Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Én?
Csak személyesen érint a téma és nem akarok túlpörögni, és azt nem bírom ki hogy nem olvasom ezt a topicot.

A sebesség mindent megold.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Topicgyilkos.
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Légyszi zárjuk le a vitát, mert ennek sohasem lesz vége és a végén mérges leszek :)

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
sulitémához annyit: történelemtanárom már most sokat kérdezõsködik a továbbtanulásról: egyet mindig elmond-- Csak olyan suliba, menjünk , ami "õsi" és ne szoc. ped.re meghasonló alibiket válasszunk, hiszen az tényleg csak papír lesz..

Ezalatt érti: közgazdaság, jog, mérnök, orvos, tanár---(nincs megfizetve)
És miután pl. meg van a jog azt érdem,es legfeljebb valamilyen képzéssel kiegészíteni.. Én Gyõr legjobb gimnáziumába járok(nem nagyképûségbõl mondom), a 4 év alatt (ha tanul az ember) lerakja németbõl ill. angolból is a felsõfokút és az tényleg nem csak papír lesz, hiszen németbõl pl. német anyanyelvû tanárom van. Tehát ha eldöntötte az ember, hogy egyemetet szeretne végezni akkor muszáj neki igenis hajtani, hiszen ahogy hallom az elbeszélgetések nem magyarul zajlanak, sõt a munkáltatók a nyelvtudáson kívül 2.-nak azt csekkolják, hogy hol végzett az illetõ, a Corvinuson vagy esetleg Bivalybaznádon... és itt mosódik sokszor össze egyetem kontra megfelelõ szaktudás, mert elismerem, hogy egy szobafestõ degeszre keresi magát de ha egy minõségi egyetemet elvégzõ, több nyelven beszélõ embert megfizetnek valahol akkor neki sem lesz problémája..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mi sem így kezdtük. Aztán kiderült, hogy a legszebb önéletrajz sem ér semmit. Aztán van az is, hogy a frissen végzett csóka az sten faszának képzeli magát és _elmagyarázza_ a rendszer mûködését annak, aki 5 éve üzemelteti. Persze nem úgy van, ahogy õ mondja, de õ a valaki. Nos, részünkrõl álláskeresõ lett, az is valaki. Szeretjük ha van végzettség, de mégjobban ha valaki tudja mit kell csinálni, akarja és hajlandó tanulni is.
Egyébként feltennék egy jó kérdést. Mondjuk nem programozót keresek és nem fejlesztõt, hanem üzemeltetõt. Mit tudok kezdeni egy friss diplomással windows területen? Ismeri a 2k/2k3 szervereket? AD? Exchange? SQL server? ISA? Folytassam? Nem, nem ismeri õket, ezeket a gyakorlatban illetve tanfolyamokon lehet megtanulni. Vagy kell egy HP-UX/Solaris, AIX rendszergazda? Oracle, Terradata DBA? SAP rendszergazda? Tuxedo/weblogic rendszergazda? És akkor még csak az informatika egy szük részét néztem.
Vegyünk fel friss diplomást? Pláne fizessük meg? Mire fel? Tanult 5 évig? És? Az orvos is, a tanár is. És õk legalább el tudják látni a munkájukat. Nem, nem vesszük fel. Menjen fejleszteni, tesztelni vagy supportosnak. Tanulja meg mi az, amikor 7/24 rendszerrõl van szó, 10-12 Tb adatról, storage-ról, clusterekrõl, stb. Aztán ha jó csávó megy tanfolyamra és utána jelentkezhet üzemeltetni. Tetszik vagy sem, nem tudnak bizonyos területek mit kezdeni a tapasztalatlan, friss diplomással. A zsíros fizu pedig nem csak úgy jön. Le kell tenni ezt-azt az asztalra, kell a tapasztalat és majd utána. Abban nem értek egyet, hogy a leírt összegnél magasabbal kezdene egy mérnök. Egy része, ha mázlija van. Nagyrészt nem az idézetre válaszoltam, de ez a büfi feljött és mivel 7 éve dolgozom egy multinál és igen komoly mennyiségben ismerek informatikusokat különbözõ cégeknél, azt hiszem a valóságról írtam.

edit: @al01: ha nincs papír lehet bizonyítani? HURRÁÁ :D végre egy értelmes hely. Eléggé elegem van ebbõl a világból, ahol mindenféle fecniket kell lóbálni arról h te mit tudsz....

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
the_d!
A példád szellemes, de sántít.
Az autótól, villanykörtétõl jobb az életem, esetleg a cégemé is.
Közgazdásztól meg eddig nem ment jobban egyik cég sem ahol dolgoztam.
(A multiknál kicsit más a helyzet, ott a posztokat be kell tölteni. De õk meg nem a hatékonyságukról híresek.)

Természetesen tudom, hogy nem kell papír arról, hogy mi a profilja a cégednek, de "tudás" az kell, és én arról beszéltem.

.....
"vállalkozást szeretnél csinálni" de basszus, jó lenne akkor valamihez érteni is nem?
Valami megfogható tudás, mérnöki, orvosi, jogi, tudományos... bármi.

A bajom az, hogy az az irány, amerre az ország megy, (és ahol esélyünk van teret találni a világban,) az nem az a cégméret ami igényel ekkora közgazdász képzést.
(Ismét csak iparról beszélek, máshoz nem értek.)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
elkezdtem elolvasni a mai postokat, de kövezzetek meg, fáradt vagyok, uh leírom azt amit gondolok arról amit elolvastam (én postom utáni néhány)

edit: @al01: ha nincs papír lehet bizonyítani? HURRÁÁ :D végre egy értelmes hely. Eléggé elegem van ebbõl a világból, ahol mindenféle fecniket kell lóbálni arról h te mit tudsz....
asszem @hozé: a világ jól mûködött gépkocsik nélkül. Mégis használjuk. Jól mûködött izzólámpa nélkül. Mégis használjuk.

eddig túl keveset foglalkozott az emberiség a gazdaságtannal ahhoz, hogy külön tudomány legyen, így beleépítették a mérnöktudományokba fõleg. Meg volt a közgazdász képzés, belõlük lettek a közigazgatási, pénzügyi szakemberek.

Csakhogy a mai világ elért már oda 1-2-5-10 évvel ezelõtt (hol mikor), hogy a menedzsment, az irányítás, és hasonlók önálló tudományok.

Rohadtul nem kell értened a mûszaki részhez, ha jó cégvezetõi tanulmányaid és képességeid vannak. Persze saját vállalkozásnál kell ahhoz értened amivel foglalkozni akarsz.

Az olyan pozícióba meg, ahol alapvetõen gazdasági tudás szükségeltetik, de kell mégis hogy érts a mérnöki részhez is, hogy koordináld a kettõt, arra van a múszaki menedzser (és azok képzése).

2:, @nemtomki, a "fõnököt" arról lehet egy cégnél megismerni (ha irodai meló), hogy õ érkezik elsõnek, és õ megy el utolsónak. A "fõnökök" nem hiába kapnak annyi fizut amennyit....

3: megint @hozé: Ki mondta hogy papír kell arról hogy értesz ahhoz amilyen profilja van a cégednek?? Ha konásbandi elvégez egy jó KGsulit, mert jó cégvezetõ akar lenni, és mellette önszorgalomból/örökségbõl/adottságból kiváló bömböletüttyölõ szakember, akkor ha lesz egy bömböletüttyölõ cége, akkor szakmához értõ menedzser/felsõvezetõ lesz.

4: @sala: ÁTLAGfizetés. Egy mérnök ennél sokkal többel kezd, pláne egy menedzser. A bölcsész meg sajna ugye átlag alatt...
Meguntam az aláírásom....

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Hmm hozzá akartam szolni ehez az egyetem/nyelvvizsga/közgáz témához...

Aztán rájöttem hogy hogy legjobb esetben egy headshotot kapok itt.

Ugy nézz ki közgazdász leszek, több nyelvet beszélek, nincs tul konkrét elképzelésem hogy hol fogok dolgozni, de azért annyi racionalitás van bennem, hogy nem arra várok hogy bekopogjanak az OTP-töl hogy vezérigazgatot keresnek.
Hogy mindez szart se ér ahogy ecseteltétek, ki tudja, majd 5 év mulva viszatérhetünk a témára.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
al,ha kell vmi jegyzet,akkor nekem van 4 évnyi anyagom otthon ;) (sajnos nekem már nem futotta anyagilag,még 22 vizsgám lenne...)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Na akkor te csak ne írjál kis betûvel. Oda járok ugyanis. Akkor most szar ember lettem vagy mi? Páros lábbal rúgtunk már ki BME-n végzett, remek ajánlásokat hozó lúzert a próbaidején. Na ennyit a végzettségrõl.
Munka, multi, papírok. Nálunk kérik, de ha nincs, lehet bizonyítani. Ha van, akkor is. Ugyanis h az önéletrajz alapján kiváncsiak vagyunk, akkor bejön az ember és ír egy tesztet, szakmait és az angolt is csekkoljuk ebben. Aztán ha nem röhögjük ki a tesztet, behívjuk egy elsõ körösre, ahol ízekre szedjük, megnézzük szakmailag mit várhatunk és megmutathatja az angolját is. Aztán ha ezen a rostán átment, jön a következõ interjú, manager és HR szinten, ahol szintén szétkapják. Aztán megbeszéljük, hogy ki mit látott és ha mindenkinek tetszik, megy az igazgatói interjúra és ha mázlija van hamarosan kapja az ajánlatot.

amire sok akkor végzett gábor déneses (direkt kis betûvel) csak vágyott volna...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mire gondolsz...:wtf: majd utána, 6ig...;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Munkaidõben maximum a fékemet szerelheted:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de akkor idõben húzd át a beled, még a futómüvemet is be kell állítanom:D
(egyik terpeszt másik nem:D)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

mingyá' szerelünk:)

Készülsz a fékemre?:)
De aztán jó legyen!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mingyá' szerelünk:)

Kakukk: jahm, a tudás a fontos. de a papír elõny azért, lehet lobogtatni:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

:D
szerintem ugyanaz de a kérdésedre a válasz BAL
a fedél alatti gumi kellene

Rossz csúnya boltos bácsi!
Nem ugyanaz:D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
parancs, értettem!
kérek engedélyt!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A velo-s különítmény legyen szíves nézzen be a rugóstagok c. topikba!
Meg Sala te is!
Köszönöm. :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Melyik oldal?

:D
szerintem ugyanaz de a kérdésedre a válasz BAL
a fedél alatti gumi kellene

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

naja, csak az ajtóban befelé mondta az õr hogy libbentsd meg a papírt róla, és csak utána mehettél el a liftig nem?;)

szerencsére nem, eddig fõleg multiknál dolgoztam, ott tényleg sz.rnak a papírra. A mostani munkámat 1,5 éve úgy töltöm be, hogy még nincs kezemben a diploma (épp az említett két nyelvvizsga miatt, a német még "folyamatban van"...). Amikor ezt mondtam nekik az elsõ interjún annyit mondtak, hogy semmi gáz, ha valamikor meglesz azért vigyem be és mutassam meg nekik.
A CV-mben sem nyelvvizsgát, hanem nyelvtudást írtam, így a papír egyszersem került szóba. :)