Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

6. Kona Kerékpáros Fesztivál - 2006.06.16-17-18.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
201 hozzászólás a témában

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Buli, fanta, haverok, no meg KONA!
Ez eddig rendeben van.
De volt egy apró zavaró rész is.

Balaton Maratonnak hívták és Magyar Kupas futam volt!!!!!

A pálya sztem kimondottan gyenge és unalmas volt a sok dózer úttal, aszfalttal. Ez mondjuk adottság!
Izgalmat csak a sár és a félméteres gazban való nyomulás jelentett.

A pálya kijelölése 10.es skálán: !!!!!! -1. !!!!!!

Látszott, hogy a pálya nagyrészét olyanok jelölhették ,akik talán életükben nem montiztak.
-40-es tempó mellett egy! azaz egy! 15cm-es vékonyka zöld csík a földön, közvetlen a kereszetzõdésben, elõjelzés nulla!!! Tuti, hogy tovább száguldasz!
-Kétnyosávos egyenes erdei út leágazó ösvénnyel. tábla, szalag nincs! Illetve van az ösvényen a kerszetzõdéstõl 30 méterre. Buli!!!
Ilyen szitukkal 2-3 kilóméterenként találkozhatott a kalandvágyó maratonista.
A legjobb pedig talán az volt, amikor az elvétve található "pályabíró" küldött el rossz irányba.
Itt csak az nem tévedt el aki nem indult a maratonon.

A legszomorúbb az, hogy ezt lehetett elõre tudni, mivel tavaly sem volt jobb.
Ilyen elõjelek után kapta meg a kupafutam rendezési lehetõséget Balatonfüred.
Kíváncsi vagyok a szövetség milyen szankciókat fog érvényesíteni.
Tavaly a Flass Across maratonon 7 versenyzõ állítólag eltévedt, 493 pedig nem.
Ebbõl csinált egy f.sza kis mûbalhét a szövettség.
Hogy mi lesz a Balaton Maratonnal? Na erre q.va kiváncsi vagyok. Gyanítom semmi!
Minden esetre a Maratonosok után az XC.sek is készülhetnek a Balatonfüredi rettenetre, a Koloska völgyi csapásra!! Számítsatok a legrosszabbra és a pótgumi mellé GPS, iránytû és térkép is legyen bepakolva a hátizsákba.

Forever Batyki team!

Böhm Lajos

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás
Jó kis hétvége volt. A pénteki buli nagyon sirályosra sikerült, én csak szombat estére haeertem ki :D.
maraton...
nem értem, hgoy mi volt mókás abban a hmcs-knek, hogy szedegetik le a jelzéseket...
meg azt sem, hogy ha már ott áll egy segítõ az elágazásban, akkó mé nem mondja, hogy merre kell mennem, miért kell nekem megzavarnom ilyen fránya dolgokkal a közte és a motoros közt folyó igen fonots diskurzus...

amúgy nagyon jó hétvége volt szvsz :)

Lob: eccerre masszíroztak minket a Bornosok :D

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

Lobmayer

Lobmayer

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
szerintem ez a maraton nagyon gyenge lett...
ez hogy lett mx kupafutam azt nemértem,én közepen 71kmen indultam de nekem 85 lett belõle,és még szerencsésnek mondhatom magamat,h "csak" egy plus kört mentem,van aki vissza sem talált a pályára...nagyon jó helyrõl csúsztam le,és elég mérges avgyok,h szervezés miatt nem sikerült megtartani ezta a helyet,máskor sokkal több ember,szalag kell majd,volt,h végre összefutottunk a a motorossal,de neki is keresni kellett a pályát,ilyen hibát szerintem nem lehet véteni egy kupafutamon!ugyhogy van még mit tanulni ugy gondolom!

üdv:Balázs

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Kala! Oscart nyertél? Vagy mi a faszom!:D
Ott szoktak így köszöngetni!
Kihagytad a családodat, akik nélkül most nem lehettél volna ott!:D

Vole+sör?????? Ez érdekes!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Vole:
te is lenn voltál ugye?
mert volt szombat délután a mólón egy piros rövidgatyás, napszemüveges, srác sörrel a kezében aki lógatta a vízbe a lábát.
Rád tippelek.
(lassan kezdem megismerni az emberek avatar mögötti, igazi képét is :))

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Korrekt volt.
Az itteni kevésbé egyértelmû pályakijelölést lassan megszokhatjuk, sztem egyben tájékozódási verseny is ez; de a nyomvonal maga szztem nagyon jó, változatos volt, és könnyû.Én meg még külön szerettem is a tócsákat (hála a gummáknak) , fõleg a legvégén lévõ kcsapiig érõ darabot, amit RaveAce pataknak nézett.
Tjah és itt kösz annak a sok embernek akiknek az élményt köszönhetem;
elsõnek is clionak hogy az 1.6-os kopasz helyett adott sárgumit
aztán Zének, hogy meleg kaját is burkolhattam a célban
aztán Máténak és Zsófinak, a további adagokat :)
meg szintén nekik és Pintyõéknek, h jól telt a hazaút
meg azoknak, akiket most kihagytam, de ha nem leszek ilyen fáradt, majd eszembejutnak :)

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
neeem mi nem :D
a láccat csal :D
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
látom okosodtatok is ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
aham :) annyira azért nem volt durva
-> ALIAS KLEMENT

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

http://konatali2006.atw.hu/

pár kép, nem lettek túl érdekesek

hehe GigaLOL
Krisztián igy bekészült? :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Hi!

Hát a rossz idõjárás miatt nekem ez volt idén az elsõ maratonom.
Nagyon tetszett a pálya hiába volt dagonya itt-ott.A jókedvemet egy láncszákadás árnyékolja.Pedig nagyon jó erõben voltam és a hobbisták között a középtávon tuti jobb helyem lett volna ha a "romok" elötti emelkedõn nem szivat meg a Shitmanónak a majdnem fullos lánca/XT/.Soha többet "S"!!!!!
Köszönet annak a srácnak aki segített megcsinálni mert egyedül nem tudtam volna.Megjegyzem õ is eltévedt a rövidtávon és valahogy a középtávon kötött ki az én örömömre és az õ bánatára...
A pályakijelölés kriminális volt!Volt,hogy csak pislogtam.A végén az a nagy pocsoja meg szerintem buli volt.Addigra úgyis mindenki csupa retek lett.

Viszlát Visegrádon!!!!

gyí-gyí-gyí

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
http://konatali2006.atw.hu/

pár kép, nem lettek túl érdekesek
-> ALIAS KLEMENT

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
na asszem idén se bánom hogy nem mentem......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Most akkor hány pontnál tartunk?

Szerintem a szervezõk arra számítottak, hogy a fele úgyis matt részeg lesz, a másik meg alig lát majd a vérveszteségtõl, így senki se veszi észre majd a linkséget. :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bigcsocso

Bigcsocso

törzsvendég

• felfüggesztett
  • 467 hozzászólás
A hely a fesztivált és a buli Nr. 1 volt. Még vitorláspartyn is jártunk. Sõt, az esti pancsolás és vizilabdázás is fullos volt a a Balcsiban!!!
A reggeli ébredés kicsit súlyos volt, de a maraton még súlyosabb.
Középtávon mentem, 1x sikerült eltévednem. A sár OK igazi Enduro volt.
A pálya kijelölése nem igazán. A haverom eltévedt és Zánkán kötött ki, hát õ szidott mindenkit, de megértem õt, amúgy a leghosszabb távon ment.
Mindezeket leszámítva tetszett, de bazira elfáradtam, ez a meleg betett szerintem mindenkinek.
De túléltük és ez a lényeg.

vendég_feczo_*

vendég_feczo_*
  • vendég
Bulinak jó volt, sajnos nem tudtam pénteken, csak szombaton menni, így annyira nem tudtam kiélvezni az estét, mert a mai maratonra azért rá kellett pihenni, még ha rövid táv is. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy vért adtam, így magam alatt vágtam a fát a mai teljesítményemet illetõleg, no mindegy mindig tanul az ember. Mondjuk így legalább kaptam ingyen belépõt, ami ügyes húzás volt. A beléptetésnél rendkívül kedvesek és segítõkészek voltak +1 pont. Az árak szerintem barátiak voltak, nem lehúzós +1 pont. A társaság teljesen rendben volt kultúrálisan meg mindenhogy, csak hajnal egy körül kellett szólnom, hogy halkítsák le a kocsiban a hangcuccot, de elsõ szóra megtették, és késõbb a pályán is csupa sportszerû emberrel találkoztam. A relikvia boltban elengedtek 0,5KD-t +1 pont :) Szerintem jobb lett volna szombatra tenni a maratont és akkor az is önfeledten bulizhat meg adhat vért, aki indul, node ez annyira nem is lényeges, ami viszont a maratont illeti:

Elõneveztem el is utaltam a pénzt jó egy hónappal ezelõtt ezzel szemben nem voltam a listán. -1 pont. A kissaszony kis kérlelésre és ígéretemre hogy elfaxolom az utalási bizonylatot felírt és adott rajtszámot. +0,5pont

Chipes mérés volt kiírva, közölték, hogy mégsem az lesz bumm lett is belõle káosz szerintem. Én csak aznap tudtam meg, hogy egy órával késik a rajt, ami végül 1:15 lett. -0,5 pont

2 rajt volt, ugyanis a vasút vonalán át vezették fel a mezõnyt betonon, de azzal nem kalkuláltak, hogy épp akkor ott vonat is halad át (gondolom a csúsztatott start miatt volt ütközés, eredetileg lehet hogy kalkuláltak vele). Így aki megnyomta az elejét, az ráfázott, mert a mezõny a sorompónál ismét összerázódott. Ennek következménye volt gondolom, hogy az egybe maradt mezõny dugót képezett az egynyomvonolas út kezdeténél, mivel addigra nem szakadt szét eléggé a mezõny. -0,5 pont

Pályabiztosítás, pályajelölés: Ez egy agyrém volt. Sokszor keresztezte a pálya a közutat, útbiztosítás csak hébe-hóba. Általában ahol teljesen egyértelmû volt a szitu, ott legalább 3 féle módon volt jelezve, hogy merre kell menni, de ahol kettéágazott az út, ott egy árva szalag ficergett a keresztezõdés UTÁN, vagy még rosszabb esetben csak a földön volt felfestés (rutinos versenyzõ sorstárs mondta nem nézheti mindig a földet mert koppan egy fának). 3x sikerült eltévednem rövid távon és ezzel nem voltam egyedül.
A rossz út sem volt egyértelmûen jelezve. Elsõ eltévedés elég durva volt kb 12 perc kiesés, legalább 3-an mentünk arra, nagynehezen visszakászálódunk, jéé ott a pályabiztosító ember, kérdi az egyik sorstársam tõle: "Amikor mi jöttünk hol voltál ? - Hát figyelni kell nagyon - hangzott a válasz ..." pfff. Következõ részben az én bambaságom, mert 35 körül nem az aszfalton lévõ felfestést figyeltem elõzés közben, miután megelõzöm ordít, hogy itt balra kanyarodik az út vissza az erdõbe. Hozzáteszem az út mentén semmi jelzés, csak az úton és elõtte 250m-el a nyílegyenes szakasznál álltak pályabiztosok többen is, ahol fordul az út ott meg senki. 3. kavarás. Utolsó 10-15km nyomom neki ahogy tudom, egyszercsak jön szembe egy srác tolja felfelé mondja szerinte nem erre kell menni mert ott egy 3x3 bringa területû víz van. Mivel már 2x sikerült eltévedni elbizonytalanodtam és elkesztem visszamászni vele, közben jöttek mások, akik voltak tavaly és bizonygatták, hogy ez helyes irány, megint legalább 5 perc+ és tényleg át kellett menni a vizen, amit száraz lábbal nem tudom kinek sikerült, nem is értem miért volt ez jó, hogy az utolsó pár km-t mindenképp vizes cipõben kellett megtenni.
Ha meg már mindenképpen így kell legyen, akkor legalább egy nyíl, hogy igen itt tényleg megszívtátok, nyomás bele, de semmi nem volt ott egy nyamvadt szalag se ... Figyelmeztetõ jelzés, vigyázz lassa sehol, pedig több veszélyes szakasz is volt, ahol durva lefelét dagonya követett, bár ez még az esti zápor rovására is írható akár, viszont az amikor az utat egy 1-1,5m magas földrakás - szemétkupac zárta el teljes szélességében, azt igazán lehetett volna elõjelezni. -4 pont

A frissítéssel nem volt gond, legalábbis szerintem. +1 pont.

A kaja meg a Born masszázs ismét jólesett. +1 pont

Eredményhirdetés: kb 6x mondták be minden félórában, hogy most már percek kérdése és eredményhirdetés. 15 helyett 17 körül, megy a kapkodás, csak a dobogós helyeket olvassák, én még a nyomtatott "teljes" listán sem vagyok rajta, sem a rajtszámom pedig neveztem fizettem és szintidõ alatt beértem. Ígéretet kapok, hogy majd neten fent lesz. A weblap ígéretével ellentétben nem volt kifüggesztve a lista, csak a kihírdetés után lehetett kunyerálni. Épp ekkor reklamál egy hölgy versenyzõ, aki kiderül, hogy 3. lett és az érmet már elvitte egy 10-11. helyezés körülü leányzó. Kéri mondják be, hátha még itt van és a helyére kerülhet az érem. Nem mondják be, ígéretet kap egy serlegre. A leány tartja az igazát, és kérdi a szervezõt "Dehát nem érted, te is sportoló vagy nem ? Ez nekem nem elég, hiszen neki lesz egy 3. érme errõl a versenyrõl." Blamázs. Elõtte is több helyrõl hallom csapatmezes körökbõl, hogy a lányoknál nem teljesen reális eredmények születtek. Én csak egy amatõr vagyok, de csodálkoznék, ha a mountainbike szövetség meghagyná náluk a hivatalos versenyjogot, ahogy hallottam múlt évben sem remekeltek. -3 pont.

Egyszóval van ezen mit javítani. Tudom könnyebb kritizálni mint csinálni, node nekem most ez jutott.

Amúgy a derbi jó lett volna. Egész kegyes volt az idõjárás. Nyomtam rendesen 173-as átlagpulzus 2 óra 51 perc tiszta menetidõvel. Az a néhány csúnya dagonya nem kellett volna, dehát ez van.

Panthi Leo

Panthi Leo

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
komment. lehet hogy az elozo napok yok voltak, de a maraton 0.

Leon
..::"Az utolsó 2mp-t nem lehet visszacsinálni..."::..

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

ÚÚÚúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
ez állat volt

vazze másnaposan maratonozi... :puke:

viszont a szombat este és a vízbe ugrás sakál volt:ed:
bocsi Palmi mégegyszer...

Spalya

Spalya