Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
474 hozzászólás a témában

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

...a rajtnál elõre kellett volna törnöm, mert a reptér után iszonyat sokan bénáztak (esés, csúszkálás, tolás) és akik nyomták volna, így nem tudtak haladni. Az emelkedõkön is ez volt a helyzet szinte végig. Na és a lejtõk... Nem gyõztem ordibálni,h engedjenek elõre. A sár nem zavart, még élveztem is, de ez nagyon bosszantott.
Lefelé iszonyat izgi volt fék nélkül csuszkálni, szlalomozni és halálfélelem közepette adrenalinban fuldokolni. Az elõbbi hozzászólók közül akik még lefelé is tolták, háát... szégyelhetik magukat!
:deszcz: :)

Szerintem ilyen lenézõ, arrogáns stílusban ne írj ide legközelebb. Persze te tudod, de így biztosan nem leszel túl népszerû...

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
A lányokat nem látni az sportaktiv.hu eredménylistán.

info@sportaktiv.hu

info@sportaktiv.hu

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
[quote name='peppe']Kérdezem SPORTAKTIV-os nagytestvért, el lehet érni titeket valahogy közvetlenül?

Sajnos le kell vetetnem magam a dicsõségtábláról:( , (eredmények, velo.hu) a végén kimaradt egy szakasz. Pedig milyen jó volt 26.nak lenni.QUOTE]

Köszönjük, ez korrekt!

Nomen est omen, azaz írj arra a mélcímre, amit itt látsz! Telefonszám van a honlapunkon, de azért lenne jobb írásban, mert annak nyoma marad, és ahoz a személyhez is jut el, aki ilyenekkel foglalkozik!

Sportaktív

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Na most Nekem is van idõm leírni 1-2 történést.

Verseny

No bemelegítés csak kapkodás. Amíg összeszedtem magam (kaja, gumicsere, fék-beállít, átöltöz), Párom beállt a sorba, így nem kellett azzal is görcsölnöm. A gumi Conti ExplorerPro lett. Végignézve a legtöbb bringán hason-szõrû gumik voltak, majd hamar rájöttem,h amit leszedtem az jobb lett volna. Késöbb viszont kiderült,h nincs az a gumi...
A rajtnál elõre kellett volna törnöm, mert a reptér után iszonyat sokan bénáztak (esés, csúszkálás, tolás) és akik nyomták volna, így nem tudtak haladni. Az emelkedõkön is ez volt a helyzet szinte végig. Na és a lejtõk... Nem gyõztem ordibálni,h engedjenek elõre. A sár nem zavart, még élveztem is, de ez nagyon bosszantott.
Lefelé iszonyat izgi volt fék nélkül csuszkálni, szlalomozni és halálfélelem közepette adrenalinban fuldokolni. Az elõbbi hozzászólók közül akik még lefelé is tolták, háát... szégyelhetik magukat!
A defekt és a 2 fékállítós-szerelõs szarozás miatti 45-50 perc mínusz nem hiányzott, de végül is 5órával beértem. A Párom újjongva fogadott, s így még szebb lett ez a nap.
Mosó: sor --> Autóba 1 darab fólia. Rá a +8kg-os gép und go hóm.

Össz.: Királyság maraton volt, no elesés 1-2 kifarolást & 1 egyhelyben eldõlést kivéve. Az SKS sárvédõm elöl Isten áldása volt: a végére zsír kormánycsapágy!, vmint no mud on the face and a szemüveg!

Másnap (klíning & fikszing)

Tisztítás, szerelés 12h-tõl másnap hajnal 2-ig, de még így is maradt pár dolog. A mosás másfél! órás volt! Mindenhol száraz sár, fûcsomók és beszorult kavicsok. A bovdenes tárcsafék meghalt. Minden részében sár volt. (A lejtõkön is néha behúzva maradt miután én már rég kiengedtem.) Új! XT h.váltó-görgõkben sár. Pedál hörög. H.kar közép & nagytányér között kõtörmelék. Lánc... levesz-> 1.5L palackba brigéciol motorblok-mosó-> lánc bele-> összeráz 15 percig-> vízben lemos-> láncolajba beáztat. Elsõ kerék 3 tüske, hátsó 4. Bovdenház kimos, beolajoz + minden, de így is kuka. Minden forgáspontba olaj. Stb, stb, stb... Az agyak jól bírták. A sár csak a gumiharang elsõ szigeteléséig jutott.

Össz.: Sz_pás & sz_vás felváltva.

Jövõre is megyek és REMÉLEM ESNI FOG! :deszcz: :)

Ha nem haragszol meg [ugye nem?], akkor en csakazertsem szegyenlem magam, hogy par lejton toltam lefele. Pl a Viragosnyereg utani 1 nyomsavos erdei uton az Erdoalja utcaig.

A Rajtnal elore kellett volna tornod...MIERT NEM TETTED? Ha elso maratonod, akkor megtanultad legalabb honnan rajtolsz...ha nem az elso, akkor ez a TE hibad, hogy oda alltal be ahova...

A KAPKODAS is a TE hibad...Erdekes en felkeltem 7:30kor azert, hogy 11kor elrajtolhassak. Nekem semmi kapkodas nem volt, pedig sorba kellett allnom az elonevezesnel es ujra kellett neveznem...
Az arrogans irasrol csak ennyit..

Amugy a versenyen nekem nem fogyott el a tarcsafek [bowdenes, 2-2.5 hetes bekoptatott fekpofakkal]. Tovabbra is kiser a szerencse: mind a felutes, mind a tuske elkerult ezen a versenyen is. Lancszakadasom sem volt [1 hetes uj lanc].

Z-Max kulsokkel mentem, elol 3.5 hatul 4 barral. A hatso fekemnel viszont volt par eltomodes.

Tisztitas: nekem mar mukodik a valtom ujra:) Mar csak a hatso feket kell rendbetenni [bowden].

A verseny nekem is tetszett.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Verseny
haladni. Az emelkedõkön is ez volt a helyzet szinte végig. Na és a lejtõk... Nem gyõztem ordibálni,h engedjenek elõre. A sár nem zavart, még élveztem is, de ez nagyon bosszantott.

Bocs de nem tudom megállni...
Szerintem nem kellene leszólni azokat akik nem olyan ügyesek és bevállalósak mint te. Bizotan vannak nálad is jobbak...

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Na most Nekem is van idõm leírni 1-2 történést.

Verseny

No bemelegítés csak kapkodás. Amíg összeszedtem magam (kaja, gumicsere, fék-beállít, átöltöz), Párom beállt a sorba, így nem kellett azzal is görcsölnöm. A gumi Conti ExplorerPro lett. Végignézve a legtöbb bringán hason-szõrû gumik voltak, majd hamar rájöttem,h amit leszedtem az jobb lett volna. Késöbb viszont kiderült,h nincs az a gumi...
A rajtnál elõre kellett volna törnöm, mert a reptér után iszonyat sokan bénáztak (esés, csúszkálás, tolás) és akik nyomták volna, így nem tudtak haladni. Az emelkedõkön is ez volt a helyzet szinte végig. Na és a lejtõk... Nem gyõztem ordibálni,h engedjenek elõre. A sár nem zavart, még élveztem is, de ez nagyon bosszantott.
A defekt és a 2 fékállítós-szerelõs szarozás miatti 45-50 perc mínusz nem hiányzott, de végül is 5órával beértem. A Párom újjongva fogadott, s így még szebb lett ez a nap.
Mosó: sor --> Autóba 1 darab fólia. Rá a +8kg-os gép und go hóm.

Össz.: Királyság maraton volt, no elesés 1-2 kifarolást & 1 egyhelyben eldõlést kivéve. Az SKS sárvédõm elöl Isten áldása volt: a végére zsír kormánycsapágy!, vmint no mud on the face and a szemüveg!

Másnap (klíning & fikszing)

Tisztítás, szerelés 12h-tõl másnap hajnal 2-ig, de még így is maradt pár dolog. A mosás másfél! órás volt! Mindenhol száraz sár, fûcsomók és beszorult kavicsok. A bovdenes tárcsafék meghalt. Minden részében sár volt. (A lejtõkön is néha behúzva maradt miután én már rég kiengedtem.) Új! XT h.váltó-görgõkben sár. Pedál hörög. H.kar közép & nagytányér között kõtörmelék. Lánc... levesz-> 1.5L palackba brigéciol motorblok-mosó-> lánc bele-> összeráz 15 percig-> vízben lemos-> láncolajba beáztat. Elsõ kerék 3 tüske, hátsó 4. Bovdenház kimos, beolajoz + minden, de így is kuka. Minden forgáspontba olaj. Stb, stb, stb... :) Az agyak jól bírták. A sár csak a gumiharang elsõ szigeteléséig jutott.

Össz.: Sz_pás & sz_vás felváltva.

Jövõre is megyek és REMÉLEM ESNI FOG! :deszcz: :)

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Nem tudjátok véletlenül,h készültek-e célfotók és lehet-e rendelni?
A TV-ben lesz vmi összefoglaló vagy riport... ilyesmi?

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Kérdezem SPORTAKTIV-os nagytestvért, el lehet érni titeket valahogy közvetlenül?

Sajnos le kell vetetnem magam a dicsõségtábláról:( , (eredmények, velo.hu) a végén kimaradt egy szakasz. Pedig milyen jó volt 26.nak lenni.

Edit: elküldtem privátban.
a második p néma!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Tényleg Rvili kint voltál?

Én aztán csak 10 km-en mentem(sokan voltak rajtam kívül akik szintén rajtszámmal nyomták a túristát), ha már kijöttem legyen kis bringázás...Nem bírtunk a rajtnál a mezõnnyel indulni mert vmi barom rádöntötte a gépemre a a sajátját....szóval az elsõ váltót újra kellett húzni gyorsan.
Ehhez képest jó idõt mentünk, az elsõk között voltunk nagyjából. Csak úgy száguldottam a kisgyerekek és az apukáik mellett :D
Így utólag is örülök, hogy ezen mentem, ez a táv pont kényelmes, nem volt hajtós, sem saras-technikás tologatós-vállravevõs...szóval pont jó. Persze fékpofa nekem sem maradt. Az egyik kanyarban meg a bokrokban végeztem a markolatot a kezemben szorongatva...szar szuperlite szivacs, felázott az esõben.

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Ja BM beszamolom 2/3a itt talalhato:

http://bringazas.blo...agy-srsels.html

Tetszett beszámolód. Látom a sarat. Fejezd be!

Enyémben több düh lenne/lesz.

Kela14-gyel én is találkoztam, a köves elõtt ahol szóltak, hogy veszélyes. Ment becsületesen, amennyire lehetett.

Kösz, hogy szóltál, én is láttalak, csak akkor kezdõdött, hogy addig én kerülgettem másokat, addigra én is elkezdtem bénázni. Ez eléggé lefoglalt.

Virágos-nyereg alatti fölfelé alján veszthettél el, megálltam leoperálni a (z elsõ) sárvédõmet. Szigszalaggal volt illeszve, jó erõsen. Kértem kést, senkinek sem volt, kérdezték tán öngyilkos akarok lenni? 2.4-es gumi, 5-5mm sárférõhely. Nem is kérdeztek hülyeséget. De nem lettem öngyilkos. Lassú önkínzásba kezdtem.

folyt köv.
a második p néma!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

És mit szólnátok Paul vezetésével egy Crosskovácsi pályabejáráshoz a hétvégén?

Era! Bár mi egy durvább Pilis túrát terveztünk, a Crosskovácsi bejárás szerintem minket is érdekel, csak szombaton legyen. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Maszibaby

Maszibaby

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!Nõi eredményeket hol lehet megnézni?Köszi

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Budamaratonos képeim:
http://pix.bikemag.h...t=2585&ppuser=0
Üdv:Thy

Szia!

nagyon jok a fotok. Lehet beloluk rendelni origin meretben?

Konkretan ez a foto erdekelne:

budamarci089

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Hmm ha addig rendbepofozom a valtot, meg a hatso feket meg a lancot.. es meg Anyum sem jon fel Bpre... akkor engem is erdekelne:)

Ja BM beszamolom 2/3a itt talalhato:

http://bringazas.blo...agy-srsels.html

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Elõszöris gratula minden BM teljesítõnek, aztán egy külön gratuláció a csajoknak, s fõleg neked, Era! Nagyon ügyes voltál és kitartó.

Hát igen, Paulról tudjuk, hogy hihetetlenül odaadó tud lenni! Sose felejtem el, hogy mennyit segített nekünk a 24 óráson.

Era: ez a hétvége - bármilyen meglepõ is nekem - jó bejárásra. Úgyhogy én mennék.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Budamaratonos képeim:
http://pix.bikemag.h...t=2585&ppuser=0
Üdv:Thy

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
[Buda Maraton 2006]
Nem is emlékszem, vettem-e már részt esõs versenyen.
Pár napja még optimistán elvetettem a sárgumi jelentõségén, mert nem hittem el, hogy egy kis esõtõl ennyire be tud állni a terep. Tévedtem.

A rajt kicsit csúszott, a nevezések nagyon elhúzódtak, de reméltem, eláll az esõ. Hideg is volt, ezért hosszúnadrág mellett döntöttem, illetve a póló+melegítõfelsõ fölé még a téli termoszéldzsekimet is felhúztam.

Sajnos a folyamatos szemerkélés egyre sûrûbb lett, de ez ott a füves mezõn még nem nézett ki vészesnek.

A rajt után megindult a sor ezerrel, de nem siettem. Forduló a füves reptéren, majd a Vöröskõvárt megkerülve szembesültünk az elsõ sáros élményekkel. 10 percet mutatott már az óra, Henger itt elõzött be, megbeszéltük, hogy jó kis túra lesz ez.

De még milyen jó. Elõször a gumit szidtam (2.1 Racing Ralph), de miután akármilyen gumival is csúszkáltak és tolták, megnyugodtam. Kicsit bezavart az elsõ kerékmegállós élmény, amikor síkon még tolni sem tudtam. Ez még mindig a reptér feletti szántóföldes agyagosnál volt. Múlt az idõ, nem teltek a kilométerek.

Viszont a salakmotoros technikám (egyik láb a földön, farolgatás, fékezés) egyre jobban fejlõdött. A bejáráson tapasztalt veszélyes lefelék simán mentek, esély sem volt a sérülésre lefelé 5-15-ös tempónál.

A téglagyár felé menõ lefelé volt a második sokk. Szinte mindenki tolta, itt jöttem rá, hogy nem szabad tolni, a sár nagyját le kell takarítani és cipelni kell, nincs mese.

Vissza a kéken a Csúcshegy felé, tolás, tekerés, sártömeg takarítás, hogy forogjon a kerék, ismét tolás, tekerés. Aztán egyszer beesett a lánc hátul a küllõkhöz, szórakoztam vele 3-4 percet, mire sikerül kiszedni onnan.

Innen a Virágosnyereg felé a házak mellett már sok vízfolyás volt, mindegyikbe igyekeztem belemenni, hadd takarítsa a dzsuvát.

Virágosnyereg, ellenõrzõ pont. Lelkes frissítõszemélyzet fogadott. Eddigre már benyomtam egy gélt, itt nápolyit és banánt ettem. ChampionChip ellenõrzõ kapu szépen csippant. A listából kinézve 2:06:28-at regisztáltak.

Innen a Virágosnyereg utca tetejéig iszonyat jó lejtõzés volt, az elsõ fékem itt már elfogyott, meredeken cikázó ösvényen kellett lecsúszni. Tekerni nem is kellett, egyik láb oldalt egyensúlyozott, hátsó féket nyomva tartva leértem az aszfalthoz. Jó kis erdei szakasz vezetett ki a Harsánylejtõ tetejéhez, középtányéron csakazértis kinyomtam. Az Erdõalja utcai nyomós kútnál nem tudtam takarítani, mert sor állt.

Vissza a Virágosnyeregig végig tekerhetõ volt az út. Itt egy helyen álltam pár percet, egy srác görcsölt; elõkerestem a Ca és Mg tablettáimat, kapott belõle.

A Virágosnyereg - motocross pálya útvonal (is) tekerhetetlen volt. Sík, de végig tolni és cipelni kellett egészen a HHH-ra vezetõ köves kezdetéig. Itt visszaültem és nagyjából végig tekertem kistányéron. Pár leszállással sikerült feljutni a HHH szánkópálya aljáig.

Eddigre már megtanultam különbséget tenni a csúszható és futható lejtõk között, így a Szépvölgyi út felé induló kanyargós lefelén inkább futottam. A Szépvölgyiig nem mentünk le, mert visszafurdultunk. Egy kis aszfalt és beton következett, majd ismét tolás a Hármashatárhegyi út utolsó elõtti kanyarjáig (kút). Megint tolás következett fel a HHH-ra, telehold most sajnos nem volt.

Enyhe lejtõzés következett, a kis híddal. Nemsokára eltévedtem; a HHH aszfalt utolsó kanyarjához (ahol a siklóernyõsök ugrálnak a Bécsi út felé) kétszer érkeztem meg. Egyszercsak ismerõs lett a terep, ráadásul szembe is jöttek. Kiderült, hogy egy elágazásnál csak a táblát láttam, rajta a nyíl irányát és a sok másik irányba folytatódó bringanyomot nem.

Innentõl már nem volt semmi különös, csak annyi, hogy a Fenyõgyöngye feletti szerpentin levágását futva tettem meg.

A Határ-nyereg után is volt pár érdekes salakmotor technikás lejtõ. Majd a sétány (Reptér idõfutam útvonal) felett értem utól Hengert, innen együtt mentünk. A sétányon értem el a maraton csúcssebességét.

A sétány végén Henger talppal fékezett, majd ráfordultunk a házak melletti aszfaltos célegyenesre. A cél elõtti utolsó elõtti meredeket Hengernek sikerült kitekernie, és leszálltam és még az aszfalton is bénáztam, nem sikerült elindulni, így a végén elmaradt a meccselés.

A célban messiék buzdítottak és fényképeztek.

Végül 3:52:27-es idõvel érkeztem be, az órám nettó idõadata ennél nyilván kevesebb; részben a cipelések és álló elsõ kerék miatt is. (DST=37,59 TIM=3:23:16 AVS=11,1 MAX=40,5)

Nagyon tetszett a verseny.

A bringamosót meg sem próbáltam; a reptér végén a házaknál van egy nyomós kút, ott 5 perc alatt megvolt a tisztítás.

alat

alat

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

Jól nézne ki, ha a sár bejutna a bowdenekhez...;) (szóval egy normális állapotú bezsírzott gumiharmonika csodákra képes)

"Mert ott volt."
De Te nem. :?

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Valamelyest összefüggésben Buda (Varacskos) Maratonnal:

Most, hogy lassan mindekinek tiszta a bicója, és láb és egyéb izmai is inkább kellemes ritmusos regeneráló terhelésre vágynak mintsem megrángatásra, szal hétvégén nem volna jó egy PilisVishg-beli aszfaltos túra? Lezárt erdõgazdasági utak, fantasztikus kilátással. Hossz, szint rugalmasan variálható. Folytassuk a HHH topicban.

De azért majd visszatérünk a Hármasra és rettenetesen megtekerjük.:rocketman
a második p néma!