Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Buda Maraton -- 2006. május 1.

- - - - -

• Please log in to reply
474 replies to this topic

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 posts
kicsit rázósabb néhány tízméterért szerintem nem szabadna azon gondolkodni, hogy akkor nem indulok csak nézelõdök.
a nehezebb részeknél le lehet szálni a gyorsabbat el lehet engedni stb...
de annyira tavaly se volt vészes a pálya, bátorság és ész kell!
inkább a pályakijelölés miatt kellene aggódnunk.
üdv
szammer

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Igen.
Bár az a túloldali (ezek szerint OB-s) köves lefelé is kifogott rajtam két-három évig, folyton visszajártam oda, aztán tavaly sikerült. Számomra ez is óriási szám volt.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hm, nezem most a terkepet, en arra gondolok, hogy ha a tetorol jossz le, es mesz lefele a kek jelzesen, amerre regen az ob palya ment, es amikor leersz, akkor nem kanyarodsz le balra mint a palya, hanem egyenesen mesz fol tovabb a kek jelzesen a Vihar hegyre. Na ezen jonnenk most le, ugye?

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Hozzáteszem, hogy a technikás pálya megjelölés tényleg a kövek miatt lesz az. Ezektõl nagyon parázok, és nem fogok 2,5 barral menni, mert nincs tubelessem és tuti felütök, inkább 3,5-4 barral. Azt még nem tudom, hogy maradjon-e fönt a Z-Max 1.9-es vagy a kicsit ballonosabb, de nem kövekre tervezett Racing Ralphot tegyem fel.

És kezdõknek bizony veszélyes hely a HHH.

A két körön meg fogok pusztulni, az biztos. Fõleg az eddigi havi 200-300km-emmel. De ezért járok maratonokra. 50-70%-ban szeretnék beérni, épségben.

En is Z-max-szal vagyok. Tavaly 4-4.5 barra fujtam, iden sztem 3.5-4 lesz nekem is. Alatta nem is akartam menni. Duna Maratonon volt 3-3.5 bar a sar miatt:)

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Nincs most elottem a Vihar-hegyi lefele, de nem remlik hogy a kek jelzesen lenne olyan brutal lefele amin ne lehetne lemenni.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Mondjuk azt is megnézném, aki a Vihar hegyre FELteker, akármelyik irányból. Továbbra sem értem, ennek a szakasznak mi értelme az útvonalban, esetleg a ciklokrossz felé kacsintgatás a cél (bringát vállra és hajrá)?

Mi az hogy akármelyik irányból? Virágosnyereg felõl szerintem járható.
Értelme annyi, hogy ez nem országúti verseny, így 40km-re szerintem simán beférhet egy ilyen 10-20 méteres szakasz.

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
És ez szerintetek mi lesz: "a várhatóan rendkívül izgalmas mountain bike gyorsulási versenyt is." - sportaktiv.hu

Mondjuk nem hiszem, hogy elötte nap kimegyek, bár...

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
A korábbi hozzászólások alapján inkább megyek drukkolni és fényképezni :)

gkulcsar

gkulcsar

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Mondjuk azt is megnézném, aki a Vihar hegyre FELteker, akármelyik irányból. Továbbra sem értem, ennek a szakasznak mi értelme az útvonalban, esetleg a ciklokrossz felé kacsintgatás a cél (bringát vállra és hajrá)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

A vihar hegy csúcsáról lefelé csak egy rövidecske szakaszról van szó, szóval nem Dh lejtõzés a téma, csak egy kellemetlen letörésecske. Nem XC bringának való. Igen jelölt, a kék megy át rajta.

A Dunán sajnos 40-tõl van Senior, brühühü. :-)

köszi....+fogom nézni...nem kifejzett ropi xc bringám van :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
A vihar hegy csúcsáról lefelé csak egy rövidecske szakaszról van szó, szóval nem Dh lejtõzés a téma, csak egy kellemetlen letörésecske. Nem XC bringának való. Igen jelölt, a kék megy át rajta.

A Dunán sajnos 40-tõl van Senior, brühühü. :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

Sziasztok!

Na, szóval finom lesz.

Fiatalos öreguraknak esély a korcsoportos helyezésre: a Senior A már 35 évtõl érvényes :-)
"

bassza meg ha mennék már itt is a szenyiorban lennék...:)
remélem a dunán még marad a régi rend és 40 tõl kezdõdik , a szenyior

Rögtön ezután a Virágosnyeregtõl fel a Vihar hegyre, majd le. A Vihar hegyrõl közvetlenül lefelé tolós lesz, maximum Vizdák Jani fog lemenni rajta. Ezt is fordítva szoktam megtenni, bicaj vállon/feldobom/utánamegyek technikával. Lefelé eszembe sem jutott ott közlekedni.

"

ezt meg lehet találni térképen /esetleg jelölt út/ ?
kiváncsivá tettél, fincsi lejtõ lehet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
Hozzáteszem, hogy a technikás pálya megjelölés tényleg a kövek miatt lesz az. Ezektõl nagyon parázok, és nem fogok 2,5 barral menni, mert nincs tubelessem és tuti felütök, inkább 3,5-4 barral. Azt még nem tudom, hogy maradjon-e fönt a Z-Max 1.9-es vagy a kicsit ballonosabb, de nem kövekre tervezett Racing Ralphot tegyem fel.

És kezdõknek bizony veszélyes hely a HHH.

A két körön meg fogok pusztulni, az biztos. Fõleg az eddigi havi 200-300km-emmel. De ezért járok maratonokra. 50-70%-ban szeretnék beérni, épségben.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts
Sziasztok!

Had idezzek Pinyotol a Buda Maraton palyaval kapcsolatban:

"
[Buda Maraton]
Letöltöttem a pályarajzot. Lesz benne egy-két tolós rész, lefelé és felfelé is.
A lefelék fognak egy két áldozatot szedni.

Számomra érdekesebb részek:

A Virágosnyeregtõl lefelé a Virágosnyereg utca tetejéig. Ez egy erdei rész, fordítva próbálom néha, de itt még sose sikerült felmennem a meredeksége miatt, bár ez inkább hosszú; egyik mumusom régóta.

Folytatása: Virágosnyereg utca aszfalton. Itt is lefelé kell menni, bár nem végig.

Aztán vissza a Virágosnyereghez, a Harsánylejtõ utcán, majd az Erdõalja úttól az erdei dózerúton. A második körben ez sem lesz kellemes. (73kacsa kedvence)

Rögtön ezután a Virágosnyeregtõl fel a Vihar hegyre, majd le. A Vihar hegyrõl közvetlenül lefelé tolós lesz, maximum Vizdák Jani fog lemenni rajta. Ezt is fordítva szoktam megtenni, bicaj vállon/feldobom/utánamegyek technikával. Lefelé eszembe sem jutott ott közlekedni.

Ahogy nézem, éppen nem lesz benne az útvonalban a pár évvel ezelõtti "fal": a Határ nyereg utáni gázvezeték nyomvonalán lévõ meredek emelkedõ. Kár. Pont hétvégén próbáltam, 22/34-ben éppen sikerült felmenni, igaz, aztán 5 percig csak feküdtem odafent a fûben.

Veszélyesebb még a reptér idõfutam startjához (Pázsit utca vége) vezetõ meredek, házak melletti utcán is észnél kell majd lenni.

Na, szóval finom lesz.

Fiatalos öreguraknak esély a korcsoportos helyezésre: a Senior A már 35 évtõl érvényes :-)
"

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
...s ezért van az, hogy sokunk számára nem az x. helyezés a cél, hanem a tisztes helytállás. Nekem az a cél, hogy végig bírjam a 40et, és kevesebbet toljak, min tavaly...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

fényévnyi különbség választ el ettõl a szinttõl erõnlétileg /legalábbis Dantét van szerencsém ismerni/

Hát, megtisztelõ, de sajnos tisztában vagyok saját korlátaimmal, s tudom, hogy gyenge vagyok. Szóval Litespeed az nekem még1 szint... Az, hogy maratonokon bejövök mondjuk elsõ 20 %-ban, az nem jelent semmit, mert nekem meg szinte elérhetetlen az elsõ 10 % (bár már az is összejött 1szer-2szer...), az élmezõnytõl meg én is "fényévekre" vagyok...

Fura dolog ez, mert iszonyatosan széles a spektrum, mindannyian valahol elhelyezkedünk benne, mind technikánk, mind erõnlétünk szerint, s persze, hogy a fölöttünk lévõt elérhetetlennek, az alattunk lévõt meg "smafunak" tartjuk, de mindig van jobb, s ezzel jobb szembenézni. :)

Bocs az offért. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Tibee milyen cangával nyomod, amúgy tényleg nem vagy még, olyan erõben vagy csak engem húztál? :)

150.

Hali!

Bocs, h csak most válaszolok, de elszólított a húsvéti ünnepkör...
Szóval, késõbb olvastam, hogy neked 500kmed van, nos nekem 300, de ez amúgy sem sokat jelent. Az hogy milyen kemény a marci az is sok mindentõl függ, szerintem nagyon nem érdemes rajta vitatkozni, van aki nagytányéron fog menni, és lesz olyan is aki mókuskeréken küzd...

Bicó? otthon van egy Merida Kalahari 580-om, ezt mostanában edzésre használom otthon, illetve télen vettem egy Merida Matts Pro-V -t. Chopper kormányt ledobtam róla, meg tettem rá normális pedálokat azóta teccik :)

Amúgy most hétvégén nyomtam egy 60ast, amibõl 50 terepen fel-le, elég jól birtam, bár lassan. (4ó, 15átlag, 60max, 183/143 pulzus, 2900kcal)

Az én versenyem úgy fog kinézni, hogy hátulról indulok, mert nekem a célbaérés a fontos, és jobban túrázós vagyok. (miután mindenki beért, átfogó támadást indítok) Amúgy 2 dolog van amit nem szeretek: füves terep (föleg ha szmötyis... és ezen fogunk asszem indulni), és ha több körös a verseny. Szerintem amatõr, és profi is csak szív vele, de hát ez van... Péntek-Vasárnap táján azért be szeretném járni a pályát, hogy tudjam mire számítsak jobban (1 részét már lenyomtam, csak sötétben), persze térkép alapján mennyire fog menni, az már más történet. Mindenestere kiványcsi vagyok hogy fog menni, 8 kilóval áramvonalasabb v'ok mint tavaly, a bicóm meg szintén 3-4 kilóval.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Na talán pénteken délután is tok pályát bejárni...:)

Amúgy yola kérlek nézd meg a pannon maraton topikot és válaszolj te jobban képben vagy.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
akkor az tényleg középcsont, ráadásul szar helyen, mert a középsõket síneznék a mellette levõk.
Nekem a bokám törött, ezért sokat kihagytam idén (600 km-rel kevesebbet tekertem idáig mint tavaly - 20%-al kevesebb aktivitás - rosszabbul élek mint 4 éve - bocs az OFF-ért)
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nem, a tenyér éle felõli kézközépcsont. úszni voltam (kiegészítõ edzés a télen meg néha tavasszal is), megcsúsztam a medence partján és ráestem a kezemre, ami elég hülyén csavarodott ki. elõször csak úgy tûnt, hogy kiugrott a kisujjamnál az ízület vagy a csont, de a kórházban a röntgen után kiderült, hogy eltört a kézközépcsontom....biztosan középcsont, mert az orvosi lapon metacarpus van, ami a középcsont. neked mid tört el?