Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

majd a szamárlétrát végigjárva kevésbé tudják átba_zni a fejem, ha vezetõ leszek...

ez édes. remélem nem gondolod komolyan hogy ez az egyetemen múlik:)

2: vicces. mindenki fõnök/tulaj akar lenni aki egyetemre megy.
de egyre lennék kiváncsi: és dolgozni ki fog?

persze kell az álmodozás, de ez egyre viccesebb méreteket ölt:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ért a bringákhoz, kerékpárboltja lesz. :)
Ez a lényeg, más szaktudásából megélni úgy, hogy te vagy a fõnök.

A sebesség mindent megold.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
András!
Pont leírtad mi itt a baj!
"vállalkozást szeretnél csinálni" de basszus, jó lenne akkor valamihez érteni is nem?
Valami megfogható tudás, mérnöki, orvosi, jogi, tudományos... bármi.
Az "én fõnök akarok lenni" szemlélettel kiröhögnek.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
De mindenki tud, sokan az életben nem tudnak elhelyezkedni és ez jól is van így.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A szomorú számomra az, hogy az a szak ilyen "népszerû", pedig egy egyetemet kezdõnek lila elképzelése sincs róla mit fog vele kezdeni.

igaz nem nekem szólt, de vitatkoznék picinkét.
nekem például az volt a célom vele, hogy könnyen el tudok helyezkedni, akár közigazgatásban is...
egyébként meg ezen a gazdálkodási és menedzsment szakon vállalkozás szervezés szakirányba fogok elhúzni. nem titkolt vágyam saját vállalkozás alapítása, s ezzel a szakkal talán jobban átlátom a helyzetet.
ha suli közben/mellett/nyáron melózok, akkor ugye alkalmazottként, így megismerem a beosztottak helyzetét.
majd a szamárlétrát végigjárva kevésbé tudják átba_zni a fejem, ha vezetõ leszek...

hozé:

a bemutatkozós topicban írtam egy kis szösszenetet a jövõmet illetõen kb 1 éve... keresd meg!

megvan itt e

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

az a szak ilyen "népszerû", pedig egy egyetemet kezdõnek lila elképzelése sincs róla mit fog vele kezdeni.

Dehogynem! Egyet tud, hogy könnyen és hamar tud normális pénzt keresni vele. És ez a fõ szempont.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mjani!

Arra próbáltam rávilágítani, hogy a világ qrva jól mûködik közgazdászok nélkül.
Világ életemben mûszaki fejlesztés-gyártás témában dolgoztam, mint fejlesztõ.
Soha nem volt szükség a környéken sem közgazdászra.
Nyilván vannak helyek ahol kellenek. (De ez nem az ipar, meg a mezõgazdaság...)
A szomorú számomra az, hogy az a szak ilyen "népszerû", pedig egy egyetemet kezdõnek lila elképzelése sincs róla mit fog vele kezdeni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én nem akarok vitatkozni, csak nem tudták, hogy hol dolgoznak közgazdászok. Egyébként én marketing és menedzsment szakirányos vagyok, de lényegtelen, mert sehol sem kérdezik.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás

Ne sértegessétek a választott a szakmámat :) ! A közgazdászok azok akik vezetik a nem mûszaki jellegû cégeket, marketinggel foglalkoznak, gazdasági osztályokon dolgoznak és eladják a mérnökök által tervezett dolgokat, rengetegen jelentkeznek gazdász szakra (ifor,gazdálkodási,közgazdász), akik nem akarnak késõbb ezen a területen dolgozni (fõleg lányok) csak azért jelentkeztek, mert jól hangzik, hogy közgazdász diplomájuk van, de aki elhelyezkedik az garantáltan többet keres, mint egy átlag mérnök (fõleg a gépészek szinte minimálbérénél), persze tudom, hogy jó néhány mérnök is iszonyat sokat keres. Ja, a bankokban és a közigazgatásban is található néhány közgazdász :) .
Elismerem a mérnök képzés nehezebb, mint a közgazdász, de azt nem értem hogy miért bukik meg annyi mérnök hallgató közgázból pedig csak deriválni kell tudni hozzá meg egy kis logika kell talán, de rohadtul nem értik az egészet. A közgazdász szakmához nem csak a tanult anyagra van szükséged, hanem érzékre is (bár ez a legtöbb szakmára igaz), sõt a tanult anyag 99,9%-át nem használják semmire (kivéve az elméleti közgazdászokat), inkább az alapképességeiket használják. Én elfogult vagyok a témában, annyira azért nem jó, mint írtam ... :)

ojojjjj....közgazdász az nem menedzser és nem marketinges, már elnézést. Az hogy mind gazdasági szak, az OK.
Jelenleg a BMEn mondjuk a következõk vannak a GTKn:

Mûszaki Menedzser: Õk tervezik írányátják a mûszaki cégeket gazdasági szempontból. Ért ahhoz is amit a mérnok csinál, de legfõképp menedzser: tervez, szervez, irányít.
Nemzetközi Gazdálkodás: Kül és belkereskedelmi vállalatok alkalmazottja, mondhatjuk úgyis hogy kereskedelemgazdálkodási mérnök.
Közgazdász: Szakosodástól függõ, de fõleg elemzõ, visszacsatoló szerepe van bármilyen cégnél. Esetleg logisztika, számvitel, egyebek.
Alkalmazott közgazdász: szinte ugyanaz mint KG, csak olyan, hogy önállóan tud menedzsmentdöntésekben részt venni, kivitelezni.
(és van még a kommunikáció, de az alibi)

van még ugye sok gazdasági szak, de ezzel kb le van fedve a piac, szakosodással együtt.
ugyanis ezekkel a diplomákkal, fõleg az alkalmazottKG-vel és mûszakimenedzserel szinte minden itt nem lefedett gazdasági pálya betölthetõ: marketing, HR, PR, termékmenedzser, versenyelemzõ, stb.

és akkor néhány tény: ezekben a képzésekben aki végez, akkor olyan helyen tud elhelyezkedni, ahol 99% (nem írom hogy 100 mert vannak kivételek), hogy magasabb fizut kap mint egy mérnök. Onnan minden a saját elõremenetelén múlik mindkettõnek, hogy mennyit kap.
Nem mindegyik, de a legtöbb gazdasági diplomával könyebb elhelyezkedni.
Mérnökképzés egy dolog, gazdasági képzés másik. Nincs sok összehasonlítási alapunk szerintem a kettõ között.

és MJani, mindekttõhöz kell érzék szerintem. Mérnöknek is tanultam, most GTKn vagyok, ez alapján mondom amit mondok.

De lehet vitázni:)
Meguntam az aláírásom....

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Ne sértegessétek a választott a szakmámat :) ! A közgazdászok azok akik vezetik a nem mûszaki jellegû cégeket, marketinggel foglalkoznak, gazdasági osztályokon dolgoznak és eladják a mérnökök által tervezett dolgokat, rengetegen jelentkeznek gazdász szakra (ifor,gazdálkodási,közgazdász), akik nem akarnak késõbb ezen a területen dolgozni (fõleg lányok) csak azért jelentkeztek, mert jól hangzik, hogy közgazdász diplomájuk van, de aki elhelyezkedik az garantáltan többet keres, mint egy átlag mérnök (fõleg a gépészek szinte minimálbérénél), persze tudom, hogy jó néhány mérnök is iszonyat sokat keres. Ja, a bankokban és a közigazgatásban is található néhány közgazdász :) .
Elismerem a mérnök képzés nehezebb, mint a közgazdász, de azt nem értem hogy miért bukik meg annyi mérnök hallgató közgázból pedig csak deriválni kell tudni hozzá meg egy kis logika kell talán, de rohadtul nem értik az egészet. A közgazdász szakmához nem csak a tanult anyagra van szükséged, hanem érzékre is (bár ez a legtöbb szakmára igaz), sõt a tanult anyag 99,9%-át nem használják semmire (kivéve az elméleti közgazdászokat), inkább az alapképességeiket használják. Én elfogult vagyok a témában, annyira azért nem jó, mint írtam ... :)

Közgázra az megy, aki fél a kihívásoktól. Ez a lényeg. A nõkkel pedig legtöbször az a gond, hogy nehezen bírják elviselni a kudarcokat. Bár ez sem ennyire általánosan igaz.
Egy mérnöki szakma sokkal többet ér szerintem. A közgazdász, marketing ... stb végzettségek meg jól mutatnak emellett. De én pl megszüntetném hogy ez egy külön szakma legyen.

És most a mérnököknek is egy kis hidegzuhany. Jó dolog, kellenek, de nagyon sok hülye mérnök is van. Remélem nem kell a mindennapi életbõl példákat hoznom hogy mennyi minden van úgy kitalálva, hogy bosszantja az embereket. A gond azzal van csak, hogy sokan csak diplomát akarnak. Ez az, ami nagyon szomorú.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
barátnõnek nem kell
-sasszerû mûköröm
-spaklival felpakolt smink
-fél segg kilóg a szoknyából,forrónadrágból (kívánt rész aláhúzandó)
-nyávogva,affektálva beszélõ
-nevét leírni nemtudó
-diplomára mellét verõ,mindenkit lenézõ

így nagyjából leszûkül a kör.... :)

Tigger,engem mindig a 7 évvel fiatalabb hugom öccsének néztek :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

, hogy közgazdász diplomájuk van, de aki elhelyezkedik az garantáltan többet keres, mint egy átlag mérnök (fõleg a gépészek szinte minimálbérénél), )

és ez rendkívûl szomorú helyzet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ja, Robbie Williams-rõl jut eszembe, volt egy régi száma melynek ilyen bankrablós vagy milyen klippje volt...a refrén meg ilyen "pamparam" :Dnem jut eszebe a címe, pedig egész jó zene

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

A közgázzal az a bajom, hogy nem tudom mire jó.
Eddig dolgoztam kis cégnél, nagy cégnél, alapítottam (tunk) két céget is, mûködnek is, emberek élnek belõle,
de az eddigi kb.300 kollégámból közgazdász még nem volt.
Vagy nem derült ki róla.

hú errõl de szivesen beszélgetnék egy sör mellett... :)
alapvetõen egyetértek, magában tényleg nem való semmire (nem ad konkrétan használható tudást).

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
jorci: sztem a tripping-re gondolhatol

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na ugye. Aki keres.
Jó éjt.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hozé:
csinos! ;)
van neki bicajos mezes képe is, amint látom :)

jó éjt mindenkinek

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
súgok... életkor.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hozé, akkor a J. az stimmelt!;) (de van egy fóti hozé is ám, de akkor az nem te vagy ezek szerint :chin:)

edit: hozé, meglett. mázlista-e vagy, ha még okos is és bringázik is;)

na mivan konás, menekülünk az apu haragja elöl?:D:D nekedis jóéjt...

én megint nem bírok aludni, kurvára fáj a fejem, jön valami front oder etwas, és rohadtul megérzem...az ilyen csodabogyók sem segítenek....:(