe is jutott, mivel a szemüvegen már nem láttam ki, így le kellett vennem. Aztán az itatópont elött pár méterrel úgy gondolta a papucsom, hogy õ most feladja, és eltörött. Így én is feladtam. Mindenkinek köszönet aki segített rendbehozni a gépet, így utólag is. Onnan még jó 20-25 km hazáig gurulva, tolva, átázva. De szerencsére nem lettem beteg.