Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Marzocchi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2845 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Na szoval ki tud valamit az alabbi telokrol (legjobb lenne szemelyes tapasztalat ,de barmi erdekel)

1. Marzocchi '07 66 RV
2. Marzocchi '07 All mountain 2 (nem az SL)

Az alabbiakra mar sikerult rajonnom:
1.
- Ut hossz: 180mm (legtobb helyen igy irtak, de a katalogus szerint 160-180mm most akkor mi az igaz 180-al jon az digoktol de allithato 160-ra amihez szet kell kapni? Vagy mi a helyzet azokkal a kerokkal amik ilyen de 160-as teloval vannak szerelve, gyarilag vannak atallitva vagy max 160 -at tunak? (OEM))
- Technologia: Rugo - olajfurdo.
- Ar : 145000.- (asszem bikediszkonton neztem)
Sejtesem szerint nagyon szepen mozoghat ,mert ebben nincs levegos elofeszites. Sajna Nem valami olcso, es 'alapbol' tul nagy lenne a rugoutja a kerohoz (igy a sulya is) a celbringahoz.

2.
- Ut hossz 140-160mm
- Technologia : Rugo - olaj - levego elofeszites
- Ar: Pontosan nem sikerult hazai arat talalni, eurobol atszamolva kb 92 rugo de 100 -al biztos lehet szamolni.
Ez egy gyengebb telo, valszeg a megindulasa is jobban hasonlithat a drop off-era. A megcelzott felhasznalasi terulete jobban fekszik. Talan konnyebb es fiomabb mozgasra is van kihegyezve (lasd all mountain), raadasul olcsobb.

Olyan gephez kellene a telo ami kb <16 -ot mozog hatul is ezert erdekel a fentebbi allithatosaga.

Ha lehetne szervalni egy 160-as RV-t az jobb lenne , mit gondoltok? (nem a cash a problema elsosorban, de nem is az extrem freeride a cel ,viszont jo lenne ha birna mindent ami becsuszik :) Ezzel kapcs az merul meg fel bennem hogy ez az AM vajon gyengebb mint a drop off-ok voltak?)

1.
[Extreme Freeride/Downhill: This discipline is only for
professional or highly skilled riders. It includes relatively high
jumps or "drops" and negotiating larger obstacles such as
boulders, fallen trees, or holes.]

2.
[The All Mountain is a balanced fork that shines on both the climb and the descent. The All Mountain is chocked full of features, but is still one of the lightest long travel single crown forks on the mountain. This is the perfect utility fork for the bike that does it all.]

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
Azért egy felsõbb kategóriás Marzot nem sok minden múlja felül mozgásban!
:D

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Egyetertek veled. A drop off -oknal a levegoelofeszites okozza mindegyik problemat. Ugyanis ha keveset fujsz bele lekoppanhat, ha meg sokat akkor ahogy emlitetted letapados lesz. Cserebe egy brutal eros es karbantartasra igenytelen telot kapsz. (En pl mar 2 pike-ot is lattam hogy a tarcsaoldalon elkezdte ereszteni szep lassan az olajat a becsuszo szimeringeknel (valoszinu a villa tekeredese es a hid gyengesege miatt), mig a marzonal ilyet nem. Es elbirja gyorszaras valtozat is a 203-as tarcsat ha nem szakadek DH-s vagy.
Sajnos minden levegos temanal ez van. En mondjuk megszoktam mar. Ez egy "durva" telo ha megkapja amit akar nagyon brutalul mozog (SSV), csakhat nem mindig kapja , mert ahoz mindig olyan helyre kene menni. A Rock Shox-ok mindig is jobbak voltak a finom mozgasban szerintem.

Itt meg is ragadnam a lehetoseget ,hogy megkerdezzem ,milyen 160 milis marzocchit tudtok ami nyilt olajfurdos es nem levegos elofeszitesu?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

áhoj!
gyors válaszra lenne szükségem,mégpedig: a fent emlitett telo 150mm-ét le lehet redukálni kb 130-ra mindenféle gányolás és garivesztés nélkül?
'05 kona scrapbe menne,sokrétü felhasználásra;érv,ellenérv,vélemény a telóról??
thx

Ami dropoffot mozgattam egyik se jött be..volt nekem is 2005-ös, havernak meg van a Bighitjében, 150es.
a karakterisztikája jó, rendesen felkeményedik, és jól be lehet állítani.
Viszont iszonyat darabosan mozog, letapad, nehezen indul, és ahogy a bighit tesztben is le volt írva, olyan érzés mintha mindig kevés lenne benne az olaj. Egyszóval kikoppan.
Az útcsökkentésben sem vagyok biztos, ha 130as lenne gyárilag, akkor lehetne 150re sztem, fordítva már lehet hogy nem menne gányolás nélkül:(

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nekem is szóbajött a drop off 4, de pike-t vettem helyette... az u turn-os szal azt egészen letolhatod 95 mm-re is ha kell

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

www.marzocchi.com
Itt találsz róla infot.

Egyébként 150mm ut.
Belülrõl állítható csillapítás.
És tudsz ráfújni levegõt mindkét oldalon.
Alap Marzo villa.

Lehet jobban jársz ha veszel egy jobb minõségû 130mm-es villát kicsit többért.
Az apróban vannak elég jók...

áhoj!
marzo honlapot néztem,de elvileg oem villa,és csak azt találtam az oldalon h mennyi levegõt kell belefujni;de köcce a többi infot;egyenlöre csak keresgélés szinten megy a dologm,más telók is játszanak még

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

áhoj!
gyors válaszra lenne szükségem,mégpedig: a fent emlitett telo 150mm-ét le lehet redukálni kb 130-ra mindenféle gányolás és garivesztés nélkül?
thx

www.marzocchi.com
Itt találsz róla infot.

Egyébként 150mm ut.
Belülrõl állítható csillapítás.
És tudsz ráfújni levegõt mindkét oldalon.
Alap Marzo villa.

Lehet jobban jársz ha veszel egy jobb minõségû 130mm-es villát kicsit többért.
Az apróban vannak elég jók...

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
áhoj!
thx

Dáunhilles

Dáunhilles

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy Magyarországon hol lehet 888 SL ATA-t venni? Fehér színût. Nem a World Cup félét. Segítségeteket elõre is köszi...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

tam ez minekhova?

a hardrockba
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szörcsögés normális.
fõleg marzonál.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
sziasztok, marzo junior t-m van és ha a visszaut csillapitást lassura állitom akkor szörcsög az olaj amikor kinyomja magát (mintha levegö lenne benne)
kell ezt légteleniteni vhogy? vagy ez igy kerek.. ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

szeretem a postasomat © copyright lor inc. Miskolc, Magyarorszag.

tam ez minekhova?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Triceps

Triceps

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
hali!
egy kis segítséget kérnék:
Z1-em van, használtan vettem, rugót kiszedtem, de az egyik szárba nem tudok levegõt fújni, mert nem megy bele semmi...
Lehet hozzá szelepet kapni? vagy komplett menetes véget? vagy nem ez a baj? (szelep szétszedve mûködik)

Miért van mindkét száron szelep ha rugó van az egyikben?

Meddig kell olajjal feltölteni?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
köszi ez nagy segítség volt! kerestem de sehol nem találtam. kösz mégegyszer!

sárga - piros - kék
puha - közepes - kemény

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nem egészen
sárga majd piros a keménységi sorrend

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szeretem a postasomat © copyright lor inc. Miskolc, Magyarorszag.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SIMMONS

SIMMONS

vendég

• fórumtag
  • 172 hozzászólás
A kék rugó a kemény, a citromsárga a puha, a közepest viszont nemtom, asszem piros, de nem biztos.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
segítsetek! tudja valaki hogy a marzocchinál melyik rugó milyen keménységû?
nekem kék rugó van benne és azt szeretném tudni hogy az hol helyezkedik el a keménységi skálán. ja egy 66 rc2x villáról van szó.

kösz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Magasabb KCS, nagyobb alsó "tányér" melyet a villanyakra húzol..
esetleg egy 2.5 mm-es kormányszárhézagoló és nincs gond..:)