Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Írta 2006. február 02. - 12:33
az más kérdés, hogy mi poén versengtünk, hogy ki tud egy nap többet eladni..
vendég_galuska_*
Írta 2006. február 02. - 12:26
Galuska: Ezek szerint te a nagybetûs KERESKEDÕK egyik ritka példánya vagy.Én havi 100x ezer forintért,mint minden felelõsséggel rendelkezõ boltvezetõ nem nyitom ki az ajtót 9:30-ko,azért mert õfelsége a VEVÕ most ért ide.Nekem akkor bevételezési dolgom van,esetleg az elõzõ napi számlák rendezése,leesett cuccok pakolászása...stb...
Nekem sem nyitnak ki a bankban korábban,mert én akkor tudok csak menni.A nyitvatartás azért van,mert akkor vagyunk nyitva.
Én is szerettem azt a munkát,de emellett szeretem a páromat is,meg a bringázást is,meg a vacsorát is idõben. Mint ahogy a vevõ is. Mivel nem én vagyok a bolt tulaja,csak filléreket kersek,nem fogok 9-19-ig nyitva lenni,a 10-18-ig helyett azért,mert valaki szarik a nyitvatartási idõre.Persze mindig vannak kivételek,fõleg a záráskor bringát vásárlóknál,de ez csak szerencse ,és jóindulat kérdése,és ezt nem lehet követelni!
Üdv:Thy
Nyugodj meg, én sem nettó 100-ért ugráltam mindenkinek. De ha ennek mondjuk a duplájáról triplájáról van szó, szerintem Te sem zavarnád el a leghülyébb korai/késõi alkalmatlankodót sem.
Ez a tulaj dolga lenne, mármint a progresszív premizálási rendszer].
Írta 2006. február 02. - 12:24
Nos... nyitvatartás.
Azért van a boltnak egy ettõl eddig nyitvatartása, hogy az emberek ettõl eddig jöjjenek. Mindent a vevõért, ez a szlogen, és ezzel semmi gond nincs. Csakhogy kis hazánkban ezt úgy képzelik el a vevõk, hogy értük tényleg mindent. Tehát ha nekem 9-kor van a nyitás, és esetleg beérek 8:30-ra, hogy takarítsak, rendbetegyem a boltot (mert neadjisten az elõzõ este fáradt voltam, és nem volt kedvem megcsinálni), akkor ne sírjon nekem a bolt elõtt, hogy Õ csak egy váltót szeretne. 9-kor nyitunk. Ennyi. Nem olyan nehéz ezt betartani. Én elhiszem, hogy senki nem tud magával mit kezdeni otthon, és plázáni kell hétvégén reggel 6-tól, de ha én be tudom tartani a 9-órás nyitvatartást, akkor
Õ is tartsa be ezt. Nem olyan nehéz. De itthon az emberek miatt ez soha nem fog mûködni. Londonban láttam arra példát, hogy a bolt bezárt ebédidõben. Megkérdeztem az elõtte várakozó embert, hogy mit gondol errõl, mire azt felelte, hogy mindenki megéhezik. Fél óra után kinyitott a boltos, és mindenki megkapta azt amit akart. Annyi a gond, hogy itthon elkényelmesedtek az emberek. Egy plázában lévõ bringaboltos haveromnál tapasztaltam azt, hogy milyen érzés, amikor 11 óra meló után, kikészülve az aznapi hülyéktõl, zárás elõtt esik be a tisztelt vevõ, hogy Õ most biciklit szeretne venni, de még nem tudja milyet... akkor megkérdeztem magamtól, hogy vajh hol a jó motherben volt ez a fickó egész nap?? Mondanom sem kell, kiszolgálták még, 9:40-ig bennt volt... legszívesebben én vertem volna el, hogy egy életre megtanulja, mi az hogy zárás. Mert õk azt nem tudják, hogy a pénzt meg kell számolni, a kasszát le kell zárni, fel kell mosni stb... nem. Mindent értük. Engem ez háborít fel a legjobban. Ilyenkor mondom azt, hogy inkább veszítsünk el egy-két ilyen parasztot, a normális úgyis ide fog jönni, és ettõl még a vevõkör nem fog elmaradni... de én csak egy mezei alkalmazott voltam...
Amúgy velem is elõfordult, hogy láttam, hogy a lánykánál nincs elég pénz, mondjuk 600 FT hiányzik a bringához, hogy megvegye, persze, hogy elengedtem. Ha nagyon kedves, rendes vevõ volt akkor adtam neki ilyen 500 Ft-os Hauser villogót is, mert miért ne. Ennyi persze, hogy belefér. De nehogymár a módos paraszt alkudozzon nekem a 20.000 Ft-os bringára... vagy akármire...
hát ez furcsa...hogy hol volt? talán dolgozott? ahogy j is írta, a boltok 99% úgy tart nyitva, hogy az átlag csinovnyik csak zárás elõtt ér oda..ez van, érdekes, van egy-két értelmesebb hely, ahol erre már rájöttek, így nem 9-5 ig vannak nyitva..
én régebben dolgoztam egy sportboltban, mi azt csináltuk, hogy még nyitás elõtt, mikor takarítottunk, stb, akkor az ajtót becsuktuk, vagy valamit odatettünk, hogy jelezzük, még nem vagyunk nyitva...aztán amikor elkészültünk, szabaddá tettük az ajtót..ilyen egyszerû
és az, hogy el kell viselned a sok hülyét, hát nehogy sajnáljalak..tudom, hogy sok a barom, de szerintem senki nem áll puskával a fejed mellett, hogy dolgozz bicajos boltban...ez olyan, mintha a bányász panaszkodna, hogy koszos lesz a ruhája..
Írta 2006. február 02. - 12:03
A "szõke lány" iker, szóval ki tudja melyik van épp ott.. Szakmailag nem tudom, hogy az ikrek milyenek, de nekem úgy tûnt, hogy õk is nagyon benne vannak a dolgokban. (Valamiért úgy éreztem, hogy mintha "tulajok" lennének.)A szõke lány csak néha volt benn, akkor azonnal intézkedett, telefonált, ha bármire szükségem lett volna.
Egyébként az õs-boltjukban is segítõkészek voltak eddig mindig. Az ikrek közül az egyikkel beszéltem, amikor bicikllit néztem és nem akart rábeszélni a drágább darabbra, sõt, megemlítette, hogy szerinte csak a márka miatt annyi, de a "tudása" kevesebb és többet hoztak belõle vissza szervizelni abban az évben, mint más fajtákból. Én ezt becsülöm egy boltban.
A szerviz nem tudom milyen.
Írta 2006. február 02. - 11:52
Írta 2006. február 02. - 11:32
szabóZé? hát igen, elég félelmetes egy arc ha bicikliboltom lenne, az olyan lenne mint a luongo. csak sokkal több tõkével persze ahhoz képest ami nyitáskor volt még a hegedûs gyula utcában, egész felcseperedett.Egy relatve nagydarab srác volt ott aki pakolta el a cuccokat, mást nem láttam, gondoltam nem pofátlankodok be így friss vevõként zárás után, de akkor ezentúl ha kések sipítva ütöm az ajtót
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. február 02. - 10:33
Amúgy ha már bringaboltokról van szó, megosztom veletek az én tapasztalatomat. Konkrétan egy boltról, a Ride Bikeról fogok írni, mivel ha tehetem oda járok. 3 boltjuk van, ebbõl 2 ben szoktam néha elõfordulni.
Árkád: nagyon jó kis bolt, habár nincsenek normális cuccok. Fõként ilyen hétvégi riderekre vannak berendezkedve. Bringafronton Kelly's és Kona a választék. 3 eladó van, nagyon segítõkészek és szinte mindenhez értenek. Van egy kopasz BMX-es gyerek, õ minden mûfajban otthon van, a szereléshez is ért, szal vele érdemes beszélgetni. A másik egy rokkergyerek, ha extrém mûfajban mozogsz és kérdésed van, neki szegezd. Vele állítotottam össze magamnak egy ugribugris bringa konfigot... kicsit ért hozzá. Van még egy nagydarab mackós srác, õ is jó arc, de ilyen tipikus átlageladó. Mondjuk õk sem szeretik, ha zárás elõtt 10 perccel esik be valaki, de kiszolgálnak. Nekem spec. raktak össze láncot 9:55-kor... Kisebb szereléseket bevállalnak, ha nincsenek sokan a boltban.
Récsei: nagyon fasza kis(nagy) bolt, egy gond van vele. Kerüljétek az egyik eladót. Ilyen nagyhangú keménygyerek, nem tudom mit csinál ott, de hogy a bringákhoz nem ért, az hót ziher... amikor a nagybicómmal mentem be, kérdés nélkül folyamatosan b*sztatta. Ráadásul rá akart beszélni minden baromságra, és mondott egykét akkora baromságot, hogy csak néztem ki a fejembõl, hogy ez mit keres itt... Ettõl függetlenül a többiek normálisak, a bajuszos szerelõvel óvatosan, ha elkezd beszélni, soha nem hagyja abba... de jó arc õ is. A szõke lány csak néha volt benn, akkor azonnal intézkedett, telefonált, ha bármire szükségem lett volna. Bármilyen szerelést elvállalnak, csak nemtom milyen minõségben, mert soha nem szereltettem még ott.
Ennyi a tapasztalatom a Ride Bikeról, remélem segítettem.
Írta 2006. február 02. - 10:32
Írta 2006. február 02. - 10:23
Miért nem kopogtál? Amig bent vagyok nyitva vagyok:)Én tegnap az esti takarítást csíptem el:D
Úgyhogy integettem a Gemininek de majd ma;)
Írta 2006. február 02. - 10:22
Írta 2006. február 02. - 10:19
Ilyesmire gondoltam,amikor az eladó-alkalmazott Vs. eladó-tulajdonos témát feszegettem.
;-)
Írta 2006. február 02. - 10:17
Úgyhogy integettem a Gemininek de majd ma;)
Írta 2006. február 02. - 10:15
Írta 2006. február 02. - 10:05
Nekem sem nyitnak ki a bankban korábban,mert én akkor tudok csak menni.A nyitvatartás azért van,mert akkor vagyunk nyitva.
Én is szerettem azt a munkát,de emellett szeretem a páromat is,meg a bringázást is,meg a vacsorát is idõben. Mint ahogy a vevõ is. Mivel nem én vagyok a bolt tulaja,csak filléreket kersek,nem fogok 9-19-ig nyitva lenni,a 10-18-ig helyett azért,mert valaki szarik a nyitvatartási idõre.Persze mindig vannak kivételek,fõleg a záráskor bringát vásárlóknál,de ez csak szerencse ,és jóindulat kérdése,és ezt nem lehet követelni!
Üdv:Thy
Írta 2006. február 01. - 22:59
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
vendég_galuska_*
Írta 2006. február 01. - 22:25
Bringások vagyunk mindannyian, persze, de nem együtt füveztünk/piáltunk és néha ezt is elfelejtik. Tény, hogy kell valami plusz, ami nemigen tanulható könyvekbõl, leginkább talán a családjából hozza az ember és az idõ csiszolja.
Na mindegy, egyszer ide is eljön majd a piacgazdaság...
Írta 2006. február 01. - 22:21
Csak sajnos nagyon kevés van belõlük!
:-(
Ha haza akarok beszélni,akkor én is ugyanezt csinálom és ugyanígy (egészségügy).
Hálás munka...
Írta 2006. február 01. - 22:15
nos TrialDan ezzel a hozzáállással Te eladó vagy , Galuska (anno) meg kereskedõ......Nos... nyitvatartás.
Azért van a boltnak egy ettõl eddig nyitvatartása, hogy az emberek ettõl eddig jöjjenek. Mindent a vevõért, ez a szlogen, és ezzel semmi gond nincs. Csakhogy kis hazánkban ezt úgy képzelik el a vevõk, hogy értük tényleg mindent. Tehát ha nekem 9-kor van a nyitás, és esetleg beérek 8:30-ra, hogy takarítsak, rendbetegyem a boltot (mert neadjisten az elõzõ este fáradt voltam, és nem volt kedvem megcsinálni), akkor ne sírjon nekem a bolt elõtt, hogy Õ csak egy váltót szeretne. 9-kor nyitunk. Ennyi. Nem olyan nehéz ezt betartani. Én elhiszem, hogy senki nem tud magával mit kezdeni otthon, és plázáni kell hétvégén reggel 6-tól, de ha én be tudom tartani a 9-órás nyitvatartást, akkor
Õ is tartsa be ezt. Nem olyan nehéz. De itthon az emberek miatt ez soha nem fog mûködni. Londonban láttam arra példát, hogy a bolt bezárt ebédidõben. Megkérdeztem az elõtte várakozó embert, hogy mit gondol errõl, mire azt felelte, hogy mindenki megéhezik. Fél óra után kinyitott a boltos, és mindenki megkapta azt amit akart. Annyi a gond, hogy itthon elkényelmesedtek az emberek. Egy plázában lévõ bringaboltos haveromnál tapasztaltam azt, hogy milyen érzés, amikor 11 óra meló után, kikészülve az aznapi hülyéktõl, zárás elõtt esik be a tisztelt vevõ, hogy Õ most biciklit szeretne venni, de még nem tudja milyet... akkor megkérdeztem magamtól, hogy vajh hol a jó motherben volt ez a fickó egész nap?? Mondanom sem kell, kiszolgálták még, 9:40-ig bennt volt... legszívesebben én vertem volna el, hogy egy életre megtanulja, mi az hogy zárás. Mert õk azt nem tudják, hogy a pénzt meg kell számolni, a kasszát le kell zárni, fel kell mosni stb... nem. Mindent értük. Engem ez háborít fel a legjobban. Ilyenkor mondom azt, hogy inkább veszítsünk el egy-két ilyen parasztot, a normális úgyis ide fog jönni, és ettõl még a vevõkör nem fog elmaradni... de én csak egy mezei alkalmazott voltam...
Amúgy velem is elõfordult, hogy láttam, hogy a lánykánál nincs elég pénz, mondjuk 600 FT hiányzik a bringához, hogy megvegye, persze, hogy elengedtem. Ha nagyon kedves, rendes vevõ volt akkor adtam neki ilyen 500 Ft-os Hauser villogót is, mert miért ne. Ennyi persze, hogy belefér. De nehogymár a módos paraszt alkudozzon nekem a 20.000 Ft-os bringára... vagy akármire...
Ralph, én viszonylag szarul fizetett alkalmazottként csináltam anno, úgy hogy nem néztem meddig van munkaidõ stb stb.....mert szerettem csinálni, kevés pénzért is..........
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_galuska_*
Írta 2006. február 01. - 22:08
És akkor nem dolgozhatnak a dolog mélyén olyanok,hogy:
Az eladó tulajdonos-e egyben vagy "csak" alkalmazott?
Teszem azt föl:ha én vagyok a tulajdonos,akkor ugye valahol érdekelt vagyok,hogy az általam árult cikk elkeljen.
Viszont ha alkalmazott vagyok,akkor lejár a munkaidõm és "fapapucs".
Nem lesz se több,sem kevesebb a bérem.
Hacsak a tulaj nem ad részesedést az eladott cuccokból.
De manapság ilyet?
Szóval,ha kifog az ember egy eképp gondolkodó eladót,akkor aztán.....
:-(
Persze kivételek mindig vannak.
Meg persze (az elcsépelt közhely) akinek nem inge...
edit.:bocsi amíg ütöttem a klaviatúrát,addigra galuska megmondta a frankót
;-)
Jól ismerem a vállakozókat... Terepjáró, brazíliai nyaralás, Patek óra, nejlonringyó - erre mindig van pénz. Arra, hogy az alkalmazottat komolyan érdekeltté tegye - szinte soha. Már eleve képtelen egy tisztességes (nem jõ!) alapfizetést adni. Szóval szerintem, még ha nem is tévesztem szem elõtt a rengeteg kiadást, amivel egy vállalkozás jár, akkor sem látom be, hogy a már megtermelt nyereség egy részét miért ne lehetne egy progresszíven növekvõ premizálásra fordítani. Nálunk így volt. Ha már csak kevés hiányzott a hónapban, hogy a következõ százaléksávba kerüljek, én az ördögnek is kinyitottam, akár még szenteste is!:mad: Más kérdés, hogy nem két-háromezer forintokról volt szó., de a tulajnak is rohadtul megérte.
vendég_galuska_*
Írta 2006. február 01. - 22:00
Van nehany dolog amiben egyetertek galuskaval, DE! Ne keverjunk ossze egy "hazimozi uzletagat" egy bringa keresekedessel. Sajnos messze nincs akkora forgalma egy bringaboltnak. Persze, hogy a vevo a legfontosabb, es bizonyos hatarokon belul mindent a vevoert, de ha egy bringa boltnak nincsenek tartalekai, akkor nem biztos hogy a legjobb dolog belemenni az alkudozasba.
Belemehet. Azt mondja: kérem, adok 5-8-10% kedvezményt, de kérem elõre kifizetni. Ad róla számlát, feltüntetik, hogy mikor veheti át a vevõ a szamarat. A vevõ spórolt, a boltos kockázat nélkül, saját tõkéje forgatása nélkül keresett. A kisebb haszon így kompenzálódik. Szerintem.
Ha a vevõ parasztkodik, még mindig visszatarthat valami összeget, de lehet írni egy megrendelést is és akkor tuti nem lesz vita...
Csak akarat kérdése. Az, meg ha semmi tõkéje nincs egy boltnak sajnálatos, de ez a kapitalizmus.
Volt olyan sokdarabos eladásom, ahol a végén egy sokszázezres készüléken 20 000 Ft maradt. Kökemény volt az árverseny, csak remélem (most a pokolba kívánnak a kereskedõk) hogy ez a bringapiacon is így lesz.