Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Thy nem felejted el nekem a kis pöcöröt? :D

Melyik oldal?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

a nyelvvizsga részébe azért belekötnék Olee. Mármint teszt az alap, de aki tud, annak van nyelvvizsgája is.. akinek nincs de tud, az meg egy lusta dög..:chin:

Nem feltétlen. Ez csupán nézõpont kérdése. Valaki a papírt szükségesnek tartja, valaki nem. Az ismerõseim közül sem kéri el senki jelentkezéskor.
Szart sem ér, hogy valaki pl. középiskolában megszerezte anno 15 éve, azóta pedig TV mûsort sem nézett azon a nyelven. De mondom, ez munkahelyenként változó. A trend mostanában az, hogy nem kérik. Ezt próbálják megváltoztatni azzal, hogy a vállalkozókat különbözõ kedvezményekben részesítik, ha diplomást, nyelvizsgást..... alkalmaz, mert különben teljesen szükségtelenek a papírok.

Edit: Na addig a többiek szépen leírták, hogy mire is gondoltam.:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Thy nem felejted el nekem a kis pöcöröt? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ez egy olyan dolog, hogy nekem sincsen angolból, de nem haltam meg angliában, meg mindent megértettem, és megértettem magamat...sztem ez a lényeg...ismerek pár embert, akinek van papírja, csak nem tud beszélni...tipikus egyetemista nyelvtudás...
Németbõl meg van papírom, de sosem kérték, csak elkezdenek németül beszélni...vagy megérted, vagy nem...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

akinek nincs, de tud, annak azért nincs, mert nem volt neki kötelezõ. ;)
nekem az egyetemen 2 nyelvvizsga kötelezõ, csak ezért van papír (ha nem lett volna kötelezõ én biztos el nem megyek vizsgázni), de az interjún sehol nem a papírt kérték, hanem megkértek, hogy innentõl akkor folytassuk angolul. :)

naja, csak az ajtóban befelé mondta az õr hogy libbentsd meg a papírt róla, és csak utána mehettél el a liftig nem?;)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
akinek nincs, de tud, annak azért nincs, mert nem volt neki kötelezõ. ;)
nekem az egyetemen 2 nyelvvizsga kötelezõ, csak ezért van papír (ha nem lett volna kötelezõ én biztos el nem megyek vizsgázni), de az interjún sehol nem a papírt kérték, hanem megkértek, hogy innentõl akkor folytassuk angolul. :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ez nem gáz. Az keres jobban, akire nagyobb szükség van. Hogy ez hol éppen kicsoda, az területileg változó.

Ez így szép, de azért van 1-2 szakma szerintem, amit jobban meg kéne becsülni, úgy, hogy az a fizetésen is látszódjon...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a nyelvvizsga részébe azért belekötnék Olee. Mármint teszt az alap, de aki tud, annak van nyelvvizsgája is.. akinek nincs de tud, az meg egy lusta dög..:chin:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ebben teljesen egyetértünk

fuck me, i'm famous!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ez nem gáz. Az keres jobban, akire nagyobb szükség van. Hogy ez hol éppen kicsoda, az területileg változó.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elég gáz , hogy egy diplomás átlag kezdõ keresete vidéken 118 br
bp-n 190e br
LOL
egy szakmunkás 2szer ennyit keres

fuck me, i'm famous!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem a diploma eleve tervben sem volt. Inkább három technikusi képzést szenvedtem végig. A hétköznapi és vállalkozói életben is sokkal nagyobb hasznát vettem. A nyelvvizsgát meg feleslegesnek tartom. Ha én veszek fel alkalmazottat, akkor el sem kérem tõle, hanem inkább tesztelem.
Én is megcsinálhatnám, de csak azért sem fizetek illetékeket.:D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Gyalogkakukk: nagyon igaz, amit írtál, de sztem minden egyetemi szak ilyen...szart sem ér gyakorlat nélkül...
Nekem anno diploma nélkül volt 5 beosztottam, 22 évesen munkakörben, amire sok akkor végzett gábor déneses (direkt kis betûvel) csak vágyott volna...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

érdekes téma ez, sajnálom hgoy nincs idõm sokat írni, mert dolgozni is kéne :)
én is közgazdász vagyok, bár ez a "cím" semmit nem jelent. A közgazdász diploma nekem annyit ér, hogy kaptam egy kicsit másabb világszemléletet, mint mondjuk egy mérnök. Az egyetemen tanultakból nem tudok semmit használni a mostani munkámban (üzleti elemzõ vagyok), mégis másképp gondolkozom dolgokról, mint pár bölcsész szakon végzett munkatárs. Ez úgy néz ki hasznos, itt erre volt szükség.
Amikor az elsõ állásinterjúmra mentem (egyetem, negyedév) nem azt kérdezték milyen szakon tanulok, hanem hogy mit csináltam eddig. Amikor órákat tudtam volna beszélni nekik a korábbi munkákról, munkához való hozzáállásról, 30 emberrel való együttdolgozásról és szakmai gyakorlatról, akkor azt mondták felvesznek. Aztán végzés után pályakezdõként kaptam egy szép magas kezdõfizetést a mostani cégemnél, mert az egyetem befejeztével volt 3,5 év munkatapasztalatom, használható angol nyelvtudásom és el tudtam adni magam.
Amikor megkérdezték évfolyamtársamat, hogy mit csinált az öt év alatt, hiába mondta hogy kitûnõ volt, fél évig nem talált munkát, mert semmi egyebet nem csinált, csak tanult. A cégeknek nem kellett, mert hiába tudott könyvelni, deriválni, mert termékéletciklusokat felrajzolni, nem tudta mit jelent dolgozni. A gazdasági egyetem tipikusan olyan dolog, hogy ha valaki nem elég ambicózus, akkor el fog veszni, mert használható tudást nem kap, csak szemléletet, aztán vagy tud élni vele (alkalmas rá), vagy nem. Hát sztem ezért a sok állástalan közgazdász.
(meg azért mert ma ha jól tudom 30+ helyen folyik "gazdasági" képzés, amit nonszensz. a nagyrészét meg kéne szüntetni...)

hogy mennyire jól írtad le az egészet...
Csak mikor bekerülnek az egyetemre (túl sokat is hallani)
mindenki rögtön fõnök akar lenni mikorra kikerül onnan, és természetesen nettó 300 feletti fizuval. és az iménti jópár postból is egyértelmüen ez tünt ki:chin:
Persze idõvel simán.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
érdekes téma ez, sajnálom hgoy nincs idõm sokat írni, mert dolgozni is kéne :)
én is közgazdász vagyok, bár ez a "cím" semmit nem jelent. A közgazdász diploma nekem annyit ér, hogy kaptam egy kicsit másabb világszemléletet, mint mondjuk egy mérnök. Az egyetemen tanultakból nem tudok semmit használni a mostani munkámban (üzleti elemzõ vagyok), mégis másképp gondolkozom dolgokról, mint pár bölcsész szakon végzett munkatárs. Ez úgy néz ki hasznos, itt erre volt szükség.
Amikor az elsõ állásinterjúmra mentem (egyetem, negyedév) nem azt kérdezték milyen szakon tanulok, hanem hogy mit csináltam eddig. Amikor órákat tudtam volna beszélni nekik a korábbi munkákról, munkához való hozzáállásról, 30 emberrel való együttdolgozásról és szakmai gyakorlatról, akkor azt mondták felvesznek. Aztán végzés után pályakezdõként kaptam egy szép magas kezdõfizetést a mostani cégemnél, mert az egyetem befejeztével volt 3,5 év munkatapasztalatom, használható angol nyelvtudásom és el tudtam adni magam.
Amikor megkérdezték évfolyamtársamat, hogy mit csinált az öt év alatt, hiába mondta hogy kitûnõ volt, fél évig nem talált munkát, mert semmi egyebet nem csinált, csak tanult. A cégeknek nem kellett, mert hiába tudott könyvelni, deriválni, mert termékéletciklusokat felrajzolni, nem tudta mit jelent dolgozni. A gazdasági egyetem tipikusan olyan dolog, hogy ha valaki nem elég ambicózus, akkor el fog veszni, mert használható tudást nem kap, csak szemléletet, aztán vagy tud élni vele (alkalmas rá), vagy nem. Hát sztem ezért a sok állástalan közgazdász.
(meg azért mert ma ha jól tudom 30+ helyen folyik "gazdasági" képzés, amit nonszensz. a nagyrészét meg kéne szüntetni...)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na ja, majd jön valaki a közgázról, és megmondja mit csinálj. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Mondjuk a mezõgazdaság is többet jelent kapálásnál.... jó tudni a tõzsdei árakat is,kis számlázási tudás, kicsit kertészmérnök,kicsit gépészmérnök, nagyon növénytermesztési mérnök stb. én a növényvédõszer frontról tudok nyilatkozni,tisztára ,mint a gyógyszeripar, mint az orvoslátogatók , úgy járnak hozzánk a területi képviselõk lobbizni

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Igen, valamit nem értenek a "fiatalok".
Azt, hogy ez egy folyamat. Az, hogy az embernek saját cége, vállalkozása, akármije legyen az egy folyamat eredménye kell hogy legyen.
Meg kell tanulni az adott területet, kapcsolatokat kell kiépíteni, meg persze az induló tõkét elõ kell teremteni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

ez édes. remélem nem gondolod komolyan hogy ez az egyetemen múlik:)

2: vicces. mindenki fõnök/tulaj akar lenni aki egyetemre megy.
de egyre lennék kiváncsi: és dolgozni ki fog?

persze kell az álmodozás, de ez egyre viccesebb méreteket ölt:D

Az ilyeneknek találták ki az operátor(betanított munkás), árureferens(polcpakoló), logisztikai munkatárs (raktáros)...stb elnevezéseket...
Majd miután pakoltak az auchanban 1 évig csokikat, õk lesznek az "osztályvezetõk", és ekkor már lesz beosztottjuk is...kb 2...és akkor már fõnökök:))))
Nem diploma, hanem tudás kell ahhoz, hogy valakinek beosztottja legyen...a normális munkahelyeken

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azok fognak dolgozni, akiknek csak1 vagy 2 diplomájuk van :) .
Most komolyan, a fõnök is dolgozik.

A sebesség mindent megold.