Jelentkezz be Regisztrálj
Buda Maraton -- 2006. május 1.
Írta 2006. május 02. - 02:01
Elõször is maximális elismerésünk azoknak, akik legalább megpróbálták teljesíteni a távot, nagyot küzdöttetek, de azokat is megértjük, akiket az idõjárás elrettentett! A pályabiztosítók, itatók nevében köszönjük a méltató szavakat, tõlük sem volt kis áldozat, hogy órákat álltak az esõben! Elnézést azoktól, akiket esetleg valaki közülünk rossz felé irányított, biztosíthatjuk, nem szándékos volt!
Az általatok említett hibáinkból igyekszünk tanulni (nevezés), de van néhány dolog, amivel nem biztos, hogy nekünk kell törõdni: pont a nagynyomású mosó az, amivel pillanatok alatt le lehet takarítani a bringát, ám arról sajnos nem mi tehetünk, ha ezt valaki épp egy versenyen próbálja gyakorolni, és hosszú percekig áztatja a bringáját.
A pályáról (nem mentegetõzés, talán nincs is miért, csak hogy tisztában legyetek vele): nagyon kicsi az a terület, amire engedélyt kaptunk, két oldalról két forgalmas út (10-es, Hüvösvölgyi), egy-egy oldalról pedig település (Bp, Solymár) határolja, ezen kellett kigazdálkodni 40 km mtb-utat. Ez még így is épphogy sikerült, aki pedig ismeri a terepet, tudja, hogy itt esõben is jól járható, stabilizált "menekülõutak" nincsenek. Az erdõgazdaság a idén a Guckler-sétány (HHH-szintút) nagy részét sem engedélyezte, ezért került bele pl. a HHH-ról lefelé az a singletrack, ami egyébként szárazon nagy élmény, majd próbáljátok ki! Az autóutakon csak nagy biztosítással és a forgalom jelentõs zavarásával tudnánk átkelni, ha új területeket akarnánk bevonni, erre viszont a rendõrség és az önkormányzat nem hajlik.
Kedvenc sportunk szabadtéri sport, ahol nem csak a szervezõnek, hanem a résztvevõknek is számolni kell az idõjárással, reméljük, azérta a tegnapi nap senkit nem tántorított el attól, hogy a következõ versenyen megjelenjen.
Eredmények:
A második körre összesen 19 versenyzõ tudott kimenni (csak férfiak), közülük 9 ért célba, a versenyt Burgermeister Balázs nyerte Szalay Peti és Bogár Gábor elõtt 5 óra 8 perc 22 másodperces idõvel (elsõ kör 2:14:01, 2. kör 2:54:21). Részletek hamarosan a honlapon.
Még egyszer köszönjük a részvételt és a véleményeket!
Sportaktív
Írta 2006. május 01. - 23:49
Akkor jöjjön az én kis beszámolóm is:
Buda Maraton 2006
Rajt elõtt inkább fogvacogással, és ugrálással melegítettem. A gumiválasztás totál rossz volt, sebaj, hosszú edzésnek még elmehet.
Rajtnál lötyögés, nem foglalkoztam vele. Aztán gyorsan beértünk a terepre. A 2.0-s Larsen Mimo úgy csúszott, mintha jégen mentem volna. Gyorsan 2 túrós bukta össze is jött. Hátsó fékem már az elején elment. maradt az elsõ, de ott meg tapadás nem volt. Majd kockáztatok.
Az elsõ néhány pocsolából frankón telefröcsköltem a szemüvegem, amit a sáros kesztyûvel mégsem tidztítottam meg. De nem gond, mert késõbb a bal szemem állandóan könnyezett.
A láncot felkapja a középtányér, ez kilõve. De a váltók mûködnek. Az elsõ pozitívum.
Turista tempóban gurgulászok, megállok féket szerelni, hátha jobb lesz. Nem lett rosszabb. Jön a téglagyári. Már a lejutás is érdekes volt. 5-10 bringás, egymástól alig elszakadva, esnek-kelnek. Már tetõtõl talpig sáros vagyok.
1. frissítõponthoz kb. 2 óra alatt érek. Innen lefelé szánkópálya, bringával a mûsor. Elsõ fék rakoncátlankodik. Terhelem tovább, nagytányéron fel Virágosnyeregbe. Onnantól ismét agyagos sár, cipelem a technikát. Közben a többiek szépen elõzgetnek. Nem érdekel, be akarok érni a körrõl, aztán majd meglátom, folytatom-e. Mondjuk látni semmit nem láttam.
Hármaon köd, mintha az Alpokban lennénk. Felfelé tolom a kerót, hármat lépek, haladok elõre fél métert. Hármasról lefelé tett be teljesen. Nincs fékem! Így már elég veszélyes lenne továbbmenni. Óvatosan begurulok a célba. Lefelé totál behúzott fékkel futok a cangával.
A kék jelzésen utolér Pinyo, innen már nincs messze a vége, és végig felfelé. A célnál kiszólítottak, de nem pityeregtem emiatt, tekintve a techmika állapotát, és hogy még 4, 5 óra lenne a második kör, ha jó is a bicikli, de életvezélyes volt.
Az 1 teljes körre mentem valami 4 órát. Durva volt. Le a kalappal, aki csak megpróbálta!
Ja, és az 1 teljesített körömmel 25. lettem.
Race, no Rest!
Írta 2006. május 01. - 23:42
Én azzal indítottam, h belefutottam 1 fórumos társaságba, ahol Sunset kolegát sikerült nem felismerni, akit valszeg a TVben is fogunk látni
DaveRider; jaja, a narancs foteles az enyém volt, és nem zavartál volna sztem
Alat; mielött felesleges kiadásokba ölnéd magad;sztem az sem fog segíteni
Írta 2006. május 01. - 23:26
Vártál volna meg (lehet megfagytál volna), mentünk volna tovább - egy darabig...
Figyeltétek címet - szal mai napon ezek hiányoztak a legjobban.
Most csak annyi még, hogy:
köves, vissza kanyar, köves (újlaki alatt), erdei ösvény. Olyan még eddig nem volt, hogy 15-20fokos lejtõn lefelé ne tudjak elindulni.
Kacsa: holnap részletezem kanosszámat. De addig is várom a tiédet.
Mire leertem a Vitorlazorepterre, 20%ban marbantam a feladast. Soha nem volt ilyen a nevem mellett nekem sem: feladta.
Na mind1. Kicsit idegesit, ugyanakkorr a palyan abban a pillanatban ennyi volt.
Nekem a Buda Maraton 2006ban:
26 km 4h13 perc biciklizest jelentett.
Mas. Nekem piszkalja a csorom ez az egesz. Szaraz vagy kevesbe nedves idoben azert le kellene tolni ezt a kort, nem?
Csak hogy legyozzuk...
Írta 2006. május 01. - 23:20
Vártál volna meg (lehet megfagytál volna), mentünk volna tovább - egy darabig...... En a Nagykovesnel adtam fel: lelkileg a harcot. Amikor jottem lefele, mar vacillaltam. Eljottem a palya nyomvonalatol 30 metert, s leultem kicsit gondolkozni, hogy menni kene vissza. Aztan megis lefele vettem az iranyt a repterre. Beszamolo holnap.
Figyeltétek címet - szal mai napon ezek hiányoztak a legjobban.
Most csak annyi még, hogy:
köves, vissza kanyar, köves (újlaki alatt), erdei ösvény. Olyan még eddig nem volt, hogy 15-20fokos lejtõn lefelé ne tudjak elindulni.
Kacsa: holnap részletezem kanosszámat. De addig is várom a tiédet.
Írta 2006. május 01. - 23:15
De, nem írtad, hogy az utolsó is - ezaz, nagyon ígéretes:)
Neked peppe hogy ment? Beertel rendesen? Vegigtoltad?
Írta 2006. május 01. - 23:14
Sziasztok!!!
Na hazaértem...
A versenyrõl: a pálya nem lett volna rossz de ez a rohadt esõ tönkretette a versenyt!
Szerintem kb, 50% feladta a versenyt.(sajnos én is úgy tudom, hogy 73Kacsa is.)
Ja nekem is az 1. volt!!!
És vagy 8-10-szer estem...
35en teljesitettek a hosszutavot [ertsd 1.kort mentek legalabb...]
Baratnom fel negy korul lent volt a startnal,s meselte, hogy bemondta a szpiiiker, hogy eddig 35ember erkezett be a celba...
En olyan 15:45 korul az 50. helyezettet hallottam:)
11:20kor volt a start.
Írta 2006. május 01. - 23:11
ígyvan, arra irányítottak sajnos.Szia!
Te voltal az akit lattam akkor a koron, hogy turistafutamos "rajtszama" volt?
az emelkedõ aljától fordultam, én is gondolkoztam, h visszamegyek a turistára, és végigmegyek, elvégre 10kilo nem sok. de aztán felejtõs lett, túl sok szaron kellett volna átmenni, tolni a kerót, utána esetleg tekerni 3 sebességben, recsegõ elsõ váltóval, érdekes fékekkel... :l
következõn!
kela14, következõ zsírlesz, gyerecsak.
Írta 2006. május 01. - 23:10
De, nem írtad, hogy az utolsó is - ezaz, nagyon ígéretes:)...Ja nekem is az 1. volt!!!
:)
Írta 2006. május 01. - 22:55
edit: kacsa, lehet Téged láttalak visszafelé? csodaszép crux, olyan mint az enyém
a társaság egyébként barátságos volt, visszafelé megbeszéltük kinek mit kell majd cserélni, ...
Szia!
Te voltal az akit lattam akkor a koron, hogy turistafutamos "rajtszama" volt?
Hja nekem egy 2005os crux vazra epitett bicom van. szurke-fekete-sarga.
En a Nagykovesnel adtam fel: lelkileg a harcot. Amikor jottem lefele, mar vacillaltam. Eljottem a palya nyomvonalatol 30 metert, s leultem kicsit gondolkozni, hogy menni kene vissza. Aztan megis lefele vettem az iranyt a repterre. Beszamolo holnap.
Írta 2006. május 01. - 22:44
én fotóztam, fúleg a rajnál van sok képem meg a visszaforditó utáni mászásnál van több, jameg a turistafutamról sok célfotó. holnap ígérem h felrakom õket >ide<, de most sajnos nincs idõm átméretezni meg korrigálni az apróbb hibákat és feltölteni...aki végignyomta, annak minden elismerésem, aki 2 kört, annak duplán minden elismerésem.
kala: te egy sötétzöld mongúz össztelóssal voltál, narancs nyereggel és scott usa mezben? mert akkor láttalak, ott szerelted a rajtszámod az asztalunk végében (én adidas sapiban meg sötétkék esõdzsekiben csücsültem), csak nem akartalak zavarni, mert nagyon készülõdtél és koncentráltá, hogy le ne essen a táskád a padról, miközben a rajtszámodat gyorskötözöd fel.
Aki végignyomta, annak tényleg minden elismerésem. (én nem bánom, hogy csak szilváson nyithatok idént). holnap estére felrakom a képeket!
Írta 2006. május 01. - 22:31
Sárgumi RuleZ , hajrá Zsiráfok !
Írta 2006. május 01. - 22:21
Nekem bejött a mai szado-maraton. Szenvedtem, mint az állat, de nagyon jó, igazi extrém verseny volt. Csak az zavart,h sokan bénáztak lefelé és elõzni a legtöbb helyen nemigen lehetett. Bár... a fékem hamar inaktiválódott. Lehet, h ezért voltam túl gyors? Na mindegy...
A sáron csak jókat poénkodtunk és valjuk be, h ez tényleg egy életre való élmény volt.
Kalaius
"itt látszott, h a tárcsa elõnye nem az idõjárás függetlenség, a 2 csajos csapnál 3an kérték el az imbuszomat tárcsát állítani, mert a sár szétkapta a pofákat és nem fogott a fékük"
Köszi mégegyszer az imbusz-kulcsot!
Amúgy ezek a tfékek, legalábbis az enyém egy gagyi bovdenes Hayes. A belsõ fékpofa fix, így ha kopik, mint láthattad, állítgatni kell. Úgyhogy hamarosan beszerzek egy kétdugattyús olajosat.
Írta 2006. május 01. - 21:42
elsõ maratonom volt, kicsit szopósra sikeredett. nemcsak azért, m ilyen fosban kellett tekerni(???), hanem m egy rendezõhölgynek köszönhetõen véletlenül a hosszútávra keveredtem, turista helyett. egy darabig nem is volt gond, tetszett, jóvolt tartani a gépet, irányítani a seggét. aztán erõsen fröcskölni kezdett a sár. aztán törölköztem gatyába. aztán már abba sem, elfogyott a tiszta felület. aztán beakadt az spd, és zakkantam egy nagyot oldalra. aztán 200 méterenként megálltam takarítani. aztán 50 méterenként. aztán toltam, próbáltam indulni, odavertem a seggem a nyeregbe, majd nem tudtam elindulni. aztán már tolni sem tudtam.
ekkor már jöttek szemben barátságos fiatalemberek, akik nem voltak vidámak. igaz, már én sem. pláne akkor, mikor kérdésemre közölte (gyanús volt nekem a nagy emelkedõ) az egyik, h szerinte vmit nagyon benéztem, nekem tovább kellett volna menni egyenesen, az a turista. mondtam: dehát erre irányatottak, ... nah, itt fordultam vissza, és követtem jónéhány arcot.
néha lemaradtam, mert a dzsúz miatt tolni SEM lehetett normálisan.
láttam: nyeregcsõtörést, láncszakadást, belsõcserét (hehe), soksok bukást.
ezek után biztos, h ottleszek a következõ marcikon, tetszett ez így szopósan is.
akiknek sikerült: minden elismerésem, gratula!
edit: kacsa, lehet Téged láttalak visszafelé? csodaszép crux, olyan mint az enyém
a társaság egyébként barátságos volt, visszafelé megbeszéltük kinek mit kell majd cserélni, ...
Írta 2006. május 01. - 21:34
Na hazaértem...
A versenyrõl: a pálya nem lett volna rossz de ez a rohadt esõ tönkretette a versenyt!
Szerintem kb, 50% feladta a versenyt.(sajnos én is úgy tudom, hogy 73Kacsa is.)
Ja nekem is az 1. volt!!!
És vagy 8-10-szer estem...
Írta 2006. május 01. - 21:22
a kerekeim behaltak már tolni se lehetett!!! fékpofám már nincs.
a szenvedés semmi ehhez képest!!!
5 óra halál után a megszabadító cél: vége!!
mindenkinek gratula aki végignyomta!!!!!
Írta 2006. május 01. - 21:04
Ezzel csak az a gond, hogy buktam:
- 4 db cool-stop fékpofa (totál kuka)
- minusz 1 mm a felnikbõl
- bowdenezhetek újra mindent
- pumpa annyi
- hosszúujjú no-wind kesztyû kuka, totál kilukadt
- és minden kopott annyit mint máskor egy év alatt...
most hirtelen ennyi
mindegy a lényeg, hogy végignyomtam, szóval legalább ez vígasztal...
Nekem a 2 hete vasarolt Tarcsafek fekpofaimat lehet kidobni, s szinten ujra bowdenezhetek mindent;)
JA! Megtapasztaltam az SPD cipok elonyet. Lehet veluk emelkedoben ilyen sarban is haladni. Nekem sima taposopedalom van s sima cipom, ami baromira bevalt eddig [igaz most tervezek SPD-re valtani, de versenyen nem akartam az elso utat megtenni vele]. Nos engem inkabb az idegesitett fel a sarban, hogy emelkedon volt hogy 1 percig egy helyben tapostam a labaimmal a sarban, mert mindig magam ala visszacsuszott a labam. Igy aztan baromi nehez volt tolni a bringat felfel.
Lefeleken, meg szankoztam. Sot. Viragosnyereg-Erdoalja utcai szuk erdei osvenyen sarsieltem.
Bicikli mellettem, ket fekkar behuzva, fekek fognak. En enyhen behajlitott terdekkel paros labbal csusztam lefele:)
Írta 2006. május 01. - 20:57
én 2 db pólót kaptam
Remélem Harang nem olvassa mert még visszakéri.
Jelzem, en meg 1 db polot sem kaptam. Ezt Akkor vettem eszre, mikor hazaertem.
Nevezes erdekes volt. Miert lehetett nevezni a Sikolcsonzobe, ha utana ujbol kellett nevezni a helyszinen? ezt nem ertettem. Igy a satorban hiaba mutattam be a szamlat a nevezesrol, ujbol papirt kellett kitoltenem.
Verseny erdekes volt: hosszabb beszamolo lesz belole:)
En szinten a Nagykovesnel untam meg az egeszet, onnan csurogtam le a celig.
Aza Viragosnyereg Nagykoves kicsit felbosszantott. Egyik Darazs merte az idot az egyik szakaszon. 1.5 km tobb mint 30 perc alatt tettunk meg. tolva biciklit takaritva.
A Csucs hegy elott meg elveztem a dolgot.. na onnan a felfele...
Csucshegy-Nagykoves nekem kb majdnem 2 ora volt.
Az extra a biciklimoso volt. 1 orat alltam sorba...
Tetszettek a [bocsanat a diszkriminacioert] Merida bicikli tulajdonosok mosasi szokasai. Volt aki 10-15 percen keresztul mosta a bringajat!!
Kellene szervezni egy bicikli moso tanfolyamot maratonokra....
Nekem a full saros bringamat kb 3 perc alatt sikerult tisztara mosnom...tisztara.
na mind1.
Na ott rendesen lemerevedtem 1 ora allasba es a szelbe...
Írta 2006. május 01. - 20:46
Írta 2006. május 01. - 20:41

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére