Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Critical Mass | 2007. április 22.

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
520 hozzászólás a témában

#481
kmax

kmax

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 457 hozzászólás
nem fogok regelni cmre egy hozzászólásért (kell egyeltalán?)

szó van: sok ottani és itteni hozászólást egybegyúrva mérlegelve született ez a koncepció:

a szokásos felvonulás:

- 40k embert körpályán lenne a legjobb elhelyezni. mint az autópálya több sávban 3 sáv (a leglasabban a 1. ben gyosabbak a 2. ban a versenyzõ alkatúak a 3. ban) persze ez megvalósíthatatlan

- felvonulás melett valami programok jó ötlet de a szervezetlen "mennyé amerre akarsz" nem

- a duna parti üvöltözés tetszett

- szvsz sokat kell még gondolkodni ezen de valami kettõ közti kombinációt kell tervezni
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

#482
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Kükü!
Szerintem ha nincs vagy nem lesz a "szokásos" kör, akkor talán nem lesz semmi igazán "ütõs" dolog. Nem lesz "reveláció" értékû a város vezetése, az autós társadalom és egyáltalán: "kifelé".
Ha nem lesz körmenet, a "nyáj" szétszéled. Én sem hiszek abban (sajnos), hogy ha nincs valaki, aki vezényeli a mutatványt akkor a tömeg egyben marad; kulturáltan szórakozik, etc. Igen, a legutóbbi CM is már bõven a "kezelhetetlen" tömeg kategória volt - ám még mindig az tûnik a legpengébb megoldásnak, ha egy zárt útvonalon menne a tömeg. Könnyen pofázok, hiszen a feltételeket te ismerheted. (Az útvonal "engedélyeztetésekor" meg kell adni a várható létszámot...?)
"In idem flumen bis non descendimus"

#483
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

sztem meg küküCM, vegyél vissza, mert mi vagy te, atyaúristen?
mindenkinek lehetnek nézetei, véleménye, nem? rainmannek is volt meg gondolom neked is van, de lehet hogy futár vagy.
kulturált keretek közt légyszi!


Zolle! Szerintem pedig te vegyél vissza csöppet.
(Harapjuk el egymás torkát az ügy "érdekében" - úgy magyarosan...?)
Nem kell permanensen isteníteni Küküt, de "picit" szálljatok má' magatokba!
"In idem flumen bis non descendimus"

#484
McPherson

McPherson

    vendég

  • fórumtag
  • 135 hozzászólás
Hát az, hogy az 50 mennyire álom, azt gondolom jól tudják a szervezõk, nekünk innen biztos kisebb rálátásunk van a dologra. Mindezek ellenére én is kicsit soknak tartom az 50et, de szerintem is fel kell készülni min. 40e emberre, különben egy nem várt sikerrel kész a káosz.
A másik, hogy nemtom mennyire olvassátok a cm fórumát, ott igenis születtek figyelemre méltó ötletek: "cm villamos", azaz szervezett körbevezetések kezdõbbeknek, de ez a népek szétdaraboltságát nem oldja meg, ill. hogy a körbevezetést 2 irányban szervezni. Be kell látnunk, hogy ennyi embert nem lehet egyszerre megjelentetni a városban, ráadásul látótávolságon belül, hogy közben mindez ne okozzon fennakadást. Nekem a menjen ki merre lát dologgal csak az idõpontok széthúzottsága a bajom, mert addigra mindenki hazamegy vacsizni, minden mást gyak megold a "villamos".
Viszont ha kétirányba meg lehetne oldani az útvonal lezárását, lehetne a kétirányú trükköt alkalmazni -ez nekem szimpatikusabb, vagy akár úgy is, h pl normál irány a Margit híd elõtt a Gellért térig, az ellentétes mondjuk a Márc 15-ön vagy a fõvám téren csorog le a rakpartra a Jászaiig. Megfelelõ odafigyeléssel, elõzetes idõzítés tesztekkel és egy rádióval meg lehet oldani, hogy nagyjából egyszerre teljen meg a két rakpart, és 1 nagy üvöltés után szabad a gazda, mert sztem többre nem lehet egyben tartani a népet.
Remélem érthetõ voltam. Amúgy én tuti ott leszek, csak a családosok nem...
...And Justice For All

#485
KüküCM2005

KüküCM2005

    vendég

  • fórumtag
  • 26 hozzászólás
Jó, akkor egyszerûsítsünk.
a következõ problémákra kell választ találni. Elfogadhatót, és az eddigi tapasztalatok fényében szakszerût.
- másodpercenként kontstans 3 emberes áthaladási sebesség a legszûkebb ponton is
- akár 5 órás blokádnál sem sokkoló közlekedési helyzet (különösen BKV)
- nem érhet össze az eleje és a vége, még a lehetõsége sem merülhet fel, mert botrányba fulladhat
- (5 órát senkinek sincs kedve totyorogni)
- az elején és a végén úgy férjen el mindenki, hogy közben ne gyaluljon le a tömeg egy parkot se
- engedélyezze a rendõrség
- szimpátiát keltsen ne népharagot

Mindezt 120%-os biztonsággal, az általatok kétségesnek tartott 50.000-es létszámmal is. (Budapesten és az agglomerációban több mint 400.000 kerékpár van)

IMPOSSIBLE! Ez a város nem az a város. Marad esetleg az "1000pont0" változat, amit leírtam az elõbb hozzászólásban a CM-en. De nem hiszem hogy az tetszene.
Sziasztok

#486
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

a kiskörrel az a baj Ray hogy pláne összeérne, ha sokan vagyunk lehet az eleje már a 3. körét kezdi mikor a vége még a jégnél malmozik....

na lazításképp
http://www.hg.hu/?ac...920&rovat_id=47

Jó cikk.. :)

A kiskör "védelmében": pont azért kellene az összes sáv. Azzal nagyjóból meg lehet kétszerezni az együtt tekerõk számát adott hosszon. Az indukás és a "beszállás" sem lenne probléma. Nincs lemaradó, mert akkor kezdi, amikor jólesik. Ha elfárad, mert sok neki, vagy pici gyerekkel van, akkor kiáll, stb. Van ebben is ráció. Fix 2 óra tekerés, mindenki anyit vállal, amennyit tud. A lassan tekerõk mellett a gyorsabbak el tudnának menni, mert fix pálya van. Vannak ebben nagy elõnyök is.

Kükü: Köszönjük, hogy benéztél. Sajnálom, hogy ez a bringás fórum nem érdemel mást. Én végig olvastam az ottani bejegyzéseket, de sajnos azt éreztem, hogy az ellenzõk véleménye nem sokat számított. (Másrészrõl baromi szar feket háttéren fehérrel olvasni, de én megtettem.) A véleményemet meg itt osztom meg mindenkivel, mert MI innen próbáljuk meg segíteni a mozgalmat, mint ahogy tettük eddig is. Ha esetleg kialakul egy itteni álláspont, vagy körvonalazódik valami, akkor biztos nálatok is megjelenik. Ha ez számít egyáltalán valamit.

#487
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Az elindítunk titeket vhonnan aztán majd 6ra érjetek a térre, dolog akkoris olyan ízû mintha unnátok a banánt és akkor van is felvonulás meg nincs is. Egy koordinálatlanul össze-vissza szabadon tekergõ tömeget meg nem lehet felvonulásnak mondani így gondolom engedélyeztetni sem kell, söt nem is lehet.

Elég egyhangúan mondta itt mindenki h képtelenség (ki így, ki úgy), és bár nem reprezentatív ez a felmérés, de ha azt nézed h korban, és más szempontokból is eltérõek vagyunk sõt a befolyásolás mértéke is elhanyagolható valamit azért le lehet szûrni már az eddigi hozzászólásokból is. (fú ez már szakmai ártalom, elõjött belõlem a piackutató :D )

#488
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
a kiskörrel az a baj Ray hogy pláne összeérne, ha sokan vagyunk lehet az eleje már a 3. körét kezdi mikor a vége még a jégnél malmozik....

na lazításképp
http://www.hg.hu/?ac...920&rovat_id=47
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#489
KüküCM2005

KüküCM2005

    vendég

  • fórumtag
  • 26 hozzászólás
Nem sértõdtem meg, de azért a "beszívva írta" dumára jár egy visszamaflás, mert tipikus netes szemétduma, nem a konstruktivitás alaphangja. Még akkor is ha "nemúgygondoljuk".
Minden gyengeségét tudom ennek az ötletnek, ugyanúgy mint a változatlan szervezésnek. Kb. 3 hónapja foglalkozom az üggyel, sokadmagammal, és többszáz javaslatot, véleményt kaptunk már az eddigi két év alatt is.
Nem képzelem magam sem többnek, sem kevesebbnek, mint amit tettem a dologért. Hosszan vitatkozni pedig végképp nem szeretnék senkivel, fõleg nem párhuzamosan több fórumon, mert erre nincs energiám.
üdv:
Kükü
criticalmass.hu

#490
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Hasonlóra gondoltam én is, de a Tökölin macskakõ van ha jól tom, szóval az kilõve a koca bringások miatt.
De ha a nyugatinál lefordulnánk a váci útra és úgy a dózsán vissza a térre az széles is meg hosszú is és most aki bevállal 10-12km-t az vállalja be a 13.,14, és 15. km-t!!!

Szombaton lesz a felvonulás és a szinte minden vasárnap megrendezett futások alkalmával le van zárva a város egy rész... hmmm???

#491
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A sebességrõl tényleg ne mondjuk, hogy nem tartható. Olyan lassan mentünk a legtöbb helyen, hogy elfáradt a csuklóm a sok egyensúlyozásban. Jó ha 5-6 km/h volt az átlag, 10 sehol nem volt.

A város adott meg nem igaz! Lehetne nagyítani a kört, nem a város nagyságával van a baj, hanem azzal, hogy egyrészt sok embernek túl hosszú lenne a táv, másrészt sokkal nagyobb méretben kellene forgalom korlátozást csinálni, amihez több rendõr kellene és az aránytalanság elve alapján az engedélyeket sem biztos, hogy megkapnánk rá.

Sokszor azért lassult be a tempó, mert egyrészt az elején az indítás nagyon rossz volt, másrészrõl nem egyforma keresztmetszetû utak voltak, így mint egy tölcsér beszûkültünk.
Lehetne valami olyan útvonalat tervezni, hogy tartani lehessen a sávszélességeket, ez sokat segítene az egészen. Meg lehetne valami olyat, hogy rövidebb táv körbezárva, többször megtéve. Pl az egész út egyben lezárva, mindkét sáv, esetleg a BKV-s dolgokat valahogy szabadon hagyva: Hõsök tere-Andrassy-Oktogon-Blaha-Keleti-Thököly-Dózsa-Hõsök.

#492
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Tin: a szeptemberit gyorsabbnak éreztem mint a tavaszit, lehet h gyorsabb is volt, szóval lehet gyorsítani bizonyos határokon belül

Kükü: Még annyi h ha igényt tartasz a segítségemre igenis segítek! Akár szervezõ pólóban a felvonuláson, akár az elõmunkákban! (marketing manager vagyok uh sajtómunka, kampány vagy hasonlók...)

#493
Tin

Tin

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

beleszólok

ez a két opció sajnos nem megvalósítható, mert hogy budapest adott ugye. nagyobbra nem tudod csinálni
sebességet megintcsak nem tudsz növelni, mert nem mindenki pro bringás aki eljön, és éppen ez a lényege, hogy ne csak azok jöjjenek el
sajnos ez van :(


Nameg olyan kanyaroknál, mint tavaly volt az Astoriánál, ott bedugul, nincs lehetõség a sebesség növelésére, egyszerûen ekkora az áteresztõképessége.

#494
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Na azért ezen a 10-12km-en nem tom ki nem tud tartani (felnõtt, kamasz srác) egy 15 km/h-s ÁTLAG sebességet! Mert a felgyorsítunk lelassítunk az 2005-ben kb 10 km/h átlagot eredményezett nálam úgy saccra. Nem szágulozásra gondoltam de 15km az egy tartható sebesség bárkinek!

#495
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

Kükü: Nos mint már ma is volt egy javaslatom így lenne mégegy és ezekre szeretném ha mint tapasztalt fõszervezõ reagálnál h miért nem lenne jó megoldás!

- Útvonal bõvítés!
- Sebesség nõvelés -> idõ csökkentés


beleszólok

ez a két opció sajnos nem megvalósítható, mert hogy budapest adott ugye. nagyobbra nem tudod csinálni
sebességet megintcsak nem tudsz növelni, mert nem mindenki pro bringás aki eljön, és éppen ez a lényege, hogy ne csak azok jöjjenek el
sajnos ez van :(

#496
Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Rainman!!!
Én nem vok pesti, tehát kivülállóként látom a helyzetet... Elolvastam a cikket mégegyszer. Nos ha a sebességet növelik elöl, akkor olyan lesz a "befutó", mint egy versenyen, tehát kis csoportokban érkeznek meg a résztvevõk a hõsök terére, ami nem jó, mert akkor ott álltok a téren akár egy órát is... ezáltal lehet, hogy az egyes emberek ideje lecsökken, de az össz idõ jelentõsen növekszik szerintem.

Az útvonal bõvítés jó ötletnek tûnik, de akkor jön a bumeráng kövi hétfõn reggel és lefikázza az egészet, mert tudjuuk a mûsor házigazdáiról, hogy nem nagyon rajonganak az olyan sportokért, amik elveszik a fontos emberektõl a utakat... Ja és az útvonal bõvítéssel nõ az idõtartam.

Én így gondolom, de lehet, hogy rosszul gondolom..

#497
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

"hogy abból egy konstruktív párbeszéd után lehessen konzekvenciákat szülni"
Ezt ha jól értelmezem akkor arról van szó h Kükü járjon erre a fórumra többet és vitassuk meg a dolgokat és kérdezze meg dolgokról a mi (bikemag fórum lakók) véleményünket? (töb szem többet lát)

Arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem kell megsértõdni azon, ha valaki erõsebben fogalmaz. Nekem is szarul esne, de azt hiszem megpróbálnám a lényeget kiszûrni belõle.
Õ nem ezt tette, hanem megsértõdött. Ha nem így lenne, akkor a végét nem fûzte volna hozzá és - ami fontosabb - reagált volna a többi hozzászólásra. Persze, az is lehet, hogy nem volt ideje a többire írni, bár én ebben az esetben ezt jeleztem volna.

De a lényeg, hogy át kellene térni a konstruktivitásra.

#498
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
raycoon: de egyszerre küldtük :)
"hogy abból egy konstruktív párbeszéd után lehessen konzekvenciákat szülni"
Ezt ha jól értelmezem akkor arról van szó h Kükü járjon erre a fórumra többet és vitassuk meg a dolgokat és kérdezze meg dolgokról a mi (bikemag fórum lakók) véleményünket? (töb szem többet lát)


Kükü: Nos mint már ma is volt egy javaslatom így lenne mégegy és ezekre szeretném ha mint tapasztalt fõszervezõ reagálnál h miért nem lenne jó megoldás!

- Útvonal bõvítés!
- Sebesség nõvelés -> idõ csökkentés

#499
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztem meg küküCM, vegyél vissza, mert mi vagy te, atyaúristen?
mindenkinek lehetnek nézetei, véleménye, nem? rainmannek is volt meg gondolom neked is van, de lehet hogy futár vagy.
kulturált keretek közt légyszi!

#500
vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
A komoly hangvételû levélbõl itélve te vagy a CM fõszervezõje és nem csak egy vicces ember beregisztrálta magát Kükü néven.

Nos annak örülök h olvasod(olvassátok) a topikot, hogy mi a reagció, sztem este meg pár nap múlva még páran beírják h elég soknak tûnik az 50ezer és a mindenki megy amerre lát is képtelenség!

Amit írtam fenntartom, lehet h én is túlzásokba estem, de a cikk ezt váltotta ki belõlem.

...a Bumerángos poénom, is irónikus de a múltkoriból sem lett semmi, így most is bármit megengedhetnek majd maguknak (mások is) és majd elnézést kérnek és minden rendben van.