Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
474 hozzászólás a témában

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
BikeTigger: dobtam privit.
Kela14: gyere csak, majd toljuk együtt. :) Számomra ami a legdurvább ezekben, hogy álladóna fel-le-fel-le. Semmi sik, vagy legalább is nem sok. És hát ugye a közhiedelemmel ellentétben, azért a lefelé sem annyira könnyû... TAvaly az egyik marcin már azt hittem leesik a karom, alig vártam, hogy legyen 10 méter viszonlag rizikómentes lefelé, és elengedhessem kicsit a fékkart...

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás

elindulni elindulhatsz nyugodtan, de sztem ez olyan ha sszfalton tudsz emelkedõn hegyen mondjuk 80km-t is, meg fogsz lepõdni hogy terepen 20-30 kilcsi után ki vagy mint a brekusz.....legalábbis nakam anno ez volt a tapasznyalat

Kboy küldeném, de dobj egy mélcímet, mer ha innen küldöm az adatidtól, oda nem tok fájlt csatolni /asszem/

Tiggi privi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Én a 40 km-en szeretnék indulni...
És azt mondják, hogy ha tud az ember síkon 80-at akkor menni fog a terep 40.
Na már most multkor hazajöttem Sopronból, ami 76 km és abban volt 12 km terep+hegy és így lett a pihenökkel együtt 15-ös átlag.

Szerintetek merjek elindulni vagy inkább maradjak itthon?

elindulni elindulhatsz nyugodtan, de sztem ez olyan ha sszfalton tudsz emelkedõn hegyen mondjuk 80km-t is, meg fogsz lepõdni hogy terepen 20-30 kilcsi után ki vagy mint a brekusz.....legalábbis nakam anno ez volt a tapasznyalat

Kboy küldeném, de dobj egy mélcímet, mer ha innen küldöm az adatidtól, oda nem tok fájlt csatolni /asszem/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 hozzászólás

vicces,,,,,tegnap v tegnapelõtt még fent volt....gondolom észreveszik hogy hiba aztán elõbb útóbb kijavítják,

mondjuk én lementettem ha kell átküldöm mélben /viszont 3mega/

Tigger nekem is kûld át légyszi,mert én csak megnéztem ,de nem mentettem el :(
"És azt mondják, hogy ha tud az ember síkon 80-at akkor menni fog a terep 40."
Szerintem ez igy elég nagy marhaság,mert ha mondjuk 40 KM-ben van X szint akkor
nem biztos hogy ugyan ugy birod mint síkon a 80-at.
Az én véleményem indulj el bátran ha nem megy akkor leszálsz és pihensz,tolod majd utána ujból nyomhatod (nekünk nehéz igy a gép elött eldönteni milyen a teljesítõképességed) szoval csak bátran no para :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
És azt mondják, hogy ha tud az ember síkon 80-at akkor menni fog a terep 40.
Na már most multkor hazajöttem Sopronból, ami 76 km és abban volt 12 km terep+hegy és így lett a pihenökkel együtt 15-ös átlag.

Szerintetek merjek elindulni vagy inkább maradjak itthon?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sziasztok!

Én tegnap jártam be a kék ösvényt Hüvösvölgytõl a HHH-ig, nagyon jó volt. Teljesen jó állapotban van, bár az elején néhol a zuzorkás-kavicsossal meggyûlt a gondom. Meg avval hogy sok helyütt le van kopva a jelzés a fákról. Jó mondjuk nem is sötétbe kéne menni. Visszafelé a HHHi uton jött fel szemben vagy 40 bringás. Szivesen csatlakoztam volna, de a lábaim ezt nem akarták :)

Én amúgy a 40kmen szeretnék indulni, csak ne kéne "lábon" felmenni oda :(

Más: valaki nem tudja hol lehetne elérni a pályarajzot? Tudom, h Brick is írta, de az a Visegrád maratoné. :( Az oldalon is csak az van kint. Offtopic: Kissé vicces, h cc 2hét múlva lesz a verseny, de se pályarajz, se szintrajz, pláne hogy állítólag 2 éve is ez a nyomvonal volt.

vicces,,,,,tegnap v tegnapelõtt még fent volt....gondolom észreveszik hogy hiba aztán elõbb útóbb kijavítják,

mondjuk én lementettem ha kell átküldöm mélben /viszont 3mega/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Sziasztok!

Én tegnap jártam be a kék ösvényt Hüvösvölgytõl a HHH-ig, nagyon jó volt. Teljesen jó állapotban van, bár az elején néhol a zuzorkás-kavicsossal meggyûlt a gondom. Meg avval hogy sok helyütt le van kopva a jelzés a fákról. Jó mondjuk nem is sötétbe kéne menni. Visszafelé a HHHi uton jött fel szemben vagy 40 bringás. Szivesen csatlakoztam volna, de a lábaim ezt nem akarták :)

Én amúgy a 40kmen szeretnék indulni, csak ne kéne "lábon" felmenni oda :(

Más: valaki nem tudja hol lehetne elérni a pályarajzot? Tudom, h Brick is írta, de az a Visegrád maratoné. :( Az oldalon is csak az van kint. Offtopic: Kissé vicces, h cc 2hét múlva lesz a verseny, de se pályarajz, se szintrajz, pláne hogy állítólag 2 éve is ez a nyomvonal volt.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
az elmondottak alapján már nagyon kiváncsi vagyok a pályára, tavaly még ilyenkor nem voltam olyan felkészültségi állpotban, hogy megpróbáljam ,de idén mindenképpen ott leszek!!!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Most jöttem vissza HHH-ról, megnéztem a Virágos-nyeregtõl induló kék ösvényt (a Vihar-h felirat a térképen)... csodás.
Egy baj van csak: ez nem bringás útvonal. Nem mondom, kell egy, esetleg két olyan meredek, amit megemlegetnek a népek, mondjuk érzelmi okokból a kövest tudom ilyen célra elképzelni, de ez a kék ösvény ez még gyalog is durva. Nem látom értelmét olyan útvonalnak, ami gyalog gyorsabb, mint tekerve... Ezzel az erõvel lehetne függõleges sziklafal is, az mégiscsak nehezebb. Szeretem a mászásokat, de azért ezt túlzásnak, illetve értelmetlenségnek tartom. Lefelé ugyanez, sõt, még meredekebb talaj sziklákkal itt-ott, gondolni sem merek arra, hogy a tömegben valaki mondjuk a kemény cipõjével megcsúszik egy kövön, elesik, és viszi magával a többit. Nem hosszú szakasz, de balesetveszélyes. Szerintem nem sokan lesznek DH felszerelésben, szólni kéne, hogy hozzanak full-face bukót meg páncélt...
Persze minek szólok bele, tulajdonképpen nem érint, kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy abban a tömegben kellene túlélni... egymás mellõl százötvenen, brr... ezt meghagyom másnak.
Elnézést a negatív véleményért, vezeklésül többször végigjárom majd az útvonalat a közeljövõben, ígérem... természetesen a fixivel! :-)

Szia!

Ami engem próbára fog tenni az a HHH-hoz felvezeto sziklás-köves út lesz:)
A Virágosnyereg utca, s a Harsánylejtõ vége szerintem nem olyan vészes. Ésszel kell menni, nem ész nélkül, s akkor nem lesz baj.

A 150 ember meg nem fog összetorlódni azon a szakason. Sokan le fognak elõtte már morzsolódni. 3-8 fõs kisebb csoportok fogjak egymást követni max szerintem.

Én már várom. Tavaly legyõzött a hegy. Idén visszavágó. Tavaly volt balesetem. Idén nem lesz.

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Szóval azt akartam még hozzászerkeszteni, csak lejárt az idõlimit, hogy az útvonal többi részét nagyjából ismerem, és naon jó terep, 40km-en kb. 2 ezer méter szint :-) Igazi szivatás, dehát ez benne a jó.

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Kela: Ez az év eleji elsõ maraton. Szerintem nagyon durva. Kemény mászások és DH-k is vannak (legalábbis nekem). Szóval ha keményen edzel és rendszeresen jársz maratonokra, akkor ez inkább CC-s pálya. Legalábbis én belehalok abba a 40 km-be is. Persze ez csak az én véleményem...

Most jöttem vissza HHH-ról, megnéztem a Virágos-nyeregtõl induló kék ösvényt (a Vihar-h felirat a térképen)... csodás.
Egy baj van csak: ez nem bringás útvonal. Nem mondom, kell egy, esetleg két olyan meredek, amit megemlegetnek a népek, mondjuk érzelmi okokból a kövest tudom ilyen célra elképzelni, de ez a kék ösvény ez még gyalog is durva. Nem látom értelmét olyan útvonalnak, ami gyalog gyorsabb, mint tekerve... Ezzel az erõvel lehetne függõleges sziklafal is, az mégiscsak nehezebb. Szeretem a mászásokat, de azért ezt túlzásnak, illetve értelmetlenségnek tartom. Lefelé ugyanez, sõt, még meredekebb talaj sziklákkal itt-ott, gondolni sem merek arra, hogy a tömegben valaki mondjuk a kemény cipõjével megcsúszik egy kövön, elesik, és viszi magával a többit. Nem hosszú szakasz, de balesetveszélyes. Szerintem nem sokan lesznek DH felszerelésben, szólni kéne, hogy hozzanak full-face bukót meg páncélt...
Persze minek szólok bele, tulajdonképpen nem érint, kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy abban a tömegben kellene túlélni... egymás mellõl százötvenen, brr... ezt meghagyom másnak.
Elnézést a negatív véleményért, vezeklésül többször végigjárom majd az útvonalat a közeljövõben, ígérem... természetesen a fixivel! :-)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Era, igazad van, ez egy hosszúra nyújtott OX-CC verseny lesz. Mindenki nyomja majd sípoló tüdõvel, aztán a végén még rátesz egy-két lapáttal.
Elsõ pillanattól végig koncentrálni kell, jó pörgõs pálya.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
En tavaly kezdtem el montizni, s Buda Maratonnal kezdtem. Hivtam a haveromat is, aki tobb eve nyomja. Nos O elfaradt annak ellenere, hogy allando kozeptavon megy, s tavaly csak 30 km-re sikerult a hosszabb tav.

En nem tettem le a bringat a telen, s probalok hosszabbakat menni a HHH-n. Most egyenlore gy nez ki a 40-50 km megy terepen, ezert nekem is eleg lesz a 40 km.

Foleg mert nagyjabol tudom milyen a HHH.

Igaz, most 2.5-3 kiloval konnyebb jobb geometriaju gepem van!:) Ebben is bizok:) [reszben]

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Kela: Ez az év eleji elsõ maraton. Szerintem nagyon durva. Kemény mászások és DH-k is vannak (legalábbis nekem). Szóval ha keményen edzel és rendszeresen jársz maratonokra, akkor ez inkább CC-s pálya. Legalábbis én belehalok abba a 40 km-be is. Persze ez csak az én véleményem...

Az viszont tény, hogy mivel a 80 km közepén egyszer áthalad a pálya a célon, sokan fel szokták itt adni a versenyt.
Egyébként érdemes jönni, mert nagyon szép a HHH, izgalmas ösvények és meredek hegyek vannak.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Ottleszek!
De sajna csak a 40-en, 80-hoz még várnom kell 2 évet:(

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Brick

Brick

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
száradás:
esõ után egy-két helytõl eltekintve, nem lenne komoly sár.

nehézség:
nincsenek hosszú lejtõk és elnyújtott mászások, szóval csak óvatosan a 2körrel :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Mennyire kemény pl. a a pannon maraton egyes futamaihoz képest?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
mennyire száradós a pálya?
ha elõtte nap esik egy kis esõ akkor nagy dagonya lesz?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Ahogy elnezem belekerult a kedvenc szakaszom egyike is a Buda Maratonba:)

Viragosnyereg utca, illetve Harsanylejto utca. Igaz az elso csak lefele, de onnan visszamazszni is jo moka lesz.

Jobban tetszik a nyomvonal, mint a tavalyi:)

Lehet csak azert mert mar ki vagyok ehezve 1 maratonra

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Én ott leszek, ha nem lesz nagy sár :)

Addigra kb. összarakom a gépemet is.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!