Jelentkezz be Regisztrálj
Crosskovácsi - 2006. június 11.
Írta 2006. június 21. - 14:25
Írta 2006. június 16. - 11:46
Írta 2006. június 16. - 11:36
május 31-tõl augusztus 31-ig 7végén és munkaszüneti napokon reggel 9 és 18 óra között.....Na ne, ennyire rosszul emlékeznék? Azokon a viszonylag új táblákon az áll, hogy csak hétvégén szabad ott tekerni? :D Komoly!
/ha vmeik csak 30 napos akkor az, ezt soha nem tudtam megjegyezni/
akarod lefotózok egyet
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 16. - 11:33
Írta 2006. június 16. - 11:30
Orby ne viccelj! Legálisan szinte sehol se tekerhetnénk! Megalkották a szabályokat, de nem biztosítottak játékteret. Ha a szabályt követnéd, a Pilisben is max a benti betonutakon bringázhatnál reggel 9-tõl este hatig (valami ilyesmi, javítson ki, aki jobban emlékszik) és max. 30km-h-val lehet ott menni.
ott is csak 7végén....
. Terepút pedig?? Néhány széles sotteres, mint mondjuk a Hosszú-hegyi út, de más kijelölt bringás terepút eszembe se jut most a Pilisben. .
visegrád- józsef forrás-papp rét
dunabogdány - józsef forrás
tahitótfalu- józsef forrás
mert éjszaka az erdõben tilos tartózkodni. Erre külön szabályuk van.
hát törvény sztem nincs rája...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 16. - 11:30
én rövid távon indultam, de még ott is úgy éreztem beledöglök a dagonyázásba. )
Írta 2006. június 16. - 11:15
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a maratonok olyan helyekre visznek néha el, ahová egyébként nem biztos, hogy elmennék vagy nem biztos, hogy el meheték legálisan más idõpontokban - köszönhetjük ezt talán a jó erdõtörvényünknek is.
Orby ne viccelj! Legálisan szinte sehol se tekerhetnénk! Megalkották a szabályokat, de nem biztosítottak játékteret. Ha a szabályt követnéd, a Pilisben is max a benti betonutakon bringázhatnál reggel 9-tõl este hatig (valami ilyesmi, javítson ki, aki jobban emlékszik) és max. 30km-h-val lehet ott menni. Terepút pedig?? Néhány széles sotteres, mint mondjuk a Hosszú-hegyi út, de más kijelölt bringás terepút eszembe se jut most a Pilisben. Nem is beszélve az éjszakába nyúló tekerésekrõl (ne adj isten éjjeli túrákról), mert éjszaka az erdõben tilos tartózkodni. Erre külön szabályuk van.
Én egyébként szívesebben bringázom sárban versenyen kívül, mert akkor ha nem tetszik az út, mehetek másfele, nem kell sietni, ezért nem kell átgázolnom minden pocsolyán, hanem leszállhatok és kikerülhetem az erdõben. Persze, elvileg megtehetném a versenyen is ezt, de az mégiscsak verseny számomra és nem túra és nem fogok mindenhol leszállni, fõleg ha a hátam mögött lihegnek emberek. Épp ezért számomra a verseny mindig nagy amortizációkkal jár, viszont a saras túrázás sokkal kevésbé. De végülis minden csak nézõpont kérdése.
Írta 2006. június 16. - 09:23
A maraton nekem nem a versenyrõl, hanem sokkal inkább az önmagam legyõzésérõl szól (persze vannak céljaim, pl.: jobban menni mint korábban, növelni az átlagsebességemet, teljesíteni a távot, az elsõ idejének 2X-vel beérni, stb). Én nem vagyok profi, nem tudok edzeni heti 20-30 órát és éppen ezért azt a tempót sem bírom, de ennek ellenére szeretem ezeket a rendezvényeket (sok ismerõssel, hasonlóan megszállott emberkével együtt tekerhetek, stb.).
Versenyen kívül egyébként én ilyen sáros pályára a gépemet ki sem tólnám, mert
- ha tekerni megyek, akkor tekerni is szeretnék nem pedig gyalogolni
- nem éri meg számomra a sarazás utáni több 10e forintos javítási költség
- nem éri ennyit 10-20 kilóméter letekerése (pénzben és idõben)
- nem cseszem szét az erdei utakat (máskor mások is szeretnék használni - uyge mi is szeretjük a motorosokat, lovasokat, erdõgépeket...)
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a maratonok olyan helyekre visznek néha el, ahová egyébként nem biztos, hogy elmennék vagy nem biztos, hogy el meheték legálisan más idõpontokban - köszönhetjük ezt talán a jó erdõtörvényünknek is.
Írta 2006. június 16. - 07:47
Vigyázat! Nagyfeszültség!
evvagyokén,
Írta 2006. június 16. - 07:45
1: közöljék elõre egyértelmûen a feltételeket (Gardan-n pl a startnál bemondták milyen szisztéma szerint zárnak a kapuk, és ott az elsõ áthaladó + 1óra 15 perc volt mindkét kapunál)
2: Xkovácsi limitideje sztem nem volt reális.
3: Ha már egyszer van szabály, akkor tartsák mán be a szervezõk
Vigyázat! Nagyfeszültség!
evvagyokén,
Írta 2006. június 15. - 23:09
Írta 2006. június 15. - 18:15
Én a magam részérõl nem gondolom, hogy azért egy maratonon kellene elindulnom, hogy 8-10 órákat bringázgassak 80-100km-en. Ha erre van ingerem akkor emlmegyek túrázni "privátban".
Írta 2006. június 15. - 17:49
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. június 15. - 16:51
ha reggel 8kor van a rajt akkor senki nem jon el mert tul koran kel kelni azoknak akik tobb 100km-rol jonnek
idolimit a hosszutavnal gond, de nezzetek el hogy aki az 50km-t 6 ora alatt teszi meg(van ilyen), akkor azt miert engedjem ki a 3. korre vagy a kontrollponttol? addigra faradtabb lesz es a utolso 30-40-50km-re megegyszer vagy tobb idot vesz igenybe. Mi versenyeinkent is volt olyan hogy este 8kor azaz 10 oraval a rajt utan meg voltak kinn emberek a palyan...a zaromotoros ott volt veluk mi megvartuk. Ez volt szilvason is. Este 8kor meg kinn volt 6 ember a palyan holott a verseny hivatalosan vege volt lebontottak szinte mindent. A motoros is veluk jott be.
vasarnap keson: az eredmenyhirdeteseken a dijazozottak 30% mar nincsen ott, mert haza kell mennie szinten a tavolsag/ido miatt. versenykiirasokban helyenkent szerepel a mondat "csak a helyszinen a dijatadon lehet atvenni a nyeremenyeket".
remhorcsognek: lattalak nyeregcso nelkul. bocival voltam 1 ideig aztan elmentem. szivos srac vagy kitartas, de neked elso kerek nelkul is be kell erned ezekutan:)
Leon
Írta 2006. június 15. - 16:32
- nem rögzített, hogy kiknek szervezik ezeket a maratonokat (tömegeknek vagy csak az élsportolóknak és ezért a limitidõ meghatározása is kérdéses -
szûk rétegek esetén probléma lehet még a gazdaságosság (nevezés, szponzor, stb))
- az elsõ ideje 2X szintén nem jó, mert az menet közben állandóan változhat és a többi versenyzõ errõl nem szerez tudomást a pályán 10-15 percenként csak a célban közlik, hogy bocsi, de nem teljesítetted a versenyt, mert lejárt az idõd
- a nyugatabbra lévõ 10 km/h idõt meg a rendezõk nem tudják felfogni, mert a hosszú táv rajtja is viszonylag késõ (10 - 11 óra) és ezt még egy 8-10 órával megfejelni az számukra maga a borzalom
- nincsenek alternatív útvonalak kijelölve szélsõséges körülmények esetére
- vasárnapi versenyrendezés miatt a rendezõk is és a versenyzõk is sietnek haza, pályát bopntani, eredményhirdetésen ott lenni, stb. már nincs idõ
és még sorolhatnám, de nem teszem. Lassan én is eljutok arra a szintre, hogy inkább más országok maratonjait fogom választani a magyar maratonakkal szemben...
vendég_unit_*
Írta 2006. június 15. - 12:55
A 6 órát Parti 3:05-ös elsõ két körébõl számoltam, s nem a 4:45-ösökre gondoltam természetesen.
(Minden távot lehet teljesíteni valamennyi idõ alatt, de érdemes ésszerûnek lenni.)
Írta 2006. június 15. - 11:10
(Találkoztunk is, utoljára a 2. kör végén a csiki csukik elõtt engedtelek elõre egy két fa közötti köves bénázásom után, mert azért látszólag siettél valahova)
Írta 2006. június 15. - 10:57
Én voltam aki az elsõ körben nyereg nálkül mentem végig, ugyanis elreccsent a TITÁN nyeregpálcám (mind2) az 5. km-nél.
Azután megvártam a bocis csapattársat (-10 perc) majd vele nyomattam, aztán rájöttem hogy: egyrészt ki kéne venni a nyeregcsövet, mert ha esek, a széttört pálca felhasít tokától bokáig, meg amúgy is szúrta a s*ggem
másrészt meg hogy még nyeregnélkül is gyorsabban megyek, így elléptem, az 1. kör végén kaptam 1 kölcsön nyerget+ ny.csövet (hála érte)
A 2. kört már igencsak túrázósra vettem, mert tét nélkülivé vált a verseny, meg el is fáradtam olyan terepen 22 km-t nyereg nélkül menni...
Nem baj majd kona találkozón..
Írta 2006. június 15. - 10:08
Nekem szerencsém volt, mert utolsónak engedtek ki a 3. körre és én is igen mérges lettem volna, ha kiintenek egy Szilvás hosszútáv teljesítéssel a hátam mögött. A 4:45-ös csoportban is volt olyan, aki megcsinálta az Szilvás hosszútávját, ami azért inkább közelített a 9 órához.
Igazi hobbista nem is nagyon nevez hosszútávra, túlnyomó többségük idõben végig tud menni a pályán. A mostani köridõket nézegetve csak 1-2 hosszútávos ember teljesítette a két kört 6 órán kívül, nagyjából mindenkit végig lehetett volna engedni.