Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

SliN

SliN

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás

siratom is az enyémet...
de majd jön bele 66 :)

Jó üzletet csinálsz... Egy atombiztos (soha el nem romló), 3 kg-s villát egy talicska pénzért lecserélsz egy atombiztos (soha el nem romló), 3kg-s villára. :clap: A különbség csak annyi lesz, hogy az egyik robusztusabb építés, mint a másik. Akkor most volt értelme pénzt kiadni? A slussz poén majd az lesz, hogy a 66 válla beleér a vázba, de csak 1mm-t, hogy akármit is teszel oda, tuti szétcsapja...
Legalább RC2/RC2 ETA/RC2X valamelyikét veszed? Azért a HSCV-t ne cseréld le SSV-re!!!

Egyébként a 66 jó döntés! Én is ilyent akarok a kisbiciklimbe! Persze csak az SSV-s modellek egyikét...:)

The life is short, ride more!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem egy bizonyos arkategoria felett mar minden telo igenytelen, uaugy vehetsz rock shox-ot is pl. Talan csak a robusztussagaban, teherbirasban sulyban, arban lesz kulonbseg :). De ha engem kerdezel akkor semmit sem kell azon se karbantartani. A masik oldalrol viszont ha kemenyen hasznalod akkor a marzo is megkivanja ido elott az olaj meg szimering cseret. (physics)

Figy : Nem azt irtam hogy egyik vagy masik jobb ,hanem hogy mi a kulonbseg karbantartasi szempontbol. Mivel sajnos az teny hogy bizonyos telok felepitesukbol adodoan/bizonyos terhelesre hamarabb elromlanak pl. eleresztik az olajat. De ettol meg ugyanannyira nem kell veluk fogalkozni (maskepp fogalmazva ha foglalkoznal vele akkor is elromlana a konstrukcios hibaja miatt hacsak nem csereled az egesz belsejet rendszeresen)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
fiatal vagyok még és bohém :D :D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
annyit kell, hogy kenyelmes legyen. ha nem fujsz bele, es ugy jo, akkor se lesz semmi baja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
albertfish te egy évbe hányszor váltassz villát?:D 06 os marzó dirt jumper 3 ba mennyi levegõt kell fújni nem találom sehol..

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát olaszok :)

Az tény hogy igénytelenen és még minimál karbantartással is szinte tökéletesen mûködnek,siratom is az enyémet...
de majd jön bele 66 :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Hát szerintem, meg Camping Joe, te hülye vagy!:)
Marzo-t azért vesznek az emberek, mert marzo-t akarnak, amúgy - pozitív értelemben - a legigénytelenebb villák a földön! Nekem amúgy kedvenceim, csak néha erõsen szerelembõl vannak összerakva..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

nade egy marzot minimalis technikai erzekkel es egy 5darabos szerszamkeszlettel otthon is lehet szervizelni. [tobbnyire a RockShoxokat is]

foxot meg nem lattam szetszedve, de gyanitom, nem veletlenul.

az angol idojarast meg nagyon nem szeretik a rokasok, itt mindenki szidja, hogy mennyire nem birjak a szimmeringek, stb.

jovo honapban veszek is egy Z1est. amig meg lehet kapni. :)

A Z1-el tuti nem fogsz mellé.
Én 2004 óta használok egyet '03-asat, és roppant mód elégedett vagyok vele.
Szenzációs kis villa.
Bár sajnos most meg kell válnom tõle, mert jött helyette egy 66.

Amit a szervizelésrõl irtok, és amit a többség is állít, azt csak megerõsíteni tudom. A féléves olajcseréken kívül csak a becsúszót kell letakarítani meg persze a szimeringet.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

azért a marzo itthoni szervíz és garanciális hátterét se nagyon firtassuk....-ugye mali- :)

Na ja, a garanciális hátterét nem is firtattam. Örök emlék marad, amikor anno a Maliban nézegettem a kirakott telókat, eladó srác meg kérdezte tud-e segíteni. Kérdeztem valamit az MXC és az MXR különbségeirõl, erre elém rakott egy Shimano katalógust, mondván abban mindent megtalálok :D :D

De a szervízzel nincs probléma...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nade egy marzot minimalis technikai erzekkel es egy 5darabos szerszamkeszlettel otthon is lehet szervizelni. [tobbnyire a RockShoxokat is]

foxot meg nem lattam szetszedve, de gyanitom, nem veletlenul.

az angol idojarast meg nagyon nem szeretik a rokasok, itt mindenki szidja, hogy mennyire nem birjak a szimmeringek, stb.

jovo honapban veszek is egy Z1est. amig meg lehet kapni. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Van egy 5 éves MXC-m, 16e km van benne. Ezalatt az összes karbantartás két olajcsere volt, és most lesz az elsõ szimmeringcsere, egyébként még csak letörölni sem nagyon szoktam õket. Egy ismerõsõm vett tavaly egy Fox-ot, ha jól emlékszem FRLT. Hamarosan szervízbe került, ahol közel 3 hónapig szerencsétlenkedtek a szervízháttér hiánya miatt.

Ez persze csak két példa, de kitûnõen tükrözi az általános vélekedést, miszerint a Marzo a legkevésbé karbantartás igényes, a Fox meg addig jó, amíg el nem romlik, és akkor szívhatsz a magyar szervízháttérrel.

azért a marzo itthoni szervíz és garanciális hátterét se nagyon firtassuk....-ugye mali- :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Bighit 1ben 150-es dropoff sl van ugye. és kikoppan bármilyen erõvel rántom ki pedig levegõ alig van benne. Kevés benne vajon az olaj gyárilag? tudom a tesztben is írta vki h gáz, de ezen lehet változtatni nem? visszaút belülrõl változtatható ezen?

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Van egy 5 éves MXC-m, 16e km van benne. Ezalatt az összes karbantartás két olajcsere volt, és most lesz az elsõ szimmeringcsere, egyébként még csak letörölni sem nagyon szoktam õket. Egy ismerõsõm vett tavaly egy Fox-ot, ha jól emlékszem FRLT. Hamarosan szervízbe került, ahol közel 3 hónapig szerencsétlenkedtek a szervízháttér hiánya miatt.

Ez persze csak két példa, de kitûnõen tükrözi az általános vélekedést, miszerint a Marzo a legkevésbé karbantartás igényes, a Fox meg addig jó, amíg el nem romlik, és akkor szívhatsz a magyar szervízháttérrel.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hát nem is tudom.
volt marzom is, 3 db is (Z3 '98ból, EXR '02-bõl, Marathon Race '06-ból) most meg van egy Foxom. nekem utóbbi jön be egyértelmûen. nem tudom, hogy sznobságnak mondható-e vagy minek, de ha belegondoltok, akkor a többi gyártó hasonló színvonalú villái is közel ilyen áron vannak. Szóval csak ki kell próbálni egy Fox-ot és egyértelmû a választás :)
Ha másik teleszkópon lesz valaha is, akkor az csak annyiban lesz más, hogy harmonizál majd a váz színével és v-fék is lesz rajta.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

de akkor nem így van?én nem ismerem a marzot csak azt tudom h 50 éve gyártanak motorvillákat és alsópontos lockoutja van az egyik modellnek(réginek már:))

Marzot sok minden miatt lehet venni. Tény hogy sokszor drágább (persze ha jó helyen veszed, akkor nem annyira :)) de mindenki más miatt dönt mellette, a pihepuha a mozgás, a minimális karbantartásigény, az hogy európában készül, a gyár történelme, racionális számítás, sznobság, szerelem, ezer dolog.

Alsópontos lockout (ETA/ECC) elég sok modellben van, még ma is. :)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Ha már sznobság, akkor Foxi.

Végre megtudtam ,hogy sznooob vagyok:) :):)
Egyébként jók a Marzok .....is!
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
neeem, nem szívtam nem tv-ztem...:D
vagy thez vagy andris savaria mondta...már nem emléxek
de akkor nem így van?én nem ismerem a marzot csak azt tudom h 50 éve gyártanak motorvillákat és alsópontos lockoutja van az egyik modellnek(réginek már:))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mi néztél? Esti mesét? Vagy beszívtál?
Ha már sznobság, akkor Foxi.:D:
http://www.foxracing.../bike_index.htm

nem Drusza, az tapasztalaton alapuló szerelem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mi néztél? Esti mesét? Vagy beszívtál?
Ha már sznobság, akkor Foxi.:D:D:D
http://www.foxracing.../bike_index.htm

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ne csesszetek le, nekem egy ember azt mondta(itt a fórumba igen sokat ír)hogy Marzo-t csak sznobságból vesznek az emberek...mert hogy ugyanannyi pénzért lehet kapni mást is...igaz ez?