Jelentkezz be Regisztrálj
Buda Maraton -- 2006. május 1.
Írta 2006. április 15. - 22:12
No para. Nem a mezõny tagjait húzzák szét, remélem:scared: , hanem a startnál egy csomóban induló tömegbõl lesz egy szép hosszú kígyó pár perc alatt.
Ha nem elsõ sorból indulsz (versenyzõ vagy, eredményekkel és a starthoz szólítanak) akkor start elõtt számíthatsz némi (negyedó, rossz esetben óra) várakozásra. Ez bizonyos szempontból kellemes, beszélgethetsz ismerõsökkel, lelkileg felpöröghetsz versenyre, de ennyi várakozás után bemelegítettségrõl nem beszélhetünk (feltéve,hogy start elõtt elmennél és profin bemelegítenél). Így ha a startnál megszerzett hely fontos indulhatsz bemelegítetlenül full gázon, felpörgõ pulzussal. Ezt sokan nem szeretik. Én sem.
Ha mondjuk jól mászol, már amikorra bemelegedsz, és a lassabb startod miatt beragadsz vki mögé aki viszont lassú fölfelé, akkor csomó idõt veszítesz, amit késõbb már nem tudsz behozni. Erre gondolva idegeskedhetsz, hát még ha a lassan mászóról kiderül, hogy lefelé õ a gyorsabb...
Szal ezért jó, ha egy maraton elején van egy széles, elõzésre alkalmas úton egy jó hosszú mászás, illetve mozgórajt felvezetõ szakasszal. Nem kell tülekedned jó rajhelyért, nem kell azt õrizve várakoznod, hanem start idõpontja elõtt nem sokkal beállsz a karámodba (elõtte pisikélsz, minek cipelni), start, 1-2 perc alatt bemelegedsz, leelõzöd azokat akik gyöngébbek nálad, a nálad erõsebbek téged elõznek meg, szal a helyedre kerülsz.
Hasznos tippeket maratonhoz egyébként korábbi BM-ekben találhatsz.
Írta 2006. április 15. - 21:27
Az elso frissitopont nekemi s messze volt tavaly, de iden jobban beosztom a start elotti etkezest es a magammal vittdolgokat:)
Tavaly elso maratonon magammal cipeltem mindent, s csak a celban ettem meg.. meg a frissitokon ettem.
Az elejen eleg lesz szethuzonak a vitorlazorepter... Jol letapasztja a kereket:)
Mit értesz a széthúzó alatt?
Írta 2006. április 15. - 20:45
Ami igazán gond: Az elsõ frissítõ pont (szintén tavalyi emlék) nagyon messze van, és most még hoszabb és szintesebb az út odáig. Vagy ahol majdnem összeér a pálya nyomvonala az az 1sõ frissítõ:chin: ? Akkor oké.
Másik: elejérõl hiányzik egy jó hosszú aszfaltos, mezõnyszéthúzós mászás.
Az elso frissitopont nekemi s messze volt tavaly, de iden jobban beosztom a start elotti etkezest es a magammal vittdolgokat:)
Tavaly elso maratonon magammal cipeltem mindent, s csak a celban ettem meg.. meg a frissitokon ettem.
Az elejen eleg lesz szethuzonak a vitorlazorepter... Jol letapasztja a kereket:)
Írta 2006. április 15. - 20:31
Nekem ez lesz az elsõ versenyem...
Szal a cél a tisztes helytállás(teljesítsem a versenyt) minden megelõzött
ember már csak hab a tortán.
ez a lenyeg. igy kell hozzaallni
en sme gyozni megyek, hanem a tavalyi onmagamat legyozni
Írta 2006. április 15. - 20:28
Tavalyi emlékeim alapján pálya brutál. A megrövidült 30 km nekem jobban betett mint a Duna Marci 68km a maga szintben kistányéron izzadunk típusú marasztaló sarával.
Kiváncsi lennék egy szintrajzra.
Tavaly a 30-on 1100m szintet mertek paran oraval.
Nekem a DUna Maraton saras [35km] versenye tetszett:)
Írta 2006. április 15. - 20:24
Szal a cél a tisztes helytállás(teljesítsem a versenyt) minden megelõzött
ember már csak hab a tortán.
Írta 2006. április 15. - 20:18
A feladások fõként miért voltak inkább erõnlét vagy technikagyilkos a pálya?
Is-is.
Volt aki a 4.km utan gyalogolva tolta vissza a starthoz a bringajat. Amugy meg voltakakik nalam csunyabban estek, eszmeletvesztessel.
Mindenkinek tudnia kell, hogy mit bir, meddig mehet el...
Az a 10 perc amit nyerhet, helyezesben nem sok, ellenben ha emiatt esikaz ember.. az a 1.5 honap sok ido.. vagy 4 vagy meg tobb..
Írta 2006. április 15. - 19:06
Marcsi már nem kemény...peppe:
azért remélem nem az év legkeményebb marcsija lesz, idény elején ...
majd lájtosan nyomjuk
http://valovilag.ori...x600_marcsi.jpg
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 15. - 18:47
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. április 15. - 14:48
Persze junior hobby kategóriában.
Ha láttok egy idei salamanderem egy kék uvex sisakos gyereket akkor az én vagyok...
Írta 2006. április 15. - 10:00
azért remélem nem az év legkeményebb marcsija lesz, idény elején ...
majd lájtosan nyomjuk
Írta 2006. április 15. - 08:47
Hmm ezt a palyat en 2 napja toltottem le delben a Sportaktivrol. Azota levettek volna? Ez nekem mar megvan:)
Tegnap nem volt elérhetõ, így alternatívaként fölraktam. Ma már ismét elérhetõ a www.sportaktiv.hu -ról
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. április 15. - 01:12
Másik: elejérõl hiányzik egy jó hosszú aszfaltos, mezõnyszéthúzós mászás. A kétnyomos, középen mély vízmosással elválasztott elsõ mászásnál nem lehet (lehetett) elõzni, már ha valaki olyan nagypapás tempóban kezdi mint én szoktam.
:argue: Javasolnám start helynek a Budai Várban a Savolyai (így irhattyák kb) Teraszt. Harang vérnyomás föl. És jogosan. Persze kissé elkésett a javaslat, versenyrendezés költségeit feltehetõleg jelentõsen megemelné, de ha már BUDA Maraton, meg nemzetközi versenysorozat, külföldiek... Ha jó sokan neveznének (elõre) nem férne bele egy Old Duna Maraton eleje?
Itt persze off: DM új útvonala jó, jó, jó, jobb mint a régi, de az indulást a várból még mindíg gyászolom. on:
40 biztos, 80 háát...
Írta 2006. április 15. - 00:48
Meredekek felfelék, még meredekebb és sokszor technikás (nekem) lefelék és más szinte semmi. Pihenésre ne nagyon számítsatok. Talán csak az igazán technikásak ha beregadnak vki mögé...Mások is írták, nincs hosszú lankás mászás, pihentetõ suhanás lefelé, ezeket felejtsétek el. Ha tényleg az lessz a nyomvonal ami most, akkor lehet az év legkeményebb maraton(?)jával kezdünk. Folyamatos koncentrálás, kemény meló, nagy szopás - de hát ezért megyünk.
Kiváncsi lennék egy szintrajzra.
Bringagyilkolás sztem nem igazán lesz. Hosszú lefelék ugye nincsenek. Aki nagyon nyomatja az talán a váltót fogja kiemelten kínozni. Meg mûködõképes fék is kell.
Írta 2006. április 14. - 23:39
Írta 2006. április 14. - 22:24
hmm...lejtõn sem fox feltétlen pihenni sztemA cangák melyik részét nyírja a legjobban a pálya?
Amúgy a pályán nincs is hosszabb lejtõ, ahol ki lehetne picit pihennie az embernek magát?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 14. - 22:10
Kaptam én is vagy fél órát, ha jól emléxem...a pálya technikagyilkos. És ritmustalan, nagy hegy nincs benne.
A cangák melyik részét nyírja a legjobban a pálya?
Amúgy a pályán nincs is hosszabb lejtõ, ahol ki lehetne picit pihennie az embernek magát?
Írta 2006. április 14. - 21:56
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2006. április 14. - 21:50
290-291. lettem a 304 beerkezo kozul. s kb 40en feladtak.
Szal annyira nem volt jo...
Parti Andras 1h50et vert ram:) Haverom meg 1 oraval ert be hamarabb, mint en.
Mondjuk elso versenyem volt, tele hibaval. Az elso Frissitonel kb 10-15 percet toltottem, mig a masodiknal kb 5-6ot.
A feladások fõként miért voltak inkább erõnlét vagy technikagyilkos a pálya?
Írta 2006. április 14. - 21:33
Ezzel hányadik lettél?
Mer nem hangzik v.mi rosszul ez az idõ...:lol1:
290-291. lettem a 304 beerkezo kozul. s kb 40en feladtak.
Szal annyira nem volt jo...
Parti Andras 1h50et vert ram:) Haverom meg 1 oraval ert be hamarabb, mint en.
Mondjuk elso versenyem volt, tele hibaval. Az elso Frissitonel kb 10-15 percet toltottem, mig a masodiknal kb 5-6ot.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére