5 millás bukó? és nem alkuszol? nekem van egy eladóPersze veszek ... egy 5000 ezres bukót mondjuk egy ismeretlen boltban nem kezdek el alkudozni
Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Írta 2006. január 31. - 15:40
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 31. - 15:36
Aki tényleg kereskedõ nem pedig csak a fogyasztókat elégíti ki akiknek mindegy mit és mennyit vásárolnak, az igenis szeret alkudni..
Persze veszek egy bovdent meg egy ötezres bukót mondjuk egy ismeretlen boltban nem kezdek el alkudozni de nagyobb tételnél simán.
Aki ezen meg megsértõdik az hülye;)
Írta 2006. január 31. - 14:45
Van olyan nagyker,ahol mûködik is ez a rendszer,és néhányan használják is....de két kezemen meg tudom számolni azokat a kereskedõket,akik egy nyomorult excelt tudnak kezelni...a nagykereknek egyetlen dolgot kellene rendesen megcsinálni: egy tetves FRISS online árukészletet. semmi mást. csak egy rendszert, ami azonnal frissül, és tudni, mibõl mennyi van, mikor van, mikor lesz, mi lesz, mi nem lesz, stb.
thez kérlek ne feledd, hogy nem csak pesten van bolt!! aki 200 km-rõl autózik, annka "nem nagy tétel" elmenni valamiért szerinted? 1 nap kiesés, meg vagy 10-15 ezer benzin/gázolaj....
Meg hát azért nem hinném,hogy egy vidéki boltban is 1 ember dolgozik,szal a másik nyugodtan feljöhet pestre...
Egyébként az árréseknél figyelembe kellene venni,hogy egy nagykernek többnyire egy 3-500millió ft-os raktárkészletet kell megfinanszíroznia,szállítási,raktározási,kezelési,bér,rezsi,és egyéb járulékos költségekkel...a magyar boltok 90%-a nem akar,és ez a lényeg, mert nem nem képes,hanem nem akar árukészletet tartani,hanem amikor bejön a vevõ,hogy neki ez kell,akkor 0% kockázati tényezõvel elhozza a cuccot.Én mikor a Hugó-ban dolgoztam,nekünk kb 20milla volt a raktárkészletünk,és még közel sem volt mindenünk...és ennek a költségét természetesen be is építettük az árakba...de ez így van rendjén...
És az alkudozást én boltvezetõként nem preferáltam,és csak nagyon indokolt esetben,azaz 150 ezer felett rúghattak nálam labdába. Mert többnyire a kispénzûek nem alkudnak,csak a manager-és magát ahhoz hasonlónak tekintõ emberek....
A tescoban sem lehet alkudni,meg én sem tudok alkudni,mikor tankolok,sem amikor a számlákat fizetem ki.Ezzel vesztettünk néhány vevõt,de megbírjuk...azok késõbb méginkább alkudnak...
Tittyman:néha frissítsd a memóriád...már egy bringa is ingyen megy gls-el...és másnap ott van...a hiba az ön készülékében van:)
Írta 2006. január 31. - 14:34
Írta 2006. január 31. - 14:31
Egyébként az általam látogatott (preferált) boltokban az az inkább elfogadott, hogy ha jön a vevõ, aki bizony bringát szeretne, akkor a boltvezetõvel végignézzik, átrágják magukat a különbözõ típusokon, felszereltségeken, türelmesen, ha kell szájbarágósan. Ha megvan a gép, akkor ajánl hozzá ugye lámpát, kesztyût, sisakot, mindezt persze úgy, hogy aszongya, hogy no, itt van ez a lámpa 5.600 Ft, a bringához adom 3.000-ért. Itt a sisak, 8.000, a bringához adom 6.000-ért. És akkor aszongya a gép volt 120, lámpa, sisak 9, 125-ért tied az egész, 200 km után hozd vissza, ingyenes beállítás, utánállítás, egy év szervízgari a gyártó által adott garin kívül. Szal így is lehet ezt csinálni.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_galuska_*
Írta 2006. január 31. - 14:15
miert lehetne alkudni, ez nem a piac! a bringabolt a bringakbol el. nem olyan bonyolult. Ha enged az arbol, vagy hozzad dob egy bukosisakot, vagy barmit, o veszit. Mas orszagokban sokkal nagyobb profittal dolgoznak a bringaboltok, es lam, meg tudnak elni. Szo nelkul megy a 100-150% haszonkulcs. A speckot meg kell fizetni. Aruhazakban is vannak "biciklik", azok nem kerulnek sokba.
Kedves Barátom!
5 évig a házimozi üzletágban dolgoztam, ahol elõfordulnak 2-3 milliós készülékek éppúgy, mint 200 ezresek. MIndig lehetett alkudni, holott ezeken az árrés gyakran 20% alatti. (Én odaadtam akár nagyker közeli áron is, mert még az is jobb, mintha másnál veszi meg. Persze tudni kell taktikázni, felismerni a veõ valós szándékait, de ettõl válik valaki kereskedõvé, nem attól, hogy a pult mögött áll.)
Mi az hogy nem piac?!? Szerinted csak a Nagycsarnok a piac?!? Na egyébként ott NEM lehet alkudni! Nehogy már sajnáljam a bringaboltosokat, nem kötelezõ vállalkozni, kereskedni! Ott vásárolok, ahol a legolcsóbb, vagy a legjobb feltételekkel kapom meg a terméket! A SEAT szalon sem éppen piac, mégis unokabátyám 800 000 FT -ot (!) alkudott le egy autó árából (Alhambra).
Természetesen ha Te egy gróf Csekonics vagy, csak ne alkudj, fizess minél többet! Én múltkor vettem egy AXO fullface-t, egy kesztyût (661) és az eladónak szeme sem rebbent az alkudozásomra, adott kedvezményt, nem is elhanyagolhatót. (tény, hogy nem pofátlanul szoktam.) De mondom, te csak fizess minél többet, én megdolgozom a pénzemért, tegye meg a kereskedõ is. Egy ötkilós bringához nehogy már ne adhasson egy sisakot, ami nagykerben mondjuk 10 000 Ft, mert rögtön rosszul leszek! (tekintve, hogy az ilyen ajándékokhoz számlát sem szoktak adni, még kedvezõbb a helyzet.) Egyébként nem tudod észrevetted-e már a szezon végi 10-20%-os, vagy még nagyobb engedményeket, kérés nélkül? Gondolod, hogy az már tiszta ráfizetés? Szegény kereskedõk, hüpp-hüpp
Nem akarlak megsérteni, de az alkudozás nyugaton méginkább megy, sokkal keményebbek, legpofátlanabb üzletfeleink mindig a nyugatiak, kivált az amerikaiak voltak. Szerinetm Te - bocsáss meg - nem sokat tudsz a kereskedelemrõl.
Írta 2006. január 31. - 12:36
thez kérlek ne feledd, hogy nem csak pesten van bolt!! aki 200 km-rõl autózik, annka "nem nagy tétel" elmenni valamiért szerinted? 1 nap kiesés, meg vagy 10-15 ezer benzin/gázolaj....
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. január 31. - 10:30
Nem tom, tegnap valaki kérdezte, hogy van-e SM-BH63 nálunk! Mondtam neki, most nincs de meg oldom. Ki telefonáltam,és már hozta is a futár! :chin:Kiváncsi lennék arra miként rendelnél a velótól 5 biciklit minimum , hogy ingyen hozza le a gls, egy 5×5 lyukba. Kiváncsi lennék mit mondanál a vevõnek mikor,( leadod a rendelést,) lejön a cucc és nem az, Valamint arra az arcra aki megvásárolja az 5×5 lyukba a Swinger 6wayt majd két hét mulva beakciózzák 50%al. DE! Félreértés ne essék nem a velón van a lényeg, hanem azon, hogy azok a termékek amiket az ide látogató fiatalok vásárolnak, nem a nagy haszonkulcsal eladható termékek. Ebbõl adódik, hogy nem oly szivesen engednek az árából a kereskedõk, akik nem ritkán,(nyáron meg biztos,) hetente járnak budapestre mert az árút soxor látni kell ahoz , hogy azt kapd amit szeretnél.
Írta 2006. január 31. - 09:15
Írta 2006. január 31. - 00:48
Írta 2006. január 31. - 00:26
Valahogy egyenlõen kéne kapni mindekettõnek.
"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor
Írta 2006. január 31. - 00:07
csakhogy egy bolt telefonál, oszt vagy lemegy a csomag fillérekért a boltba vagy beautózik érte csepelre...
nem nagy tétel.
ésmegvan
a nagyker meg rendeli meszsirõl, hajózás, majd kamionozás németbõl, vám, majd kamionozás innen tovább a nagykerbe, majd összeszerelni/vagy nem tárolni és eltartani a dolgozókat akik ebben szervesen résztvesznek...
tehát van kiadásuk is.
nem csak egy 5*5 méteres lyuk havidíja a rezsivel együtt.
csak ennyiben is különbözik. szóval azért....
Írta 2006. január 31. - 00:03
Írta 2006. január 30. - 00:07
De hogy ilyen tényleg van.. Szabott ár, mint a cigarettánál...
Megértem, hogy kisszériás sportkocsiknál, karóráknál, stb. nincs helye alkunak... De az, hogy egy csak a mi szánalmas kelet-európai viszonyaink közt drága (pontosabban nehezen megfizethetõ) gép (pl. egy BigHit) árából nincs engedmény.
miert lehetne alkudni, ez nem a piac! a bringabolt a bringakbol el. nem olyan bonyolult. Ha enged az arbol, vagy hozzad dob egy bukosisakot, vagy barmit, o veszit. Mas orszagokban sokkal nagyobb profittal dolgoznak a bringaboltok, es lam, meg tudnak elni. Szo nelkul megy a 100-150% haszonkulcs. A speckot meg kell fizetni. Aruhazakban is vannak "biciklik", azok nem kerulnek sokba.
vendég_galuska_*
Írta 2006. január 29. - 18:33
Srácok! Azért azt nefelejtsétek,hogy nem minden bringa árából szabad engedni! Vannak szabott áras kerékpárok amiket csak dilereknél lehet megvásárolni mint pl:Merida vagy Specialized:chin: Itt nincs lehetõség az árengedményre:wtf:
Elég röhej, hogy ilyen még van... Másfelõl, akkor mondjuk egy félmillás speckónál biztosan "kisírok" egy sisakot, ezt-azt. Mindenre van megoldás!
De hogy ilyen tényleg van.. Szabott ár, mint a cigarettánál...
Megértem, hogy kisszériás sportkocsiknál, karóráknál, stb. nincs helye alkunak... De az, hogy egy csak a mi szánalmas kelet-európai viszonyaink közt drága (pontosabban nehezen megfizethetõ) gép (pl. egy BigHit) árából nincs engedmény. Mindegy, gondolom így is fogy, bár kíváncsi lennék, mennyit adnak el belõle évente itthon. Gondolom ez a legszigorúbb üzleti titok.
Írta 2006. január 29. - 15:09
Írta 2006. január 29. - 14:51
Írta 2006. január 28. - 23:09
hehe..... egyértelmü, hogy tudtok belsõt cserélni? egyértelmü, hogy ki tudjátok szedni a lyukas belsõt, de újat nem tudtok bele tenni mert csak annyi eszetek van, hogy autó szelepest visztek tartalékba a presztás helyett.... az a 400Ft a tanuló pénz volt!
hát mit is írjak erre azt viszont nem tudod hogy akkor találkoztunk 2. jára és az autószelepes rainmannek volt nekem presta szóval hogyis hozhatott volna õ prestásat?
Írta 2006. január 28. - 22:58
Nos kicsit visszatérve a belsõs sztorihoz...
Volt nálam csere belsõ de az autószelepes volt és amikor be akartuk tenni akkor tûnt fel h nem fog belemenni a felnibe mert kicsi a furat. Belsõ nélkülk gurítottuk be a szerencsére közeli szervízbe, szóval elég egyértelmû volt h tudunk belsõt cserélni.
hehe..... egyértelmü, hogy tudtok belsõt cserélni? egyértelmü, hogy ki tudjátok szedni a lyukas belsõt, de újat nem tudtok bele tenni mert csak annyi eszetek van, hogy autó szelepest visztek tartalékba a presztás helyett.... az a 400Ft a tanuló pénz volt!