Jelentkezz be Regisztrálj

Caprine
Posted 2007. March 14. - 11:05

Posted 2007. March 13. - 21:46

Hát valóban nem sok minden maradt a gyári rajta.....
A cserés alkatrészeket lezúztad vagy megelõzendõ a bajt,még új állapoukban cserélted õket?
Egyébként mire használod? A váz mennyit bír (ha tesztelgetted már)?
Hátsó tengely görbülés? (Sajna ez még nem kazettás:( )
Nem igazán pörög ez a topic. Ennyire nem komálják az emberek a Caprine-t?
:confused:
Aki ide ír, az vagy nem ilyen olcsó modellt vesz általában (ennyiért ez éri meg), ha meg drágábbat, akkor én se Caprine-t vennék.
Nem bajt megelõzendõ, hanem csak simán feltörekvõ igényeimet leküzdendõ vettem a cuccokat

Posted 2007. March 13. - 17:38

Köszi, sikerült kihoznom belõle vmit, ami engem elbír, meg az én céljaimra jó.
Amiket cseréltem:
fékkar: Avid SD7
váltókar: Shimano Alivio '06
na ezeket ebben a formában fölös volt, mert elég lett volna egy acera fékváltókar is, de az elején még nem tudtam
teló: RS j3
markolat: b+ clamp
pedál: b+ progress cnc
ülés: b+ smallhole
ja meg fékpofák, de az ugye kopó rész.
Magyarul egy epik 30-at kellett volna vennem, és csak a telót cserélni.
Én ilyen vázmozgatósdit nem veszek észre.Azaz nem terhelem a merevítõvel, mert így fog
.
Hát valóban nem sok minden maradt a gyári rajta.....
A cserés alkatrészeket lezúztad vagy megelõzendõ a bajt,még új állapoukban cserélted õket?
Egyébként mire használod? A váz mennyit bír (ha tesztelgetted már)?
Hátsó tengely görbülés? (Sajna ez még nem kazettás:( )
Nem igazán pörög ez a topic. Ennyire nem komálják az emberek a Caprine-t?
:confused:
Posted 2007. March 13. - 16:45

Üdv!
Jó a bicó! Igaz elfogult vagyok, mert én is most vettem egy ilyet (csak szürkét). Felsorolnád a kicserélt alkatrészeket?
Egyébként szerintem elkelne rá hátul egy fékmerevítõ, mert az enyémet elnézve igen szépen mozgatja a vázat fékezéskor a V-fék.
Köszi, sikerült kihoznom belõle vmit, ami engem elbír, meg az én céljaimra jó.
Amiket cseréltem:
fékkar: Avid SD7
váltókar: Shimano Alivio '06
na ezeket ebben a formában fölös volt, mert elég lett volna egy acera fékváltókar is, de az elején még nem tudtam
teló: RS j3
markolat: b+ clamp
pedál: b+ progress cnc
ülés: b+ smallhole
ja meg fékpofák, de az ugye kopó rész.
Magyarul egy epik 30-at kellett volna vennem, és csak a telót cserélni.
Én ilyen vázmozgatósdit nem veszek észre.

Posted 2007. March 13. - 14:49

Sztem van. Sokat nem tudok a választékról, de magellan serpens akörül van (tavalyi).
Mint caprine tulaj, gondoltam írok ebbe a topicba, és rakok egy képet is, h kb hogy néz ki egy forest, miután a lespórolt dolgok nagyjából után lettek pótolva. Várom a véleményeket...
+lesz normális markolat +van láncvillavédõ
ja, a mûanyag izé a lánctányérnál azért van fent, mert hosszúgatíás idõszakban nem akarok sz@rakodni azzal, h beakad a nadrág, mivel nincs célruházatom
Üdv!
Jó a bicó! Igaz elfogult vagyok, mert én is most vettem egy ilyet (csak szürkét). Felsorolnád a kicserélt alkatrészeket?
Egyébként szerintem elkelne rá hátul egy fékmerevítõ, mert az enyémet elnézve igen szépen mozgatja a vázat fékezéskor a V-fék.
Posted 2007. March 12. - 12:04

Mûanyag szar marad, amíg hideg marad. Azért raktam vissza, mert kiszakította a gatyám.
De várom a javaslatokat filléres és nem teljesen szûk bike nadrágra. Természetese caprine legyen, hogy a témánál maradjunk.
Két biztosítótû vagy két bármilyen csipesz és nem akad bele.
Posted 2007. March 12. - 12:02

Posted 2007. January 19. - 15:56

Posted 2007. January 19. - 13:21

Posted 2007. January 19. - 12:27

Mint caprine tulaj, gondoltam írok ebbe a topicba, és rakok egy képet is, h kb hogy néz ki egy forest, miután a lespórolt dolgok nagyjából után lettek pótolva. Várom a véleményeket...

+lesz normális markolat +van láncvillavédõ
ja, a mûanyag izé a lánctányérnál azért van fent, mert hosszúgatíás idõszakban nem akarok sz@rakodni azzal, h beakad a nadrág, mivel nincs célruházatom

Posted 2007. January 19. - 08:54

Kénztem magamnak egy brinyót ( Caprine EPIK 70 disc ) és az érdekelne - hogy kb. ebben az árban ehez hasonló bringa van -e?
üdv, lakisoft
Posted 2006. November 09. - 11:45

Akkor most felteszem a kérdést,hogy ki,mit tud a Caprine Tuareg-rõl?Mennyi egy ilyen váz?Vagy komplett kerékpár?
Posted 2006. October 12. - 17:46

Na hát akkor elõsször is elmondanám, hogy eddig fõként városi és enyhe(földút/erdei ösvény) terepen mentem vele.
A teló(Suntour XCR-RL) szerintem egészen príma, jól mozog mind a magyar kátyúkal teli utakon, mind a földút buckáin. Az egyetlen rossz amit rólla mondani tudok az az erdei ösvényt behálózó gyökerek eléggé kirázták bellõllem a lelket.
A váltókarok azok Shimano Deore DC, melyeknek különleggeséga a fékkarral egybeépített váltókar, vagyis ha hózom a kart fékez, ha lefele nyomom levált, ha felfele húzom felvált. Ellõször kicsit furcsának éreztem ezt a dolgot, de gyorsan megszoktam, és gyors és praktikus módszernek tartom.
A hátsó váltó egy Shimano Deore LX, amire nem panaszkodhatom. A váltás gyors és gördülékeny. Persze ebben szerepet játszanak a bringabolt remek szerelõi akik prímán beállították.
Elõre is Deore váltó került, ez szerintem nem mûködik sokkal jobban mint egy Sis, de biztos van valami haszna:)
A fékek Shimano BRM-495, amik szerintem sokkal jobbak mint a legjobb v-fékek, szinte pöccre mûködnek és remekül szabályozható a fékerõ.
Hát röviden enyi:D
Remélem segítettem azoknak akik egy ilyen gép beszerzését tervezik.
Posted 2006. August 20. - 22:13

SziaSzép gép, ez egy epik 50, ugye? Deore rajta minden, mennyibe volt?
Bár nemtom, nekem vhogy a váz nem tetszik, nem tudom h miért, de olyan nyomszi:)
bocs hogy eddig nem írtam de 3 hétig nem voltam itthon. szval a gépet én is narancssárgás színben szerettem volna sõt mi több abban is rendeltem meg, de nem hoztak olyat csak ilyen színûn mert ez 26 colos. egyébként EPIK 50 DISK és 109.990. volt. Egyedül az elsõ fogaskoszorú nem Deore. sõt még a fékkar is az pedig trinitynek van írva:D meg más gumi van rajta. MAxxis Larsen TT(inkább ut cai) egyébként a váz nagyon jó mert jól elnyeli a hibákat.
Posted 2006. August 14. - 20:13

Posted 2006. August 13. - 19:48

Posted 2006. August 13. - 12:11

Posted 2006. August 13. - 11:58

Hátránya még,hogy hátja max 2.1 es kerék fér! (Ezért fogom lecserélni a vázamat 1 Magellan Polar-X re!) Viszont elérhetõ áron van!

www.caprine.hu
Posted 2006. August 07. - 09:57

Posted 2006. August 06. - 13:00