Jelentkezz be Regisztrálj

Caprine
Írta 2007. június 14. - 08:58

Én kb 2 hete vettem a sima Caprine epik30-at, eddig semmi gond nincs vele de nagyon kiváncsi vagyok meddig birják a trinity alkatrészek.
Írta 2007. június 10. - 13:19

Írta 2007. június 04. - 21:20

Köszönöm az infót! Kb ilyen korúra saccoltam +- 1 év. Nekem nagyon megfelel.
Most tudom, h mindenki elkíván a pics*ba ha elmondom, h én ezzel a vassal melózni járok (no nem azért, mert ez egy über hiperszónikus libakergetõ), no meg persze amikor épp szabadidõm engedi, jövök-megyek a nagyvilágban. De nem hiszem, h 35höz közel fogok nekiállni ugra-bugrálni. Egyenlõre nem tudom mit bir, mennyire lehet benne megbízni.
Én inkább akkor nem mondom meg mivel járok dolgozni:-D Egyébként, ha nincs más azzal megy az ember, ami van. Ha sikerülne beszereznem egy igen igen olcsó versenyvázat lehet én se a CC-s gépemmel mennék gályázni. Amúgymeg 15km-re van a melóhely, ami levezetésnek se rossz a hajnali tekerés után.
Írta 2007. június 04. - 09:56

Caprine X-Onlee-t tervezek vásárolni, de szeretném elõtte élõben is látni. Ismertek olyan boltot, ahol esélyesen találok ilyet? Budapest, lehetõleg Palota-Újpest-Zugló...
Egyébként van a Caprine-nak bemutató lerakata? A honlapjukon a „Magunkról” résznél csak vmi hablaty van (talán InDesign placeholder text)...
Köszönöm!
Írta 2007. május 31. - 16:15

van vkinek tapasztalata, véleménye x-onlee vázról? mennyire strapabíró,használható?
Írta 2007. május 30. - 17:41

Most tudom, h mindenki elkíván a pics*ba ha elmondom, h én ezzel a vassal melózni járok (no nem azért, mert ez egy über hiperszónikus libakergetõ), no meg persze amikor épp szabadidõm engedi, jövök-megyek a nagyvilágban. De nem hiszem, h 35höz közel fogok nekiállni ugra-bugrálni. Egyenlõre nem tudom mit bir, mennyire lehet benne megbízni.
Írta 2007. május 30. - 11:48

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. május 30. - 10:14

http://members.chell...ard/caprine.jpg
Ha vki esetleg tudja, h kb mikori a bicó kérem árulja L.
thx
Írta 2007. május 25. - 18:02

Írta 2007. május 16. - 21:44

városi bringás vagyok ezért úgy gondoltam anno, hogy nem kell nekem teleszkóp, ma már másképp látom kicsit
tekintettel arra, hogy a bringám is kb. 50et ér, valami alapmodellre gondoltam, amivel a városi kátyúkat átvészelhetem és nem a bringával összemérhetõ az ára
milyet érdemes vennem? ötlet? javaslat?
Én fordítva vagyok... merevvillával szerettem volna gépet venni, de csak telóval árulták, ami tetszett.. majd egy idõ után kicseréltem merevre, és sokkal jobban szeretem így.
de ha mégis teló, és olcsón, akkor nekem a Manitou Axel Comp van a terepgépben, igaz, túl sokat még nem nyúztam, (~500km) és nem durván, de 17ezres áráért teljesen jó, és semmi baja.
aszondják, ebben az árban jobb is, ha nincs benne csillapítás, mert csak elromlik. na ebben nincs, nem is romlott el

többet meg nemigen költenék telóra a beállítottságomból kifolyólag.
Írta 2007. május 12. - 17:52

Írta 2007. május 09. - 13:18

Írta 2007. május 03. - 10:37

Írta 2007. május 01. - 12:17

Gondoltam, ha már ide vetõdtem írok én is pár sort errõl a kítûnõ magyar márkáról. Nekem most egy 2005ös Boomerem van. Egyész jól bírja a kicsike, szerintem úgy ahogy van jó. Oké, természetesen hajtókar, lánctányér csere meg fogaskoszorú és lánccsere (utóbbi már igen csak sokszor) megvolt, de asszem ez olyan 10ezer egynéhán kilóméter után nem gáz (jó meg vettem rá egy 520 as Shimano SPD-t). Viszont meglepõdtem a majdnem gyári santur xcp75 ös telóján( a majdnem gyári alatt azt értem hogy eredetileg xcp75lo volt rajta, de egy kisebb baki után garanciális csere jött és jobbat kaptam

Jah és még egy megjegyzés: lassan - lassan kell vennem egy újat (már nem azért mert tönkrement volna, csak gondoltam beszerzek valami még jobbat, fõleg, hogy kezd nálunk a kerékpározás családi mániává válni és a bicómra már vannak jelentkezõk családon belül:D), szóval arra gondoltam, hogy beszerzek egy Caprine Vertexet...
Jah és még valami, hogy legyen itt valami negatív is... Sokan bírálják a hegesztések órmótlanságát (de legalább nem esik szét:D) én egyéni felefedezésem pedig az, hogy a vörös festék néhol rózsasíntre fakult ...(oksa igaz én adok neki rendesen ÉS EZT hangsúlyozom).
De a madár már nem felel:
Tollak nélkül nem repül el...
Írta 2007. április 24. - 11:40

befordítottam a végét és kész
esetleg....
MÁS:
városi bringás vagyok ezért úgy gondoltam anno, hogy nem kell nekem teleszkóp, ma már másképp látom kicsit
tekintettel arra, hogy a bringám is kb. 50et ér, valami alapmodellre gondoltam, amivel a városi kátyúkat átvészelhetem és nem a bringával összemérhetõ az ára
milyet érdemes vennem? ötlet? javaslat?
Kezdem betörni a Forest-emet (vagy õ engem?:chin: )
Két problemával találkozok:
1. Tekerés közben valami finom pattogás halltszik a hátsó kerék felõl (erõsen az az érzésem, hogy a kerék forgási periódusával összhangban ( tehát egy körbefordulás - egy patt) gyorsabban ill. lassabban, ) Ha nem tekerek, csak gurulok, akkor nem hallatszik. Gondoltam a monobloc-ra, de az nem a hátsó kerékkel összhangban pattogna. Lehetséges, hogy valamelyik két egymásra feszülõ küllö az érinkezési pontján ad ki ilyen hangot? (gondolom, mikor tekerek a küllõk egy minimális mértékben, de mozognak..)
Írta 2007. április 17. - 22:41

Tehát benne van már kb. 200km. Tapasztalatok:A kezdeti kényelmetlen ülés kezd egyre kényelmesebb lenni:bananadan . Mivel a láncot próbálom "tisztán" és mindig olajozottan használni, a váltások megfelelõek. Még a gyári Revo .. markolatváltó van rajta, de egészen tûrhetõen muzsikál. A váltóbowdeneken egyszer kelett állítani, azóta Ok minden. A kerekek bírják a gyûrõdést (kaptak már rendesen a padkáktól...). A teló egy kicsit nehezen indul meg (82 kg vagyok),de nekem pont így jó. Ha minden kicsi döcinél mûködne, gyorsan elfogyna az a pár cm rugóút. Nem tudom, hogy progressiv rugó van-e benne (szerintem nem:( ).
Két problemával találkozok:
1. Tekerés közben valami finom pattogás halltszik a hátsó kerék felõl (erõsen az az érzésem, hogy a kerék forgási periódusával összhangban ( tehát egy körbefordulás - egy patt) gyorsabban ill. lassabban, ) Ha nem tekerek, csak gurulok, akkor nem hallatszik. Gondoltam a monobloc-ra, de az nem a hátsó kerékkel összhangban pattogna. Lehetséges, hogy valamelyik két egymásra feszülõ küllö az érinkezési pontján ad ki ilyen hangot? (gondolom, mikor tekerek a küllõk egy minimális mértékben, de mozognak..)
2. A váltó bowdenek elvezetése a monoblock alatt nem a legjobb. Van ugye egy mûanyag vezetõsín amin mozogniuk kellene a bowdeneknek, de valahogy nem jó a mérete ugyanis a bowden (mind a kettõ) kb .5 cm hosszan felfekszik (vagyis mozgás közben surlódik) az alsó vázcsövön. Mintha nem jól lenne behegesztve ez a vázcsõ a monobloc-ot tartó vázrészbe (ha 2 mm-rel feljebb lenne a találkozási pontjuk, akkor a bowden sem érne hozzá, csak a mûanyag vezetõhöz). Rakjak fel képet, vagy így is érthetõ?:confused:
Írta 2007. április 13. - 23:32

Nemrég 10 évi kihagyás után vettem egy bicót; egy epik 30-at. Forestben gonolkodtam, de a forum átolvasása és pár szaki véleménye alapján végül a kicsit drágábbat vettem, remélem jól döntöttem.
Nagyon egybe van a gép, egyedül talán az elsõ váltó lehetne jobb érzésem szerint.
Ha vki régebb óta használ epiket, szívesen várnám a tapasztalatokat.
üdv.
Írta 2007. március 31. - 23:42

Írta 2007. március 31. - 21:54

Caprine X-ONLEE milyen árban van???
Tavaly asszem 70 volt v-fékkel, 80 promax tárcsával. De ha jól tudom 1-2 dolgot változtattak rajta, úh sztem menj be egy boltba, és nézd meg.
Írta 2007. március 30. - 18:53